Jump to content

VW Bora 1.8T Variant

Raulici

Postare recomandată

Aceasta e masina mea, un VW Bora 1.8T Variant, 2002/10.  

Am achizitionat masina in urma cu 1 saptamana jumatate. Cautam in piata locala auto un TDI, dar am fost placut surprins de aceasta masina. 

Motorul este 1.8T , AUM , cu un numar foarte mic de km, 112.000 km, cu carte service, distributia fiind schimbata la 96.000 km . Masina a fost adusa de catre proprietarul anterior din Italia in primavara acestui an, 04.2013.  

Ca si dotari, pot sa zic, ca este cu mult peste ce am cautat , e Highline, Pachet Crom, jante aliaj 17 - Long Beach, scaune sport, ceasuri de bord cu minidot, ESP, sonorizare VW Gama + magazie 6 cduri. Un lucru ciudat este , ca, bordul are pe partea superioara cateva mici gauri ( ma gandesc ca e ceva model mai deosebit ). Imi displac ornamentele de lemn din interior, dar incerc sa ma obisnuiesc cu acestea. 

Dupa o verificare mai amanuntita, am vazut cateva mici probleme ( lipsa placute spate - era fier pe fier ) care au fost si schimbate, buscile mari de la brat uzate ( se vor schimba cu bucse de R32 ), burduf planetara fisurat ( urmeaza schimbat ) , bobinele au fost schimbate gratuit la reprezentanta . Uleiul o sa fie schimbat cu Castrol 10W60 iar bujiile cu NGK BKR7E.

Ca si imbunatatiri, un ceas de boost, South New Performance , un set de suspensii KW Inoxline V2, second , reglabile pe inaltime si duritate, iar jantele de iarna sunt de VW New Beetle pe 16.

Momentan e foarte ok, sunt multumit de masina , urmeaza pana in primavara sa mai adun piese . 

post-78308-0-62551100-1385589336_thumb.j

post-78308-0-19555900-1385589366_thumb.j

post-78308-0-74871900-1385589400_thumb.j

post-78308-0-15988900-1385589438_thumb.j

post-78308-0-19096700-1385589461_thumb.j

post-78308-0-58240000-1385589482_thumb.j

Link către comentariu
  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Raulici

17

• robi_zet

4

• Muraru Dan

3

• MRC

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asa e la bora bordul,nu?difera de golf.Chiar nu stiam ca exista 1,8 t pe bora variant...misto combinatie.Sa o porti sanatos!

Link către comentariu

Nice. tine-o cat mai OEM pe exterior cel putin :)

In alta ordine de idei, eu aveam interior tot asa imitatie de lemn (e drept ca ceva mai deschisa culoarea, un pic mai enervanta) - l-am dat jos si l-am vopsit (manere usi + capac scrumiera + rama climatronic + rama 2din).

L-am vopsit negru mat si e super ok, mai putin la un maner unde am incercat folie negru mata si nu a iesit bine, nici nu prea ma pricep eu.

Te costa 30 de lei un spray... eventual si primer de plastic daca vrei (eu nu am pus primer, doar am dat cu smirghel si curatat bine).

Inteleg ca exista si unele spray-uri cauciucate daca vrei.

Ce greutate are masina si ce consum ai (si la ce stil de mers)?

Link către comentariu

Foarte faina, sa o folosesti sanatos 1 milion de km!

Referitor la bord, asa e la Bora.

Daca motorul e  ok si km sunt reali, ai luat o masina super!

Apropo, cum adica ai schimbat boinele gratis la reprezentanta? Da-ne si noua un pont, e ceva actiune, la masinile mai vechi, sau cum ai reusit?

Numai bine!

Modificat de sebax
Link către comentariu

"Pentru 1.8T grupul VAG deruleaza un semi-recall (workshop campaign) prin care inlocuiesc pe gratis bobinele la unele modele de 1.8T. Mergeti si intrebati la un dealer VAG, e o sansa buna sa primiti niste bobine noi."

Dar eu stiam ca nu mai este valabil  :dry:

Link către comentariu

Frumoasa masian, sa o stapanesti sanatos.

