Jump to content

Intrebari tehnice despre Octavia 3

Makron
 Share

Postare recomandată

Bara fata jos, gaurit, trase fire de la bara fata la unitatea de parcare, daca pe cea pentru senzori spate ti-au pus-o in portbagaj, trebuie ajuns cu firele pana acolo, deci se demonteaza pragurile, etc ca sa ajunga pana acolo. Daca unitatea de senzori e in fata, scapi mai ieftin, in sensul in care e mai putin de demontat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eh, hai ca e pe aproape de pretul de echipare pachetul de senzori spate (314 euro pe configurator) doar ca o sa te mai coste si montajul. Sorry de eveniment !

Link către comentariu

Multumesc pentru informatii baieti. Ma duc maine la porsche sa vad ce rezolv...

Link către comentariu

Sa ii intrebi de curiozitate unde este unitatea de parcare (banuiesc ca locatia e standard la toate) ... in fata sau in spate (dupa cum a mentionat @Hayate) ca parca as pune si eu pe fata... 

Link către comentariu

in portbagaj

Link către comentariu

Thx @andrei_221. 

Daca e in spate, ma lipsesc (a nu se intelege ca nu am incredere in sherifii interstelari foarte pregatiti de la service-urile noastre)... :D

Link către comentariu

@Kantzer Tocmai ce am intrebat si eu despre senzori de parcare in sectiunea Retrofit de la G7. Sa ne tii te rog la curent.

Eu am intrebat asta toamna la PBN si mi-au spus ca cei originali pentru Golf 7 costa 600EUR cu montaj cu tot (dar numai pt. spate). Acum nu imi este clar, daca ii cumperi de pe un site ca acela de mai sus, vor cei de la service sa-i monteze si sa nu pierzi garantia? (Daca insa iti cer 250EUR pt montaj, ajungi tot la pretul lor si atunci cumperi de la ei.) 

Modificat de Navi
Link către comentariu

Sunt atat de suparat incat maine daca gasesc vrun kit si cu camera video il cumpar! Va tin la curent cu ce rezolv maine la ei.

Link către comentariu

Parca si eu as pune ceva camera in fata...cred ca ar fi mai simplu decat senzori.

Ma cam enerveaza cand parchez langa borduri sa ma dau mereu jos ca sa vad cat mai am sa nu ating...apoi iar mai dai oleaca...si tot asa.

Faza nasoala e ca la unele borduri se intampla sa treci cu buza peste ele cand parchezi, dar cand pleci te harjai. Probabil cand tragi se ridica usor de bot, cand pleci si lasi frana se lasa usor de bot. Deci...

Link către comentariu

De pe carsystems am luat si eu senzori spate la skoda 3 si momentan sunt foarte multumit. Vad ca acum pretul a crescut 350E, eu cand l-am luat era 270E(300 cu tot cu transport)+70E montajul, in final cu vreo 50E mai mult ca in configurator. Pentru bara spate se demonteaza doar partea neagra de jos, nu se da toata bara jos.

si inca ceva, in legatura cu camera fata, aveti bolero sau navigatie? Din cate stiu(m-a batut si pe mine gandul sa pun camera pe spate) bolero-ul nu are intrare video.

Link către comentariu

@Aditu..camera nu o sa te ajute, si ma indoiesc ca exista cine stie ce camere f smechere. Eu am experimentat camera fata la X5 si S-ul nou si nu iti dai seama daca incaleci sau nu bordura, deci daca o iei doar pentru asta s-ar putea sa nu iti fie de folos. Pe langa camera sistemul se bazeaza si pe senzori care nu detecteaza bordura decat daca e ff inalta, situatie in care, oricum o vezi si nu te apuci sa parchezi.

Problema cea mai mare cu bordurile este atunci cand drumul are inclinatie si daca la prima vedere pare ok, e posibil sa o faci varza.

Link către comentariu

doggy, si tot la fel e pusa unitatea in spate? demontat praguri etc ?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link către comentariu

demontat praguri, da. S-au desfacut destul de usor, si momentan nu am greierasi(am deja 6 luni de cand ii am). Iar unitatea(nu stiu exact daca ne referim la acelasi lucru), este cel din poza de pe carsystems pe care este scris: Valeo/PDC/18S, cel care este plug-and-play, este pus in fata sub bord. Cel care mi le-a montat mi-a spus ca locul lui este in fata, nu mai este ca la vechile modele in spate. Ceva probleme au fost la codare(am pierdut vreo 6 ore la ei) si tot nu au reusit sa ii faca sa apara pe bolero. Dar cu ajutorul celor de la carsystems am reusit sa ii codez.

