Jump to content

VW GOLF VII

DMGCTRL

Postare recomandată

eu sincer cred ca te cam lasi pe o ureche ! sa-mi scuzi expresia dar ei vor valorifica neintersul tau fata de o intentionare juridica ! sa stii ca ceea ce ai patit este foarte serios, iar daca avea ca urmare ceva victime te preocupai mai tare ! daca ai fi chemat televiziunea, deja imi imaginez ce iesea ! se bucurau aia de minune(cei din mass media ma refer). eu zic sa vb cu cineva din domeniul juridic si sa faci o adresa catre porsche romania ! cere ceva revizii sa ti se dea ceva, daca nu vrei alte pretentii ! mai bine ai cere alta masina la inlocuit ! asa ceva nu trebuia sa patesti ! pentru ceea ce ai patit. banuiesc ca te-ai speriat oarecum ! Din cauza asta nimeni nu se mai sperie de nimic in Romania si nimeni nu pateste nimic ! stii vorba cainii latra caravana trece ...

Wiki, este vorba de Suedia... deci si mai trist...tarile scandinave fiind etalon in multe domenii...mai putin serviceul de care se discuta mai sus...

Modificat de DDoc
Link către comentariu

da... scuzele mele n-am observat acest detaliu, dar ! foarte trist sincer ceea ce observ, mai ales in Suedia ! deci sa se mai piarda din ideea ca service-urile din "tarile de vest, nord " sunt cine stie ce ... ca peste tot + si - ... sunt foarte curios de ceea ce va solutiona ! 

Link către comentariu

Chestia este ca eu nu sint tocmai nevinovat in toata treaba asta... Stiam de problema, insa am continuat sa folosesc masina. Daca iti spune cineva ca e ok sa te dai cu bicicleta pe marginea acoperisului unui bloc cu 10 etaje si cazi de acolo... oricit l-ai arata cu degetul pe ala care ti-a zis ca e ok... tu esti idiotul pina la urma urmei... Nu? De ce sa nu fim sinceri pina la urma urmei?...

Link către comentariu

Masina ta a fost declarata ok pt mersul pe strada... nu inteleg de ce te scuzi!! Cei din service zic ca poti merge pe strada si tu sa nu mergi ca stii ca ai eroare?!

Nici nu sunt coerent, asa de ciudat mi se pare :)). Daca era o femeie care stie doar sa dea la cheie si sa plece ce mai se intampla?

Link către comentariu

Deci la treaba asta te inseli ! pentru ce mai ai garantie ? pentru ce ti'ai cumparat masina ? adica tu ti'ai cumparat o masina ca sa-ti satisfaca anumite nevoi ? iar acest produs este asigurat pe o perioada determinata printr.o garantie , ca in acea perioada nu va interveni nici o problema cu el ! adica te duci la ei intrucat semnalezi o problema, iar ei iti fac programare peste 2 saptmani si iti spun sa nu o mai folosesti ?? serios ? iti dau un exemplu banal ! iti cumperi un laptop, ajungi acasa ai de lucrat un proiect pe el. observi ca se incalzeste foarte tare si te duci cu el la garantie. ei iti spun vii peste o luna, dar sa nu-l mai folosesti ca exista riscul sa-ti ia foc ! tu pentru ce l-ai mai cumparat sa te uiti la el si sa stai dupa ei ? e masina de probe sau ce dumnezeu ? stima 

Link către comentariu

Ei hai in multe tari din vest faza cu 2 saptamani e comuna ei au program fix si se pot ocupa zilnic de x masini asa ca ei fac programarile ca la dentist, cand au loc in program. Daca masina nu merge iti imprumuta alta pana o repara. Asta cu asteptatul la noi nu e obisnuit ca deh se lucreaza peste program in weekend etc. iar cultura pentru masini e diferita la noi fata de occident. La ei masina e un fel de aparat (gen cuptor cu microunde, masina de spalat etc) la noi masina e pusa pe un fel de piedestal, un status, daca nu merge si mai e si noua ni se pare inadmisibil si facem scandal ca de aia avem garantie (ba chiar cerem sa o schimbe cu totul daca se strica...). Dar oricum e nasol sa ai genul asta de probleme, dar la masinile noi nu ma mira.

