Jump to content

Polo 6R 1.2 TDI versus 1.6 TDI - consumul


rfh
 Share

Postare recomandată

Salutare

Am deschis topicul asta deoarece in viitorul apropiat intentionez sa cumpar un Polo 6R Diesel - versiunea in 2 usi - pentru oras - cel mai important lucru fiind consumul si sunt in mare dilema ce sa aleg 1.2 TDI de 75 CP sau 1.6 TDI versiunea de 90 sau cea de 105 CP.

Asa cum am mentionat cel mai import lucru va fi consumul in oras - performantele dinamice mai putin - deoarece in Bucuresti traficul si aglomeratia sunt asa cum stim.

Ma intereseaza opinii de la cei care au in dotare POLO cu astfel de motorizari. Versusul este facut intre cele 2 motoare Diesel existente pentru Polo - 1.2 TDI pare - cel putin din cifrele oficiale sa fie alegerea cea mai buna - dar am teama de submotorizare - chiar daca masina va merge 90% prin oras e posibil ca motorul sa traga din greu in panta sau cu masina ceva mai incarcata - de unde si un consum posibil mai ridicat iar 1.6 TDI poate fi alegerea de compromis daca stilul de condus este unul profesionist - versiunea de 105 CP daca este exploatata corespunzator poate ajunge la consumuri egale cu 1.2 TDI ul.

Spun asta din experienta proprie cu Golf 6 cu 1.6 TDI si 2.0 TDI, unde spre surprinderea mea 2.0 TDI exploatat "uman" poate scoate consumuri de 5l/100Km in regim mixt beneficiind si de rezerva de putere.

 

De aceea am nevoie de pareri de la posesori ale acestor motoare pe POLO si comportamentul in Buc.

Sincer tind spre 1.6 TDI din cauza "fricii" de submotorizare dar vreau sa aflu pareri pertinente aici pe forum si despre 1.2 TDI.

 

Asadar - hit me ! :)

Modificat de rfh
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diferenta de consum nu este mare ,asa ca 1.6 tdi este cel mai indicat pentru ca masina este usoara vei avea un feeling diferit de Golf,plus ca daca vrei putere  ai de unde.Sa stii ca chiar daca 1,2 consuma sensibil mai putin ,efortul lui pentru performanta este mult mai mare,si consumul creste.Dar cel mai bine faci o tura cu ambele dar nu singur in masina,ci cu 3 persoane ,atunci ai sa-ti dai seama de ce ti-am spus mai sus.Orice motorizare mica la testul cu o persoana pacaleste si deja este prea tarziu dupa achizitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cineva ar trebui sa zica si ca pentru un mers predominant in oras, mai ales pe distante scurte si un numar relativ redus de kilometri anual, maxim 15.000 Km avand in vedere pretul de achizitie al masinii, este recomandat un motor pe benzina, nu unul diesel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta este alta discutie,omul a intrebat de diesel,care oricum in oras consuma mult mai putin,dar costul de achizitie este mai mare.Fiecare cum isi face planul de calatorie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tot asa avand in vedere pretul probabil de achizitie al masinii - mai bine se pastreaza masina deja existenta, chiar daca consuma sensibil mai mult... daca mai exista alta masina, bineinteles.

Fa un calcul cu diferenta de bani pe motorina, reparatii etc la cea veche si probabil nu o sa se justifice achizitia uneia noi. 

 

Cata vreme statul nu te taxeaza mai mult pe cea veche sa te forteze s-o schimbi (ba dimpotriva, te descurajeaza chiar s-o vinzi...) este foarte probabil ca nu renteaza sa cumperi alta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Omul poate vrea o a doua masina pentru urban,cu un consum mic,vrea un diesel ca mai are un Golf5 1,4TSI de 140cp.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi pe 1.6 tdi, ideal 105 cp, cu 1.2 tdi nu ca nu iti faci treaba cu el, dar ce vei face cu 4 persoane si portbagaj full , , trebuie sa tragi tare de el , de aici va creste si consumul, eu am pe Jetta 1.6 tdi 105 cp, trage chiar decent, eu sunt multumit, pe Polo cu 2-3 sute de kg mai putin cat o fi avand se va misca excellent cu un consum super mic :icon_thumleft:

Modificat de micuzzu_marius
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Nu cred ca este cineva care sa aibe motorul de 1,2 diesel inca, asa ca doar ne dam cu presupusul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie avuta in vedere si greutatea masinii. 

Din cate am gasit "pe net", ar fi cca 1075kg pentru 1.2tdi, 1170 pt 1.6tdi.

Eu cred ca 75cp nu este chiar foarte submotorizat la 1075kg - e cam... ca un Logan 1.4, asa, presupun.

Submotorizat de exemplu mi se pare Lupo 1.0 benzina - 50cp la 1000kg, si tot iti faci treaba in oras cu el - desi intr-adevar consuma.

