Jump to content

Presa placute frana

ViBogdan
 Share

Postare recomandată

Salutari. Personal sunt la primul VW si avand in vedere ca ma pricep la mecanica, operatiunile mai simple(gen inlocuit placute frana) prefer sa le fac singur.

Din cate am observat, la VW pentru inclouirea placutelor de frana, iti trebuie o presa speciala, care sa si infileteze pistonul.

Pe toate DIY din USA vad ca se recomanda inchirierea acestei prese. Aveti idee daca exista magazine sau service-uri pe la noi care au astfel de truse si le inchiriaza?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie pt placutele spate.

de inchiriat...nu am auzit. oricum, cat ai fi dispus sa dai pt o presa pe zi?  mai bine platesti manopera sau cumperi una.

Link către comentariu

eu am folosit o cheie de flex si o presa normala. M-a ajutat un prieten: eu invarteam de cheie si el in acelasi timp de presa.

Link către comentariu

Se poate folosi foarte simplu o menghina de genul acesta. Ieftin si eficient

Link către comentariu

185 lei este o trusa (pentru toate marcile de masini) pentru etrieri.

post-64586-0-99867100-1391771874_thumb.j

Link către comentariu

O mengina de tipul C costa vreo 20 lei. Am folosit-o de zeci de ori fara nicio problema pana acum. Pentru a nu strica pistonul, se foloseste placuta care urmeaza a fi inlocuita, cea de pe interior, pentru a presa pistonul. Desi nu contest avantajele sculelor dedicate, in cazul asta chiar nu vad de ce sa platesti cateva sute de lei pentru asa ceva...

Link către comentariu

O mengina de tipul C costa vreo 20 lei. Am folosit-o de zeci de ori fara nicio problema pana acum. Pentru a nu strica pistonul, se foloseste placuta care urmeaza a fi inlocuita, cea de pe interior, pentru a presa pistonul. Desi nu contest avantajele sculelor dedicate, in cazul asta chiar nu vad de ce sa platesti cateva sute de lei pentru asa ceva...

Salut. Lamureste-ma cum folosesti o menghina simpla de tip, impreuna cu placuta de inlocuit?

Eu din cate am inteles, si vazut menghina aceea speciala roteste un disc ce intra in piston. Imi imaginez ca in loc de acel disc, tu folosesti placuta veche corect?

Link către comentariu

Pai si pe spate la G4,G5,G6.. trebuie rotite pistonasele si iti mai trebuie ceva sa folosesti sa rotesti pistonasele.

Pentru fata cheia franceza este scula perfecta.

post-64586-0-66125700-1391783658_thumb.j

Link către comentariu

Ah, e naspa atunci, trebuie o trusa cum zice Gabi. Imi pare rau pentru sperantele desarte...

Link către comentariu

Mai este varianta asta dar trebuie si cheie cu patrat 1/2 si menghina C sau impins cu forta in cheie

post-66542-13917916414873_thumb.jpg

Link către comentariu

cu menghina de care spune Valentin si cu cheia de flex merge perfect, numai ca iti trebuie un ajutor (nu poti invarti in acelasi timp de amandoua).

Link către comentariu

PAi nu trebuie in acelasi tim, dai o jumatate de tura cu cheia de flex, starngi de presa, iar o jumatate, iar cu presa....

Link către comentariu

Suna bine. Voi incerca sa vad daca pot inchiria o presa speciala de la o vulcanizare din apropiere pe care o suspectez ca are o astfel de scula. Daca nu, incercfaza cu cheia de flex si presa simpla. Multumesc pentru raspunsuri.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!