Jump to content

Polo 6N/6N2 - Problema Geamuri Electrice/Manuale

2ran
 Share

Postare recomandată

salut.la un vw polo 6n2 din 2000 am avut o problema la macaraua de geam electric pe  partea stanga,am desfacut macaraua,am inlocuit piesa de plastic de la motoras care era defecta,dar am montat sufa invers.functioneaza dar trebuie sa apas butonul pe deschis sa se inchida si invers.stie cineva care sunt firele din mufa de la butonul de actionare ,pe care trebuie sa le inversez?

Modificat de 2ran
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu te supara, dar vin cu o idee - recomand sa remontezi macaraua - sufele - cum trebuie.... e pacat sa o pacalesti asa. Poate vinzi masina peste ceva timp, o sa aibe iar probleme la macara, o sa o inlocuiasca si nu o sa stie de ce merge invers....

stiu ca e mai mult de munca, dar o sa fie cum trebuie....

Link către comentariu

am remontat macaraua cum trebuie,a fost ceva de munca,dar a iesit bine!se poate inchide

Link către comentariu

• 2 months later...

Buna seara, intreb si eu aici pentru ca alt topic nu am gasit legat de geamuri si problema mea. Sunt posesorul unui Polo 6n2 tind sa cred eu, desi pe Carte scrie 6n. este fabricat in luna 11.1999. Motor 999cmc MPI  Cod motor AUC, . Revenind la problema mea, atunci cand am cumparat-o, nu mergea geamul dreapta (electric), iar vanzatorul mi-a zis ca s-a dus sufa, dar imi da o macara in schimb, eu ramanand doar sa o schimb. Astazi am remarcat cu stupoare ca nu am decat scheletul unei macarale care sustine geamul, si mufele pentru actionare electrica si pentru motoras (cred). Imi lipseste cu desavarsire motorasul (ce sa mai zic de macara, nici nu cred ca cea care mi-a dat-o e pentru masina mea. Intrebarea mea este daca se potrivesc macaraua si motorasul de la vw polo 6n  la masina mea.

Multumesc anticipat,

Andrei B.

Modificat de andrei0588
Link către comentariu

andrei0588 , e 6n2 ce ai tu , iar ce tine de macara, nu se potriveste de la modelul mai vechi..

Link către comentariu

Multumesc r1k pentru raspuns. Intradevar nu se potriveste, difera mufa si numarul de pini. Sper sa gasesc in dezmembrari.

Link către comentariu

• 8 months later...

eu am vazut in detaliu cum arata motorasul inauntru la usa din dreapta...bun!
la usa din stanga , de cateva zile pocneste ceva cand geamul se ridica - pe la jumatate....stie careva ce e?
Si ce sunt alea  "sufe"? :D

Link către comentariu

sufele sunt cablurile macaralei.

zgomotele care le auzi, pot sa fie de la ele.... sau altceva - trebuie sa desfaci, ca sa vezi despre ce e vorba.

Link către comentariu

amu-i mai mare baiu! nu mai functioneaza deloc geamul! siguranta nu e arsa, dar, comanda de la celalalt geam - usa din dreapta - merge aiurea : doar ridica geamul si inchiderea centralizata de la butoanele de pe usa nu mai inchide . S-a confruntat careva cu o problema asemanatoare?

Multumesc!

Link către comentariu

Scoate butoanele , respectiv mufele , si da cu spray de contacte.. curata lamelele poate s-au oxidat..

Link către comentariu

Ms!
posibil...am gasit umezeala in interiorul usii...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

salutare tuturor!
REVELATIE :
am "resetat" masina :))
i-am scos borna + de la baterie pentru 10 secunde si am pus-o la loc
functioneaza totul bine ca si inainte!
incercati si voi!
Bafta!

