Jump to content

Passat B5.5 AVF Carat - HighLine-


ninu

Postare recomandată

Salutare,

Dupa multe cautari de faruri bi xenon OEM ptr passatul meu, pot sa spun ca sunt fericit ptr ca am achizitionat 2 faruri bi xenon OEM  NOI !!!

 

Pe partea stanga l-am cumparat de aici din Franta cu doar 60€ post-39904-0-55111800-1393872955_thumb.j  post-39904-0-94557100-1393872987_thumb.j    post-39904-0-41773500-1393873005_thumb.j   si  pe partea dreapta am cumparat unu din romania cu 300Ron cu tot cu transport (fiind 80Ron)  post-39904-0-33931300-1393873050_thumb.j   post-39904-0-70129900-1393873074_thumb.j   post-39904-0-78057700-1393873119_thumb.j  + un balastru xenon (100ron) post-39904-0-83938200-1393873141_thumb.j

 

La vara am sa le montez. Acum caut cum sa le protejez... o folie de protectie mai groasa. Avand in vedere ca valoarea lor la reprezentanta este de aproape 600€, as vrea sa le ingrijesc si protejez maxim. Daca aveti sfaturi...

 

 

Link către comentariu

frumossss...

 

in afara de folie si multa grija in trafic nu prea ai ce sa le faci :D

Link către comentariu

Super farurile si super pretul , cat ai stat sa le gasesti ? :) o vei scoate din anonimat cu farurile astea  :icon_thumleft:

 

Ca protectie o folie si un tratament hidrofob sa stea ploaia departe de ele :)

Link către comentariu

Da, da sunt norocos...  defapt  caut alte faruri noi OEM bi xenon de cand am cumparat masina...

 

Acum studiez ce folie sa pun, LLumar mi-a propus o folie dar nu foarte gorasa, eu am vrut cea anti efractiune dar cica nu se prea poate pune pe faruri.

 

Pe unu care il am acum, fostul proprietar a dat cu ceva sprey siliconic galben. si nu am putut sa il dau jos numai o mica parte.

 

Pe eBay am gast mai multe tipuri de folie ptr faruri la preturi de nimic, si grosime echivalenta a celor de la LLumar.

 

Mai am timp sa studiez pana la vara, oricum un produs de curatare si "anti matuire" am din kitul ce l-am cumparat de curatare/polishare.

Merci

Modificat de ninu
Link către comentariu

Cum de poti sta cateva luni cu ele in cutie ? :) eu daca le luam in 2 ore erau pe masina  :D

 

Stiu cum e cu cautatul si eu am cautat faruri OEM xenon pentru golf 4 care sunt mult mai rare ca cele pentru passat , si in fiecare noapte inainte de culcare search google - faruri xenon golf :)) deci te inteleg

 

Chiar au fost aici pe forum cineva din Roman care vindea astfel de faruri la 600 lei + faruri fara xenon. 

 

Bine ca le-ai gasit pe astea in stare foarte buna !

Link către comentariu

@Muale, multumesc, de la 3m inca nu am ajuns sa ma documentez dar cred ca pot incerca asta, de polish nu stiu daca le face bine sau rau, avand in vedere ca sunt noi.

 

@Cosmin ZKG, da intaleg ce zici. Aici a mai fost un coleg care vindea cu 200€ sau schimbu cu jante ca si a mele (road america) si erau complecte DAR nu NOI !  :)  Cum ziceam, ptr cel din Romania mi-am luat bilet la avion si am mers personal sa ma duc sa il cumpar + ca i-am pus bani pe cont omului inainte de a le pune pe curier. Pe asta din Franta am mers la om acasa si nu era si dupa aceea am mers la el la locul de munca sa il ridic personal. Deci dupa ani bun de cautare si eforturi inca se mai poate gasi ceva bun si la prêt decent.

 

Cu montataul nu le pot inca, pana cel putin de Paste cand ma duc cu masina in Ro. Oricum unu l-am lasat acolo si unu ii aici in Fr.

 

Si am in plan sa pun si o bara/spoiler mai nout OEM si intr-o stare mai buna, sau daca nu gasesc sa il revopsesc pe al meu, sa deie bine cu farurile  :))

Modificat de ninu
Link către comentariu

Stii cum e , la cat de greu ai gasit farurile asa cred ca vei gasi si bara oem :))

Pe ale tale le vinzi acum sa-nteleg ? sau le pastrezi de rezerva ? eu zic ca daca le polishezi corespunzator ies brand-new sau mai pe limba francezului comme neuf :)

 

Eu zic sa vopsesti tu bara ta la un centru mai profi , cred ca Franta gasesti pe cineva competent :) 

Link către comentariu

Pai pe astea care le am eu, cel de pe partea soferului are o problema, nu schimba lupa bixenon tot timpul cand comut pe faza lunga. Si de aceea la inceput am cautat unul pe partea soferului.

