Jump to content

bloc electrovalve

mack
 Share

Postare recomandată

La a mea Octavia 1.9 TDI BXE am sesizat de cateva mii de km un zgomot provenind de la blocul de electrovalve.  E prezent la relanti, si se aude bine doar cu capota ridicata (altfel e acoperit de zgomotul motorului).  Un fel de tzacanit fin si foarte rapid, asemenator cu un contact-releu ce comuta continuu foarte rapid.   Ciudat e ca daca accelerez un pic in gol tace, si reapare cam dupa aproximativ un minut de mers la relanti.   La scanare nu a aparut nici o eroare, insa mie mi se pare ca motorul nu merge asa rotund cum ar trebui, parca e mai zgomotos.

Blocul de electrovalve este 850ron la volksparts, insa nu sunt convins ca numai asta e problema.

Este cineva care a mai schimbat blocul de electrovalve si stie cum trebuie procedat?  

Dar cineva dispus sa-mi imprumute blocul lui sa vedem cum se comporta masina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

FA o diagnoza si vezi daca apare ceva legat de functionarea EGR. daca totul e ok, lasa in pace blocul de electrovalve. E normal sa se auda tacanit in el, sunt niste electromagneti care lucreaza.

Link către comentariu

Am facut diagnoza la Cipos, nu a reiesit nici o eroare, nimic.

Link către comentariu

Daca masina trage si merge ok nu trebuie sa iti faci probleme.

Este cineva care a mai schimbat blocul de electrovalve si stie cum trebuie procedat?  

http://www.mkivsupra.net/vbb/showthread.php?232699-Golf-Mk5-tdi-issue-cont

Modificat de carmina
Link către comentariu

Salut. Eu am schimbat (de fapt baietii de la service la PBA) blocul de valve. Am o Octavia 2, an fab 2008 si l-am schimbat pe garantie. A inceput sa se auda cam pe la 8000 de km. Nu imi afecta puterea motorului la momentul respectiv doar se auzea un zgomot dupa ce opream motorul ca si cum ar mai invarte inca ventilatorul (cum se aude vara dupa ce opresti motorul si e incins).

Link către comentariu

Si ai vazut cum se demonteaza?   Poti sa mi-l pui pe al tau sa vad cum mi se comporta masina?

Link către comentariu

in bucuresti este vreun coleg de forum dispus sa-mi imprumute blocul de electrovalve pentru un test?

Link către comentariu

• 9 years later...
costyn@serban

salut,stie un coleg ce pot face  sa dispara martorul Check engine, dupa inlocuirea blocului de electrovalve cu valva simpla si egr off ,octavia ii 1,9 tdi...mufa de pe masina are 5 sau 6 fire,cea noua doar 2.multumesc

Link către comentariu

de ce nu ai lasat blocul de electrivalve pe masina si foloseai doar ce aveai nevoie, celelalte iesiri le obturai.

Link către comentariu

costyn@serban

salut,am auzit tot felul de pareri..ca ar fi mai buna aceasta simpla...dar daca merge asa...o sa o pun inapoi,multumesc

Link către comentariu

costyn@serban

am pus inapoi blocul original...si merge

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!