Jump to content

Bord - probleme fizice (zgarieturi, exfoliere, etc)

manchimen
 Share

Postare recomandată

Asa am patit si eu cu sertarasul din stanga. Iese tras, dar cand il imping inapoi ramane blocat. Ceva nu-l mai impinge inapoi sa culiseze. Inca nu mi-am facut curaj sa demontez, mi-e frica sa trag de trimurile alea.

Modificat de illusions
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• F l o r i n

12

• D@ny

11

• Andrei_Tdi

7

• vento-fan

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

cat vrei pe cele de mahon sunt interesat iti las nr meu de tel sunt din mures 0754226891 pune cv poze cu ornamentele daca te rog

Modificat de barthajozsef
Link către comentariu

• 1 month later...

oh viata, deci sunteti multi cu b6 care au problema asta, eu la b6 am tot asa o problema, acolo la ceasuri imi suna, ce doamne as putea face? voi cum a-ti rezolvat?

Link către comentariu

incearca cu ceva materiale insonorizante... eu am trimurile de aluminiu - astea nu fac galagie.

Link către comentariu

cauta in magazinele de bricolaje - sigur o sa gasesti ceva care sa te ajute.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

bàieti ìmi pare ràu dar cele ìn aluminiu sìnt deja vìndute.o searà placuta tuturor

Link către comentariu

• 1 month later...

Buna.

Deoarece topicul numit "Probleme si Rezolvari Rapide" este inchis si nu am gasit un topic asemanator am deschis acest topic pentru a va intreba daca se poate cumva lipi inapoi bordul dupa ce un odorizant cu lichid a fost pus invers inapoi la spalatorie de catre un angajat si a doua zi bordul s-a umflat si a crapat? Am atasat doua poze sa vedeti despre ce este vorba.

Stiu ca nu se poate repara asa incat sa arate exact ca inainte, dar la service mi-au spus ca nu este nici un adeziv care ar putea remedia problema. Sper totusi ca este o solutie.

Va rog frumos sa ma ajutati.

Cu stima,

Levi

post-37513-0-59384100-1389950067_thumb.j

post-37513-0-70338600-1389950069_thumb.j

Link către comentariu

Dă jos gura de ventilație și mergi la niște baieți care fac copertinele alea de magazine, reclame, etc. Ei au un lipici mai ”special”. Poate tine lipitura acolo.

Link către comentariu

Eu zic ca il poti repara foarte simplu... scoti priza de aer , apoi lipesti cu picatura impingand materialul asa fel incat sa il unesti acolo unde e taiat. e posibil cand montezi priza inapoi nici sa nu se vada. succes

Link către comentariu

nu picatura... o sa se faca mai urat in timp. Trebuie un adeviz care este un pic flexibil.... oricum, sigur se rezolva cu adeziv. Primul pas - jos grila, cu grija.

Link către comentariu

de lipit se poate lipi, trebuie tinut cont ca suprafata bordului sa fie compatibila cu adezivul (sa nu se topeasca, albeasca).

as incerca prima data cu niste prenadez (Bison are ceva asemanator pt lipituri elastice). cureti bine suprafata, pui cu o spatula mica inauntru, lasi cateva minute si apoi presezi. eventual poti pune niste fasii de banda adeziva sa tina pana sa usuca adezivul (foloseste banda de la Tesa sau 3m de hartie, sa nu lase urme)

Link către comentariu

Problema este ca in spate ce se vede este ceva moale, de tip burete (sau spuma) si deaceea nu prea este de ce sa lipesc partea umflata.

Nu stiu daca merita sa lipesc de gura de ventilatie. Ce sanse sunt ca in viitor sa fiu nevoit sa scot gura de ventilatie?

Link către comentariu

nu e vb de asta... ci de cum va arata.... se poate sa nu iasa frumos... grila de ventilatie - la majoritatea masinilor, nu se umbla la ele....

eu le-am dat jos dupa ce le-am cumparat si am pus de B7... :winter:

Link către comentariu

oare niste banda dubla adeziva taiata fasii ca sa acopere toata zona ar tine?

Link către comentariu

Solutia lui @muale este cea mai sigura, eu asa as proceda doar ca prenadez se aplica pe ambele suprafete, se lasa 3-6 minute si apoi se efectueaza contactul.

Pentru a avea mai bun acces, obligatoriu, scoate cu grija grila de ventilatie.

Nu folosi adeziv lichid, gen picatura ...etc. deoarece la contactul cu piele bordului, aceasta se va increti, va deveni rigida iar buretele bordului se va topi usor deci faci mai mult rau decat este acum!

Dupa parerea mea, daca se lucreaza cu grija, o sa iasa aproape perfect - din ce pot observa din poze.

Spor.

post-6376-0-84913200-1389955255_thumb.jp

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Problema este ca in spate ce se vede este ceva moale, de tip burete (sau spuma) si deaceea nu prea este de ce sa lipesc partea umflata.

Nu stiu daca merita sa lipesc de gura de ventilatie. Ce sanse sunt ca in viitor sa fiu nevoit sa scot gura de ventilatie?

Nu lipesti de gura de ventilatie. O scoti si lipesti doar "pielea" bordului de substrat.

Dupa cum spune si Florin, nu ai de ce sa scoti gurile de ventilatie ale masinii (in general). Exista cazuri in care le scoti (sa le inlocuiesti, sa schimbi plansa de bord) dar cazurile sunt rare. Oricum, in cazul tau grila nu se lipeste de nimic si o vei putea scoate pe viitor.

Cauta ceva de genul asta sau asta (sa fie flexibil si sa nu atace plasticele). Pretul nu ar trebui sa fie mai mare de 15-20 lei

Modificat de Muale
Link către comentariu

scuze ca intervin dar sunt membru nou si poate nepriceput dar am niste nelamuriri si as vrea sa le sting despre vw passat 2.0 tdi dpf cr si anume a meritat sa investesc bani in auto mai ales ca e second cu 109k???

Link către comentariu

Sumt curios cum ai decis ca aici este locul "perfect" sa pui o astfel de intrebare ...

Link către comentariu

Multumesc frumos pentru raspunsuri si idei. Voi cauta adezivul recomandat si voi reveni cu poze dupa ce reusesc sa rezolv problema.

Cu stima,

Levi

Link către comentariu

Buna.

Revin cu o problema: Aveti idee unde pot cumpara produsele mentionate de Muale?

Am cautat peste tot in Cluj si online in Romania dar nu am gasit adezivele mentionate mai sus. Am gasit un Montagekit de la Bison pe baza de rasini, dar nu cred ca este bun pentru cazul meu.

Cu stima,

Levi

Link către comentariu

Poti folosi si prenandez. Exista si o versiune mai strong si este folosita in special de cei care repara incaltaminte.

PS - avand in vedere temperaturile de afara, nu este recomandat sa faci aceasta operatiune la o temp mai joasa de 10-15 grade!

Link către comentariu

corect - asteapta sa se incalzeasca afara, dupa care lipesti cu prenandez - sunt mai multe variante ..diverse firme....

scoti grila afara - aplici prenandez pe ambele suprafete, strat subtire - lasi 10-20 minute, dupa care le lipesti intre ele. Eventual bati incet in material sa faca priza buna.

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!