Jump to content

Bord - probleme fizice (zgarieturi, exfoliere, etc)

manchimen
 Share

Postare recomandată

la fel se aude si la mine ca si un staniol care e frecat. Tot in zona respectiva. Am impins si tensionat tot ce se putea si tot nu am aflat de unde provine zgomotul. Daca ati rezolvat, spuneti-mi si mie cum :) Intretimp zgomotul a disparut de la sine dar sunt sigur ca o sa revina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...
  • Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• F l o r i n

12

• D@ny

11

• Andrei_Tdi

7

• vento-fan

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Buna tuturor. Vreau sa va descriu si eu problema mea si sper sa gasesc rezolvare. Deci, am cumparat si eu ca tot omul un bradulet deala de miroase frumos in masina, cand am vrut sa il schimb l-am mirosit pe cel vechi si am observat ca mai are ceva iz de parfum si am zis sa nu il arunc si l-am agatat de suportul de telefon. Buuuuuuuun ....azi cand am dus masina la spalatorie am zi sa il arunc si am ramas mut.... de ceea ce am vazut....post-16740-0-28740600-1360190135_thumb.jpost-16740-0-32183100-1360190735_thumb.j

Stiu ca nu am facut bine ca am agatat braduletul acolo, nu ala era locul lui. In afara de a schimba tot bordul mai exista vreo sansa sa repar problema? 

Link către comentariu

si eu am patit faza asta mi sa cojit toata fata de la mp3.. nu cred ca ai ce sa ii faci

Link către comentariu

Din cate stiu eu sanse mici sa poti rezolva.... Imi pare rau pt faza asta, si eu am patit ceva asemanator, si a trebuit sa vopsesc consola.

Link către comentariu

ar trebuie sa fie la fel si pentru tine . intreaba la o firma de detailing. uite aici

Modificat de bosseby
Link către comentariu

In germania la anumite reprezentante exista un departament care se ocupa numai de astfel de reparatii:scaune de piele,borduri gaurite sau exfoliate scaune gautire de la tigari...etc.

Trage un ochi..

Link către comentariu

Da, frumos cu bordul - important e ca au exact nuantele care sa se potriveasca.

Link către comentariu

Vad ca acest serviciu este disponibil si in Romania.

Intreaba-i daca ofera servicii si pt interior.

Oricum totul tine de indemanarea meseriasilor, care fie vorba intre noi in Germania sunut mult mai scoliti si fideli firmei VW.

La noi, cum pind ceva experienta cum isi deschid care mai de care propriul service, putini dintre ei si reusind sa ofere servicii aftermarket de calitate.

Astfel, in reprezentante risti sa dai peste un novice care inca nu are mana formata si e posibil sa nu faca treaba ca la carte.

Insa o intrebare nu strica.

Bafta

Link către comentariu

Am sa trec azi sau maine pe la reprezentanta VW din Alba Iulia sa intreb de acest serviciu, dar tare ma indoiesc ca ma duc degeaba. Ma tot chinui sa inteleg de ce mai folosesc acest tip de material, sincer. Banuiesc ca si sefii aia mari ai concernului conduc tot masini cu acest "material" si sunt sigur ca macar unul dintre ei au patit sa zgaraie vreun buton, la ce se gandea el in acel moment???.....la-s ca-i bine si asa rau! Altfel nu imi explic.

Link către comentariu

Chiar daca o sa o dau in offtopic imi exprim parerea mea legata de aceste ne-satisfactii ale clientilor.

Ca si intro spus doar atat in ton de gluma sa nu ma iei in serios:

Tu esti vinovat pt ca ai pus bradutul acolo. 

Doar nu te asteptai ca cei de la vw sa testeze toate reactiile posibile intre ce e pe piata si bordul lor nu?

Asta e, ei nu au nici o vina, cu bradutii lor ecologici ce au fost imbibati probabil mai mult cu apa decat cu parfum, in timpul testelor de laborator nu s-a intamplat nimic de genul asta.

Acum sa revin la ideile mele.

Marketing-ul dicteaza demult tehnicului.

Desigur se tine cont si de piata careia i se adreseaza marca respectiva, vw adresandu-se oamenilor muncii, audi celor orientati catre lux.

Pt ca, in goana dupa profit s-a inradacinat expresia "se poate si asa". Degeaba vin cei de la tehnic cu ceva mai bun calitativ chiar daca e cu f putin mai scump. Vin tot cei de la marketing cu ale lor statistici si grafice computerizate in care spun ca nu se justifica deoarece probabilitatea unor astfel de defecte este una mica iar consiliul de administratie cu gandul doar la procente ( cota de piata, cotatie la bursa) adopta in sedintele lor aceste metode de fabricatie.

Iar daca in ale lor masini se intampla asa ceva, vin tot cei de la marketing cu un Galaxy tab2 si cu un creion le arata un 10% pe plus. Si le trece.

Pt ca, au apus vremurile cand pasiunea si dorinta de a face un lucru cat mai bun erau mult mai mari decat gandul la vacante exotice si conturi bancare generoase.

Pana si Mercedes a admis ca nu mai implementeaza un control de calitate ca cel din anii 70-80 si fac eforturi mari sa-l reintroduca.

