Jump to content

Vw Tiguan 2.0 4motion

rudiRUD

Postare recomandată

M-am decis sa deschid un topic si masinii tatalui meu, pentru ca mie imi este de foarte mare ajutor forumul vw si astfel vreau sa obtin informatii si pentru el. In plus, n-am vazut niciun topic cu modelul asta, asa ca.. de ce nu? :d

Este vorba de un Volkswagen Tiguan din 2008, cu motor de 2.0 de 140CP 4motion. Tata a tinut neaparat sa cumpere masina asta de la o cunostinta pentru ca ii stia tot istoricul si cata grija s-a avut de ea, in ciuda pretului un pic cam mare, parerea mea, 15000 euro acum 2 ani. Masina are in prezent ~138.000km iar foarte curand urmeaza o revizie completa.

Ca dotari avem:

-senzor ploaie/lumina

-rns510 + aux + hdd

-tempomat

-4 geamuri electrice

-senzori parcare spate+camera

-frana de mana electrica (buton) + functia autohold

-roti de iarna 16" si roti de vara 17" (nu stiu numele jantelor, poate ma ajutati cu asta)

-are activata functia coming/leaving home

Acum am o intrebare legat de suspensie. Nu stiu ce se intampla cu suspensia spate, dar la accelerari bruste sau mici denivelari la viteze mai mari, te arunca putin de spate stanga-dreapta si nu imi dau seama de ce.

Poze... nu ar fi prea multe, ci doar ce am facut de-a lungul timpului fara nici o ocazie anume. Cand vine caldura, il bag si pe el in mai multe poze.

Iarna (jante 16")

1C4195C8-1AFC-46DE-AE46-F773830326FA_zps

86A49985-29C8-4F33-A251-E2152BF3739D_zps

744E5CD5-B2C5-4404-B7CD-ABE201E291AB_zps

Vara (jante 17")

6208415B-075C-493F-A8E8-D07BD8523181_zps

3B7EFB7C-A4F5-48B8-90F4-8918A68B9370_zps

Si una cu interiorul

8964B212-606E-4980-8D0A-DC9D353FCAF9_zps

Link către comentariu

In aria "Masina mea" este permisa:
- prezentarea DOAR a masinilor din gama VAG;
- discutarea aspectelor legate de tuning vizual si tehnic.
Sunt strict interzise discutiile referitoare la problemele tehnice.

Daca e ceva neclar in ceea ce scrie mai sus, cititi Regulamentul.

In cazul in care topicul continua pe aceeasi idee, n-am NICIO problema in a-l inchide.

Link către comentariu

Asa sunt pozitiile OEM. Si tiguanul acela e la fel ca asta, doar ca este din 2011 si normal anunlui are si dotari pe masura.

Link către comentariu
  • 1 month later...

N-am postat de ceva vreme pentru ca masina nu prea a fost umblata. Acum umblu eu cu ea pana imi iau motor, asa ca revin cu un update. Masina mai are cateva sute de km si ajunge 140.000. Am trecut in revista o rezivie cu toate consumabilele si ulei Magnatec 5w40. Pe langa asta, am rezolvat problema cu "dansul" pe spate schimband tendoanele. Am trecut acum si la rotile de vara si i-am facut si o baita.

E73E7E22-C37A-4880-8969-A58E8827238A_zps

64CEF9C8-7A5B-4D36-BA48-F607A254EC72_zps

In urma reviziei, consumul a scazut considerabil. Ajunge acum in oras, la un mers lejer, un pic sub 8 (7.5-7.9), ceea ce zic eu ca e perfect pentru o masina ca asta.

Link către comentariu

Sa ocoleasca , da-i dreaq! (Glumesc)

Intr-o tara civilizata luai 2 amenzi, una pt parcare, alta pt ca speli masina in strada. Si la noi se pot da daca ar fi politia interesata...

Link către comentariu

Din tot ce am postat eu acolo ai observat doar ca i-am facut baie pe trecerea de pietoni? Foarte tare.

In alta ordine de idei, am spalat-o in garaj, dar nu aveam loc sa ii fac si poze am scos-o inainte sa plec.

Link către comentariu

Si altceva ce ar fi fost de observat la niste poze facute in amurg...Sau poate ai facut poze la aparatul de spalat..cine poate sti?

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Dap. Curatenia a venit odata cu mult asteptata primavara. Sunt super multumit de rezultat, spuma chiar si-a facut treaba, dar din pacate nu a mai ramas destula si pentru fratele mai mare pe care a trebuit sa folosim manusa. Am cateva poze cum ambele rezultate. Cand imi e gata masina, poze cu "familia vw".

E132DC6F-FFEF-44C1-B372-AE6E86199624_zps

CC0FC522-533C-49D8-ACB1-FEDEF8291B62_zps

E132DC6F-FFEF-44C1-B372-AE6E86199624_zps

F7B53B86-DA22-42FE-8C27-57109D4748C9_zps

F428792A-E2FD-4D8A-AE79-70B6387FA325_zps

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu

Ala micu' e defapt ala batranu' :)) Mai dureaza pana se intregeste familia :d

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu

A fost neprevazut. Solutia care mai ramasese am diluat-o si mai mult ca sa ajunga si nu a avut efectele maxime. A iesit ok pana la urma.

Link către comentariu

Windscreen wipers timeout.

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu

Frumos Tiguanul, sa ai parte de el multi kilometri ! Interesant de vazut cum nu sta ploaia pe parbriz, mai ca as fi curios si eu de-o tratare din asta.

Apropo, da bine ploua acolo la voi. Aici, un soare de toata frumusetea...

Drumuri bune sa ai !

Modificat de ValyMic
Link către comentariu

altfel nu putea sa puna in evidenta calitatile produsului.

filmarea a fost facuta pe o strada inchisa, in studiourile Buftea. a fost facut un decor ce imita Bucurestiul 

Link către comentariu

@valy mersi mult :d

eram sigur ca veti observa. Ce sa zic... forta comfort blinker!

Link către comentariu

Daa, am rontait un pic din el. Oricum mai am vreo 2 saptamani si il dau jos :d

Link către comentariu

Update: 141002km

Masina asteapta ceara si tratament hidrofobic pe toate geamurile, dar datorita faptului ca turtlewax clearvue nu este de gasit pe nicaieri, am comandat de la nigrin.

yny9e4yd.jpg

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!