Un prieten de pe forum a avut unul in plus desfacut si cu un punct de arsura intr-un colt. Deci urma sa il schimb cu al meu, care avea problema de mai sus + ca are o folie si/sau lac galbui. Am fost in Ro cu ele la polish si multi nu s-au "bagat" ptr ca ziceau ca poate a avut masina soc si de aceea a dat cu lac sau folie sa nu "crepe" farul. Cineva a facut dar nu a reusit sa scoata faru alb, dupa care am incercat si eu dar in zadar. Celalat arata bine si vede bine.     post-39904-0-58864800-1393880645_thumb.j                 Deci in total am 2 faruri pe masina + inca unu in portbagaj :)) + bineintales cele noi.

 

Ptr spoiler fata va fi mult mai usor, ce ii drept, ca in Romania Highlinurile sunt foarte rare in dezmebrari... aici in franta am gasit ceva dar nu complecte, cu elementele de chrom in stare buna sau cu culoarea masini mele. In Ro am gasit una si s-a vandut, era ce visam, o sa mai apara nu ma ingrijoresc.

Link către comentariu

Mai apar raritati , dar trebuie sa prinzi momentul  . 

 

Cu bara vopsita si cu cele 2 faruri noi o sa schimbe aspectul masinii . Ar mai merge niste oglinzi cu semnalizari model 2004-2005:)

Link către comentariu

Bara nu trebuie sa fie de Highline... ornamentele le ai si tu... dar mai greu sa gasesti cu spalator de far....

Link către comentariu

Cosmin ZKG , da sper ca o sa arete bine, daca o sa o vopsesc pe bara mea am si alte planuri, ceva de genu http://www.passatplus.de/umbauteile/sml/sml.htm

 

In legatura cu oglinzile, eu am pe masina OEM cu incalzire si  rabatare electrica  + Memorie (in functie de pozitia scaunlui,3 poziti + marche arrier se lasa oglinda in jos ptr borduri). Sunt frumoase cele cu semnalizare, dar sincer nu ma atrag, si nici nu am gasit cu rabatare + memorie,pana ceva timp eram convins ca nu exista dar am gasit un cod cum ca s-au fabricat.

 

Oricum eu le am OEM una mare si una mic si imi plac asa, dupa mine cele cu semnalizare le sta mai bine pe un mercedes, bmw sau masinile mai noi, mai rotunjite. Si decat sa investesc in astea care nu sunt pe placul meu mai bine imi caut sticla din oglinda cu sistem anti orbire.

Am gasit aci, si ramane in plan ptr viitor dar daca gasesc la un prêt mai rezonabil.  http://www.passatplus.de/umbauteile/aussenspiegel/blinkerspiegel.htm ultima imagine cu codul asta

1K0 857 521 L (*2) Spiegelglas links, asphärisch, beheizbar und automatisch abblendbar

259,42€ 

Dupa ce am oglnzile astea, trebuie sa le leg la senzorul din oglinda interioare anti orbire, pe cablu acestea http://www.passatplus.de/umbauteile/regensensor/index.htm 3B0 971 411 A si totul va fi perfect.

 

Astea ar fi planurile ptr viitor, din rubrica imbunatatire Highline (Carat).

 

Deocamndata am alte "prioritati" in rubrica tinuta de drum si dupa in rubrica upgradare motor.

Link către comentariu
  • 2 months later...
Publicat (modificat)

Am mai pus 2 becuri pe marsarier cu led. Luate de pe eBay cu 1.90€ din China. Arata bine seara, nu sunt cu multi lumeni sau ceramica dar arata frumos chiar si ziua.*

 

Am sa fac un DIY cand am timp ca eu m-am chinuit doua zile sa intaleg ca trebuie dat tot stopul ptr a schimba un bec din asta. Oricum daca esti mic si poti intra in portbagaj se dau jos usor, mai greu ii cu pierdutul piulitelor.

Pozele si explicati mai multe in DIY.

post-39904-0-51579300-1399310841_thumb.j

Modificat de ninu
Link către comentariu
  • 3 months later...

Hai ca omul are faruri noi. Alta viata.   :D

Cel vechi de pe stanga nu mai schimba faza pentru ca era complet ruginit si blocat mecanismul. Farul a stat mult fara capac si a intrat in voie apa, praf, insecte...

 

Iar cu softul... se tine bine dupa bavarezul meu. 

Link către comentariu

da, alta treaba.... dar repara bara aia, ii strica toata imaginea...

Link către comentariu

Aia la gunoi. Trebuie alta. E toata carpita si chituita. Iar chitul crapa peste tot pe ea.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Buna,

De retur in Franta, cu multe modificari la "Carat-ul" meu.