1.6tdi e probabil ca feeling mai apropiat de Golf 2.0TDI - are 90cp/tona.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mers eu cu polo 1.2tdi, masina de firma doar in oras. Se misca decent cu 3 persoane nu mi-a dat impresia ca ar fi submotorizata comparativ cu 1.2 benzina si nici nu a fost nevoie sa se traga de ea ca sa se miste, cuplul fiind suficient. Comparatia cu loganul nu-si are rostul cel de 1.4 se misca mult mai incet decat 1.2 tdi.

Intre 1.2tdi si 1.6tdi diferenta de putere e evidenta, dar daca vrei mai multi cai apoi poti sa-l resoftezi. Totusi sunt 100kg in minus care zic eu o sa se simta in timp la consum mai ales daca e masina de oras.

Modificat de niku_nd4spd
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea este ca masina se va cumpara de noua ca o a treia masina pentru oras. Benzina aspirat nu mai vreau in veci.

1.2 TSI e destul de scump si in oras consuma mult - am mers cu un astfel de motor.

Cu 1.6 TDI de 90 CP am mers la drive test si era la limita decentei cu 3 peroane in masina - eu si un prieten plus un reprezentant din show room si toti eram pe la 80-90 Kg.

Deci la 1.2 TDI care aduce o reducere de greutate pe masina de 100+ Kg ma asteptsa fie tot pe aciolo ca performante.

La drive test nu am gasit un 1.2 TDI sa vad eu cum este. Oricum ma astept sa fie aproape de 1.6TDI de 90CP - la limita decentei - si ma refer aici la plecarea de pe loc, reprize 2-3, 3-4.

In fine balanta inclina clar spre 1.6TDI de 105 CP. Diferenta de pret la configuratia aleasa de mine intre 1.2TDI si 1.6TDi este de 1000 Euro la pretul cu TVA deci merita mai mult decat sa fiu submotorizat.

Masina desi va merge mai mult in oras o sa fie luata si la iesiri de WE si nu as vrea sa fie un chin si la drum lung.

Daca este cineva cu 1.2TDI as vrea ceva impresii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar 1.6TDI e MULT mai scump ca 1.2 TSI de 90. 1.2 TDI e la fel de scump ca 1.2 TSI...da, consuma mai mult..dar in oras se incalzeste mai repede, revizii mai ieftine...etc.

nu vreau sa fac un versus benzina-diesel..doar am combatut ca 1.2 TSI e mai scump. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar 1.6TDI e MULT mai scump ca 1.2 TSI de 90.

 

Si de banii pe care ii economisesti luand 1.2 TSI in loc de 1.6 TDI bagi benzina vreo 2 ani. S-a mai discutat asta, diesel-ul nu merita daca nu se fac multi kilometri cu el, si daca nu se merg distante mai lungi.

Pe distante scurte, in oras, nu apuca sa se incalzeasca cum trebuie, mai ales iarna, consuma asadar mai mult si la aglomeratiile din oras se si incarca mai repede DPF-ul, daca are, si altele.

 

Dar daca e de ales strict intre cele doua motoare, aleg 1.6-le

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu, tot 1.6TDI. nu-mi plac motoarele in 3. nu-mi prezinta incredere. si din cate stiu eu, in carte 1.6TDI e dat mai economic ca 1.2TDI.

1.6 TDI CR DPF BMT 

si

1.2 TDI CR DPF

http://www.volkswagen.ro/media/Kwc_Basic_DownloadTag_Component/5401-18409-downloads-26934-downloadTag/default/87d2888e5f743e0dfd71e968b22a30b1/1383202781/polo_octombrie_2013_.pdf

nu stiu care e diferenta intre cel cu BMT si fara...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lasand deoparte discutia benzina vs diesel, intervin cu 2 precizari:

1.2 TDI - masina de serviciu a cumnatului meu este Polo 6R 1.2 TDI. Nu am condus-o, insa am mers in dreapta cateva sute bune de km, chiar si cu masina incarcata (3-4 persoane + ceva bagaje). Nu am ramas cu impresia ca ar fi sub-motorizata, chiar s-a miscat foarte fasnet si a avut si un consum foarte bun la drum ceva mai lung, de cca 4.0-4.5%.

Diesel 3 cilindri / 70-75 CP - masina sotiei este o Fabia 1.4 TDI din 2006. 3 cilindri, 70 CP. Ei bine, n-am nimic de reprosat motorului, se misca chiar bine prin oras, iar la drum intins poti merge decent si cu masina incarcata, in depasiri te descurci fara probleme daca nu incerci manevre sinucigase (intotdeauna e bine sa stii limitele masinii). 4 persoane, ceva bagaje, Bucuresti-Onesti 4.5% cu viteza medie de cca 80km/h. Plus ca motorul e foarte fiabil.

Personal pentru o masina mica preponderent de oras sau o a doua masina a familiei, as merge pe 1.2 TDI si daca exista buget aditional as baga in optionale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ Bogdan - eu ma refeream la 1.2TSI de 105 CP. Am mers cu cel de 85 sau 90 CP si mi se pare destul de lesinat - cuplu nu are suficient iar consumul in Buc e dezastru...

