Jump to content

mi se blocheaza rotile la frana brusca

mishudragos
 Share

Postare recomandată

seat leon 1.6 16v .. daca pun o frana mai brusca mi se blocheaza rotile fata si raman blocate chiar daca iau piciorul de pe pedala de frana pana se opreste masina. (la 110 la ora era sa ma prapadesc a fost prima data cand am obs)  imi trage si pedala de frana in jos. azi cineva mia scos mufa de la abs si nu mai face dar nu mai am nici abs thaa. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai cumva optiunea "asistenta la franarea de urgenta"? Ca la mine la fel face, ce e drept nu pana se opreste masina, dar este aceeasi senzatie.

Link către comentariu

N-are nici o legatura cu asistenta la franarea de urgenta, nu exista asa ceva pe Leon 1M. Dupa simptome pare ca nu functioneaza ABS-ul sau e o problema fizica la sistemul de franare.

Link către comentariu

Dupa cate vad nu a zis nici unde ce masina are exact sau anul fabricatiei. Poate masina este o comanda speciala sau are multe optionale adaugate. Oricum multe masini fac asa si este un avantaj/facilitate in caz de accident cand omul nu mai apasa pe frana, totusi masina continua sa franeze. ( sau cand omul simtind vibratiile de la ABS se sperie si nu mai apasa frana destul).Uite mai jos un citat dat de cineva: "AFU-asistenta la franarea de urgenta- presupune detectarea printr-un senzor pe pedala de frana a vitezei de apasare a pedalei. Daca este peste un anumit prag, se comanda franarea maxima la limita impusa de abs, inainte de a ajunge fizic pedala in pozitia in care ai frana maxim fara acel afu." Nu ai observat, nu cumva se aprind si avariile in timpul asta?

Link către comentariu

nu se aprind avarile nu are asistenta la franare si nu e nimic care sa fie facut din fabrica. nu apare nici o problema la test. 

masina e un seat leon 1.6 16v azd 2001 105 cp.

ma gandescca daca ar fi unitatea abs. toti care au urcat in masinaau zis inainte sa o conduca caasa face abs in ca sa te ajute dar dupa ce au condus-o au zis ,,aoleo yo nu mai urc la tine in masina,, 

Link către comentariu

Ai probabil o problema cu ABS-ul sau si mai probabil cu frana. ABS-ul nu va frana pentru tine si in niciun caz nu blocheaza rotile (exact blocarea rotilor trebuie sa o evite ABS-ul!). In 2001 cand s-a facut masina nu se auzise de asistenti de franare si alte functii din astea, cel putin nu la Leon. Mergi cat mai repede la un service, e prea periculos sa conduci asa!

Link către comentariu

Am eu pe Altea mea asistenta la franare si in niciun caz nu iti blocheaza rotile de tot; in momentul in care soferul apasa pedala de frana in mod spontan sau haotic indiferent de puterea de apasare se activeaza acest sistem iar masina franeaza mai mult si mai repede decat in regimul normal de franare.

Definitiv este o problema ori a senzorilor ABS/ESP ori o problema tehnica la sistemul de franare.

Modificat de alteacupra
Link către comentariu

Nu e asistenta la franare - asistenta la franare pune frana la maxim indiferent de pozitia pedalei DOAR cat este apasata frana. Daca ai luat piciorul de pe ea se opreste si franarea. Asta presupunand ca o ai....

Du-te in service cat mai repede - nu prea e de joaca cu frana.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!