Jump to content

Passat B5.5 AVF Carat - HighLine-


ninu

Postare recomandată

Buna, Sunt un coleg de-al vostru de ceva timp pe forum, ma cunoasteti sub nickname-ul de Ninu . Am avut multe masini din gama VAG (3) personale si am condus si alte vag-uri + plus ca am acut si alte marci de masini de genu bmw, mercedes, opel etc.

 

Pe forum am postat numai despre fostul vw golf 4 1.9 TDI de care eram foarte multumit acus cativa ani cand il aveam si eram foarte multumit. El ma facut sa imi placa masinile vw.

 

Dupa multa documentatie inainte sa imi iau masina care o sa v-o prezint .  Dupa ce m-am scapat de fostul seria 5 pe care ii l-am "vandut" la taicamio am hotarat sa imi iau ceva masina mai mica, initial un golf 5 . Dupa accea am vrut un B6 dar datorita forumului si problemelor care sunt m-am hotarat sa imi iau un passat B5.5.

 

Gratie colegilor @ victorash_cvv si a lui Cosmin, m-am hotarat sa imi iau un bun B5.5, adica toti au zis ca decat un B6 chel mai bine un B5.5 Full.

 

Zis si facut, au inceput cautarile aici in Franta, da ptr ca eu locuiesc aici de mai bine de 10 ani, si aici voi locuii viitori 10 ani, sunt cu famila aici desi am tangete mari inca cu Romania si ptr ca serviciul care il fac imi permite sa plec tot la 6 saptamani in Romania in zona ardealui, Bistrita, Cluj si la tara langa Dej in jud salaj si foarte aproape de Baia mare.

 

Aici este scumpa asigurarea si este diferenta mare daca ai o masina zisa CARAT cum ii HighLinul, platesc cam cu 15-20€ in plus pe luna asigurarea. Nici asta nu ma facut sa imi schimb parerea si mi-am tras un Carat => HighLinul de Franta.

 

 

Si asa a inceput povestea.

 

Deci Carat-ul meu are ca optiunii:

 

Motor 1.9 TDI 130 cp tip motor AVF deci 6 viteze cu cuplu de 310 Nm.

 

Interior :

 

- Piele/alcantara incalzita, electrica si cu  memorie

- Oglinzi incalzite anti unghi mort + rabatabile electric cu  memorie si optiune de marche arrier (oglinda passager se da in jos ptr a vedea bordurile)

- Oglinda interioara Auto Heliomata deci anti-orbire cu senzori de ploaie

- Maxidot si volan 4 branse cu comenzi din piele +cotiera,  schimbator si frana de mana piele

-Deci cum ziceam pielea este de culoare gri cu alcantara gri.

 

Poate mai uit una alta dar o sa mai vedeti in poze.

 

Exterior:

 

-Faruri Bi-Xenon cu spalatoare de faruri

-Baghete cu chrom

-Jante de HighLine pe 16

-Coloare metalizata dar cu zgharieturi (masina de franta),  gri sobolan cum se zice la noi.

 

 

Cam astea ar fi  +   pe langa cele classice.

 

 

Masina o am de aproape doi ani (maxim), are 250 mi km, am luato la 198 mi sau ceva de genu nu mai retin.

 

Planuri sunt multe... Vreau o masina cat mai confortabila si cat mai CARAT !!!

 

O sa va mai zic pe parcurs ce am facut si ce urmeaza sa mai ii fac.

 

Acum las pozele sa vorbeasca.

 

 

P.S Daca nu ma intalegeti, sau am greseli gramaticale imi cer scuze, Nu sunt nici tigan sau incult, nu am facut numai 7 clase in romania si; si alea la sectia germana (de la gradinita). Deci eu si româna sunt pasta dar sunt sigur ca cu putina rabdare ma "intalegeti" in ambele sensuri.

