Jump to content

Bord - probleme fizice (zgarieturi, exfoliere, etc)

manchimen
 Share

Postare recomandată

Buna,

Am un Passat B6 si astazi am observat o treaba nu prea placuta. Aveam un AmbiPur pus pe gura de ventilatie de pe bord (cele din mijloc) si azi am observat ca a curs parfum din sticluta pe masca/capacul acela de la gurile de aerisire. Plasticul are pe deasupra un fel de folie de protectie (cred) care s-a topit din cauza parfumului.

Acum arata in ultimul hal. Am atasat niste poze.

Intrebarea mea este: pe unde gasesc de cumparat doar masca aceea si cam la ce pret ? Sau poate aveti vreunul dintre voi una de vanzare. Si daca e cineva din Timisoara care mi-o poate monta contra-cost. Am fost acum o ora la service-ul VW si au spus ca costa 370 RON DOAR MASCA, fara manopera.

Cum ziceam sus, arata foarte urat ... dar 5 milioane pentru un bucata de plastic ? Mi se pare exagerat.

Mersi !

post-21314-1204369278_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• F l o r i n

12

• D@ny

11

• Andrei_Tdi

7

• vento-fan

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

pinguinuldestepa

Nu face plasticul ala atatia bani.Incearca sa cureti cu un smirghel fin vopseaua umflata si pe urma sa o revopsesti.

Link către comentariu

Salut. Cu ce sa revopsesc ? Sa revopsesc doar partea aia sau toata masca ?

Mersi.

Link către comentariu

pinguinuldestepa

Incearca la un atelier de specialitate.Asa e sigur ca nu o poti da in bara ;)

Toata treaba ar trebui sa te ajunga undeva la 20-30 de lei. Dar mai bine mergi si intreaba daca pot sa te ajute la vopsitorie. Eu nu as da 500 de lei pe plasticul ala.

Altcineva mai are alta idee?

Link către comentariu

• 2 months later...

ai rezolvat, ai idee cum se da masca aia jos?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Va rog daca are cineva un link care sa arate cum se desfac gurile de aerisire din bord , cele centrale, pentru ca am avut ghinionul cand am vrut sa scot "sticluta frumos mirositoare" , au sarit reglajele...se pot pune la loc?

Data viitoare incearca sa folosesti search inainte de a deschide un alt topic.

Modificat de c o s m i n
Link către comentariu

• 3 weeks later...

50 Euro costa in Germania la reprezentanta gurile de aerisire centrale. Codul piesei este 3C1 819 728 F

Cele laterale costa in jur de 15 euro bucata.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

sa intaleg ca bagi si tragi ca nebunu .... daca ai noroc sa nu rupi marginea e okei ..... merita incercat :) pe masina altuia :P

Link către comentariu

Am ut la a mea si nu trebuie tras f tare, doar cu grija. Si cei de la service mi-au spus la fel..., doar ca ei erau siguri ca nu mai pot repara , ca trebuie sa le schimb cu totul...bineinteles ca am rezolvat-o singur in 10 min , si gratis.

Link către comentariu

• 2 months later...

-da , am incercat si eu , se scot foarte usor, un un fel de cleme in fiecare colt.....

-intrebarea este; cele din spate cum se dau jos?... din ce am obs eu , trebuie sa dai toata fata jos cu tot cu scrumiera , capacelul de la priza....

Link către comentariu

• 7 months later...
alex_passat

Salut,

va rog cine ma poate ajuta cu o indicatie cum sa scot sertarasul din bord de langa avarie?

Mi-a cazul cartele de parcare in spatele lui

B6, 2006 Variant

merci,

Link către comentariu

Cumva vorbesti de setarele stanga-dreapta din jurul butonului de avarie (vezi poza de mai jos) ?! ->

x2fu1ef4d82ajp9w29t1_thumb.jpg

Daca ti-a ramas unu blocat sau daca vrei sa le scoti de tot, trebuie sa jos trim-ul de deasupra lor si ai sa vezi suruburile care-l tin acolo, desfale si dupa o sa ramai cu el in mana :coffee_lol:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

alex_passat

Salut, Multumesc in primul rand,

Da despre acelea vorbesc.

Ok si cum dau jos trim-ul de desupra lor ?

Banuiesc ca te referi la piesa de 1 cm inaltime si vreo 25 cm latime de deasupra sertarase si buton avarie.

Nu se vede nici un surub si banuiesc ca trebuie sa o ofrtez intr-o directie...in care ?

Link către comentariu

Sau mai simplu, scoate trim-ul de la ceasuri (e prins in cleme) cu ajutorul unei surublenite cu cap lat :huh:

Bagi frumos intre trim si plastic si ridici in sus cu ceva forta, dupa acel trim de deasupra avarie (cum ai zis si tu 1cm inaltime si 20-25 lungime) si ai sa vezi suruburile.

Ele sunt niste suruburi TORX (mai exact cred ca sunt ori T15, ori T20 nu mai tin minte exact) care tin pe loc sertarele :vwrullz:

Sper sa-ti fie de folos :icon_rambo:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

V i c t o r

O intrebare - toate B6 au acele sertarase? La mine nu sunt... :huh: Sau nu stiu eu sa le deschid? :(

Link către comentariu

alex_passat

Gata,

Multumesc celor care m-au ajutat.

