Jump to content

VW Golf 7 Variant 1.4 TSI 122CP

Sterescugabriel

Postare recomandată

Sterescugabriel

Pana acuma am facut cam 1100 de km in bucuresti dintre care 400 afara. Legat de consum-ul pe long term de cand am luat masina este 7.5. In oras imi consuma dimineata pe o distanta destul de mica 7km intre 9 si 10.3 mers normal cu start stop.

Aseara cand ploua am incercat sa pun o frana mai tare cam pe la 80 km/h pe apa si masina sa oprit chiar surprinzator de bine, este incaltata cu anvelope de iarna dunlop 4d. Ce am observat ieri am trecut niste sine de tramvai intr-o intersectie cu viteza redusa si m-am trezit cu torpedo-ul deschis , l-am inchis si in alta intersectie iar s-a deschis , l-am inchis mai bine si nu a mai cazut pe drumul de intoarcere, posibil nu era prins bine.

Tot ieri am incercat sa vad daca cumva se aude acel zgomot facut de wastegate si sincer se aude ceva cand in treapta 2 adica duc pedala jos si  cand o ridic se aude un zgomot , inca nu imi dau seama daca e din evacuare sau e acel zgomot. 

In rest culoare alba este ok , nu am spalat masina deloc de cand am luat-o si doar pe spoiler-ul spate se vad niste urme de murdarie in rest e curata. ( masina seara sta in parcarea subterana , doar ziua sta pe strada cand ajung la birou)

Scaunele ErgoActive si Composition Media isi merita toti banii singur-ul regret care il am e ca masina nu are xenon dar asta e, poate urmatorea va avea :)

Apropo cand am schimbat anvelopele cei de la service mi-au zis ca acele prezoane sunt de tot rasul , mi-au zis ca daca pot sa le iau pe cele de golf 5 care erau zdravene sa fac acest lucru, imi zicea ca astea sunt foarte moi si le-a trans la 140 de grade cred , avea o cheie iar cele de pe golf 5 mi-au zis ca merg pana la 1000.

Link către comentariu
  • Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Sterescugabriel

63

• codz

13

• Rave

9

• 1-Q

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pana la xenon iti poti pune niste becuri mai puternice, Osram Nightbreaker sau Philips X-treme Vision, merita 200 lei / set, desi se pare ca se duc cam repede, dau lumina mai multa decat cele stock.

Eu zic sa schimbi service-ul unde iti schimbi rotile, daca aia strang in "grade" si spun ca la G7 prezoanele sunt "moi". Sfaturi de "mesteri"

LE: Cand le pui la loc pe cele de vara sa ai grija sa nu-ti bage pistolul cu aer comprimat cand iti desface prezonul cu antifurt (ca intradevar acela este sensibil) ci manual, la fel si la strangere (oricum strangerea finala nu se face cu pistolul ci cu mana cu cheie manometrica la cuplul recomandat de producator). Daca folosesc pistolul tot timpul mai bine pleci urgent de acolo. De aia strica prezoanele.

Modificat de codz
Link către comentariu
Sterescugabriel

Eu parca asa am inteles, acum nu bag mana in foc ca au zis grade, poate am inteles eu gresit, dar la primavara voi fi mai atent la alt service :)

Link către comentariu

Cred ca au spus newton metri(Nm), caci daca au zis grade, era vorba de cele de alcool din sangele lor. :)

Link către comentariu

Oricum la doar 140 "grade" trebuia sa ti se aprinda tie beculetul, ar fi insemnat un pic mai mult de o treime de rotatie. Deci ar fi cazut prezoanele alea la prima curba! :)

Link către comentariu
Sterescugabriel

Le-au strans cu pistolul apoi cheia de roti gen crichet au pozitionat-o la un semn si au dat pana a facut clanc

Cu cheia le-a strans dupa ce masina a coborat pe asfalt

Modificat de Sterescugabriel
Link către comentariu

Pana la xenon iti poti pune niste becuri mai puternice, Osram Nightbreaker sau Philips X-treme Vision, merita 200 lei / set, desi se pare ca se duc cam repede, dau lumina mai multa decat cele stock.

Cred ca gresesti, eu am Osram Nightbreaker Plus (deci mai scumpe decat Nightbreaker simplu) si am dat 90lei/set, de la Volksman.

Sigur ai scris bine 200lei? Mi se pare enorm.

Link către comentariu

M-am grabit nu am mai verificat preturile, am pus rotund 200 lei, acum vad ca X-treme Vision pe philips-shop sunt 135 lei.

In fine, ideea era pentru Gabriel ca poate incerca niste halogene mai puternice daca considera ca cele OEM nu fac destula lumina.

