Jump to content

Hibiscus Red Audi B5 Quattro

lucian_90tud

Postare recomandată

Salut! 

Dupa vanzarea Golf-ului si esecul cu un Touran 2.0TDI Highline (foarte buna masina din punct de vedere al spatiului interior) am trecut la Audi. Chiar daca e ceva mai veche decat Golf-ul, imi place mai mult. 

Masina in cauza este un A4 B5 Facelift Avant, produs in 2000, model 2001 (ultima serie), motorizare 1.9TDI 116cp/310nm, tractiune Quattro cu 294k km in prezent (achizitionata la 290k).

Ca dotari avem:

- xenon 

- geamuri electrice fata

- oglinzi electrice

- proiectoare ceata

- cutie viteze 6+1

- climatronic

- scaune fata incalzite

- trapa electrica

- suspensie sport Audi 1BE

- ABS/EDL

- 6 airbag-uri

- lumini portiere + picioare

- grile ventilatie iluminate 

- volan/schimbator/maneta frana mana imbracate in piele

- carlig remorcare

- cotiera spate

Modificari aparute din octombrie si pana acum:

- cotiera fata + suport pahare sub cotiera

- folie galbena proiectoare

- semnalizari US

- folie geamuri Llumar 20% laterale/ 5% luneta

- semnalizari laterale foliate

- stop ceata si pe partea dreapta

Dupa ce am cumparat-o, masina a mai primit un termostat nou + antigel, becuri xenon noi Philips 4300k, 4 anvelope noi de iarna Nokian montate pe table de 15", curatare turbina, bujii noi, presuri de cauciuc, ulei + filtre, placute frana spate si stergatoare fata. 

Ce urmeaza sa mai fac la ea in viitorul apropiat este sa rezolv o problema cu ABS-ul care cel mai probabil e din cauza pompei, sa revopsesc cateva elemente de caroserie, sa schimb playerul (este de A3 si nu se incadreaza in bord) si sa ma hotarasc ce fac cu jantele de vara. Momentan am un set pe 16" cu care am luat masina, dar care trebuie reconditionate. 

Restul modificarilor vor aparea pe parcurs! 

Ce mi-as fi dorit sa mai aiba este ESP. Pe zapada, daca o accelerez in curba, imediat intra in derapaj. E distractiv, dar nu prea :))  

79m3.jpg

7vez.jpg

38k3.jpg

rgbb.jpg

9dus.jpg

v618.jpg

fxzw.jpg

wfis.jpg

60v8.jpg

d1lk.jpg

36zx.jpg

Link către comentariu

jmeker exemplar...sa ai parte de ea...ai o masina in toata puterea cuvantului...iarna e de cacao pe langa quattro plus nokian...brgds

Link către comentariu

Multumesc redline1619 si vali_devill!

Cam astea sunt pozele care pot sa le ofer din interior momentan:

xkbh.jpg
tjam.jpg
szhb.jpg
vce6.jpg
tbh9.jpg

Link către comentariu

Foarte frumoasa :icon_thumleft: pe astea, daca le ingrijesti cum trebuie si le dai consumabile de calitate la timp, poti sa te bizui mult si bine. Nu-s ca gadget-urile astea de azi, pline de schniki-miki.

LE: asta e cam ultimul model de A4 pe care lemnul arata bine la interior. Pe astea mai noi arata ca nuca-n perete.

...si o rugaminte: nu mai pune poze pe imageshack, ca se incarca greu. Vezi ca ai posibilitatea sa le atasezi direct postului. "use full editor" si ai acolo buton de attach files.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

Frumos exemplar Lucian ! Abia ai asteptat iarna,nu ? :)) quattro e la putere !

Nu ti-e dor de golful 5 ? :)

Link către comentariu

Bwwlan, multumesc! Iti dai seama ca o sa o ingrijesc, ca sa aiba si ea grija de mine :D. La ce tabla si intarituri are pe ea zici ca e tanc, nu masina. 

