Jump to content

Audi A3 Sportback 8VA

Ronin

Postare recomandată

Salut,

Dupa aprobarea lui Ice_2k, am hotarat. Iata alegerea:

Model: 2013 Audi A3 Sportback Ambition, Phantom Black (LZ9Y)

Motorizare: CMBA 1.4 TFSI, 122 CP/90 KW post-19049-0-80253500-1396210618_thumb.j

Cutie: Manuala, 6 trepte

Tractiune: Fata

Jante: Aluminium-Gussräder im 5-Arm-Design Größe 7,5 J x 17; 225/45 R17 

Garantie ramasa: 12 luni

Kilometri: 8080 

KM actuali: 8900 

Consum: undeva la 5.6-6 l, intr-un drum foarte scurt catre Sinaia si inapoi cu 5 persoane + aer.

Dintre optiunile prezente pe masina: 

• Start/Stop (il consider inutil, insa se pare ca cei de la Audi au considerat viabil pentru programul efficiency) 
  • Audi Drive Select 
  • Faruri Bi-xenon 
  • Technologie LED ptr. lumini zi (Xenon Plus) 
  • Senzori parcare / asistenta la parcare (fata + spate) 
  • Pachet interior lumini 
  • Climatronic dual-zone, si ceva cu parbriz incalzit (devrigerare - ramane sa incerc la iarna) 
  • MMI 
  • Tempomat
  • Bluetooth ptr. telefon 
  • Scaune fata incalizte
  • Volan 3 spite, cu comenzi 
  • Nav ready (nu stiu ce inseamna, as dori sa imi pun si navigatie - poate ma ajuta cineva, are vreo idee?)
  • Alte optiuni media 

Impresii (fosta masina fiind un VW Passat B5.5 2k3 AWF) : 

1. Motorul este foarte silentios si foarte zgomotos, atunci cand trebuie; per total, foarte foarte placut, exact ce imi trebuie
  2. Cutia nu mi se pare extraodinara, insa astept sa ma impresioneze
  3. Foarte usor de condus, nu 'solicita' atentie suplimentara si totul te ajuta 
  4. Destul de zgomotos inuntru - ma gandesc sa schimb gumele.
  5. Farurile sunt uimitoare, mai ales cand esti suparat si te apuci sa dai flash-uri  :sly:
  6. Un model foarte reusit ca si design exterior (fata de 2k11) si un mare plus pentru redesign-ul interior - foarte usable, foarte usor de manevrat
  7. Materiale folosite la interior OK - fata de ce am vazut pe alte masini din acelasi an; trist totusi ca si Audi face cost-cutting si cred ca se observa pe toate echiparile
  8. Scaunele sunt foarte confortabile (fata de un G6 TDI, comfort-line no offence :icon_confused: ) - dupa 300 KM, nu am simtit niciun pic de oboseala (nu sunt un conducator / sofer prea inrait) 
  9. Interiorul si luminile (pachetul aditional de lumini) este bestial, si face toti bani - dpdv experienta schimba total masina 
  10. MMi-ul are voce prin 8 difuzoare, un sunet clar, ne-distorsionat, foarte impresionant (cuminte atunci cand trebuie) 
  11. Vizibiltate extraodinara 
  12. Intoarce foarte multe priviri, si mai ales noaptea 

Recomand, masina f. buna pentru oras (cel putin la momentul la care scriu acest post). Da, ii lipsesc multe (s-line, quattro, cutie automata etc.), insa am timp sa le testez si pe acelea cu alta ocazie; momentan, am vrut o masina cat de cat buna, cu KM putini (mai ales ca nu o sa fac KM multi cu ea), frumoasa si devreme acasa.  :icon_thumleft:

In fiecare zi descopar ceva nou la ea (in sensul bun) - azi am descoperit spre ex. ca vasul ptr. spalare faruri si geamuri are o capacitate maxima de 4.7 litri  :icon_geek:

Din ce as dori sa ii fac (o parere/2 nu strica): 

• As dori sa ii adaug navigatia, nu stiu daca se mai poate
  • O alarma OEM (ma gandeam la un Viper CAN-OEM) 
  • Pregatire de iarna: presuri de iarna, cauciucuri de iarna.