Link către comentariu

Agreez cu opinia celor de mai sus.

Mai ales ca ai dat si o caruta de bani pe masina. Si vorba aia e intr-o tara cu standarde inalte. Desi m-am convins si eu ca asta e doar un mit, chiar si in Germania unii sunt

mult mai incompetenti decat la noi, pe bani de cel putin 4 ori mai multi ...

Si eu sunt de parere ca tu nu ai nici o vina, pentru ca esti un simplu user, daca tu stii ce e aia eroare asta e alta chestie, dar din moment ce tu ai mers la ei si ei ti-au spus sa

circuli in continuare vina e in totalitate a lor.

Plus ca pasivitatea ta probabil ca e dezamagitoare pentru cei din tara, care au impresia da "domle in Germania e altfel" (Suedia in cazul tau).

Daca Doamne Fereste iti facea faza respectiva pe autostrada la 150 la ora ?

Link către comentariu

@maste_blaster : sa stii ca aici deja nu mai este vorba de piedestral. Este vorba de o problema tehnica la nivelul sigurantei tale ca sofer cat si a celor din jurul tau ! Iar tu de masina aia vrei sa te folosesti nu sa o tii degeaba ! Eu de cand am cumparat masina o folosesc zilnic, si n.am dat 21 000 € ca sa o tin parcata vreo 2-3 saptamani pentru ca ei n.au timp de mine mai ales cand vine vorba de o problema care imi pune viata in pericol ! Daca era un plastic , hai o bucsa un zgomot , ambreiaj .. mai zic dar cand vine vorba de directie si sistem de franare ... nu te joci. Am venit cu o dacie papuc cu frana de mana pe o distanta de 100 km pentru ca se blocase pompa de frana .. si trust me.. nu e chiar placut ! Plus ca mai eram si pe la inceputuri in ale condusului

Link către comentariu

Imi pare rau sa aud toate nebuniile astea. Din pacate, revenim la vorba mea de acum ceva timp, vis-a-vis de banii multi dati pe masinile noi. Acum probabil te vei gandi permanent ce impact a avut squarul asupra masinii tale (piticul se pune pe creier instantaneu) si vei prinde probabil ura pe masina. Te vei uita la cati bani ai dat pe o masina noua (in cazul tau peste 30.000 !!!) care are aceleasi umbre de indoiala acum, ca si una cu cateva zeci de mii de km in bord dar la jumatate de pret si tot asa...

Sincer, chiar imi pare rau. Nasol moment.... :(

Modificat de VictorGolf
Link către comentariu

Hai sa nu mai despicam firul in 10 si sa asteptam rezolvarea problemei. La sfaturi si pareri suntem primii (atitudine nationala) si e nevoie doar de un singur cuvant ca topicul sa fie umplut cu discutii inutile, de genul "barfa" si transformat intr-un fel de telenovela. Ce nu intelegeti voi este ca aceste topic-uri nu au doar rolul de a te lauda cu ce ai in curte, ci mai ales rolul de jurnal. Mai tarziu, initiatorul sau un eventual cumparator vor dori sa vada ce s-a intamplat cu masina in trecut, iar treaba asta o sa fie ingreunata de discutiile voastre interminabile...

Asadar, abtineti-va si asteptati rezolvarea problemei lui DMGCTRL !

Multumesc pentru intelegere!

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

Sincer vreau sa mai adaug si eu o parere ! Caci se pare ca nu prea avem voie... pentru ce mai exista acest forum ? Daca nu avem voie sa discutam, sa schimbam pareri si dc nu sa socializam atat timp cat se discuta la subiect ? Aia nu avem voie aia nu aia nu. Doar ca sa punem poze noi cu un buton adaugat pe masina si sa spunem" bai ce fain e "?? Am observat ca cei care cunosc detalii tehnice chiar daca stiu si daca au posibilitatea nu vor sa le ofere, iar ceilalti daca discuta despre diverse probleme chiar si la subiect .. polueaza. Este strict o parere personala si din pacate am observat chestia asta de multe ori. Iar ca jurnal sa nu crezi ca va intra cineva pe forum sa caute despre masina ta la vanzare. Eu am incheiat si astept rezolvarea colegului fiind mai mult decat curios de solutionare. Nu doresc accentuarea altor discutii. O zi buna tuturor

Modificat de Wiki
Link către comentariu

Probabil s-a referit la faptul ca threadul acesta este unul de prezentare a masinii personale iar pentru celelalte subiecte de discutie exista topic-uri dedicate...

