Jump to content

Another MK6 but...Tornado Red!

ionut_doc

Postare recomandată

Salutare VWforum,

As vrea sa incep prin a spune ca imi place si apreciez mult aceasta comunitate numita VWforum. Urmeaza o mica poveste despre cum am ajuns in aceasta comunitate si de ce o apreciez atat de mult.

Candva, prin anul 2007, eram in cautarea unei masini care urma sa inlocuiasca Hyundai-ul Accent pe care il aveam atunci. Si, deoarece ma saturasem de "coreene", inainte avand Cielo, am zis sa incerc si o "nemtoaica".

Si intamplarea a facut sa-mi pice ochii pe A4 B6. Au urmat luni de zile de citit forumuri, teste, impresii ale posesorilor, probleme, hibe, etc., ocazie cu care am descoperit si VWforum, o sursa aproape nelimitata de informatii dintre cele mai diverse despre o masina. Ajunsesem sa stiu si ultimul surub din A4 B6... 

Dar...nu a fost sa fie. Negasind A4-ul pe care mi-l doream, am descoperit intamplator un Seria 3 pe care l-am si cumparat, fara sa mai apuc sa citesc forumuri, teste, impresii...O masina de exceptie, care, cu toate problemele care le-a avut, si nu putine, mi-a ramas la suflet. Cu seria 3 am descoperit ce inseamna retrofit-ul (i-am pus navigatia originala, oglinzi rabatabile electric, interior sport din piele si cate or mai fi de care am uitat).

Dar a venit vremea sa ma despart si de Seria 3. Au urmat iar luni de cautari. Am incercat sa ma intorc la  A4 B6...nu am reusit. Am mai coborat stacheta si am trecut la Passat B5.5, Golf IV/Bora...nu am reusit. Nu am gasit nici un posesor (samsari zeci) dispus sa o schimbe pe un BMW. De aici am tras concluzia ca VW este o masina apreciata de posesorii ei. Si dintre ei, destui sunt aici si formeaza comunitatea VWforum.

Si asa am ajuns la Opel. Astra G. Am gasit-o impecabila, rosie, coupe, si cu dotari peste media modelului respectiv, destul de rar intalnite (navigatie mare, scaune sport, comenzi pe volan),dar...da, iarasi un dar, cu o mare hiba: consumul de ulei de 1l/1000KM, cu care nu am reusit sa ma impac sub nici o forma. O problema foarte des intalnita la motorul Z16XE de 1.6l de la Opel. Problema pe care am reusit sa o rezolv la acelasi Opel Astra G Z16XE 1.6l al prietenului meu, segmentantu-i motorul cu mainile mele. Am incerat si la a mea. Rezltatul segmentarii: un consum de ulei de...1l/1000Km... Ar fi fost o masina reusita, dar cu alt motor, eventual de la alta marca... Glumeam cu prietenul meu: ar trebui sa le trimitem mail-uri astora la Opel si sa le propunem sa isi schimbe sigla actuala cu martorul EPC (un motor ultra-sensibil, la care martorul EPC se aprindea mai des ca cel de la semnalizari... :blah: ). Dezamagirea fiind uriasa, decizia a fost instantanee: o vand! 

Si, ati ghicit...au inceput iar luni de cautari pe forumuri, pe la dealeri...

Am cochetat cu Focus sedan (modelul actual). Mi-a placut si nu prea (prea kitch-oasa pentru gustul meu si total neergonomica, in special comenzile pe volan pentru a caror actionare iti luxai degetele...).

Apoi am dat o tura si pe la Honda. Honda Civic 5D. O masina superba, unica, dar care are si ea problemele ei (putine, dar foarte costisitoare). Probabil ca as fi cumparat-o, dar nu imi mai ramaneau bani sa platesc taxa de inmatriculare/poluare/mediu sau cum i-o mai zice...  

Si asa am ajuns la actuala masina, care are si ea povestioara ei, si, dupa lungi lupte, in comunitatea VWforum.

Ma dusesem la dealer sa fac drive test cu motorul de 1.2TSI 105CP (deja stiam configuratorul si forumul pe dinafara), dar nu "pipaisem" masina.

