Jump to content

Masina mea - Audi A6 4F 2.7 TDI 2006 - "PIM-ul negru"

misuv6

Postare recomandată

Salutare tuturor!

Sunt de ceva timp pe forum, inca de cand am avut un Golf 4 1.9 TDI ALH dupa care si astazi suspin, masina de suflet care niciodata nu m-a lasat la greu; nici macar o singura data! Tin minte si acum, consum de 5%, piese ieftine, liniute de seara sau discutii interminabile pe tema "ce sa mai modific"... distractie pe cinste !!!

Dupa ALH-ul "preparat" (TCM Turbo stage1, suspensii sport, jante17",etc) , am zis sa trec la ceva mai mare si mai "serios", lasand la loc de cinste poftele de adolescent... Am trecut la Audi, un A6 Allroad din 2002, 2.5 TDI AKE 180cp...Ce sa zic, diferenta de la cer la pamant. Am lasat suspensia 60/40 drop weitec de pe golf pentru suspensia reglabila pe perne de la Audi: as numi salt in extreme. Mi-a placut mult, am trecut de la "placinta asezata pe asfalt" la un "off-road veritabil" cu care am strabatut destinatii precum Transfagarasan sau Rezervatia Izvorul Muntelui. Sistemul quattro, in opinia mea, e de departe cel mai fiabil dintre oricare sistem xdrive, xma-sa... Nu am ramas nici macar o data in zapada, in conditiile in care intr-o zi un ML era impins de 3 baieti de langa mine...Fantastica masina, DAR! ..din pacate, cam problematica: cat a fost la mine au picat: 2 perne fata, compresor, 2 injectoare.. ca sa nu mai vorbesc de tipul motorului 2.5TDI AKE unde se "mananca" la propriu axele cu came, orice ai face si orice ulei i-ai pune..

Traind cu frica teribila ca in orice moment motorul poate sa imi dea "eject" la aprox 1000e (axe came, culbutori, tacheti, etc), am decis sa o vand. Am vandut-o cu cat am cumparat-o, deci s-a meritat distractia mai ales ca am detinut-o pe intreaga perioada a iernii. Cu toate astea, AUDI mi-a lasat un gust placut, o masina cu personalitate facuta intr-o maniera premium,  sonorizarea BOSE incredibil de buna, materialele folosite peste cele de la BMW, Volvo, etc (nu vorbesc de Mercedes ca as minti)

Si uite asa am ramas in gama VAG si am cumparat "PIM-ul negru" - Audi A6 4F din 2006, motor 2.7TDI BPP 180cp si vreo 380nm. Este manuala 6+1 fara quattro, Are 170400km, verificati la reprezentanta. Minunata masina, in fiecare zi ma impresioneaza si de fiecare data ma dau jos de la volan, zambind. Masina nu este "FULL OPTIONS FULL ELECTRIC FULL EXTRA EXTRA", dar nu ii lipsesc dotari precum: clima, navi mmi, tempomat, computer bord, oglinzi electrice incalzite, geamuri electrice. Pretul justifica achizitia: 6800euro + 1800euro taxa de inmatriculare. Se prezinta impecabil la interior + exterior, nu exista butoane jumulite, scaune zgariate rupte sau alte minuni, este exact pe gustul meu : cu aspect poate mai simplist dar foarte curat.

Pana acum i-am facut 2 revizii si am ramas surprins ca un "kit de revizie" cuprinzand ulei (8litri) Castrol Edge FST 5w30 507.00 + toate filtrele Mann = 550RON (fara manopera). Masina ruleaza excelent si la 110km/h, si la 220km/h, nu o simt deloc ca se chinuie, este relaxata si la accelerari in treapta a 6-a. Consumul este de-a dreptul incredibil: la mers 110km/h pe tempomat (undeva sub 2000rpm) scoate 5% IN CAPAT! In oras (Roman - oras mic, trafic mediu spre lejer) scoate undeva la 11% in conditiile in care la semafor nu obisnuiesc sa o menajez.