Link către comentariu
Nu am avut deloc timp să intru pe forum ieri. Ieri m-au sunat baieții din service să mă anunțe că mașina este gata. Acolo m-a luat în primire un tip pe care nu l-am mai întîlnit pînă acum, nici unul dintre cei cu care am discutat deja nu era prezent. Omul mi-a dat cheia de la mașină și a început să mă asigure că totul este OK acum... Cică problema cu frîna a fost rezolvată, mi-a zis că au schimbat ceea ce era defect fără să-mi dea nici un detaliu despre defecțiunea în sine. Numai mă tot asigura că totul este OK acum. Despre urmările accidentului a zis că numai cauciucurile au fost schimbate, în rest nu a fost nici o problemă, dar că nu trebuie să-mi fac griji, că pe mine nu mă costă nimic... totul intrînd pe garanția mașinii.  Și cu asta m-a condus la mașină și la revedere.

Niciodată de cînd merg cu mașina la service, aici în Suedia, nu am primit vreo hîrtie cu vreo constatare sau vreun formular cu lucrările efectuate de ei la mașină (am doar facturile de la revizii...).  De data asta nu a fost nici o excepție. Nu am nici un document din care să reiasă ce problemă a fost cu servo frîna și nici vreo explicație nu am primit acolo.

Am încercat să testez mașina, să vad dacă este ceva ce se simte în neregulă. Am condus în linie dreaptă la viteză mică, dar și la viteză mare... mașina merge drept, nu trage nici spre dreapta, nici spre stînga... Am încercat sa frînez la diferite viteze, dar nu se simte nimic în neregulă. Am condus mașina în parcarea unui supermarket în cercuri și în opturi... nu bocăne nimic, nu vibrează nimic, nu se aude nimic aiurea... Mai mult de atît nu știu ce să fac, totul pare în regulă.

Sper să fie totul OK și să nu mai apară nimic... să închei episodul ăsta.

Link către comentariu

Bine ca s-a incheiat episodul neplacut de care ai avut parte , chiar asteptam sa vad deznodamantul , ar fi trebuit totusi sa-ti ofere niste explicatii , chiar daca a fost vina lor , macar sa te asigure ca nu ai gresit cu nimic , nu vorbim de despagubire sau alte cele , pana la urma ti-a oferit o masina la schimb cu care sa iti faci treburile deci nu te-au incurcat prea mult , insa trebuia sa te informeze cu defectiunea respectiva . Probabil a fost din vina lor in momentul in care au repus masina in trafic si nu au vrut sa intre in detalii . 

Pana una alta, spor la km ! :)

Link către comentariu

Salut!

Masina arata fooarte bine si e bine echipata. Imi pare rau pentru cele intamplate.

Destul de suspect modul lor de a rezolva problemele.

Drumuri bune.

Link către comentariu
bbogdanmircea

Eu daca as fi in locul tau as cere un sumar al reparatiilor si operatiunilor efectuate.

Si aditional la asta o declaratie semnata prin care iti garanteaza o orice defectiune legata de ACC, frana si accidentul avut a fost reparata.

Nu se poate asa ceva, oriunde unde am mers in Romania mi s-a dat sumar cu ce s-a facut.

Raman la parerea ca ar trebui sa schimbi reprezentanta  cat mai rapid.

Parerea mea e ca dupa cum ai povestit tu, habar nu au ce s-a intamplat, au schimbat cauciucurile si ce s-a mai stricat la accident, au sters erorile

si ti-au dat masina...

Link către comentariu

După cum povestești că s-a purtat, e clar că se simt cu musca pe căciulă. Eu le ceream cât se poate de detaliat o listă cu ce au făcut, motivele pentru ce s-a întâmplat și o discuţie cu managerul dealerului. Să fi acoperit în caz că se întâmplă din nou. Sper să nu!