Evident ca il aveau la drive test pe cel de 85CP. Ok. Fac drive test-ul, imi place, ma intorc la showroom cu dealerul care ma intreaba cam cand vreau masina. In 2-3 saptamani i-am zis eu nevinovat :D  (stiam de la voi ca dureaza 3-4 luni daca iti faceai configuratia ta) . Atunci trebuie sa facem comanda acum, azi! mi-a replicat el... Dar nu am banii de avans la mine...zic eu. Nu-i nimic, ne intalnim in oras (ajunsesem aproape la terminarea programului, si vinerea...) si mi-i dai...zice el. Si asa am facut. Cred ca sunt singurul nebun din Craiova care a platit dealerului avansul pentru o masina noua in oras...

Si asa a aparut "bombonica" (cum o alinta sotia).

Un Golf VI, 1.2TSI, 6 trepte, Tornado Red, echipare Highline, MY2011.

Nemaiavand timp (a durat nu mai putin de 3 luni si o roaba de hartii pana am obtinut creditul), am fost nevoit sa iau una de pe stoc.

Pe langa dotarile obisnuite pentru Highline, si pe care le stiti cu totii, masina a venit echipata optional cu urmatoarele:

- pachet sport Porto (jante aliaj 17" Porto, suspensie sport)

- RCD 510

- reverse camera

- privacy glass

Pana acum am convietuit foarte bine impreuna. Nu mi-a creat nici cea mai mica neplacere (nici macar renumita distributie de la 1.2TSI, pe care l-am cumparat stiind de problema asta - cred ca sunt printre putinii veterani care inca are distribtia originala pe masina la 24000Km si inca nu da semne de "oboseala"). Nu a protestat nici cand am torturat-o prin imensa groapa numita Romania, nici cand am chinuit-o pe Transalpina plina ochi, nici cand am alergat-o pe autostrazile occidentale.

Ca si "reparatii", nu a beneficiat decat de actiunea "saiba" si update soft motor la reprezentanta cu ocazia primei revizii de un an. O modificare pe care am acceptat-o cu inima indoita, masina mergand perfect pana atunci. 

Dar, ca oricare posesor de masina, neplacerile nu au intarziat sa apara (masina neavand nici o vina).

Prima neplacere, a fost la o saptamana de cand am luat-o, pe drumurile din Serbia catre Italia. Fiind mai ghinionist de felul meu, am nimerit fix cand reparau drumul de pe marginea Dunarii. Pe langa gropile si bordurile lasate in asfalt, m-am ales si cu o piatra aparuta din senin si care s-a oprit in stalpul de langa parbriz, pe partea soferului (sincer, preferam parbrizul - macar ma alegeam dupa si cu senzorul de ploaie si lumini, dar nu ramaneam cu ciobitura in vopsea) si cu spatele masinii plin de mii si miliarde de picatele de smoala. Am rezolvat ambele probleme (prima cu un chit de retus vopsea original - care nu exista :blah_:  , conform consilierului de piese de la dealerul din Craiova, ulterior cumparand-ul fara probleme de pe VWforum si a doua cu un polish usor de la Sonax, aplicat manual). A fost primul si ultimul contact al meu cu Serbia. Prefer sa ocolesc 4-500 Km pe drumuri, decat sa merg pe poteci asfaltate...

Urmatoarea neplacere: am fost plecat cu serviciul din tara cateva luni bune. Avand curtea proprie si personala in reparatii capitale (nefinalizate inca), am zis sa o las in siguranta in curtea firmei...Si a fost ok. In afara de o mica gazare cu vopsea pe toata jumatatea dreapta a masinii (evident alba, sa fie contrastul frumos) nu a patit nimic masina. Am innebunit cand am vazut-o (ca sa va faceti o idee - eu sunt genul care, aunci cand merge la supermarket, mall, etc., lasa masina la marginea parcarii, la 100m de alte masini ca sa nu o gasesc atinsa de toti ghiolbanii care au usile la masini de 3 m) . Avea 3 luni masina. Am rezolvat-o si pe asta cu un kit de decontaminare si o zi intreaga de munca la ea, de nu-mi mai simteam mainile.

Alta neplacere, si sper ca si ultima, gasita lovita, tot la serviciu, si in purul stil romanesc, cu autor necunoscut :ceuameni: . Nu o sa imi explic cum a reusit. Locul de parcare cu pricina este intre un stalp de lumina si un indicator rutier, si pe deasupra, si pe trotuar. Nu mai intra nici macar un Smart acolo. Problema asta inca nu am rezolvat-o, din lipsa de timp.

Destul cu problemele. 