 

 

 

 

Have a good time

post-39904-0-94277800-1381175114_thumb.j

post-39904-0-14159300-1381175517_thumb.j

Link către comentariu

In sfarsit te-ai decis si tu sa o prezinti pe frumoasa. Iti zic ce ti-am mai zis si atunci, sa o folosesti fara probleme si cu placere. Masina este superba.

 

Pune niste poze daca tot ai deschis topicul. :lol:

 

 

edit: lol acuma am vazut si pozele. Passatul 3BG cu xenon e cel mai frumos, rau imi parea mie ca nu aveam xenon original...

Modificat de victorash_cvv
Link către comentariu

Salutare domnule, :)) acuma caut prin calculator dar se pare ca le-am descarcat pe hardul extern... O sa pun sau daca nu o sa mai fac proaspete, cu noile upgraduri :))

Multumesc, M-am uitat mult la A sasili tau... madru de tot, inca nu am indraznit sa scriu cv ca totul ii super si apreciez mult modificarile.

 

 

Da am uitat sa zic ca din iarna trecuta am luat si o remorca cu axa dubla si am facut si cateva drumuri de romanai cu ea dupa passat. Mai am de facut unu acum peste doua saptamani si dupa scap de ea, o vand... Nu il mai stresez...

 

La optiuni am mai uitat de regulatorul de viteza cu comenzi de pe volan, duze spalatori incalzite care le-am descoperit ca le am saptamana trecuta gratie forumului... si o sa imi mai amintesc ... sti cum ii vorba aia nu iti dai seama numa daca nu le ai  :)))

 

 

Ce nu am si mi-as dori (in curs de negociere) bancheta spate incalzita, si trapa... si casa fiu si mai dificil si imposibil un tiptronic si scaune recaro.

 

 

 

 

Si ca sa fiu si mai al dracu'    va las sa salivati dupa ce dati click http://www.leboncoin.fr/voitures/538248446.htm?ca=12_s

 

 

Daca era atunci cand am luato eu pe amea asta de aici  pfff  ma pun la somn ca poate visez cu ea, ca asa numa rau imi fac.

 

Asta e, poate o fac pe a mea cat mai aproape de aceea, bine motorul acela de vis, nu am ce ii face... viitoarea, de cand ii pe site, de cateva luni, ma gandeam sa o dau pe amea si sa o iau pe aia, dar nu am primit cat am vrut pe a mea... deci ramne un vis...

post-39904-0-14229000-1381176911_thumb.j

Modificat de ninu
Link către comentariu

Sa te tina cati mai multi kilometri fara probleme si incidente. Masina arata bine e sora la a mea, e identica culoarea.

Link către comentariu

Frumoasa masina...multi km fara batai de cap. Legat de Passat-ul din link, pacat ca nu are si parbriz incalzit, ca atunci puteam zice ca e full option :))

Mai asteptam poze...

Link către comentariu

Bine ai prezentat-o !

 

mai incarca ceva poze, ca in rest o stim.

 

zi placuta !

Link către comentariu

superba masina, modelul- unul din preferatele mele.

 

gandirea "decat un B6 chel mai bine un B5.5 Full." este corecta, doar ca romanii, majoritatea dau ultimul ban pe masina noua, cheala si apoi stau cu ea in parcare ca nu au bani de intretinere.

Link către comentariu

Merci la toti, mult o recunoasteti dupa cum v-am stressat cu tot felu de intrebari.

 

Da am vrut cat mai full...

 

@Komodo  poate intr-un final ne intalnim, si poate imi poti "da" farul acela care il aveai in plus din cate am auzit...

 

@CiprianD legat de linkul ala, nici aia nu ii chiar full full daca o luam asa :))  ii lipseste senzori parcare fata/spate, parasolarul electric luneta spate, volanul din mahon etc 

 

@Florin, multumesc, o sa mai pun poze, ca la cat v-am stresat cu ea, macar sa o puteti vedea mai bine...

