Jump to content

Retrofit elemente interior Passat B7 in finisaj 3Q7 si XSH

Mecatronic
 Share

Postare recomandată

Pentru elemente cu finisaj 3Q7:

- inele maner potiera inferior/superior, stg/dr, fata/spate

Din imagine se disting coduri.

Clapeta actionare cutie acte in finisaj 3Q7 .

Si rama comenzilor de volan de la GTI 6 este tot in 3Q7.

Pentru elemente cu finisaj XSH, personal am schimbat butonul de la oglinzi ( de pe buton china), masterul de pe usa soferului si 3 trei butoane au codul (dupa filtru Passat CC, cele cu muchii taiate la capat, alu blushed, nu cele spre crom!!):

3C8959857-XSH (master)

3buc. x 3C8959855-XSH

Butonul de la portbagaj nu l-am schimbat pentru ca nu exista modelul de CC cu muchii taiate.

NU SE POT TRANSFERA CARCASELE DE PE BUTON CHINA OEM PE OEM Germany !! Cel putin eu am nimerit numai diferite!! Cand ma refer la china este vorba de cele care au cod de OEM pe ele!("scris cu scula aia de pictat oua la Voronet" :tuktuk:

Toate bune!

post-3353-0-39808000-1384724759_thumb.jp

Modificat de Mecatronic
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru cei care se intreaba, este vorba despre inelele de la manerele de usi (poza e din alta parte):

1b9b884s-480.jpg

Modificat de Rave
Link către comentariu

@Mecatronic: in poza ta sunt 4 seturi de inele, fiecare pentru manerul de la o usa, corect? Cam cat au costat, ma batea si pe mine gandul sa le montez (au am deja restul decorului de aluminiu...). Cum se scoate manerul pentru a fi montate inelele, trebuie scoasa toata fata usii?

Link către comentariu

37 lei / set inele pe usa, deci 4x37

Coduri: 197stg fata

198dr fata

197B stg spate

198B dr spate

Glove latch polished aluminum ( broasca actionare cutie acte) - 70 lei

Cred ca preturile de end user sunt cu 15-25% mai mari. Broasca o gasesti si aici pe forum cu 100 lei. Verifica la tine, ai coduri, sa vedem,ce diferente exista. Cei care au NORA cu Porsche au 20 % discount si de obicei se anuleaza discountul din contracte anterioare 7-8%, functie de valoarea achizitiei si rulaj se fac discounturi mai mari pe care le sustine dealerul. NORA se aplica la OEM si nu la accesorii. Numai cei care au update la autorizare RAR si element specific ( mecanica, electrica, etc) beneficiaza de garantie de la Porsche.

Se desface usa.

Toate bune!

Link către comentariu

Bun, daca se desface usa nu ma intereseaza. Prea complicat si poate ma captusesc cu greieri ;)

Link către comentariu

La actiuni pe usi incepand cu B 7 , trebuie intr-adevar de tinut cont de numarul de demontari:

Spre exemplu este ok, ca atunci cand puneti folie autorizata sa faceti si upgrade la lampi pe usi , inele 3Q7, butoane CC si motoras mirror down pe dreapta fata, poate si piele in loc de textil.

Va pregatiti cu cateva clipsuri de usa de rezerva ( pentru a le inlocui pe cele deformata) sau rupte. Demontare/ remontare in service incalzit in acesta perioda si masina la temperatura normala 18-20 grade.

Recomandat este ca la orice interventie sa folositi banda pufoasa de la actiunile Audi si sigur nu apare nici un zgomot suplimentar.

@geisterfahrer- nu sunt probleme cu aparitie de " greieri" , probleme cea mai mare este calitatea materialelor. Nu se deformeaza de obicei clipsul, nu se rupe , ci se poate rupe piciorul de sustinere al acestuia.

Asta in conditiile ca stii ce faci , ai multa experienta, folosesti toate SDV- urile OEM sau " mama" lui Wurth, Berner, etc, si tot se rupe.

Din pacate la reprezentanta este kit bicomponente si cianoacrilate oem si se lipeste. In cazul in care clientul sta langa masina ( in cazul meu), asigurarea malpraxis nu rezolva acest lucru, deci imi fac cadou o fata de usa veche si clientul una noua!

Odata cu scaderea calitatii sa dezvoltat si tehnica de extragere a fetelor de usa ( " s-au dezvoltat si grupe de muschi noi la degete" ) prin ajutare laterala cu furci de clipsuri si tragere instant pe directia clipsurilor.

Din pacate sunt operatii pe care le facea o singura persoana , acum trebuie 3 ( 2 baga si tin furci, unul lucreaza la fata usa).

Pentru un neinitiat un astfel de tablou poate sa-l duca la concluzia " Ba prosti sunt astia, trag 3 de o usa!!.

Prefer tabloul asta decat plata unei fete de usi de 2500-3000 lei !

Toate bune!

Link către comentariu

Mda, ce ziceam si eu...nu ma bag acolo pentru "upgrade-uri" aiurea, prefer sa reduc numarul de usi desfacute la cazurile de urgenta, daca se strica ceva funtional (macara, geam spart, incuietoare stricata etc.)