Trecem la modificari si planuri de viitor. Eu le-am impartit in 4 categorii, care mai pot suferi modificari: 

- facute deja

- viitorul apropiat

- viitorul indepartat

- categoria...visuri    

Prima categorie: navi RNS510. Am facut retrofit-ul la 2 zile dupa ce am cumparat masina, avand nevoie de navi, urmand sa plec in Italia. Tipic pentru mine, retrofitul a fost cu peripetii. Din nu stiu ce binecuvantate motive, RNS-ul nu s-a lasat codat pe masina mea. A incercat baiatul de la care am luat-o, apoi am incercat eu (impropriu zis incercat, deoarece a crapat iremediabil si subit mega-interfata chinezeasca la 5 min dupa ce am conectat-o la masina), apoi a incercat dealerul la rezivia de un an. Fara rezolvare pana saptamana trecuta cand mi-am facut curaj si am luat o alta mega-interfata chinezeasca care cica nu mai crapa never... :dry: . Dar am reusit!!! Normal ca pe calea mai grea, si dupa indelungi sapaturi pe net, respectiv, la codul generat de interfata dupa ce am bifat ce aveam de bifat, a mai trebuit sa adaug la sfarsit 00, din motive numai de VW stiute,  altfel nu imi primea codarea! In sfarsit, dupa 2 ani, am si eu butoanele de pe volan functionale in totalitate (nu doar volumul), mesajele de la navi afisate pe MFA, si nu mai am eroare pe modulele 37 (navi) si 56 (radio)!!!

Trecem la categoria viitorul apropiat:

- footwell lights - cumparate, nemontate inca;

- door warning lights - cumparate, nemontate inca;

- puddle lights - dat comanda, vin saptamana asta;

- socluri becuri pentru pudle lughts - dat comanda, vin saptamana asta (sper sa se potriveasca, daca nu, prierd 20 lei);

- senzor lichid parbriz - dat comanda, vine saptamana asta;

- kit pedale GTI si footrest - dat comanda;

- kit ornamente praguri (http://www.bold-sport.com/store/index.php?route=product/product&path=43_44_53&product_id=180) - dat comanda;

- kit ornamente scaune (http://www.bold-sport.com/store/index.php?route=product/product&path=43_44_53&product_id=252) - dat comanda;

- buton set (http://www.bold-sport.com/store/index.php?route=product/product&path=43_44_63&product_id=279) sa il mut din torpedou pe consola centrala (nu inteleg ce au avut in cap cei de la VW cand l-au ascuns acolo. E drept ca il folosesti rar, dar decat sa puna un dop negru, mai bine un buton pe care il atingi o data la 5 ani) - dat comanda

- kit OEM incalzire in scaune - dat comanda 

- kit senzori parcare fata/spate - dat comanda.

Categoria viitorul indepartat:

- macar tilt reverse mirror (motorasul cu C in coada l-am luat deja) daca nu si oglinzi rabatabile electric. Normal ca al meu calculator de usi nu are si pinii 1, 3, 5, 7 si 9. Monitorizez ebay-ul...  

- senzor de ploaie si lumini+oglinda interioara heliomata. Aici inca sunt in cumpana daca sa astept sa se sparga parbrizul sau sa incerc sa lipesc eu senzorul cum au mai facut si altii.

Categoria visuri...

- faruri xenon OEM

- triple LED OEM

- kit exterior R-line OEM.

Si cum orice topic de prezentare care se respecta, urmeaza si pozele cu masina pe care am "facut-o de ras" mai sus...

post-12536-0-64067900-1381816776_thumb.j post-12536-0-09335600-1381816790_thumb.j post-12536-0-96035200-1381816801_thumb.j

post-12536-0-58678300-1381816825_thumb.j post-12536-0-53533900-1381816818_thumb.j post-12536-0-27885800-1381816919_thumb.j

post-12536-0-03348100-1381816927_thumb.j post-12536-0-28058900-1381816973_thumb.j post-12536-0-59478500-1381817018_thumb.j

post-12536-0-19617500-1381817041_thumb.j post-12536-0-42751200-1381817967_thumb.j post-12536-0-03162700-1381817993_thumb.j

post-12536-0-94023300-1381818008_thumb.j post-12536-0-12256500-1381818031_thumb.j post-12536-0-87051200-1381818054_thumb.j

post-12536-0-40193900-1381818082_thumb.j 

O zi buna sa aveti si sper ca nu v-am plictisit cu postul meu interminabil...

Link către comentariu
  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ionut_doc

23

• mede

10

• The_Ego

4

• Araym

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Felicitari pentru achizitie. Sa o stapanesti sanatos!

Asteapta parbrizul sau daca ai Casco nu mai astepta...

