Jump to content

Ulei motor Castrol sau Aral?

cristiano
 Share

Postare recomandată

Buna ziua,

Am o octavia 1.9 tdi, motor ahf de 81 kw, non pd, si pana acum folosit doar Castrol Magnatec 5w-40, dar la ultimul interval am observat ca in 10.000 km mi-a papat cam 700-800 ml de ulei. De obicei la 15.000 km imi manca aceasta cantitate de ulei.

Ma gandesc sa trec pe Aral HighTronic 5w-40, astept eventuale opinii.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca gasesti in forum multe discutii in acest sens. Eu tot Castrol foloseam dar de un an am trecut pe Aral HighTronic 5w-40 si nu mai consuma asa mult. Cele doua tipuri de ulei, din ceea ce stiu eu, sunt fabricate de aceeasi firma, BP. Eu am schimbat si pentru faptul ca pe bidoanele Aral scrie ca sunt fabricate in Germania iar pe Castrol made in UE. Eu unul sunt multumit de Aral (nu stiu daca o fi efectul placebo :) ). Oricum, cauta in forum si ai sa-ti poti face o idee din discutiile colegilor :)

Modificat de DanSDP
Link către comentariu

Castrol e cel mai fluid ulei 5w40, urmat de Aral, apoi Mobil, iar cel mai vascos fiind Liqui Molly.

Spun asta dupa ce am studiat fisele lor tehnice.

Bine, mai fluid decat Castrol este este Ravenol/Rheinol.

Insa decand Magnatec-ul a trecut la Api C3 e posibil sa fi schimbat ceva astia de la BP, astfel ca e mai fluid decat atunci cand era doar A3/B4.

De aceea recomand daca va consuma (desigur nu in cantitati mari, atlfel e de altundeva problema) alt ulei, mai vascos putin.

Consumul de ulei e influentat de multi factori, verifica sa nu-ti piarda pe undeva, dar oricum ar fi, un consum de pana 1L intre schimburi eu zic ca nu e o problema grava.

Important e ca masina sa mearga bine, sa nu faca zgomote ciudate, practic "sa-i placa" uleiul respectiv.

Sfatul meu e sa incerci Aral, dar poate Mobil ar fi o alegere si mai buna, iar teoretic Liqui Molly excelenta.

Precum am spus anterior, am sesizat la golful meu benzinar o usoara crestere a consumului uleiului dupa ce am folosit Magnatec dar care era si C3 ( difera putin grafic si bodonul fata de vechiul care nu era C3).

Personal folosesc Mobil cu rezultate excelente.

Liqui Molly mi se pare totusi scump fata de restul mentionate.

Modificat de Muraru Dan
Link către comentariu

Eu pe ahf folosesc ravenol vsi, sunt la al doilea schimb, primul schimb peste vara de abia dc a scazut 200 de grame la 8k, acum de cand a venit frigul si umblu foarte mult cu motorul rece vad ca ii cam place a luat cam 300 de grame la 4300 de km, mai poate diferi si modul de verificare ca uleiul eu il verific la rece de obicei dimineata si difera verificarea la -5 fata de 17 grade. Urmatorul schimb cred ca voi incerca si eu liqui molly sa vad cum se comporta.

Link către comentariu

Normal nivelul uleiului se verifica cu motorul cald, insa nici o diferenta f mare nu trebuie sa fie intre rece si cald.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!