Jump to content

Protectie janta

koon
 Share

Postare recomandată

Salutari!

Vine vara (as vrea eu, ma refer la vremea calda de fapt) si, odata cu ea, dupa o asteptare de 14 saptamani, masina din semnatura. Masina vine incaltata cu all season-uri, insa as vrea sa le scot si sa le marit chiar din ziua livrarii (sa ramana noi noute) si sa o incalt cu anvelope de vara. Urmeaza ca in toamna sa produc si un set de iarna si probabil ca voi mai prinde sfarsitul lui februarie cu vreo 2-3 saptamani de frig insa nu mi-as mai lua cauciucuri de iarna acum doar pentru atat.

OK, treaba e clara, am deschis cateva situri in cautare de oferte si chiar am gasit ce cautam: EAGLE F1 GS-D3 - pret relativ mic (undeva pe la 5 mil/buc pentr 225/45/R17), performante excelente. Problema este ca in oferta celor la care le-am gasit exista foarte multe modele, din care unele sunt dotate cu "protectie de janta". Banuiesc cam ce este insa as vrea o parere mai avizata. Anvelopele pe care le vreau nu au si as vrea sa stiu daca merita sa renunt la ele pentru altele dotate cu sistemul respectiv.

Multam

ps: daca subiectul mai exista sau s-a mai discutat in cadrul altei discutii imi cer scuze, search-ul nu mi-a afisat nici un rezultat.

ps: daca e cineva interesat de un set de all season 225/45/R17 cu care vine un Audi din fabrica (inca nu stiu exact ce sunt, voi afla in cateva zile, dar sigur sunt anvelope premium) dati-mi de stire, le dau un pic mai ieftin decat se gasesc pe piata :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Banuiesc cam ce este insa as vrea o parere mai avizata

Pai atunci, spune :) E o buza proeminenta. Ii mai zice si RIM.

Link către comentariu

Corect, vedeam doua variante:

- o ingrosare a peretelui exterior al anvelopei (sau nu neaparat o ingrosare cat o deformare controlata, din turnare) in asa fel incat sa iasa mai mult in exterior decat janta, sau...

- cum ai zis si tu, o buza care banuiesc ca e situata in zona de contact a anvelopei cu janta.

E lata buza asta, ai un link ceva, niste poze?

Link către comentariu

ps: daca e cineva interesat de un set de all season 225/45/R17 cu care vine un Audi din fabrica (inca nu stiu exact ce sunt, voi afla in cateva zile, dar sigur sunt anvelope premium) dati-mi de stire, le dau un pic mai ieftin decat se gasesc pe piata :D

poate le iau eu. da inca nu sunt sigur ce jante am sa-mi iau... pe 16" sau 17". mai vorbim.

Link către comentariu

:offtopic: Poate-ti plac astea: http://vwforum.ro/index.php?showtopic=7674&hl=

adevaru e ca sunt ok... si mai ales noi, dar nu-mi prea permite bugetul... 1000E e cam mult pentru mine. eventual pe bucati... nu stiu ma mai gandesc.

PS: chestia aia din mijloc cu audi se poate schimba cu una de vw?

Link către comentariu

• 3 years later...

Salutare tuturor!

O sa reinvii topicul intrebandu-va: este sau nu este protectia de janta un "must have" la o anvelopa?

Bineinteles, intreb din postura celui care are jante de aliaj (pe 16 in cazul meu).

Urmeaza sa achizitionez anvelopele de vara insa nu stiu ce sa fac, sa-mi cumpar o anvelopa despre care stiu ca e foarte reusita (conform testelor) dar nu are protectie de janta SAU una care are protectie de janta dar nu a iesit la fel de bine in teste

Link către comentariu

Depinde ce obiceiuri ai atunci cand vine vorba de parcare. Daca esti obsedat sa parchezi lipit de bordura, poate nu ar fi rau sa iei in calcul protectia de janta, desi, daca ma intrebi pe mine, siguranta inainte de toate... As merge pe cele care au iesit mai bine in teste si as parca cu grija. Oricum intereseaza-te mai bine, sunt multe anvelope pe piata la care nu este specificata protectia jantei desi o au, depinde de situl care furnizeaza informatiile. :blah_:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!