Jump to content

Problema circuit incalzire luneta

Tetica
 Share

Postare recomandată

Aceasta problema a aparut de cand am schimbat lumeta, cei de la Pilkington mi-au pus luneta care nu mai este originala, de atunci dupa o anumita perioada de functionare siguranta mea arata asa:

u2bk.jpg

Aici este o comparatie cu siguranta originala, sa fie oare si siguranta de vina?

9fdn.jpg

Astazi o sa deconectez oglinzile care sunt legate pe acelasi circuit, pana sa aschimb luneta nu am avut astfel de problema, functionau si oglinzile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am intalnit problema asta la o octavia 2 si era din cauza soclului de la sigurante. Mai exact partea fixa de pe tablou (sper ca ma exprim bine) era deteriorata si din acest motiv nu facea contact bine si topea siguranta dar nu o ardea. Poti verifica sa nu fie la fel si la tine

Link către comentariu

Din ce se vede in poze, siguranta transparenta (25A) pare arsa - topit/flama pe zona fuzibila si probabil sparta la scoatere. De ce ai pus de 25A in locul celei galbene de 20A? Soclul cum se prezinta? Sunt cazuri, cum a zis si colegul Mihai.Nechifor, cand din cauza unui contact slab in soclu siguranta se incalzeste pana se topeste. 

Link către comentariu

eu am patit ca la o siguranta pe care scria 20A sa nu tina nici 15A. - set la 10ron.

am luat de la dezmembrari cateva sigurante si nu mai avut probleme,

asa ca, incearca cu o siguranta mai "buna", sa zic asa.

Multumesc!

Link către comentariu

Cu siguranta e de la noul geam montat, din moment ce pana acum nu iti facea si singurul lucru pe care l-ai schimbat e geamul. Poate nu a mufat bine in spate si face scurt, du-te inapoi unde ai montat geamul si spune-le sa iti verifice.

Link către comentariu

daca era scurt, sarea siguranta instant.

Link către comentariu

Firele din hayon trec in caroserie printr-un manson flexibil de cauciuc.

Verifica-l pe el si firele din interior. E posibil ca de la deschideri, mansonul sa fi iesit din locas, firele sa atinga la buza caroseriei, izolatia sa se juleasca si .... scurt circuit (doar la vibratii mari sau la deschidere portbagaj).

Daca nu era izolatia luata de tot, e posibil sa o ajutat baietii cand au tras accidental de fire.

Trebuie sa fie acolo firele de la luneta, lumina de la numar, butonul deschidere hayon si senzorul de inchis/deschis.

Da-ne feedback cum ai rezolvat si care a fost cauza.

Modificat de radudorurus
Link către comentariu

Merci de sfaturi, o sa verific astazi cablajele, soclul din panoul de sigurante si daca se arde in continuare incerc cu alta siguranta originala.Revin cu detalii.

Link către comentariu

Tetel, poti pune linistit si de 30A...

Daca iti zic sa dai capitonajul jos, sa desfaci un papuc de la luneta, sa intercalezi un ampermetru si sa ne zici ce valoare are curentul care trece prin el cind dai pe dezaburire luneta (asta ca sa stim exact daca e luneta sau cablajul pina la ea)... zici ca te injur ?!

Link către comentariu

Dic, a pus o siguranta de 25A deoarece Tetica a mentionat ca oglinzile sunt legate pe acelasi circuit.

Raman la parerea, ca aceasta improvizatie este problema.

Nu cred sa fie problema cu luneta.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk

Modificat de carmina
Link către comentariu

Si inainte de schimbarea lunetei oglinzile tot acolo erau legate, nu spune ca ar fi fost pe un circuit separat. In a doua poza ne arata siguranta arsa de 25A (transparenta) in comparatie cu cea originala, galbena de 20A.

Link către comentariu

• 1 month later...

La masina din semnatura am o problema cu butonul de la dezaburire luneta, mai exact inainte se decupla automat dupa cateva minute, acum se decupleaza doar la oprirea motorului sau daca il decuplez eu. Imi este frica sa nu uit butonul mai mult timp cuplat si sa se arda cumva rezistenta. Stie cineva de ce nu se mai decupleaza automat?? :frigbaitata:

Link către comentariu

Este setat in centrala electrica sa nu functioneze mai mult de 10 min, nu ai cum sa uiti de el.

Link către comentariu

Circuitul de incalzire luneta este temporizat de catre calculatorul retelei electrice, nu cred sa fie probleme cu butonul.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Tapatalk

Link către comentariu

se poate modifica valoarea de temporizare din VCDS ?

Link către comentariu

DA. In adaptari pe centrala electrica.

Link către comentariu

La inceput si eu am zis ca stau prost cu rabdarea si il decuplez manual, dar l-am lasat si 20-25 min pe ceas :) si tot nu decupleaza, inainte dupa aprox. 5 min se decupla.Cu vcds-ul nu s-a mai umblat pe la masina, dar am schimbat bateria acu 2 saptamani, e posibil sa se fi resetat ceva?

Link către comentariu

• 3 years later...

Bună ziua!

Am o problemă legată de degivrarea lunetei la o Skoda Fabia combi 2002. Sa desprins un papuc și nu știu cum ca să il lipesc la loc. Multumesc

Modificat de soloaurelian
Link către comentariu

lipesti cu un adeziv si peste papuc refaci circuitul cu o solutie de argint. 

Exista la Loctite asa ceva. Nu recomand  pt ca nu rezista in timp

Link către comentariu

se mai poate incerca lipirea papucului cu fludor daca pe luneta a mai ramas ceva din acea foita conductoare. DAr, atentie, la incalzire indelungata se poate sparge luneta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!