Avand in vedere si faptul ca 1.2 TDI este L3 - o configuratie de motor destul de pacatoasa dpdv echilibrare AC - decizia este cam luata - 1.6 TDI de 105 CP.

Multumesc tuturor pentru opinii - intre timp o sa ma caut sa vad daca gasesc un 1.2 TDI la drive test ca sa ma conving si de feeling si daca gasesc am sa impartasesc opiniile si aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma bag si eu in seama cu scuzele de rigoare. daca iei diesel, ca sa nu simti frig iarna in masina, ia-ti pachetul de iarna cu incalzirea in scaune. o sa ai parte de ierni mult mai calduroase, intrucat pt incalzirea scaunelor nu e nevoie sa urce temperatura in nivelul apei, se face electric. bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

oricum toate dieselurile de generatie mai noua ,pentru ca se incalzesc mai greu au rezistenta electrica pentru incalzirea interiorului, in 4-5 minute deja ai aer destul de cald in special daca dai pe high, sunt bine venite si scaunele cu incalzire desigur

Modificat de micuzzu_marius
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Ma bag si eu un pic in seama, poate ca sunt offtopic.Are un prieten Opel Astra H 1.3 cdti kombi si am condus masina si incarcata si goala, dar nu am simtit niciodata ca ar fi submotorizata.Motorul are 90 de cai si masina are 1385 de kile, un consum combinat de 5.2.Eu cred ca 1.2 TDI pe un Polo la aprox. 1000 de kile este ideal pentru oras si nu va suferi la consum deloc si nu va da impresia ca va fi submotorizat.Numai bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ Bogdan - eu ma refeream la 1.2TSI de 105 CP. Am mers cu cel de 85 sau 90 CP si mi se pare destul de lesinat - cuplu nu are suficient iar consumul in Buc e dezastru...

Avand in vedere si faptul ca 1.2 TDI este L3 - o configuratie de motor destul de pacatoasa dpdv echilibrare AC - decizia este cam luata - 1.6 TDI de 105 CP.

Multumesc tuturor pentru opinii - intre timp o sa ma caut sa vad daca gasesc un 1.2 TDI la drive test ca sa ma conving si de feeling si daca gasesc am sa impartasesc opiniile si aici.

eu am avut 1 an de zile 1.2TSI de 90 si scoteam si 4.9 consum pe DNuri. 5.6 avea consumu mediu pe 2000km...oras+extraurban.

sunt perfect de acord cu motoarele in 3 cilindri.

eu sincer dau comanda pt un 1.4MPI, dar din alte motive.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 1.6 TDI CAYA (cel de 75 CP). La drum lung si o viteza raportata la caii masini, poti scoate consumuri bune (3.5-4.5% la viteze medii intre 65-70 km/h) . In schimb, in oras, consuma cam mult. In Bucuresti aveam cam 7-9 vara si 9-11 iarna. De vreo 40.000 km l-am resoftat (aprox. 140 CP), iar consumul este total diferit. Iarna, in Bucuresti, am avut consum de 7-9, iar vara undeva la 6-8. Afara consumul il am undeva la 5% (Arad - Bucuresti, sau invers) la o viteza medie de 90 km/h. La viteze medii mai mici, consumul este mai mic. Am venit saptamana trecuta din Germania dupa un TIR (90 km/h, cu varfuri de 110-120 la depasiri, dar rar), cam 1200 km cu consum de 3.1-3.2. Am facut plinul la Berlin, am ajuns in Arad unde m-am mai plimbat cateva sute de km si in total cu 60 litri am facut peste 1500 km.

 

Iti spun cele mai de sus pentru ca, din punctul meu de vedere, si 1.6 TDI de 75 CP mi se parea submotorizat.

 

Eu iti recomand 1.6 TDI. Fie ca e de 90 CP, fie de 105. Puterea este data de softul masinii, nu de parti mecanice. Asadar o poti modifica si tu ulterior. Daca cel de 90 CP este mai ieftin, eu zic sa mergi pe el, iar de diferenta sa mai pui dotari sau motorina.

 

 

P.S.: Consumurile de mai sus sunt calculate la pompa ! BC-ul masinii, cum este lasat din fabrica, arata prost. Eu am reusit sa mi-l reglez sa-mi arate bine.

Modificat de qwk
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Motorul in sine este acelasi cu cel de 105. Difera intercooler-ul, posibil sa sufere mai mult la temperaturi mai mari cel de pe Polo comparativ cu cel de Golf spre exemplu.

qwk a pus si grafice dyno daca nu ma insel in aria de Polo 6R asa ca se poate. http://vwforum.ro/topic/92245-modificari-soft-vw-polo-6r-tuning/?p=2189567

 

Este asemanator cazului cu 1.8TSI de 120 din fabrica care cu un soft poate ajunge la peste 200.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!