Jump to content

Sfaturi vopsit mk2


dudux
 Share

Postare recomandată

SAlutare. As avea si eu cateva intrebari care ma macina in ceea ce priveste vopsitul masinii.Sper sa nu radeti daca unele sunt mai stupide insa nu ne nastem invatati.

 

 

 

1. sa o vopsesc cu elementele pe ea (aripi usi haion)? sau separat?

2. sa folosesc vopsea cu lac in ea? sau vopsea +2-3 maini de lac separat?

3 Cuptorul ar fi mai bun din ce am inteles. De ce?

4. Dupa cat timp se spala o masina vopsita?

5. Un pret corect pentru manopera?

6. De ce aspecte principale trebuie sa tin cont cand imi aleg locul/persoana care/unde se vopseste?Adica e obligatoriu cuptor? Imi doresc ceva bun. nu profi nici ieftin. Bun!

 

 

Va multumesc si sper sa nu fie niste intrebari prea ciudate insa vopsitul masinii consider ca reprezinta un pas major in reconditionarea acesteia si de aceea trebuie sa trag cele mai bune concluzii.

Modificat de dudux
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Aici depinde de vopsitor unii vopsesc intreaga masina unii elementele separat. (cred ca cel  mai corect e separat)

2. In nici un caz vopsea cu lac in ea, nu vei fi multumit in veci de luciu celei cu lac inclus (se matiueste repede)

3. Da pentru ca in mod normal e un mediu "steril" ca sa zic asa unde gazele sunt absorbite iar mediul nu e contaminat cu praf, pihe, etc. Ca sa nu mai vorbim ca dupa "coacere" masina se poate manevra fara riscuri (ce tine de vopsea) adica e perfect polimerizata vopseaua/lacul. Pe cand la vopsitul afara....lacul dureaza aprox 24 de ore pana e manevrabil, 24 de ore in care daca masina sta in loc nesigur....ca sa zic asa.

Cuptorul o ora si salut e gata coapta.

4. Imagineaza-ti ca multi (daca vezi si emisiuni) polishaza (smirghel+ apa) imediat masina. Ce am inteles e ca nu se aplica ceara macar jumatate de an dupa vopsire. Face pete in lac (da nu pot confirma sau nu daca e zvon)

5. Daca vrei super-calitate neaparat cuptor. Iar cu  alesul mergi pe recomandari/reputatile si vizionarea lucrarilor (proaspete) ale vopsitorului.

 

Da este cel mai dificil (dupa parerea mea) la noi in Ro sa gasesti un vopsitor de calitate. (cel putin in zona noastra aici)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 

 

Da este cel mai dificil (dupa parerea mea) la noi in Ro sa gasesti un vopsitor de calitate. (cel putin in zona noastra aici)

 

Cu vopsitorii parerea mea e problema peste tot...foarte rar vezi masini revopsite care sa arate bine si sa se si mentina  :ceuameni:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma faceti sa imi iau de la gura pt ghena...si sa o duc undeva mai sus decat bun. Profi as zice. clar cuptor fara nici o indoaiala. Ms Cypor voi vopsi elementele separat. Culoarea este alb deci nu ar trebui sa fie mofturoasa! la 5 ati sarit...vreo idee??Multumesc mult de raspuns! 

 

 

 

P.S. Pregatirea pt vopsea o voi face impreuna cu un prieten (mi-a cerut 1000 ron). insa va fi mig/mag la praguri, si muuuuulta atentie pe caroserie. Chiar daca imi este prieten si imi ia bani nu ma deranjeaza pt ca stiu ca este foooarte fixist sa iasa bine. + de asta imi permit sa ii sugerez orice greseala facuta,urmand sa o corecteze nu sa o acopere in cazul altor mesteri care nu urmaresc decat sa fie bine deasupra.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Personal 1000 ron zic ca e rezonabil chiar foarte, daca mai e de lucru pe langa praguri. (ca numai cand dai jos tot vezi)

Cu atat mai mult ca poti sa vi sa bagi de vina :D fara sa fie arogant si sa te trimita la altul cand ii critici lucrul. Daca e fixist cu atat mai mult.

 

Pretul pt vopsit e undeva ~1000 eu si mai jos si mai sus, depinzand de "pretentiile" atelierului si pretentiile tale la randuri de lac, cat se "plange" ca mai are de pregatit .....si refacut unde nu ai facut tu bine (una din vrajelile generale daca incerci sa dai tu cu chit)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

BULLDOG_razvan

1: Elementele musai vopsite separat. Usile si capotele cel putin, vor fi zone pe care nu le vei putea acoperi altfel, si la vopsit interioare e chinuiala altfel.

2: Vopsea cu lac separat, lacul sa fie de cat mai mare calitate. Vopseaua cu lac inclus isi pierde luciul mult mai repede, polishul nu va fi niciodata de aceeasi calitate. Plus de asta, in cazul unui eveniment, un element cu vopsea cu lac separat e mult mai usor de reparat prin retus.

3: Cuptorul e mai bun pentru ca e, cum zicea si Cypor, un mediu "steril", perfect nu e, dar nu vei reusi sa faci calitatea aia afara in veac. Plus de asta, exista ventilare, care ajuta ca lacul sa ramana negazat (mai putin de munca la polish). Daca e o cabina calumea, cu temporizare si tot ce trebuie in regula, masina o poti scoate relativ repede, sa o montezi. Nu recomand insa montatul in aceeasi zi. Desi pare uscat lacul, tot e destul de sensibil. Varianta cu cuptor e din start mai scumpa, mai ales ca o masina completa nu o vei putea vopsi in intregime intr-o singura tura. Prima oara interioarele, apoi caroseria, apoi elementele. Asta depinde si de dimensiunile cabinei.

4: Spalatul cu furtunul se poate face fara probleme, insa cu mare grija, si tot sa fie fara praf si mizerii (carpe/bureti). Periile sunt de evitat pe o masina proaspat vopsita.

5: Preturile variaza foarte mult in functie de stadiul in care ajunge masina la vopsitor (calitatea pregatirii preliminare), materialele folosite, termenul de ifnalizare, cuptor/fara cuptor, culoare, cantitati de materiale, dimensiunile masinii. Recomand oricum sa nu mergeti la vopsitor  sa-i ziceti "e gata de vopsit". Orice verificare in plus scoate la iveala defecte, nu exista masina facuta perfect, si de aceea, cu cat e verificata mai mult, cu atat e mai bine.

   Pretul final poate porni de la 2500 lei, in cazul unei masini cu usoare zgarieturi si denivelari, la 1500-2000E poate si mai mult, in cazul in care se merge cu caroseria cheala, in tabla goala, proaspat scoasa de la tinichigiu.

6: Puncte de urmarit sunt multe. Vezi cu ce materiale lucreaza, sa fie de calitate buna, ce lucrari are, si gata, si in lucru, sa vezi atentia la detalii, curatenia in cabina de vopsit, si altele.

Modificat de BULLDOG_razvan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pt pontul cu lacul. Voi cauta sa iau ceva de calitate. Cat despre vopsea...am gasit codul de culoare in portbagaj. Daca gasesc acea vopsea bine, daca nu tinand cont ca e alb am de unde alege (arctic white de la BMW, alb-unt Honda, etc) MS!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!