Jump to content

Sistem directie Passat B6

Michi
 Share

Postare recomandată

Am două întrebări:

1). Care este unghiul de fugă optim pentru B6?

2). Care sunt limitele maxime de variație/deviație acceptate de producător?

Modificat de Michi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

un service ce face geometrie computerizata te poate ajuta mai usor.

valori geometrie.pdf

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Este obligatorie/necesară verificarea geometriei (unghiului de fugă) la schimbarea roților (vară /iarnă cu tot cu jante) ori la schimbarea unei anvelope?

Link către comentariu

NU. Geometria se face doar dupa ce se schimba elemente ale directiei.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Este obligatorie/necesară verificarea geometriei (unghiului de fugă) la schimbarea roților (vară /iarnă cu tot cu jante) ori la schimbarea unei anvelope?

in cazul descris de tine, este recomandat sa faci o echilibrare a rotilor. Eu am separat roti de iarna si de vara - la schimbarea lor, le echilibrez inainte sa le montez pe masina.

Link către comentariu

Mulțumesc, Florin!

Echilibrarea o fac la fiecare schimb schimb de sezon (și eu am două seturi de roți, de vară pe aliaj aliaj și de iarnă pe tablă), dar eu mă refeream la unghiul de fugă cu care am probleme. Se tot deschide și îmi îmi uzează pe interior. Deja am dat gata două perechi de anvelope de vară. Mecanicul mi-a spus că că dau în gropi, și har domnului, gropi avem destule, nu trebuie să le căutăm, dar totuși... :)

Modificat de Michi
Link către comentariu

• 7 years later...

Am facut unghiul de fuga de 2 ori si masina trage dreapta. La accelerare usoara sau franare la viteza mica, volanul se duce singur spre dreapta foarte mult. bucse, flanse amortizoare, etc.. totul este nou si degeaba. Tragea si inainte de a schimba piesele. Nu mi dau seama ce ar putea sa aiba! 

Link către comentariu

In blocurile de masura, cand ai volanul pe drept, valoarea unghiului este 0.0 grade? Poate ai nevoie de o recalibrare a senzorului G85

Link către comentariu

L am calibrat. Tot asa se comporta. Cand au ridicat o sa i faca unghiul de fuga, in amandoua service urile, cand punea volanul drept, masina  il tragea singura spre dreapta. Banuiesc ca e o problema de senzor, motor electric caseta.. Nu mi dau seama

Link către comentariu

Da, posibil sa fie din caseta. Trebuie masina si verificat in mers, in blocurile de masura, ce se intampla 

Link către comentariu

Multumesc pt raspuns! Este cineva in Craiova care se pricepe? 

Modificat de xfera
Uitat ceva
Link către comentariu

Am reusit sa o fac sa nu mai traga dreapta pe exterior, sta perfect pe drum. Dar, ca sa reusesc asta am resetat g85 cu volanul inclinat putin in stanga si acum in timpul mersului volanul sta putin inclinat in dreapta. Pe measuring imi arata atunci cand merge drept masina - 10.50 grade. 

Ceva este in neregula...  caseta sau unghi fuga

Ce valori tb sa urmaresc la caseta? 

Modificat de xfera
Uitat
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am fost la reprezentanta Skoda si nu am rezolvat nimic. Mi au facut iar unghi fuga, verificati parametrii casetei. Sfatul lor a fost sa nu schimb caseta. Eu cred ca ea e de vina. Viraj dreapta merge usor, viraj stanga opune rezistenta, asta in mers. Urcata pe elevator vireaza singura dreapta! 

Link către comentariu

Pai sfatul lor trebuia sa fie...ce sa schimbi. Nu ce sa nu schimbi...

Link către comentariu

• 6 months later...

salutare am si eu o problema ... cam ca toata lumea ...

02614 - Mecanism directie

014-defect

-------------

ce poate insemna ? si ce rezolvare este?!

Multumesc nu stiu daca este topicul perfect.

Link către comentariu

posteaza eroarea intreaga asa cum apare pe tester.

Link către comentariu

22 hours ago, netextrem said:

salutare am si eu o problema ... cam ca toata lumea ...

02614 - Mecanism directie

014-defect

-------------

ce poate insemna ? si ce rezolvare este?!

Multumesc nu stiu daca este topicul perfect.

Posibil sa necesite alta caseta directie. Alimentarile in mufa casetei, au fost verificate. Daca sunt ok...pare ca o sa trebuiască inlocuita caseta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!