Bine că ai totuși o mașină funcțională. Sunt totuși curios de ce tot menționați ACC ca un posibil vinovat pentru situație?

Link către comentariu

Pe caietul de service/garantie nu au scris nimic?

Jantele si bara nu au patit nimic?

Bine ca ai rezolvat! Iti recomand sa iti cumperi un vagcom...

Modificat de TDR
Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Telenovela continuă

Cei care au urmărit topicul știu despre micul meu accident. În zilele ce au urmat accidentului am condus mașina fără probleme, am încercat să o testez atît cît m-am priceput eu și am crezut că totul este OK. Acum vreo două zile am descoperit că presiunea în cauciucuri era un dezastru... fiecare roată avea alta valoare, nici cele de pe față, nici cele de pe spate nu erau la fel una cu alta. Mai ciudat a fost faptul că una dintre roțile de pe față avea presiunea în cauciuc două ori mai mare decit era normal. Vorbesc despre una dintre roțile de care s-au ocupat baieții de la service-ul autorizat VW, roată ce a fost echipată cu un cauciuc nou. M-a cam bulversat un pic treaba asta, pentru că eu am avut încredere deplină în băieții de la service și am condus mașina încrezător că totul este verificat și pus în ordine. Tot uitîndu-mă la roată, mi-a sărit în ochi faptul ca plumbii care erau lipiți pe janta la echilibrare, erau aceeași ca înainte... nu se vedea ca și cum roata ar fi primit plumbi noi cînd a fost echilibrată după montarea cauciucului nou. 

Deja plin de suspiciuni, am dus mașina la o firmă specializată ce vinde/montează jante, cauciucuri, etc... 

Mă așteptam să aflu că roțile nu au fost balansate cum trebuie și că treaba facută la VW in service a fost de mîntuială. Însă surprizele au fost mai mari de atît. Ambele jante de pe față erau deformate destul de tare de la lovitura. Băiatul care s-a ocupat de mine și-a pus mîinile în cap cînd a vazut... deci era groasă treaba, nu doar așa puțin... La chemat imediat pe șeful lui care s-a mirat și el să vadă așa ceva. De mirare este faptul că în volan eu nu simțeam nici o vibrație, nimic care să mă facă să banuiesc așa ceva... Unghiurile erau și ele dereglate și numai acolo am remarcat că volanul nu mai stă drept atunci cînd conduc în linie dreaptă, ci un pic înclinat spre stînga.

Numai la o simplă verificare a reieșit că mașina a fost tratată în batjocură în service-ul Volkswagen și dacă am descoperit problemele ăstea la roți... probleme destul de evidente de altfel, cine știe ce alte nereguli mai pot fi pe acolo pe sub mașină... probleme ce pot fi ascunse și care să iasă la iveală mai devreme sau mai tîrziu.

@VictorGolf: Ai avut dreptate legat de piticul de pe creier... își face treaba bine de tot acum. Toate motivele pe care le-am avut cumpărînd o mașină nouă s-au dus pe Apa Sîmbetei... Dacă aș avea posibilitatea să iau mașina, să le-o dau în cap și să-mi dea banii înapoi pe ea, nu aș ezita nici o secundă.

Am făcut deja o reclamație scrisă către service-ul în cauză. I-am înștințat că intenționez să fac o reclamație oficială direct la Volkswagen unde să descriu modul în care au tratat o problemă de siguranță ce a dus la un accident, dar și la felul cum s-au ocupat de reparațiile mașinii după accident. I-am anunțat că intenționez să-i dau în judecată pentru daune și că-mi voi spune povestea și în presă. 

Sunt curios ce răspuns voi primi de la ei... Din ce am povestit cu lumea de pe aici am înțeles că e foarte greu și costisitor să-i dau în judecată, nu este deloc așa de simplu cum vedem în filmele americane, că aș fi avut șanse mai mari pe calea asta dacă existau victime în urma accidentului. Cică ar fi mai ușor să obțin compensații de la Volkswagen decit de la dealer/service-ul ăsta de aici... Toată lumea îmi sugerează să merg să-i dau în ziar... se pare ca asta ar fi cea mai urîtă lovitură pe care aș putea să le-o dau... Suedia...