 

@ Muale, da, eu is pe conceptia asta, in general c-am toate masinile imi erau bine dotate, daca nu incercam sa le dotez eu... Oricum B5.5 mi se pare ceea mai buna masina ptr mine, la varstra si nevoile mele este ok.

 

 

Have a good time

post-39904-0-45348800-1381219986_thumb.j

post-39904-0-21723700-1381220012_thumb.j

Modificat de ninu
Link către comentariu

Felicitari, foarte frumoasa, sa te poarte multi km fara probleme!

 

Un retrofit la oglinzile cu semnalizare?! :icon_redface:

Link către comentariu

si pliabile.... electric.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Salutare, da multumesc, am oglinzi rabatabile electric si cu memorie  :icon_thumleft:  ... nu ma prea intereseaza cele cu semnalizare... am doua seturi dinastea si sunt f multumit.... 

 

@ Komodo cu siguranta o sa ne intalnim atunci :))

 

 

 

 

Have a good time

Link către comentariu

spune ca are deja oglinzi rabatabile electric.

 

era vb de cele cu semnal.... si am completat, daca le schimba si isi pune cu semnal.... trebuie si cu rabatare electrica.

 

care iti plac tie ninule, asta conteaza.

Link către comentariu

Pai nu pot sa zic ca sunt urate cele cu semnale, dar nu am gasit la vazare numai  o pereche dar nu aveau memorie.... deci le prefer astea asa cum sunt

Link către comentariu

pliabile electric..... ce memorie sa aibe..... memoria o ai in scaunele electrice pe care le ai tu, banuiesc.

Link către comentariu

Pai au memorie adica mufa cu 12 pin care in functie de cum iti memorezi scaunele pe nivelu 1   2    3 asa ti se memoriaza si oglnizile plus ca cea de masrarier la fel se memoriaza. 

 

 

Eu de exemplu am incercat sa fac ca si la S Klasse, cand intru in masina este memoria pe 2 si se trage scaunul in spate si inainte sa bag cheia pe in contact , apas pe 1 si mi se duce scaunul in fata si oglinzile is reglate in functie de cum stau eu in scaun, cand dau pe 3 ii ptr cand conduc cu remorca, deci oglnizile meorate altfel ptr a vedea remorca in retrovizoare  :))

 

 

Have a good time

Link către comentariu

Da am cautat si eu azi pe youtube cu modificarea pozitiiloe oglingilor cand bagi in marsarier si e faina treaba, nu mai trebuie sa ti le modifici tu. Oare aste e optiune la pachet cu scaunele cu memorie?

Deci sa pun berea la rece.... :)

Link către comentariu

Da, numai scaunele cu memorie si oglinzile cu memorie... ca altfel uita :))

 

@Komodo, numai weekendul viitor ajung cu passatul in romania, si la ce vreme am auzit ca aveti nu cred ca ii nevoie :))     Las ca bag eu un vin, ca la mine sunt 23 de grade :))

 

Te anunt cand ajung in CJ.

 

 

 

Have a good time

Modificat de ninu
Link către comentariu

In asteptarea pozelor, maine sunt liber si o sa fac, chiar daca sunt riscuri de ploaie...

 

O sa va fac o lista scurta cu ce am facut de cand o am si ce vreau sa mai fac...

 

Deci dupa ce am luato, am schimbat distributia ... pusa bine la punct, dar consumul tot a crescut etc...

 

Am schimbat buscsile spate cu lëmforder  un rulment mapco, rotule, bratele cele mari pe fata (alea cele mai scumpe), schimburi ulei etc

 

O-ringuri la tubulatura turbo... scuturi OEM motor/cutie.

 

Probleme cu switchurile," macarale " geamuri fata,

 

Interior am pus Grila 2 Din, modul follow me home, confort blinker. Pe aceasta cale vreau sa multumesc mult colegului nostru Ady2006 care m-a suportat si deocamndata ma mai supoarta, tot el mi-a schimbat si Maxidotul cu un ecran mai bun. Si tot el mai are multe de facut pe passatul meu...