Deci daca insusi regele incoronat al masinilor premium are pbme, ce sa mai spunem de o marca ca vw.

Cam asa se gandeste acum si atat timp cat incidentele sunt pana in procentul dat de marketing nu se vor inlocui pt ca nu conteaza prea mult nesatisfactia celor cativa patarnici.

Desigur, nici nu stau chiar nepasatori, dupa cum se vede au serviciul lor de Cleveristi insa fii sigur ca tot ies pe plus decat daca ar pune din nou vopsele mai rezistente la zgarieturi si un material mai bun calitativ.

Maine poimanie o sa primim vesti precum masinile vor fi obiecte de consum si vor fi facute sa tina max 10 ani.

Asta e, trebuie sa fiim green in gandire si sa salvam planeta nu-i asa? Chiar daca satisfactia clientilor nu va mai fi la cote maxime.

Din moment ce toti producatorii vor gandi la fel tu ca si client nu vei avea de ales.

Bafta

Modificat de Muraru Dan
Link către comentariu

Stiu ca eu sunt principalul vinovat ca am pus acel bradulet acolo, dar din pacate a inceput sa se exfolieze si in jurul "contactului". Acolo cu ce mai sunt de vina?....aaa ..ca introduc de prea multe ori cheia in contact.  Asta fie vorba la o masina din 2009. Asta este, nu vreau sa ajungem in alta directie cu acest topic, toti stim si suntem nemultumiti de calitatea acestui material si nu o sa se schimbe prea curand. Totusi nu as fii asa necajit daca as rezolva problema cu costuri acceptabile. Azi nu am avut timp sa dau o fuga pana la Alba dar maine sigur. Sper sa vin cu vesti bune. 

Modificat de vento-fan
Link către comentariu

ai stat cu mana pe bradulet..... :lol:

respunsul -  dureros.... asa fac toate.

Link către comentariu

Si mi-a zis mama sa nu pun mana pe bradulet inainte sa pun cheia in contact  :D ....facem si noi haz de necaz :D

Link către comentariu

cat te costa alt bord la dezmembrari? :D sper sa nu ajungi la asta, dar s'ar putea sa gasesti altul mai prost decat al tau ... deci nu cred ca este o varianta 

la mine mi s'a agatzat scaunul pasagerului in partea de jos am ditamai "zgarietura". daca se poate sa'i fac o poza si sa o introduc tot in acest topic?

cer permisiunea colegului si a unui moderator. multumesc 

Modificat de bosseby
Link către comentariu

Am reusit sa ajung ieri la Protos, reprezentanta VW Alba Iulia si dupa ce le-am povestit problema mea, zic povestit ca nu au venit sa vada despre ce e vorba, au zis scurt: daca vrei schimbam bordul. Am incercat sa le explic despre Clever Repair si au ridicat din umeri. Daca tot eram in Alba am zis sa trec si pe la reprezentanta Skoda. Cei de acolo au venit totusi pana la masina si s-au uitat la bord si au zis ca nu prea am mari sanse sa il repar in Romania decat cu schimbatul bordului. Le-am explicat si lor despre Clever Repair si au zis ca o sa se documenteze si sa revin. In prerioada urmatoare am un drum de Italia si o sa incerc si acolo, sper cu mai mult succes. 

Link către comentariu

deodorantele auto contin alcool ala a atacat materialul din bord, daca era apa nu se intimpla nimic.singura varianta ieftina e sa lipesti un stiker ceva in zona aia. sa schimbi bordul costa destul de mult si sa socotim si manopera.

Link către comentariu

Cred ca contin ceva mai daunator decat alcoolul, am sters bordul cu solutie de geamuri care continea alcool si nu s-a intamplat nimic. Ma gandeam sa injectez cu o siringa mica niste lipici sub pelicula aia, poate se lipeste la loc.Varianta cu stiker nu ma prea incanta, momentan am agatat un ursulet :D

Link către comentariu

cum remontez sertarele de langa avarie, dupa ce le-am scos de tot, intrucat aveau un resort cilindric, si nu mai reusesc sa le remontez? multumesc anticipat!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

La mine se aude ceva numai cind este frig in masina, parca vine de sub volan 

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Cat ati platit pentru ornamentele alea din mahon ca-s criminale rau...cam cat ar costa ele la mana a doua?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

daca are cineva ornamente de aluminiu de vanzare mar interesa doar cuo conditie sa fie impecabile ale mele sunt din plastic , nu am probleme cu scartaitul dar arata bordul mult mai bine cu aluminiu... o seara placuta va doresc 

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut. De curand am cumparat un passar b6 si am probleme cu faimoasele ornamente de bord- SCARTAIE. sunt cele din aluminiu. As vrea sa le schimb. Ma poate ajuta cineva?

Link către comentariu

Esti sigur ca sunt cele din aluminiu, sau sunt cele din plastic vopsit, cum am si eu?

Mentionez ca si la mine scartaie ca dracu, mai ales acum ca a venit caldura.

Modificat de Xtremu
Link către comentariu

Da, ai dreptate. Sunt din plastic. Stie cineva cat costa cele noi si unde le gasesc? Sau la dezmembrari?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!