Jump to content

Sectiune rezervor T3

Komissar
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Deoarece mi se tot infundau furtunele de motorina, fiind nevoit in ultima saptamana sa recurg chiar la a avea o pompa de bicicleta in masina cu care sa suflu aer in conducte pt a elimina blocajul (deosebit de stupid, stiu) , am incercat azi sa dau rezervorul jos si sa-l clatesc. Realizand ca ma confrunt cu un sistem destul de complicat de furtune interioare si compartimentari in final am dat 3 gauri de vizitare (centru, stg si dreapta ) in partea de sus, care mi-au permis accesul la ce se afla inauntru pt. a il curata pe indelete. Ulterior am sudat gaurile la loc si am reinstalat rezervorul.

Inutil sa zic ca am gasit mal, pamant, nisip, pietricele, chiar si o bucata mare de silicon tip Red Gasket.

DIN PACATE nu am facut poze, neavand camera la mine, dar am gasit din fericire pe net niste poze cu un rezervor de t3 disecat si le pun aici pe forum, deoarece cu siguranta vor ajuta pe cineva ce doreste sa-si curete rezervorul/s-a saturat de blocaje pe furtun.

Principala problema e zona aia (cavitate, cu rol de sifon) gen disc/OZN inchis de pe fundul rezervorului din care isi trage turul motorina - vizibila in ultima poza, aceasta e greu accesibila, si odata acumulate mizerii acestea raman captive in acel spatiu ingust si stramt.  Curatarea lui presupune in mod sigur realizarea de gauri temporare de vizitare.

P.S. - la mine nu existau deloc sitele prezente in poze.  In locul sitei centrale maro se afla pur si simplu o gaura.  Nu am gasit resturi de sita/plastic in rezervor, de unde deduc ca al meu  ( Diesel, Motor Jx, 1987) nu a avut sitele alea.  Dar dispunerea furtunelor si a ambutisarilor era identica.

In pozele atasate, furtunul NEGRU este turul, iar cel albastru este returul.

Good luck.

post-8329-0-07392700-1382287552_thumb.jp

post-8329-0-18878900-1382287556_thumb.jp

post-8329-0-84931200-1382287562_thumb.jp

post-8329-0-39943000-1382287567_thumb.jp

Modificat de Komissar
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E chiar macabru.. sa nu poti  scoate sitele alea decat TAIAND rezervorul... :sly:

Link către comentariu

pai da,dar decat sa sufli prin furtune pe marginea drumului,mai bine tai rezervorul.

Link către comentariu

Mai bine il tai si faci o treaba buna pana la capat.  Mi-am propus ca atunci cand voi mai avea timp de mestereli sa-i fac in partea de jos o gaura/capac de drenaj cat mai mare in diametru. O sa fac asta cand o sa gasesc sa iau de undeva un sistem/capac bun de grefat pe rezervor.  Ma gandesc la un capac circular, prins cu 6-7 suruburi pe circumferinta lui cu o garnitura ca lumea. 

Daca as face asta rezervorul practic n-ar mai avea moarte, ca sa zic asa.

Link către comentariu

• 10 months later...

Salut, ma poate lamuri si pe mine cineva care este rolul rezervoarelor 9 si 10 din imagine? Daca au doar rol de a tine surplusul de motorina in cazul in care fortezi plinul, atunci mi se par usor inutile. Deci ele sunt pozitionate sub scaunul soferului si al pasagerului. Coduri 251 201 303 C  si   respectiv 251 201 304 C

post-128592-0-57782300-1410784113_thumb.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

cele doua rezervoare ajuta atunci cand este cald , se dilata motorina din rezervor si trebuie sa se duca undeva .... sper sa nu gresesc...

Link către comentariu

• 5 months later...

Imi poate spune cineva cate modele de rezervoare pentru T3 sunt? Si care din ce an?

Am un rezervor pe care l-am primit cu masina pentru ca cel de pe ea are o problema, spunea fost ul Proprietar ca daca alimentez 25-30 litri, curge motorina.

Ideea e ca am incercat sa il inlocuiesc si mecanicul spune ca nu Se potriveste. As vrea sa il vand sau sa il Schimb pe unul care Se potriveste la T3 din 1987.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!