Link către comentariu

• 1 month later...

Eu am vazut pe un site german ca nu desface decat manerul pentru inele!!!!

Link către comentariu

• 1 month later...

Glove latch polished aluminum - a incercat cineva pe B7? Eu mi-am luat una care nu incapea - exista cod diferit pentru B7 sau nu exista deloc?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Nu exista cod de Passat B7 cu finisaj 3Q7!!

Codul 1k1857147D 3Q7 este de Golf 6 GTI.

Se schimba intre ele capacele spate! Oricum trebuia scos pentru repozitionare butuc cheie! Atentie la scos butuc cheie la " sarit arculete si tablite din butuc!

Operatie delicata , elasticitatea piesei de B 7 foarte buna , comparativ cu piesa 3Q7 !!

Toate bune!

Lejer 30 minute!

Nota: clips de blocare dreapta se va rupe instant daca incercati sa fortati broasca de GTI fara a face swap cu cea de B7

Se folosesc ustensile plastic pentru indepartat ornamente in cazul in care nu aveti nevoie de " urme" !!

Modificat de Mecatronic
Link către comentariu

• 4 months later...

Este necesar pentru schimbare inele 3Q7 de pe usi la B7,....., DEMONTAREA FETELOR DE USA!!

In imaginile de mai jos sunt prezentate pozitiile suruburilor ce trebuie desfacute  pentru extragere maner!

Datorita faptului ca vremea permite, sunt riscuri minime pentru demontare/montare.

Este necesar sa aveti cel putin 5 clipsuri de rezerva pentru 4 fete usa!

Nu sunt riscuri de aparitii " greieri" daca inlocuiti  clipsurile care au ramas blocate sau deformate!

Este bine sa faceti retrofit si la lampi , folie geamuri, mirror down si izolatie audio fata usa + contapanou usa intr-o singura demontare, difuzoare , inele MDF difuzoare, etc......!

Toate bune!

post-3353-0-21581600-1405872490_thumb.jppost-3353-0-95189400-1405872494_thumb.jppost-3353-0-75082900-1405872500_thumb.jppost-3353-0-34495000-1405872506_thumb.jppost-3353-0-54146500-1405872511_thumb.jppost-3353-0-94485900-1405872523_thumb.jp

Modificat de Mecatronic
Link către comentariu

Salutare, aveti idee daca se potriveste fata de usa de passat b7 pe passat b6 ?

Link către comentariu

Direct, fara adaptari , nu.... deoarece are alte prinderi. Altfel, cu un pic de.munca la traforat si.modificat....da, va merge

Link către comentariu

• 8 months later...

Unde gasesc inelele si cine le poate monta?

Link către comentariu

vb cu Mecatronic.... le poate comanda si sigur te poate ajuta cu montajul lor

Link către comentariu

Mecatronic, nu ne zici un pret !?

Ca si eu sunt interesat !

Ms.

Link către comentariu

• 11 months later...
Florin Ormenisan

Salut

Mechatronic vreau si eu un set de inele cromate pt passar cc.Cum pot sa le cumpar. Mersi

Link către comentariu

Va duceti la reprezentanta sau magazin cu piese si comandati dupa codurile postate de Mecatronic.

Link către comentariu

• 9 months later...
On 11/18/2013 at 11:39 AM, Mecatronic said:

Recomandat este ca la orice interventie sa folositi banda pufoasa de la actiunile Audi si sigur nu apare nici un zgomot suplimentar.

Avand in vedere ca @Mecatronic nu pare a mai fi activ pe forum, stie cineva la ce se refra mai sus?

Multumesc.

Link către comentariu

Cred ca la izolir band. Este unul pufos, din material textil.

Link către comentariu

In genul celor care se foloseau pe vremuri la izolarea tamplariei din lemn?

L.E. Multumesc @dragos_u

Modificat de identitate78
Link către comentariu

Mecatronic nu se referea la banda izolatoare , ci la o banda care era lipita pe marginea capitonajului usii, unde face contact cu tabla.

Eu aveam asa ceva pe Jetta . Pe B7 nu mai exista.

Link către comentariu

Intr-adevar, recititnd postul lui despre ceva de genul ala este vb. Dar se pare ca nu prea stie nimeni cum arata sau mai bine zis cum se poate gasi.

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut,

Singurul succes partial dupa ce am trimis cereri mai multor site-uri de profil este acesta:

Buna ziua,

3AA898197 3Q7, livrabil, 7-10 zile lucr. = 45.5 LEI , cu plata avans integral.

3AA898198 3Q7, livrabil, 7-10 zile lucr. = 45.5 LEI , cu plata avans integral.

3AA898197B 3Q7, nelivrabil

3AA898198B 3Q7, nelivrabil

I-am trimis un email si lui @Mecatronic dar nu am primit niciun raspuns.

Prin urmare, aveti vreo idee de cum as putea face rost de respectivele elemente?

Multumesc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!