Jump to content

Setari Octavia 3

Al Bundy
 Share

Postare recomandată

HHC face chestia asta cu 2-3 sec in panta. Daca nu a mers inseamna ca diferă unitatea abs/esp.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tudorM/cipt2001, in legatura cu HHC(aici ar trebuie sa precizam despre ce este vorba) in sensul ca ori incurc eu ori vorbim de 2 lucruri diferite, deci vorbim de Hill Hold Control, nu de Hill Start Assist sau cumva este acelasi lucru? Intreb deoarece eu am incercat sa activez Hill Hold Control(dupa eliberarea franei masina sa stea singura 2-3-5 secunde chiar daca este in panta), deoarce Hill Start Assist este default pe elegance(cel putin asa e la mine) si era pe valoarea normal. Am incercat si celelalte valori dar degeaba, cum luam piciorul de pe frana cum masina se misca.

Ce reprezinta Hill Start Assist?

Eu m am uitat pe configurator si nu il gasesc in lista de dotari (nici serie / nici optionale) Elegance.

Mersi

Link către comentariu

HSA = HHC = daca masina se afla pe o panta mai mare de 5 grade, dupa ce iei piciorul de pe frana iti mentine presiunea in instalatie (si frana activa) timp de 2-3 secunde, suficient ca masina sa nu plece in spate si sa poti sa pleci de pe loc.

Link către comentariu

Nu cred ca difera unitatea ABS ca  Part No SW si  HW (obtinute dupa o scanare) sunt identice cu ale unei octavii cu HHC din fabrica, ma refer doar la modulul de ABS. Cred ca ori mai trebuie codat/bifat vreun bit ori nu am nimerit eu bitul corect. 

Link către comentariu

Daca HSA = HHC atunci nu este disponibil default pe varianta Elegance.

Eu nu am pus HHC pe masina mea (dar nu stiam ce reprezinta HSA), si eram curios daca am vreo functie suplimentara de care nu stiam.

Mersi de lamuriri.

Link către comentariu

indiferent de valoarea setata pe Hill Start Assist (early-normal-late) masina nu sta nici macar o secunda in panta. Mentionez ca am un elegance.

Link către comentariu

Eu stiam ca HHC vine standard doar cu DSG, pt cei cu manuala devine optional (relativ ieftin pe la 50e, desi e doar o bifa in soft).

Link către comentariu

Pai la cei cu manuala este optional-70E. Oricum, chiar daca se pot modifica valorile tot nu functioneaza, deci clar mai trebuia dat cu bifa pe undeva.

Link către comentariu

@Alex: TPM merge sigur activat, stiu ca doggy a reusit pana la urma.

Stiu ca merge, de asta am spus ca vreau. Doar la S&S nu eram sigur. :D

concluzia a fost ca nu poti accesa meniul respectiv fara buton

Si e greu de pus un buton? Am vazut la alte masini modificari mai serioase gen pus cruise control after market pentru ca desi il activau din soft, evident aveai nevoie si de butoane. Din linkul tau de pe Briskoda:

My VRS wagon arrived without the Driving mode button, it was supposed to be standard on NZ VRS's but got left off by the factory. Skoda NZ say they have ordered a Driving Mode button and will fit it as well as loading the required software. Hopefully it will be sorted in the New Year.

Ati putea sa contactati acel user pe forum si sa-l intrebati daca poate intreba la dealer cat de greu a fost sa ii instaleze butonul. Userul e acesta. Postul e aici.

Link către comentariu

Ca sa pui butonul trebuie sa-l si legi la BCM si asta inseamna sa desfaci tot bordul de la buton, inclusiv consola centrala, pana unde e pozitionata centrala. Unii nu vor sa faca asta cu o masina noua...

Link către comentariu

Pai d-aia intrebam, ca nu stiam exact ce presupune acel buton si cat de greu e de instalat. Nici eu nu cred ca as desface bordul la o masina noua, dar depinde de cat de mult iti doresti Driving Mode Selection. Ca daca restul e simplu de facut si desfacutul bordului ar fi singurul impediment, poate totusi ar merita, mai ales daca ai un motor mai puternic. 

Link către comentariu

Sincer sa fiu, eu am stat in Normal tot rodajul si acum ca am terminat cu el, stau intr-un mix intre normal si sport in modul Individual. Si probabil ca asa va muri masina peste ani buni. :)

Pentru cine n-are butonul si poate ajunge la setari din sistemul multimedia, e suficient si nu-i nevoie de buton.

Link către comentariu

Trebuie sa recunosc ca nici n-am incercat setari pe individual. Tin masina pe normal tot timpul, si sport doar in afara dar pana acum am avut noroc doar de ceata si am mers cuminte. Poate la vara. Nu cred ca am mers cu eco decat in prima zi, de curiozitate, poate o sa-l testez prin oras.

Deci ai dreptate, nu e ceva ce folosesti tot timpul. Probabil dupa ce se mai invecheste masina si te plictisesti de ea, vorba ta, iti gasesti o setare si asa moare. Nu stai in fiecare zi sa umbli acolo.

Modificat de A l e x
Link către comentariu

sal.

Hill hold control nu e foarte util, cele 2-3 sec nu sunt deajuns pt toata lumea.

Eu tin minte ca am mers in Spania cu un Ibiza inchiriat care, avea maneta de frana de mana, si care nu pleca dupa loc la vale - si cu fata si cu spatele - pana nu accelerai si dadeai drumul la ambreiaj.

Este bun sa fie acolo, dar nu e de incredere...

Eu as vrea sa activez Cornering, TPM si Eco mode select...

Link către comentariu

Cornering merge, TPMS merge, ce e eco ?

Link către comentariu

Pt cei care nu si-au pus Drive Mode Select (alea cu Eco, Normal, Sport si Individual).

Link către comentariu

Presiunea in pneuri merge activata inteleg dar se poate doar seta din Bolero si sa nu fie nevoie sa pun butonul ala? Ca in principiu senzorul ABS face treaba.

Link către comentariu

@Al Bundy:

Banuiesc ca se poate si dezactiva cornering-ul nu?

Daca gasesti sa se poata activa Drive Mode Select, sunt primul pe lista ta :)

Presiunea in pneuri merge activata inteleg dar se poate doar seta din Bolero si sa nu fie nevoie sa pun butonul ala? Ca in principiu senzorul ABS face treaba.

Eu n-am buton pentru presiunea in pneuri, setez presiunea direct din Columbus (in cazul tau Bolero)

Modificat de rifflections
Link către comentariu

La mine le setez din bolero nu am buton pentru presiune

In pneuri

Link către comentariu

Asa e la toti cu TPM, nu mai exista buton fizic ca inainte pt resetarea sistemului.

Link către comentariu

petrisor.dumitru

Si unde se poate face activarea ? la reprezentanta (la un super cost) sau este cineva care are interfata si impreuna cu VAG-COM poate face aceste setari ? ... 

Link către comentariu

Am verificat si Hill Hold Control impreuna cu doggy, totul merge asa cum trebuie. Il las pe el sa dea detalii despre pasii necesari (de fapt unul singur) ca e munca lui.

Link către comentariu

Puteai sa pui Cip, nu ma suparam. Se modifica Byte 25 din ABS, modificarea 20->23 (deci in loc de 0 am pus 3).

Modificat de doggy
Link către comentariu

DA, se poate direct din bolero.

Si unde se poate face activarea ? la reprezentanta (la un super cost) sau este cineva care are interfata si impreuna cu VAG-COM poate face aceste setari ? ... 

Vezi in topicul de prestari servicii.

Link către comentariu

Doar ce am activat si eu hhc multumesc doggy :d

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!