Jump to content

Solutie bare transversale

Quino
 Share

Postare recomandată

A pus cineva bare pe cupola Superb-ei, altele inafara de cele din catalogul de accesorii skoda ?

Mi-e frica de faptul ca cele de la ei sa nu faca galagie, am mers cu o masina si vuiau barele la vand de ziceam ca merg cu trenul.

Ma gandeam la ceva de la thule sau whispbar.

Modificat de Quino
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am bare Thule pentru transportul bicicletelor, insa tocmai din cauza zgomotului nu le folosesc decat in momentul in care am ceva de carat.. in rest

in 10 min. le montezi sau demontezi..

Link către comentariu

spre deosebire de combi unde exista deja barele longitudinale, la sedan montarea unor bare transversale cam strica chederul exterior. am vazut unele montate de putina vreme pe octavia 3 si deja se doformase chederul.

Link către comentariu

Vezi ca este un model de la Thule WingBar http://www.portbagajeauto.ro/bare-transversale/thule-rapid-system-754-bare-transversale-aluminiu-aero-wingbar-portbagaje-auto-thule.html

"Extrem de silentioase datorita  profilului  inovator in forma de aripa,Thule WingBar genereaza cu pana la 90% mai putin sunet si cu pana la 55%  mai putina rezitenta la inaintare  fata de restul barelor de aluminiu  anterioare imbunatatind si economia de combustibil."

Eu vreau sa iau modelul acesta la primavara pentru transport biciclete. Am vazut ca suportii se fixeaza sub rama superioara a usii si tocmai pentru a reduce deformarea chederului planuiesc sa demontez sistemul cand nu-l folosesc si il arunc in protbagaj.... e loc :icon_thumleft:

Link către comentariu

Acum nu stiu care este toleranta la zgomot, dar de la 120km/h in sus isi simt prezenta si in plus opunand rezistenta creste consumul. Chiar nu e complicat demontatul.

Barele le-am luat din reteaua Porsche ( http://www.porsche-inter-auto.ro/accesorii/accesorii-skoda/skoda-superb/Accesorii-exterior-superb/bare-portbagaj-transversale-superb-LAS800001 )

( codul este LAS 800 001 sunt branduite Skoda.. )

Link către comentariu

• 2 weeks later...

dah... am comandat cele recomandate de thheo, si solutia de la thule era ok dar ma gandeam ca astia o mai cercetat problema si aerodimanica de le pun la vanzare.

sper sa fie ok.

revin cu informatii.

Link către comentariu

Le-am vazut in showroom pe cele originale skoda nu sunt mai aerodinamice decat Thule WingBar

Link către comentariu

cei care au montat bare transversale pe sedan, pot sa imi spuna daca acestea zgaraie plafonul in locul de contact? Si ce efect au asupra chederelor?

Cand am ales Superb 2, am facut-o ptr a putea transporta biciclete in interior, fara zgomot aerodinamic, restrictii de viteza etc. Acum daca as gasi niste bare silentioase si care sa nu zgaraie masina, as reconsidera modul de transport bicle...

Link către comentariu

V-ati gandit la portbagaj pe hayon, mai exact pe carlig? Eu as evalua mai degraba aceasta solutie. Nu opune asa mare rezistenta la inaintare si nici nu influenteaza stabilitatea prin modificarea centrului de greutate pe inaltime. E adevarat ca nu te ajuta in spatiile stramte.

Link către comentariu

Deci, barele sunt destul de ok, la viteza de peste 100km/h incepe sa se auda un suierat nu foarte deranjant, de la 120 deja e stresant.

Au un sistem de prindere foarte ciudat. Bara are pe capat o gheara, aceasta e prevazuta cu un ghimpe care atunci cand este montata sub cheder intra in locul lui special facu in prag.

Se prind cu ajutorul unei chei (un torx antifurt mai complicat, asemanator cu antifurtul de jante).

Calitatea materialelor ma multumeste, e net superioara oricaror bare am pe care le-am vazut.

dar mai multe detalii in poze. (daca as si reusi sa le pun ar fi mai ok work in progress)

cred ca se vad mai bine aici

Modificat de Quino
Link către comentariu

V-ati gandit la portbagaj pe hayon, mai exact pe carlig? Eu as evalua mai degraba aceasta solutie. Nu opune asa mare rezistenta la inaintare si nici nu influenteaza stabilitatea prin modificarea centrului de greutate pe inaltime. E adevarat ca nu te ajuta in spatiile stramte.

Solutia propusa de tine e ok,dar foarte scumpa. Carligul - ca fier - este aprox 1200Ron, electrica pentru carlig, cu protectie CAN-Bus e aprox 1000Ron. Pe langa astea, mai ai nevoie si de suportul de biciclete - cel cu numar inmatriculare si stopuri - probabil ca e si ala minim 800Ron.

Ai un total de minim 3000Ron - ceea ce e destul de mult comparat cu sistemul de bare. In plus, pe carlig nu poti pune un JetBag pentru bagaje sau suporti schiuri, deci e destinatie "dedicata" pentru biciclete

Daca vrei o solutie de carlig eleganta - adica carlig rabatabil sub bara - ca sa nu se vada cand nu-l folosesti, ala e aproape 2000Ron, doar carligul.

Link către comentariu

@nsm

Barele nu zgarie deloc in punctele de contact cu caroseria pentru ca in zona aia sunt prevazute cu protectie de cauciuc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!