Legat de bobine, in 2008 am fost si eu la reprezentanta cu un astfel de recall luat de pe net cei drept pt 1.8 si desi am primit raspuns ca nu se adreseaza masinii mele, am primit discount 50% pt bobine.

Mergeti si intrebati, nu se stie niciodata. Cu mine au dat-o in balarii cand le-am amintit de problemele legate de bobine, respectiv de recaluri pana cand am scos hartia buclucasa si si-au schimbat opinia.

Oricum, se aplica reducerea de 20% daca retin bine minte pt ca masina are peste 5 ani.

Modificat de Muraru Dan
Link către comentariu

Cat mai multi kilometri fara incidente. Iar ca ulei de motor parerea mea e sa te mai gandesti un pic.

In rest frumoasa masina, iar motorul :icon_thumleft: .

Link către comentariu

la partea cu bobinele, am fost anuntat cand am fost la reprezentanta pentru verificarea generala( inainte sa cumpar masina ) , pe langa asta prietena mea lucreaza la reprezentanta. masina are 1400 kg iar consumul se invarte in jur de 10-11 la suta. la exterior ma gandeam la buza de edition, ptaguri de Gli si fusta spate gli. uleiul o sa fie 10w60, cel mai bun pt 1.8 turbo.

Link către comentariu

Cum ai tras concluzia ca 10w60 e cel mai bun pt 1.8T, Eu zic ca nu o sa-i placa acest ulei... mai ales iarna.

Link către comentariu

renunta la uleiul 10w60. va fi cea mai proasta alegere, crede-ma ca am avut si stiu ce poate.baga 5w40,10w40 maxim.bujiile alea sunt foarte ok,dar nu stiu cum se comporta pe motor stock

Link către comentariu

"Pentru 1.8T grupul VAG deruleaza un semi-recall (workshop campaign) prin care inlocuiesc pe gratis bobinele la unele modele de 1.8T. Mergeti si intrebati la un dealer VAG, e o sansa buna sa primiti niste bobine noi."

Dar eu stiam ca nu mai este valabil  :dry:

Este un recall in toata regula,nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu semi...in fine.Si este inca valabil,in derulare

Se schimba  toate bobinele de inductie de pe motoarele 1.8T de generatie un pic mai noua dupa 2001 care au acceleratie electronica (nu pe sufa)

Link către comentariu

motorul nu va ramane stock. vreau sa storc tot ce pot din K03s. deaceea vreau sa zic ca sunt ok bujiile si chiar si uleiul sunt ok.

Link către comentariu

Fals??? Adica daca eu ma duc cu niste bobine sa zicem Facet la reprezentanta aia imi pun alte bobine ORIGINALE revizuite nu?

Link către comentariu

Bobinele trebuie sa fie cele originale , cu care a venit masina echipata din fabrica. Daca au fost ulterior schimbate, acestea nu se mai schimba in urma acestui "recall" . 

Link către comentariu

1. sunteti/ suntem offtopic. aici e vb de masina omului.

2. va decideti, e "fals...bineinteles" sau nu se mai schimba?!

Cu exceptia sa nu fie schimbate (adica inca sa le ai pe cele originale)

FALS ... bineinteles

Bobinele trebuie sa fie cele originale , cu care a venit masina echipata din fabrica. Daca au fost ulterior schimbate, acestea nu se mai schimba in urma acestui "recall" . 

Link către comentariu

Cum ai tras concluzia ca 10w60 e cel mai bun pt 1.8T, Eu zic ca nu o sa-i placa acest ulei... mai ales iarna.

renunta la uleiul 10w60. va fi cea mai proasta alegere, crede-ma ca am avut si stiu ce poate.baga 5w40,10w40 maxim.bujiile alea sunt foarte ok,dar nu stiu cum se comporta pe motor stock

Folosesc Ulei Castrol 10W60 schimbat tot la 8-10.000km de 3 ani, si nu am avut nici un fel de probleme.

Chiar sunt curios cum a tras lumea concluzia ca ii un ulei rau/prost.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!