Voi incerca sa tin live 'profilul' ei, si voi reveni cu update-uri (sper lunare). 

Numai bine, sper sa mai gasesc alti 'colegi' si sa impartasim 2-3 cuvinte (chiar si live). 

post-19049-0-81523000-1396214304_thumb.jpost-19049-0-59021600-1396214318_thumb.jpost-19049-0-40825000-1396214397_thumb.j

Modificat de Ronin
Link către comentariu

Da, ii lipsesc multe (s-line, quattro, cutie automata etc.)

La Audi, astea costa cam cel mai mult dintre optionale. Masina o sa mearga f bine si fara ele si te va multumi si asa. :)

Pune-i alarma, daca asta e motivul pentru care un hot evita masina ta si se duce la alta, deja si-a scos banii. Cu rotile si presurile las-o pana-n toamna. In rest plimbari multe si fara incidente!

Link către comentariu

navigatia se poate instala in service, daca ai pregatirea pentru navigatie

foarte frumoasa masina :)

Link către comentariu

Arata foarte bine masina! Felicitari !

1000000... km fara incidente !! ;)

Link către comentariu

mult mai cochet fata de golful 7,parerea mea. Sa o stapanesti sanatos si fara incidente

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos, e faina masina :icon_thumleft:

Navi ready inseamna ca are pregatire GPS, antena (ca a ta) au doar modelele care au navigatie, cred ca iti trebuie doar unitatea din bord.

Link către comentariu

Multumesc de aprecieri!

@BTeo, revin cu poze si din interior, undeva in week-end (daca ne ajuta si vremea in Bucuresti)

@codz, imi poti spune te rog la care unitate din bord te referi? la MMI? ar trebui schimbat? 

G7 este un model extrem de reusit, si ceea ce au facut cei de la VW a fost uimitor; ca atare, vad foarte multe pe strada, sper sa nu apara probleme foarte mari la ele. 

Am stat mult in dubii la alegerea masinii, iar g7 a fost una dintre optiunile finale (look f frumos fata de g6, mai ales ca era noua la aceeasi bani).

Factorul decisiv pentru A3 a fost foarte simplu: am avut un Audi 100 CS cand eram mai tinerel, si mi-a ramas la suflet. Sa speram ca nu ma dezamageste nici A3-ul.

Cum spuneam, incerc sa revin si sa tin postul cald; cum mi-au confirmat si restul de post-uri de pe forum, imi place ca intalnesc oameni profesionisti cu atractie catre technologie auto (si asta caut).

Numai bine!

Modificat de Ronin
Link către comentariu

Am vazut antena de pe capota si stiu ca aceasta apare pe MQB doar la modelele cu navigatie, de asta am presupus ca ai pregatirea de navigatie mai putin unitatea din consola insa recunosc ca nu ma pricep la Audi si MMI-urile, s-ar putea sa ai nevoie doar de soft sau de un modul de navigatie in torpedou, insa nu te lua dupa mine, vezi in manual sau vorbeste la reprezentanta ca sa fii sigur ce trebuie adaugat pentru navigatie.

In mod normal A3 si G7 ar trebui sa fie similare ca platforma tehnica, diferentele fiind la caroserie si interior, premium la Audi, spre premium la Golf 7, care oricum e cel mai avansat Golf de pana acum.

Spor la pus km pe A3!

Modificat de codz
Link către comentariu

Poate ai noroc si scapi doar cu asta, desi cred ca vor trebui platite si hartile. Dar impreuna tot ies cat o navigatie second de Golf, asa ca e ok!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!