 

Da, vede foarte bine, multumesc Cosmin de schimbari. Ii alta viata noaptea.

Am fost totusi la reprezentanta vw si le-au reglat ca si la carte ptr doar 50 lei. A fost un plus.

 

Cum zice Cosmin, farurile (am 3 in total) vechi aratau dezastru, adica unu este rughinit si matuit. Am vb cu cineva din zona si au zis ca ptr 200 lei, le face ca si noi interior/exterior. Deocamdata le las asa cum sunt.

 

Deci ati ghicit, sunt in cautari de masca (spoiler) complect, sa fie de Highiline si daca se poate si culoarea mea. Oricum poate dupa sarbatorile de iarna, o sa intre in "runda caroserie", poate chiar si o vopsea integrala.

 

 

In vara asta am, mai bifat cateva modificari dorite in prima pagina, am facut multe.

 

Déjà, farurile puse de Cosmin. Dupa aceea am mai cunoscut un al doilea domn, Bogdan Haplea, care mi-a modificat turbina. Si nu in ultimul rand un mare domn care stie ce face, Dragos...(Complectechiptuning Iasi), un tip care stie ce face si care are rezultate nu vorbe.

 

Am mai schimbat un support motor, g62, filtre si ulei Shell Hélix care a fost mult laudat aici pe forum. Dupa 2500 km, a papat putin cred. Dar ii ok, se compoarta bine. Am schimbat din nou rulmentul spate stanga, vad ca tot la un an trebuie sa il schimb. Acum am pus unu mai ieftin, dar nu cel mai ieftin. Sper sa nu fie probleme cu puntea spate.

 

Am mai pus si discurile de la ATE Power Disc + placutele ceramica, pe spate. La caii care ii are este o necesitate. Am sa pun si pe fata tot Power Disc de 312mm. Frâneaza bine acum.

 

Deci, am facut ceva investiti in vara asta, erau necesare si de mult dorite.  In concluzie sunt foarte satisfacut si bucuros de realizari si ca am intalnit oameni cu capul pe umeri, pasionati si profesionisti. Merci la toti.

 

Am sa pun si poze

post-39904-0-68394400-1410001964_thumb.j

post-39904-0-13250200-1410002009_thumb.j

post-39904-0-53060900-1410002067_thumb.j

post-39904-0-69774800-1410002113_thumb.j

post-39904-0-80863000-1410002137_thumb.j

post-39904-0-73636900-1410002195_thumb.j

post-39904-0-79509800-1410002233_thumb.j

post-39904-0-99466400-1410002540_thumb.j

post-39904-0-31387900-1410002591_thumb.j

post-39904-0-27508300-1410002666_thumb.j

post-39904-0-46160500-1410002716_thumb.j

post-39904-0-42851100-1410002784_thumb.j

post-39904-0-92225700-1410002933_thumb.j

Modificat de ninu
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Azi am terminat cu problema discutata in rubrica '" Scanare cu Vagcom-erorii aparaute" . Era vorba de modulul de confort, cel de pe usa nu mai comunicau intre ele. Si defapt era doar siguranta, si mi-a reamintit un coleg de pe forum care nu dormea la ora aceea. Am schimbat siguranta cu Nr 14 si dupa ce am dat si pus bornele la loc, masina si-a dat drumul. Au re-aparut luminile interior, comenzile de pe cheie si geamurile electrice, buzzerul etc.

Deci o sa imi fi invatatura de minte, sa verific tot inainte sa ma apuc de "desfacut" ...

 

Ceva poze cu aventura de la ora 01:00 noaptea.

 

P.S Totul a inceput din cauza ca placa de pe motorasul de la geam sofer pini inferiori erau oxidati, si nu mai imi functiona rabataria electrica a oglinzilor...

 

 

P.S2 In legatura cu uleiul de la SHEL hélix ultra cu norma de porsche ptr diesel, nu ii top, top, il papa destul de bine passatul meu. Sau am ceva pierderi pe undeva.Am sa verific maine.

post-39904-0-29095100-1410897299_thumb.j

post-39904-0-33526000-1410897360_thumb.j

post-39904-0-07207600-1410897417_thumb.j

post-39904-0-09209100-1410897442_thumb.j

post-39904-0-82461300-1410897466_thumb.j

Link către comentariu

Nu orice ulei merge la orice motor.

Cauta un ulei care nu ti-l papa si ramai la ala. Al meu agreeaza Valvoline. Nu papa nimic.

Si nu baga 5W30, ca motorul e facut pentru 5W40.

Link către comentariu

exact - Valvoline.... parca syn power - cam aia bagam si eu in PD-ul meu, in ultima perioada.