Una peste alta, atasez cateva poze pe care le am urmand ca pe viitor sa vin cu completari!

ultima poza este o gluma a prietenilor mei, spre amuzamentul dvs - aproximativ 100 de foite lipite ce au trebuit dezlipite de mine, singur, seara :)

post-123275-0-99912900-1381434798_thumb.

post-123275-0-70870400-1381434803_thumb.

post-123275-0-62106500-1381434812_thumb.

post-123275-0-85301800-1381434820_thumb.

post-123275-0-53285500-1381434828_thumb.

post-123275-0-93004700-1381434845_thumb.

post-123275-0-21225600-1381434853_thumb.

post-123275-0-43929100-1381434860_thumb.

post-123275-0-03880400-1381434874_thumb.

Link către comentariu

S-o folosesti sanatos :) Eu am avut pe mana un Audi cum ai tu, insa quattro cu motor de 3 litri cu cutie automata si sincer, mi s-a parut... meh. Nu m-a impresionat cu nimic, era o salupa si atat. E Klasse-ul echivalent e mult mai rafinat.

...si am avut si placerea de a conduce un A6 allroad cum ai avut tu, cu motor 2.7TDI tot automata. Aia a fost un deliciu de masina.

Oricum, n-as vrea sa critic aiurea masina. Repet: s-o folosesti sanatos.

PS: X-drive-ul actual e mai capabil decat quattro-ul actual :)

Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru gandurile bune, va doresc si voua la fel!

S-o folosesti sanatos :) Eu am avut pe mana un Audi cum ai tu, insa quattro cu motor de 3 litri cu cutie automata si sincer, mi s-a parut... meh. Nu m-a impresionat cu nimic, era o salupa si atat. E Klasse-ul echivalent e mult mai rafinat.

...si am avut si placerea de a conduce un A6 allroad cum ai avut tu, cu motor 2.7TDI tot automata. Aia a fost un deliciu de masina.

Oricum, n-as vrea sa critic aiurea masina. Repet: s-o folosesti sanatos.

PS: X-drive-ul actual e mai capabil decat quattro-ul actual :)

Nu stiu daca x-drive e peste quattro, stiu insa ca personal as alege oricand AUDI in detrimentul BMW. Dar ca sa nu "deschidem cutia pandorei", sa lasam la aprecierea fiecaruia ce e mai bun sau mai putin bun. Ca doar, in final, ce iti place conteaza.

Sa te poarte sanatos! Frumoasa! Ai vreo poza cu golf-ul cu suspensia 60/40, sunt curios cum arata???!!!

Aveam pe un hdd extern poze cu ea, caut si cum gasesc, postez. Aici am una singura, de pe google streetview, nu stiu daca se poate intelege mare lucru din ea. 420589_119803228221659_80829145_n.jpg

1010513_138932686308713_1026384757_n.jpg

935310_274480106030798_595112094_n.jpg

Link către comentariu

Poate gasesti vreo poza mai clara! Sunt interesat pentru ca as vrea sa trec de la reglabila la fixa si nu am gasit nicio poza cu vreun Golf cu suspensie -60 pe fata! Mersi!

Modificat de flaviusmaff
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

flaviusmaff, am gasit ceva poze cu golful : http://www.fileshare.ro/e29974795

bgd_b92, multumesc !

Intre timp am avut parte de un eveniment neplacut - m-a atins o "tanti" in parcare, am avut noroc mare cu asigurarea ei la Tiriac si cu faptul ca nu m-a atins violent sa infunde sau sa indoaie ceva, mi-a zgariat 2 elemente: spoiler spate si aripa spate dreapta... Momentan masina e la vopsit....la AutoMoldova - reprezentanta multimarca in oras..

Intrebare: cum de s-a ajuns la 700RON - pretul unui element de vopsit ????? Nu ma afecteaa acum, ca fac pe asigurare...Dar sa fie asa scump?....

Astept nerabdator sa vad ce va fi si cum va arata...

Link către comentariu

Da.. poate se justifica, doar ca ma pun in pielea celor care patesc asemenea evenimente iar asigurarea ce urmeaza sa despagubeasca e de ordinu EUROINS, CITY INSURANCE, CARPATICA.. Firme care, din cate am inteles, "fac plata" greu spre deloc... In aceste cazuri, cei pagubiti se vad in postura de a plati reparatia

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!