Pozele lui livvil au fost sugestive.

Am reusit dar cu greu, tot am rupt o clema (am lipit-o cu superglue)

Dar a trebuit sa dau jos toate inclusiv cea de la ceasuri, ca sa iasa tot corpul cu sertarele. Suruburile Torx tin corpul cu sertarele, este un corp comun.

Bafta

Alex

Link către comentariu

O intrebare - toate B6 au acele sertarase? La mine nu sunt... :huh: Sau nu stiu eu sa le deschid? :(

Numai echiparile CL si HL.

TL si BE (cum ai tu) nu au sertarasele.

Uite sertarele, apesi pur si simplu pe el si ies in afara.

sertare.jpg

Modificat de CT 10 VWP
Link către comentariu

La mine nu sunt... ^_^
Numai echiparile CL si HL.

(...)

@Victor: Poti sa-ti montezi ulterior ^_^

Pretul de nou e destul de piperat (parca ~250 RON) dar iti trebuie alte trim-uri pt consola centrala

Are un coleg de-aici la vanzare o consola centrala, mai deschisa la culoare decat cele ale tale (tot imitatie carbon-look e) + acele sertarase, uitate pe aria anunturi -> piese de schimb

Problema e ca unu merge aiurea (nu iese) :santa:

:icon_cool:

P.S.: eu unu caut respectivele sertarase dar vreau ca in loc de unu sa primesc acea tastatura rabatabila :biggrin:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

V i c t o r

Multumesc pentru precizari. Stiti cumva codul acestor sertarase? Poate le gasesc la un pret bun. Mi se par foarte utile.

Link către comentariu

Multumesc pentru precizari. Stiti cumva codul acestor sertarase? Poate le gasesc la un pret bun. Mi se par foarte utile.

Sertarase:

Nume: shelf/stowage compartment

Cod: 3C0 858 407 K 33N

Pret: 212.74 RON

Si pe langa acel compartiment mai ai nevoie de 3 trim-uri:

- trim sertar-stanga -> 3C0 858 341 Q 20V

- trim contur-avarie -> 3C0 858 368 H 20V

- trim sertar-dreapta -> 3C0 858 342 Q 20V

Cu mentiunea ca "Q 20V" de la coada codului = "aluminium-brushed" (aluminiu-periat), cel clasic tip "carbon-look" dar mai deschis care vine pe varianta CL by default au urmatoarele coduri:

- trim sertar-stanga -> 3C0 858 341 R 3F4

- trim contur-avarie -> 3C0 858 368 J 3F4

- trim sertar-dreapta -> 3C0 858 342 R 3F4

Sper sa te ajute :D

nu stiu cat de utile ti se par insa eu nu le-am gasit nici o utilizare pana in prezent. (...)

In poza pusa de mine mai sus (postul #2) ai sa vezi ce utilitatea le-a gasit colegul OviDU (ca el a sponsorizat cu poza) la sertarase - unul suport de telefon celalat depozit cauciucuri mestecat/maruntis parcare :D

Eu unul, daca le-as avea le-as gasi utilitatea, dar sper ca cateva luni sa am setul care include si tastatura rabatabila pt pregatirea de telefon Premium (in locul setarasului stanga) :cool:

:) safe

Riddler

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Eu intentionam sa montez in sertarul din stg. un carkit bluetooth dar inca nu am gasit un model care sa-mi convina si care sa intre in spatiul acela minuscul. Tastatura ce vine cu pregatirea brutus din fabrica mi s-a parut nepotrivita in locul acela si prea butucanoasa. Mai are cineva un astfel de montaj after-market care sa fie ascuns in sertarul de sus?

Link către comentariu

AVERTISMENT

Va rog sa ramaneti ONTOPIC. Multumesc.

Link către comentariu

• 1 year later...
Sau mai simplu, scoate trim-ul de la ceasuri (e prins in cleme) cu ajutorul unei surublenite cu cap lat ;)

Bagi frumos intre trim si plastic si ridici in sus cu ceva forta, dupa acel trim de deasupra avarie (cum ai zis si tu 1cm inaltime si 20-25 lungime) si ai sa vezi suruburile.

Ele sunt niste suruburi TORX (mai exact cred ca sunt ori T15, ori T20 nu mai tin minte exact) care tin pe loc sertarele :P

Sper sa-ti fie de folos :))

Salutare,

Ca un ad-hock la acest topic, as vrea sa mai adug o procedura, care va poate scurta timpul:

>>Sertarasele se pot scoate si prin apasarea celor doua picioruse/opritoare laterale cu un obiect de plastic, ca sa evitati zgarieturi nedorite.

(se pot localiza usor), ele opresc iesirea sertaraselor din locase, atentie sa pot rupe daca apasati mai tare!

>Problema ar putea sa apara la montarea lor, cand exsista sanse sa nu se mai inchida la fel, adica stop mecanizmul din interiorul sa nu mai tina sertarul pe pozitie "inchis"

Nota: Scoaterea cutiei in care sunt asezate sertarasele, este o metoda un pic cam complicata (avand in vedere ca trimurile: de pe bord si cel din fata pasagerului trebuie scoase);

La mine de exemplu este ffff complicat, pt ca am consola aceia pt telefon, pe care nu am idee cum s-o demontez ca sa dau jos trimul :( (poate aveti o solutie).

Toate bune

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!