Link către comentariu

Frumoasa prezentare si frumoasa masina. Eu as renunta la suporturile de numar.  :rolleyes:

Sa te plimbe cat mai multi km!

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos.

apreciez pasiunea de a scrie atat dar trebuie sa imi scuzi graba de nu a citi (am trecut direct la poze si imi place ce vad) :)

cu motorul cum te impaci la drum lung/depasiri?

ce iti trebuie senzori de parcare daca ai camera video?

Link către comentariu

Frumoasa masina! Intotdeauna am avut o slabiciune pentru masinile rosii.

Sugestie: daca tot montezi incalzirea in scaune si vei schimba panoul climatronic, fa upgrade la varianta de pe G7.

Stiu ca imi vor sari toti colegii cu G6 (si nu numai) in cap, dar modelul acesta este absolut hidos.

Link către comentariu

sa ai parte de ea,imi plac mult jantele,culoarea si da,ar fi frumos panoul de clima golf 7,in loc de acesta...bafta multa brgds

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos. Frumoase planuri pe care sper sa le duci la indeplinire. Inclusiv pe cele catalogate la visuri.

La cine ai dat comanda pt kit-ul de scaune incalzite?

Aceeasi nedumerire ca Muale. De ce vrei retrofit de senzori cand ai camera? Mirror down, mai ales ca ai de schimbat destule, nu merita.

Eu fac mirror down manual daca e vreo bodura aproape :)) .

Poti sa faci economie renuntand la aceste retrofit-uri si sa iei stopuri led.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Foarte frumoasa, arata bine pe rosu. Sa o folosesti sanatos si sa te duca cat mai departe pe drumuri frumoase pe afara ca la noi...

O sa urmaresc topicul, incet incet devin si eu fan Golf:)

Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru urari si aprecieri. La fel si voua.

@Rave - daca as avea casco, as fi fericit. La 169 eur/luna cat mi-au facut oferta, m-am lipsit. Mai studiez problema, si cred ca ma apuc de retrofitul asta.

@Robotelu - da nu cred ca e o idee rea.

@Muale - nu-i nici o problema. Cateodata nici eu nu am timp/rabdare sa citesc tot. La drum lunga e super ok motorasul de 1.2. La depasiri, trebuie sa tragi un pic de ea. Intr-a 6, doar daca nu vezi nimic la orizont :D , intr-a 5 binisor, si intr-a 4 chiar se duce. Camera e super ok, in special la iesirile din parcarile in spic, dar colturile masinii nu sunt acoperite 100% si era sa o proptesc de cateva ori...Acelasi lucru si cu fata. Eu inca nu m-am obisnuit cu colturile ei tesite. Si ar mai fi un argument. La categoria viitor indepartat intra si un upgrade PLA de care am uitat sa scriu

@Wert - m-am gandit mult daca sa pun panoul de climatronic de Golf VII. Am renuntat. Imi plac retrofit-urile 100% originale, sa nu-si dea nimeni seama...ori panoul de Golf VII nu se incadreaza. Si mie imi place mai mult panoul de Golf VI, chiar daca nu are display-uri. Bine, bine. O exceptie ar fi ornamentele de praguri pe care o sa le pun, dar nici 100eur nu dau pe cele originale.

@vali_devill - multumesc de aprecieri. Cu panoul climatronic am scris deja.

@prunaionutz - multumesc de aprecieri. Ti-am vazut o data masina prin Selgros. Imi place, mai putin treaba cu evacuarea. Nu sunt adeptul modificarii lor.Te deranjeaza daca ramai intr-o noapte fara faruri? :blah_:

@redline 1619 - mutumesc de urari si aprecieri

@The_Ego - m-ai imbolnavit cu masina ta. Te urasc, stii? Glumesc. Kit-ul de incalzire in scaune, ca si restul, cu exceptia senzorului pentru lichidul de parbriz, a lampilor puddle lights si a soclurilor de becuri, le-am comandat la Alex (B_76_JAF). Mirror down manual fac zilnic, la parcarea de le serviciu. M-am cam plictisit de asta. Pentru retrofit imi mai trebuie calculatorul de usa, mufa de la motorasul oglinzii si 6 fire...

@Codz - ai Golf si nu esti fan? Glumesc. Personal eu prefer intotdeauna o berlina in locul unui hatchback, dar masinuta asta, surprinzator de versatila, chiar imi place.

Link către comentariu

Il iau ca pe un compliment, mersi frumos :D.

Panoul de climatronic sa stii ca este original, vine pe Golf 6 gti/r cabrio. Ma rog, e ok si cel actual.