O sa pun direct pe forum, desi e limitat spatiul/post, ca si asa cei de pe imagehack ma obliga sa imi fac cont. 

Cosmin, multumesc! Sa stii ca abia am asteptat, ca sa nu imi para rau ca am luat quattro. Nu pot sa zic ca mi-e dor de Golf ca totusi, e o masina :)) . Inca mai vorbesc cu noul proprietar care e din SV, masina ramanand si cu aceleasi numere, doar ca fara jante si buza de r-line. 

Multumesc, calint! 

Modificat de lucian_90tud
Link către comentariu

Felicitari, o masina adevarata. Cred ca te ajuta mult prin oras quattro, zilele astea.  :D

Link către comentariu

Dupa cum spune si titlul presupun ca tractiunea integrala si abtipildul din dreapta soferului "quattro" :)  :D

Link către comentariu

passatu 4 motion cu esp fuge de fund imediat ce accelerez pe mazga.

exista oare quattro fara esp?zic si eu,nu dau cu paru :icon_thumleft: !

sa te poarte sanatos si vara si iarna! :icon_rendeer: .e superba!

Link către comentariu

Multumesc tuturor! :D

Circoloco, imi place in primul rand ca e quattro si ca nu mai am in interior atat de mult plastic tampit, ca la Golf. Chiar daca e din 2000, consider ca materialele folosite sunt peste cele de Golf. Intradevar, e mult mai costisitoare intretinerea decat la Golf, dar merita efortul. 

Rave, cu Touranul e poveste lunga. L-am cumparat aparent in stare foarte buna, verificat in toate directiile, dar care dupa 3-4 zile a inceput sa faca figuri (incepand cu carbunii de la electomotor si terminand cu un injector). L-am reparat ca pentru mine si l-am vandut, dar nu imi pare rau. Nu era de mine :))

doctorul, nu prea inteleg intrebarea ta. Eu ca sisteme ajutatoare am doar Electronic Diff Lock. Sunt B5-uri de 1.9 si cu ESP in dotare (dar mult mai rare). E ciudat de condus la inceput deoarece masina subvireaza mult. 

Link către comentariu

Nu e rea masina, insa ma mira trecerea de la o masina mai noua la una mai veche, fie ea si de "clasa superioara"

Imi place modelul asta de a4 (mai putin ceasurile de bord) dar se simte diferenta de generatie fata de g5. Totusi B5-ul a aparut prin 94 (cu facelifturi etc ulterioare) si golful prin 2004. Iar asta se vede rau de tot la design si dotari... Da, daca se compara cu un Trendline - arata ceva mai bine interiorul - dar la o echipare superioara G5 nu e deloc rau in interior. As fi cautat un 4motion in locul tau... Dar gusturile nu se discuta.

In orice caz multi km fara probleme si sa nu urmeze drumul touranului

Modificat de mad_kat
Link către comentariu

Multumesc! Avand in vedere ca am inmatriculat-o deja, intentionez sa o tin.

Nu doresc sa fac din acest topic un versus(desi as avea multe de spus :)) ), dar nu poti compara haldex cu torsen. 

Modificat de lucian_90tud
Link către comentariu

frumoasa masina Lucian, nu cred ca e un downgrade la golf acest audi,deloc ... sa ai parte de ea si sa te duca sute de mii de km...

Link către comentariu

In sfarsit ai facut topic. Felicitari pentru achizitie , arata exemplar pentru varsta ei. Neaparat sa ii vopsesti / foliezi rama grilei in negru si un tips la dublu-rubinetul evacuarii

Link către comentariu

Multumesc, Davides si Radu_Alecs! 

M-am gandit la grila fata de RS4 (replica) si la 2 tipsuri pentru evacuare, dar pentru asta as vrea si fusta spate cu senzori de parcare, care este ceva mai proeminenta. Cu timpul o sa apara :D

Link către comentariu

Frumoasa.... si din perioada in care masinile erau facute sa reziste.... sa reziste.... vb reclamei....

Arata foarte bine !

Link către comentariu
  • GabiB77 a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!