Jump to content

Schimbare lumini interior passat b4 '95.

th3nd1
 Share

Postare recomandată

Salut !

De curand m-am apucat si eu sa imi schimb luminile la interior in passatul meu ( din verzi le-am facut rosii, iar displayul la climatronic precum si ceasul din bord le-am facut albastre) , dar am dat peste o problema..La butoanele geamurilor electrice din spate (situate pe consola centrala) nu reusesc sa imi dau seama cum sa le desfac fara sa stric ceva, in scopul de a schimba LED-ul verde cu unul rosu. 

Daca cineva a mai schimbat , as vrea sa aud niste pareri , poate chiar si niste poze. :D

PS : am atasat 2 poze...una in care apar butoanele in cauza si una in care am dat capacele butoanelor jos, doar ca mai departe nu stiu ce sa fac.

post-111812-0-58664100-1386791713_thumb.

post-111812-0-40915800-1386791721_thumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar cand faci ul acesta ai grija la polarizarea ledurilor (daca il montezi invers nu o sa ti se aprinda ledul), si la ledurile discrede (SMD) ai nevoie de penseta si statie de lipit

Link către comentariu

dap...am reusit sa desfac butonul si se pare ca am nevoie de precizie de robot ca sa le pot schimba, acele smd-uri :))

oricum multumesc de sfaturi :)

Link către comentariu

nu ai nevoie de precizi de robot ... doar de scule de calitate ca sa poti face aceasta operatie

Link către comentariu

Eu am schimbat toate Ledurile din masina(bord,comutatoare,bloc lumini,etc)am folosit leduri smd albastre superflux.

Iti trebuie rabdare,ochi de soim,scule profesionale de lipit si mult timp.Bafta si succes.

Link către comentariu

am reusit pana la urma sa schimb luminile la acele butoane cu ajutorul unui prieten care are ceva mai multe scule ca mine...mai am de schimbat la blocul de lumini si in bord sa mai modific cate ceva deoarece nu sunt multumit de intensitatea luminilor...o sa revin cu ceva poze cand reusesc sa termin (sper cat mai repede ) :))

Link către comentariu

• 2 months later...

doresc si eu sa schimb luminile din interior(bord ,butane,consola aeroterma...tot) si nu stiu de unde sa cumpar piesele(fara ebay) m-i lea pus cineva in bord pe albastru anul trecut dar deja luminozitatea este din ce in ce mai scazuta,probabil din cauza calitatii la leduri(zic si eu)... am vazut ceva frumos pe un site din germania ..dar nu am gasit la noi,daca stie cineva rog sa puna niste link-uri...multumesc

Link către comentariu

• 2 weeks later...

pentr ce care vor mai multa lumina in bord,

solutia :am pus in locul celor 3 becuri ,banda led smd pe care am lipito direct pe lastic unde erau becurile,aprox 12 ledurii.

Rezultatul :

Las Vegas,

Modificat de parula66
Link către comentariu

salutari

mi sa ars un bec in bord (de la ceasuri) si as dori sa-l shimb dar de unde sa ma apuc?

astept pareri si sfaturi ,eventual poze de la cei care au reusit sa pozeze sau sa filmeze aceasta operatiune

mrs anticipat

Link către comentariu

Buna seara! Am un Passat din '94, 1.9tdi, motor 1z, iar intr-o seara am constatat ca nu mai functioneaza absolut nici o lumina in bord (cu exceptia martorilor), panou climatronic, butoane geamuri fata/spate, dezaburire, NIMIC! Mentionez ca toate sigurantele sunt bune si am facut proba si cu un alt bloc de lumini, tot nimic. Aveti idee ce as putea face in afara de a aprinde plafoniera de cate ori vreau sa ma uit la ceas sau sa umblu pe la caldura?

Link către comentariu

Ce pot eu spune e sa verifici sigurantele bine de tot, poate chiar unele sigurante sunt mai mari decat trebuie, poate fii vreun releu ars (care se situeaza in spatele panoului cu sigurante), poti avea vreun scurt pe undeva, dar mai mult tind sa cred ca e ceva pe la relee. Poti chiar face si un test sa vezi ce spune acolo, nu cred ca e o avere acel test...maxim 50 lei. 

Revino cu detalii, ceau !

Link către comentariu

Am facut si un test, cu un VAG COM cred, si nu zice nimic legat de problema asta. Cred ca voi merge la un electrician (care spunea ca nu sta el sa caute problema, trage alte fire la toate beculetele; cam complicat si costisitor pentru baba mea cred).

Legat de relee, ma gandesc ca daca era vreunul defect mai era ceva nefunctional in afara de iluminatul instrumentelor. Cat priveste sigurantele, totul s-a intamplat dintr-o data, fara sa fi umblat pe la ceva, sa fi inlocuit vreo siguranta ori altceva.

In mod sigur un electrician auto priceput, avand si o schema electrica a masinii ar rezolva problema destul de simplu.

Link către comentariu

@joey83,

Trimite-mi un PM si-ti dau datele de contact ale celui mai tare electrician din Brasov... Cand are chef, face minuni! Faza e sa aiba chef...

OFF TOPIC: Stie careva de ce naiba nu mai pot trimite PM ???

Link către comentariu

Nu pot trimite PM, am tot incercat de cateva zile, dar...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am rezolvat, in sfarsit. Am fost la un electrician si vinovat a fost releul de avertizare cu numarul 36, acela care face zgomot strident in momentul in care se opreste motorul, se deschide usa soferului, iar farurile, pozitia sau una din semnalizari sunt aprinse. A refacut el ceva lipituri in releu, care erau nu stiu cum si... Las Vegas!

Mai face ceva figuri pe la gropi si denivelari in sensul ca clipeste lumina sau se intrerupe (isi revine daca sting si aprind pozitia), dar in principiu cu un releu nou se va rezolva problema.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!