Link către comentariu

Salut baieti. Am discutat azi cu baietii de la porsche despre senzori. Mi-ai recomandat aftermarket si preturile sunt cam asa: senzorii (400lei), cabluri, plus unitate computer ( nu am inteles prea bine la ce trb asta 200 lei) + manopera la ei. Mi-au spus ca atunci cand dai cu spatele iti apare pe bolero masina cu liniutele si iti indica in fiecare parte cat de aproape esti de parapet. Pe skodele cu bolero nicio sansa cu camera video... Cam astea sunt informatiile aflate... P.s unul din baietii de acolo mi-a zis ca s-ar putea sa gasesc si mai ieftin in alte parti, dar a precizat ca e nevoie de service autorizat skoda...

Modificat de Kantzer
Link către comentariu

...ca sa nu pierzi garantia la partea electrica (banuiesc)

Eu iti recomand OEM.

Link către comentariu

probabil se refereau la interfata CAN intre senzorii aftermarket si unitatea Bolero. Exista asa ceva de la Meta parca.

Link către comentariu

TSI-ul meu nu se auzea deloc uneori la relanti din interior. Acum a inceput sa se cam auda, si e un sunet gen locomotiva dar foarte fin. Uneori se mai aude un sunet mai pronuntat de acest gen si in mers. Parca acum 1 luna se auzeau rar spre deloc. Acum...le aud mai mereu si nu stiu daca e din cauza ca m-am obisnuit eu cu ea. Se aud destul de fin. Probabil ca la reprezentanta nu ar distinge si nici nu as vrea sa ma duc. Sa fie de la benzina, sau asa fac TSI-urile?

Modificat de Aditu
Link către comentariu

poate uleiul a inceput sa oboseasca

Link către comentariu

Salutare tuturor!

Si-a montat cineva pana acum ornamentele de pedale sport + footrest pe Octavia 3?

Eu le-am comandat pe ale mele de aici si ma interesa in mod deosebit montajul footrest-ului.

Cu pedalele in principiu m-am lamurit cum sta treaba, am inteles ca ar fi ceva mai dificil la pedala de acceleratie.

Link către comentariu

Eu le-am schimbat. Trebuie sa ai grija la footrest, are o ureche care intra sub masca de plastic din stanga lui. Intai tragi putin de peretele de plastic din stanga, dupa care tragi de footrest putin in dreapta dupa care in sus din partea stanga. Ideea e ca are niste cleme/ghidaje care sunt acoperite de peretele de plastic din contiunarea usii. Greu de explicat in cuvinte, eu am dat de niste poze din timpul montajului pe un forum Seat (noul Leon are aceleasi pedale). Din pacate nu mai reusesc sa-l gasesc acum.

Si la pedala de acceleratie m-am chinuit, dar acolo nu-i nimic special.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns.

Am tot citit pe forumurile seat si skoda din germania dar nu am gasit nimic exemplificat cu fotografii.

Intre timp au sosit si pedalele + footrest-ul. Cost cu tot cu transport, pentru cine este interesat sa-si cumpere - 353 lei. Sunt piese OEM.

Modificat de katanaro
Link către comentariu

Voi ati primit si un set de becuri de rezerva la livrearea masinii? In manual scrie de o trusa de scule in care e inclus si un set de 'lampi de schimb". Si daca tot veni vorba de becuri, stiti unde sunt specificate tipurile de  becuri, caci in acelasi manual nu e nimic trecut?

Link către comentariu

Setul de becuri se achizitioneaza separat.

Link către comentariu

Astea ar trebui sa fie asa? Le am pe amortizoarele din spate. Am vazut azi cand am scos rotile sa-mi pun aparatorile de noroi.

Am optiunea drumuri grele. E parte din ea sau transport locks pe care nu i-a scos dealerul?

post-128788-0-17860800-1396093698_thumb.

Link către comentariu

cristiansen077

Eu mi am comandat faruri xenon cu ledline..., iar azi mi am facut drum la avia pentru a ma interesa de costul operatiunii de inlocuire a farurilor (mentionez ca am xenon din fabrica), iar cei de la receptie mi au spus ca nu au idee, dar este foarte scump, alte mufe, trase fire, etc...ca idee mi au spus ca au schimbat o bara de o3 cu una de 03 vrs si a costat (pt a pune acele proiectoare gen led) 2000 de lei. De asemenea au spus ceva de calculatorul de confort...nu stiau dc suporta ledurile. Cum sa fac? Multumesc

Modificat de cristiansen077
Link către comentariu

• Bebeee a deschis acest topic
  • vdragos a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!