Link către comentariu

Buna,

Nu am folosit niciodata Valvoline, poate am sa incerc la mijlocului sezonului rece. Oricum ii in Top trei, eu am fost foarte multumit de Yacco, dupa care am zis ca pe timpul rece sa fac un sacrificiu si sa ii ofer un Motul bun sau daca nu am sa mai incerc Valvolinul de care imi spuneti.

Helixul l-am pus ptr ca am vazut ca fost forate laudat pe forum si cu norma Porsch etc, plus ca am avut déjà 2 litri gratis si a trebui sa mai iau inca 2 din romania, unde nu se mai comercializeaza Shell in magazine de 5 ani, asa ca le-am comandat de la autonet parca dar din Polonia l-au adus. post-39904-0-30264800-1410987087_thumb.j

 

Eu as vrea asta, oricum am sa mai ma înformez  post-39904-0-08326400-1410987445_thumb.j

 

Azi am mai pus odata folie pe faruri, adica pe cel de pe partea soferului, deoarce cei care au pus folia s-au grabit si o parte din coltul de sus nu era acoperita si lipita.

 

Deci am comandat de pe eBay o bucata de folie protectie cu 2€ dupa care am lipito pe far, nu mi-a iesit din prima dar a doua oara rezultatul ii aproape ca si cel din stanga  care a fost pus de profesionisti doar ca ma costat 150Ron. + ca au uitat sa dezlipeasca a doua protectie din exteriorul foliei. Da alt aspect.

 

Am comandat ptr proiectoarele de ceata, folie protectie galbena. Deabia astept sa ajunga sa vad cu o sa schimbe aspectul.

 

De saptamana viitoare incep cautarile intense ptr un spoiler de HL culoarea mea.

 

 


Poze


...

post-39904-0-67980800-1410987209_thumb.j

post-39904-0-21835300-1410988103_thumb.j

post-39904-0-51446800-1410988113_thumb.j

post-39904-0-24714300-1410988154_thumb.j

post-39904-0-61060200-1410988355_thumb.j

post-39904-0-42800600-1410988439_thumb.j

post-39904-0-40213100-1410988651_thumb.j

post-39904-0-49876800-1410988738_thumb.j

post-39904-0-38444200-1410988788_thumb.j

post-39904-0-37961300-1410988826_thumb.j

post-39904-0-87776900-1410988901_thumb.j

post-39904-0-17556400-1410988912_thumb.j

post-39904-0-57393900-1410989088_thumb.j

post-39904-0-68691900-1410989126_thumb.j

post-39904-0-17145500-1410989188_thumb.j

Link către comentariu
  • 1 month later...

Azi am fost harnic,

Dupa ce m-am bagat sub masina sa intrept suportul de la scut ca imi agata pe jos, din cauza ca nu am scutul motor pus, numai cel de pe cutie.

Am descoperit pierderi de ulei, in partea din spre cutie, undeva sub pompa tandem, dar jos de tot. pe lang termoflot. Am facut poze mai explicite.

Azi am hotarat sa iau Yacco din cauza ca valvoline nu se comercializeaza in franta.Dupa ce am umblat ca un nebun dupa o cheie ptr filtru ulei. Am probat vreo 4 cupele si nu im erau bune (nici de 75mm si nici de 80mm). Am luat unu gen autostrangere si duba cel cu banda(gen lant) cu strangere prin invartire.

 

Intr-un final am reusit sa destrang filtru (care a fost strans in romanai si cu siguranta nu cu 25Nm putera de strangere), am curatat bine, carcasa, absorbat tot uleiul negru, dupa care am pus putin ulei curat, lasat sa se scurga, dupa care iarasi am sters din nou. Am pus piulita in baie la loc (ii a 3 ea oara cand nu o schimb! sa nu uit urmatoarea data). Dupa care am pus ce 2 litri in motor, dupa care putin in carasa filtrului si restu in motor. Am strans filtru si dat cheie . Motorul merge ok.

 

Deci azi 12/11/2014 schimb ulei la 285813Km (yacco 5w40 norma 505.01 + filtru Mann).

 


...


...

 

post-39904-0-74052500-1415819704_thumb.j

post-39904-0-34720700-1415819758_thumb.j

post-39904-0-01091000-1415819815_thumb.p

post-39904-0-84011500-1415820063_thumb.p

post-39904-0-44987200-1415820093_thumb.p

post-39904-0-79136900-1415820445_thumb.p

post-39904-0-58048300-1415820518_thumb.p

Link către comentariu

Buna treaba cu folia de protectia :icon_thumleft: nici nu vezi care e pusa de "profesionisti". A fost greu de montat singur?

Link către comentariu

Nu a fost greu dar mi-a iesit numai din a 3-ea incercare asa cum am vrut. Ptr proiectoare, trebuie data grila de plastic jos, si incalzit inainte bine sticla.  Deocamndata nu s-audezlipit nicaieri.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!