Acum aștept un răspuns de la ei, teoretic ar trebui să-mi recheme mașina în service în prima fază... dar cine știe?

Modificat de DMGCTRL
Link către comentariu

Ai incercat sa contactezi echivalentul lor al OPC-ului? Foarte urata toata treaba. Iti tin pumnii pentru o rezolvare rapida si pe placul tau.

Link către comentariu
bbogdanmircea

Deci pana la urma ai inteles si tu. Presa, volkswagen, dat in judecata.

Sent from my SGH-I897 using Tapatalk

Link către comentariu
bbogdanmircea

Am scris pe fuga, trebuia sa ies din tren.

Eu personal, dupa 6 luni de trait in Germania, nu ma mira deloc imcompetenta lor.

Desi romanii traiesc cu iluzia "mitului strainilor", din care "mitul german" este poate cel mai puternic, m-am convins pe propria piele de cat

de incompetenti pot fi vesticii.

Problemele masinii tale insa, cred ca in primul rand provin de la o greseala de fabricatie, amplificata de incompetenta celor din service.

In mod normal nu este responsabilitatea ta sa-i tragi de maneca sa-si faca treaba.

Totusi e bine ca ai mers si in alta parte sa te convingi ca problemele au fost rezolvate si de acesta data in mod profesional ...

Eu sper sa reusesti sa rezolvi intr-un mod linistitor pentru tine, asta ar insemna o alta masina noua sau despagubiri substantiale.

Nu stiu cum sunt cheltuielile pentru un proces, dar de exemplu in Germania iti poti face asigurare pentru asa ceva .

Daca cauciucurile le-au rezolvat asa, iti dai seama ca in legatura cu ACC, probabil ca au sters erorile si cam atat...

Daca e eroare de senzor sau de soft, se poate intampla oricand din nou si sa aiba consecinte mult mai grave.

P.S.: Ai luat ceva constatare, hartie de la cei cu jantele prin care sa demonstrezi incompetenta lor ?

Modificat de bbogdanmircea
Link către comentariu

Nu stiu din ce motiv, dar ma asteptam la asa ceva. te.ai complicat destul de uratel avand incredere in "uameni". Urata treaba, mai ales ca nu ii cunosti. Fii sigur ca treaba se complica destul de tare, si era bine sa fi facut presiuni de la inceput. Nu stiu ce sa spun despre acesti suedezi, s-ar putea sa ma insel sau nu ... dar observ ceva incompetenta la nivel maxim, ori prostie din partea lor. Trage tare, si dupa cum am spus si anterior "NU TE LASA PE O URECHE" !multa bafta si sper sa.ti rezolvi masinuta, ca deja incepe sa sune a bataie de joc !

Link către comentariu

Poate ca sunt prea radical dar eu daca as fi in locul tau as schimba masina. 1 problema grava de siguranta. 2.masina  nu mai este ca la inceput dupa accident.

Pacat de ea ca e f.frumoasa...dar siguranta primeaza!  Cand ai sesizat diferentele de presiunea trebuia sa te duci tot la ei... vorba lui mircea-o hartie ceva.. Eu zic sa depui eforturi si s-o schimbi, la cati bani ai dat pe ea...pfff foarte nasol

Link către comentariu

Nu te lasa, du-te catre presa de specialitate, TV (local, cel putin) si tot asa, sa te vada ca esti hotarat sa faci valuri. Stiu ca un proces costa dar raportat la banii dati pe masina, cheltuiala merita si se justifica in prima faza. In plus, daca vei castiga (si ai toate sansele) cheltuielile de judecata ti le vor suporta ei.

Eu m-as duce direct la VW si le-as spune asa: fratilor se vede clar ca sunteti in belea si voi castiga procesul, asa ca schimbati-mi masina cu una identica, fara sa mai fac tam-tam in presa si sa platiti si procesul (si daune !!!!). Daca stii cum sa pui problema sigur 1000% ca vei obtine tot ce vrei.

Iti tinem pumnii cu totii !

Modificat de VictorGolf
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!