 

Colegul boby, care le vinde, un tip foarte coperativ si intalegator, am avut problema cu blinkerul si mi-a trimis imd altu. Recomand!

 

De facut,

 

Suspensie OEM Second Hand x4  + 4 arcuri OEM (verde,verde/albastru cum zice colegul nostru Cosmin, merci)

 

Frana (discuri fata de 310 mm si placute ceramica)

 

Facut/schimbat pompa tandema, am scurgeri de motorina, in acelasi tmp treb sa schimb si furtunul de apa.

 

Probabil schimbat, o-ringurile de la injectoare sau ce trebuie.

 

Refacut scaunul de la sofer, care ii ciupit

 

Instalare Statie Multimedia 2 DIN  (Parrot Astëroid Smart)

 

Refacut Farul soferului, si bi-xenonul + becuri noi ( http://www.leboncoin.fr/equipement_auto/547236973.htm?ca=12_s )

 

Bancheta sau sistem de incalzire ptr pasageri.

 

Si cam atat deocamdata.

 

 

 

Have a good time

post-39904-0-45293700-1381250733_thumb.j

Modificat de ninu
Link către comentariu

Buna, nu de mult am mai gasit o lista cu ce am facut la achizitie :

 

-1 l lichid servo directie OEM  16€

- 3l ulei cutie de viteza OEM   46€

- Pompa servo frâna 550 Ron

- Valva EGR wahel   530 Ron.

- 2x bilete antirului, capat planetara sofer, capete de bara = 800Ron

-Schimb ulei si filtru  300Ron.

 

 

Asa incet, incet au inceput investitile... oricum sunt minore (inainte de passat am avut un seria 5 deci ... pasatul ii fix pix pe langa cati bani am bagat in bmw).

 

 

 

Have a good time

post-39904-0-16223100-1381262074_thumb.j

post-39904-0-70807700-1381262085_thumb.j

Link către comentariu

Felicitari pt masina. Bravo pt toate investitille astea. Se vede ca incepi sa tii la masina  :D

Spor la "echipat" masina. E Highline ca al meu, si de abia acum am vazut la tine cate imi lipsesc din dotari pe masina

Link către comentariu

Merci, si a ta arata bine pe alb, asa a fost?

 

Pai da fie care tara au un Higline mai special, pe cele made in romania, sunt mai chele, pe acele de Austria, am vazut ca au bi-xenonul aprins automat, adica la pornire motor OEM la cele de anglia mai toate au senzori de parcare spate si 2 din, la cele de germania etc ... La astea de franta oglinzile...

 

Deocamdata trebuie sa o fac sa stea bine pe drum, cam joaca, dupa aia un refresh la injectoare si sitemul de franare...

 

 

Have a good time

Link către comentariu

Asa e . Al meu e alb din Spania. Am si eu topic dedicat pe undeva pe aici cu ea, nu mai stiu, nu am mai trecut demult pe acolo.

Interesanta chestia asta cu tipul echiparilor highline pe tari. 

Modificat de Laurentiu Utiu
Link către comentariu

Tare, alb, unde il pot vedea tot, pui un link aici sa il vad...  :))

 

Da din pacate asai cu highlinurile in functie de tara si perioada de achizitie, am vazut vreo4-5 toate diferite si la toate le lipsea una alta.

 

 

Na, azi a plouat tare la mine si nu am avut timp de poze.

 

Am vrut sa pun scuturile, da am indoit tija din tabla, si ne avand elevator am lasat balta... Sper sa le pot pune, ca intr-o zi venind de la CJ la Bn  a zburat scutul de pe cutie si a smuls totul peacolo. Si cel mare am tras eu de el, ca era pe jos pana ce l-am smuls. Primu a plecat din cauza vitezei si hopurile de pe drum :))

 

Cand le-am cumparat, nu m-am gandit sa ii cer la tip si prinderile.

 

 

Have a good time

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!