Masina mea a fost foarte asemanatoare cu a ta la momentul achizitiei (HL, climatronic, rcd+camera, jante 17). Ce aveam in plus era pachetul lumini si vizibilitate 1 cu senzor lumina+ploaie si footwell lights.

Astept un review cum este kit-ul. Vreau si eu sa comand tot de la Alex.

Link către comentariu

Costi, multumesc.

Ego, nu am stiut ca vine standard si pe Golf VI. Acum cred ca e cam tarziu, Alex cred (sper) ca dat deja comanda. Poate intr-un episod viitor.

Am vazut ca esti artist la fotografii. Te-as ruga sa faci o poza din exterior la senzorul de ploaie, sa-mi dau seama daca am vreo sansa sa-l fac sa arate ca cel OEM.

Pentru kit-ul de incalzire, am de gand sa fac un DIY. Am rascolit netul si pauza...

Stiu um era masina ta. Am citit pagina cu pagina topicul tau. :D

Link către comentariu

169 euro / luna pentru casco? Sigur nu e pentru semestru sau trimestru? 

La 2000 de euro / an ....nu stiu ce sa zic.... mi se pare putin de natura science fiction-ului :)

Ai 18 ani si ai avut 10 daune totale pana acum?

Modificat de Araym
Link către comentariu

Araym, scuze. Ai dreptate. Calculatia era pentru 169 eur/3 luni. Ma gandeam la altceva cand am scris. Oricum, mie mi se pare mult. Am avut 4 ani la Seria 3 si nu

m-am ales cu nimic.

As vrea eu sa mai am 18 ani :D . Am 34, permis de la 18 ani si 0 daune, 0 accidente.

Ego, multumesc pentru poza. Pare realizabil retrofitul.

Link către comentariu

Multi inainte!

Pana la urma, paza buna trece primejdia rea. 

Ce-i drept, nici eu n-am avut nevoie in 6 (?) ani de condus prin Craiova de casco, insa....nu stii cand te loveste ghinionul.

Avand in vedere ca ai curte si nu-ti lasi masina pe strada, subscriu la alegerea ta. Ai scapat de una din cele mai mari griji - si anume taranul .ro care prefera sa fure de pe masinile altora in loc sa-si cumpere piese noi.

Sa ai grija de masina! :)

Link către comentariu

Neplaceri am avut si eu provocate de taranul.ro, cum ii zici tu :D . Dar oricum, reparatul valoreaza cat fransiza casco, asa ca ce iei pe mere, dai pe pere...

Mai jos pozele de la ultima, acum vreo doua luni.

post-12536-0-77800500-1381868707_thumb.jpost-12536-0-00590300-1381868810_thumb.jpost-12536-0-30096700-1381868819_thumb.jpost-12536-0-36071300-1381868829_thumb.jpost-12536-0-84428400-1381868840_thumb.jpost-12536-0-92602000-1381868848_thumb.jpost-12536-0-58260100-1381868857_thumb.j

Si asa arata acum

post-12536-0-56286800-1381868920_thumb.jpost-12536-0-80640500-1381868927_thumb.jpost-12536-0-68931500-1381868933_thumb.j

Armatura nu stiu daca e indoita, nu am dat spoiler-ul jos sa-l vad, dar la cum arata tind sa cred ca este. Tripla am reusit sa o resuscitez cu Xerapol. A iesit 100% ca noua. Te uiti cu lupa si nu iti dai seama.

Ce e cel mai curios, e ca a doua zi, parcand masina in acceasi zona (nu acelasi loc), ca nu am unde sa o las in alta parte la serviciu, am gasit-o curatata de vopseaua aia alba... :blink: . Banuiesc ca cel care mi-a si lasat-o pe spoiler a a vrut sa si-o ia inapoi... :)

Link către comentariu

Asa era parcata masina cand am gasit-o lovita. O sa mor cu intrebarea: cum a reusit? :screwy:

post-12536-0-49142600-1381870199_thumb.j

post-12536-0-57344400-1381870207_thumb.j

post-12536-0-76502800-1381870212_thumb.j

Link către comentariu

frumoasa masinuta!! sa o stapanesti sanatos  si cat mai multi km fara probleme! :) m-ai indemnat sa fac si eu o prezentare la a mea buburuza :))

Link către comentariu

Interesanta prezentarea, mi-a facut placere sa o citesc, sa stapanesti sanatos masinuta!

Si eu as trece direct la stopurile LED, inaintea oricarui alt retrofit.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!