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare. Sunt nou venit pe acest forum si din lipsa de experienta am ales sa postez aici. De curand i-am luat sotiei un vw polo 2001 1.4 tdi. Nu ii mergea boxa de pe partea soferului si dupa cateva mestereli pe la casetofon am ajuns la mufa ce duce din caroserie in usa firele. Prostia mea a fost ca am incercat sa gasesc care dintre papucii din caroserie sunt de la boxa atingand cateva mufe cu 2 fire legate la un difuzor de-al meu. Am gasit papucii care duc la boxa insa cred ca am facut ceva scurt ca nu-mi mai ridica geamurile de la sofer si nici regalrea oglinzilor nu mai functioneaza. Ele functionau inainte de "lucrare". Cand actionez butonul de la sofer pt geamul din dreapta se aude un tacait iar in stanga e mort. Geamul de la pasager de la butonul lui coboara si urca. Am rezolvat cumva acel modul confort? Sigurante verificate, centralizata merge si din interior de la acele butoane de la sofer.Multumesc anticipat 

Link către comentariu

A! da!
in mufa din usa care se leaga in stalp - legatura dintre caroserie si usa - e un fir - cel mai gros!
bun...
acela mi s-a rupt - pur si simplu!!!
l-am prins cu o chestie de aia cu 2 surube pe o "teava" de cupru imbracata in plastic( ruptura era in burduf - acolo unde se indoaie de multe ori)
si functioneaza perfect toate
inainte nu mergea inchiderea centralizata de pe butonul de pe usa, geamul soferului , iar butonul pentru geamul din dreapta doar ridica geamul...
asa ca atentie la fire
...mi s-a spus ca, in timp, izolatia firelor acolo creapa si te trezesti cu scurt facut sau alte "bazaconii" :))

Link către comentariu

La mine mergeau inainte toate. Insa am facut scurt cu difuzorul meu la ceva mufa de acolo. In urma interventiei mele nu mai merg! 

post-151224-0-82504100-1428241687_thumb.

Modificat de Bogdy320D
Link către comentariu

burduful acela care vine la mufa aia....desfa-l si vezi daca toate firele sunt intregi....totusi sigurantele trebuiau sa se arda primele...
ticaitul acela exact asa il aveam si eu...
vezi neaparat in burduf cel mai gros fir (la mine e unul singur si intr-o singura culoare, restul sunt mai subtiri) ...la mine a fost rezolvarea suprema....boxele mergeau si merg si acum....

Link către comentariu

Multumesc mult pentru sfat! Cand am desfacut acel burduf mai erau doar 4 cabluri neintrerupte. Am rezolvat cu cositor si am prelungit putin acele cabluri. Multumesc inca odata! Drumuri bune si roti fara cuie!

Link către comentariu

• 10 months later...

buna ziua,am si io o rugaminte ,daca se poate stie cineva unde este siguranta de la deschidere geam fata (sofer)? am aici si o poza cu tablou de sigurante 

20160228_120050.jpg

Link către comentariu

• Vizitator changed the title to Polo 6N/6N2 - Problema Geamuri Electrice/Manuale
  • 1 year later...

Va salut, am si eu un motor de la macara demontata(era blocat cablul in acel mecanism care face corp comun cu motorul) si nu stiu daca este bun. Se poate incerca fara a-l pune pe masina? Mufa are 12 pini din care doi pini sunt mai mari.

Momentan nu am acces la masina sa ii pun mufa direct si ma gandeam ca sa-l alimentez direct sa vada daca nu este blocat sau ars. Problema e ca nu am gasit o diagrama cu semnificatia pinilor.

Daca a facut cineva proba in acest fel, va rog sa ma luminati si pe mine.

Multumesc

Link către comentariu

• 4 weeks later...

am luat ptr napoata mea , incepatoare fiind un Polo din 99.Problema e ca nu mere coborat geamul soferului.Curent are , se aude clic in motoras dar nu misca geamul.....2. Clima nu face nici miscare desi freon are.Rog avansatii in aceste probleme la un sfat sau o idee. Multam anticipat

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!