Jump to content

[Variant] Scartaie stergatorul de pe hayon - ce e de facut?

Geisterfahrer
 Share

Postare recomandată

Stergatorul scartaie si "sare" pe luneta, cred ca poate arcul care il apasa pe geam e prea slab... asa ca inlocuirea lamei de caucuciuc nu cred ca va rezolva ceva. Stergatorul a scartait mai mult sau mai putin inca de la inceput, insa acum a inceput sa ma enerveze.

Am incercat metoda cu cartoful, dar n-a functionat. Exista vreo solutie??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

metoda cu cartoful?! cum e asta?

curata (bine) lamela si geamul.

schimba lichidul de spalat.

schimba lamela.

schimba bratul.

eu in ordinea asta as incerca

Link către comentariu

Schimba lama stergatorului si monteaza SWF si o sa dispara problemele ca prin minune.

Cun iti sare.....pe ducere sau pe revenire?

Link către comentariu

@Muale: Am curatat perfect geamul si lamela, de mai multe ori cu mai multe substante. Am folosit chiar si alcool isopropilic (Propanol 95%), fara succes. Lichidul de spalat l-am schimbat de cateva ori vara si acum ca a venit frigul am trecut oricum la cel de iarna. Metoda cartofului? Se taie un cartof in rondele si se freaca geamul si lama cu ele. Se lasa sa se usuce, apoi se curata cu o carpa uscata. Multi zic ca asa au scapat de scartaiala...

@GABIVVX: Sare mai mult pe ducere, dar si pe revenire. SWF am pus pe fata la Corolla de vreo cateva luni dupa ce am avut tot timpul Bosch. Mi se par mult mai proaste, varful lamei nu se muleaza permanent pe curbura parbrizului in timpul miscarii. Nu degeaba sunt mai ieftine, chiar daca vanzatorul mi-a zis ca sunt produse in aceeasi linie de productie ca cele Bosch. Pe acelasi vapor poate... ;) O sa incerc Valeo data viitoare.

Modificat de Geisterfahrer
Link către comentariu

Si la mine facea asa. Schimba linistit lamela, sau stergatorul in sine, dar nu neaparat si bratul. Pe hayon mereu se aduna mai mult praf si mizerie, prin natura constructiei unui Variant, asa ca si stergatorul isi pierde mai des eficienta si functionabilitatea, mai ales ca la primul "dus" trage pe praful adunat pe el din start, pana se inmoaie de la lichid. Schimba-l mai des, deoarece in timp poate chiar produce mici firicele de zgarieturi pe geam, care mai apoi sunt insestetice. Sper ca te-am ajutat. Spor, si drumuri bune !

Modificat de ValyMic
Link către comentariu

@Muale: Am curatat perfect geamul si lamela, de mai multe ori cu mai multe substante. Am folosit chiar si alcool isopropilic (Propanol 95%), fara succes. Lichidul de spalat l-am schimbat de cateva ori vara si acum ca a venit frigul am trecut oricum la cel de iarna. Metoda cartofului? Se taie un cartof in rondele si se freaca geamul si lama cu ele. Se lasa sa se usuce, apoi se curata cu o carpa uscata. Multi zic ca asa au scapat de scartaiala...

@GABIVVX: Sare mai mult pe ducere, dar si pe revenire. SWF am pus pe fata la Corolla de vreo cateva luni dupa ce am avut tot timpul Bosch. Mi se par mult mai proaste, varful lamei nu se muleaza permanent pe curbura parbrizului in timpul miscarii. Nu degeaba sunt mai ieftine, chiar daca vanzatorul mi-a zis ca sunt produse in aceeasi linie de productie ca cele Bosch. Pe acelasi vapor poate... ;) O sa incerc Valeo data viitoare.

Pai daca eu am avut Bosch si la 3 zile dupa ce l-am cumparat l-am scos de pe masina si l-am facut NOD.

Am pus SWF cu indicator de uzura si este liniste in masina(SWF =VALEO dar SWF-urile sunt divizia premium a celor de la Valeo...care echipeaza multe marci pe original sau ca piesa de schimb originala).

Bosch-ul meu sarea la ducere si apoi cand l-am montat invers...sarea la intoarcere....facea un zgomot destul de enervant.

SWF -urile sunt de cele mai multe ori mai scumpe ca Boschurile.

Nu mai curata lama stergatorului pentru ca iei grafitul de pe ea...si dupa 2-3 curatari te poti c..a pe ele de stergatoare ca nu mai sunt bune de nimic.

Dupa ce speli masina....doar bati de 2-3 ori cu ele de geam sa sara apa ...si asta e tot.

Link către comentariu

Mda, e clar...o sa ma uit pe masina sa vad ce marca sunt alea originale.

Costa doar vreo 5 EUR o lama noua AeroTwin, vreo 20 cu tot cu brat daca e nevoie. Pulbere de grafit n-am gasit decat tot la vreo 5 EUR cel mai mic flacon, deci mai bine schimb lama.

Link către comentariu

Nu iti trebuie pulbere de grafit....lamelele de stergator vin acoperite cu astfel de solutie (daia au nuanta de gri cenusiu...din cauza grafitului cu care sunt acoperite).

Doar produsele no name au cauciucul lamelei...din simplu cauciuc fara alte ,,prafuri pe ele''.

http://www.ecstuning.com/ES263040/

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!