Link către comentariu
Sterescugabriel

Becurile OEM sunt ok , eu am referam ca masina ar fi aratat atfel cu xenon decat fara. Probabil dupa ce se vor arde becurile astea voi trece pe  X-treme Vision sau ce va exista la vremea respectiva.

In alta ordine de idei a fost transmisa comanda catre firma care se ocupa de inmatricularea masinii si nr este IF-77-TSI :D

Link către comentariu

Salut, faina masina!!

Felicitari!

Legat de inmatriculare, folosesti o firma?

Poti sa ii dai mai multe detalii? (Eventual pe privat)

Sunt asa multe acte de facut ??

Sau s a ales asta pt ca masina este achizitionata prin credit??

Mersi

Link către comentariu
Sterescugabriel

post-122073-13821101807497_thumb.jpg

After

post-122073-13821101276059_thumb.jpg

post-122073-13821101412511_thumb.jpg

@robi spala bine, pretul este de 57 de ron pachet diamond la acest pachet iti dau un card cu care acumulezi puncte 1 leu = 1 pct.

Miercurea daca se opteaza pentru pachetul diamond primiti si un voucher la film dupa ora 17

Masina a fost gata dupa 1 ora

Link către comentariu
Sterescugabriel

Aspirare

Aplicare silicon mat bord

Curatare geamuri

Sterge praf

Spalare cu spuma activa

Ceruire

Spray antistatic bord

Igenizare si parfumare habitaclu plus ventilatie

Curatare jante si anvelope

Reimprospatare tapiterie

Degresare caroserie

Link către comentariu

Gabi,eu am patit aproape la fel cu masina la vulcanizare numai ca la mine au strans pana la capat numai cu pistolul. cand am vrut sa dau jos roata am zis ca imi ies ochii de cat m-am chinuit. Si nu am reusit. Noroc cu un vecin ca avea o ranga. Daca faceam pana pe drum vecinul ala nu mai era acolo si ce ma faceam? Asa ca,grija mare!! Vorba lui Codz,daca ii vezi cu pistolul in mana, fugi, nu mai sta!! Ddupa aceea tot noi plangem pe marginea drumului daca facem pana.
Legat de spalatorie mi se pare enoorm cat ai dat. In Ploiesti fac acelasi lucru cu 20 de lei.Pe cuvantul meu.

Bine,nu dau cu ceara si nu degreseaza caroseria.

Astea sunt operatiuni care in opinia mea ar trebui facute separat si cu muuulta atentie.

In rest fac aceleasi lucru.

Acum, te inteleg, ca si eu am rasfatat-o pe a mea la prima spalare.
Daca vrei o poti spala la noi aici, berea de dupa o dau eu.   :beer:

Modificat de bobo22
Link către comentariu
Sterescugabriel

Nu stiu cum e in ploiesti , dar in bucuresti majoritatea ti-o spala din 3 miscari si aia e. O iei si acasa iti dai seama ca masina e inca murdara sau plina de apa.

Aici cand am plecat o picatura nu am vazut sa curga din ea, a stat 1 ora si a bibilit-o nu 10 min ca a venit omul cu seria 7 si trebuie sa pleci ca deh ai dat 10 lei sa aibe grija dar ala da 50.

Nu mai zic de interior ca se vad urme pe geamuri mai ales pe parbriz de la carpa cu care a sters rotile mai devreme.

Nu vreau sa le fac reclama poate a fost ok prima data ca sa ma castige ca client iar apoi o face de mantuiala.

Am dat 57 de lei sa pot obtine acel card de fidelitate , cand ma voi duce din nou o sa aleg pachetul de 37 care nu contine degresare si improspatare tapiterie din lista de mai sus.

In alta ordine de idei , am fost pana in mall baneasa si mi-a consumat 5.8 in 35 de km cu media 35km/h , eu zic ca e ok pentru motorul de 1.4 122 in regim normal nu sport

Later edit : sau ma duc la spalatorie si dau o fuga pana la magazin si cand ma intorc muzica data la maxim usile deschise si el fumeaza si sterge masina.

Link către comentariu

Mda, ai dreptate in legatura cu tot ce ai spus mai sus. Ideea era sa bem o bere (fara alcool) in timp ce aia spalau masina . :D

Leonul meu nici dupa cei aproape 10 000 km pe care ii are nu consuma atat la media aia de viteza.

Bravo !!!

Super consum si sa vezi ca se va mai lasa putin , odata cu trecerea kilometrilor.

Link către comentariu
Sterescugabriel

Pai cand trec prin ploiesti dar nu stiu sa iti zic exact , bem o bere fara alcool si spal si masina :)

Link către comentariu
Sterescugabriel

Am zis sa merg fara sa depasesc limita legala, mai jos consumul din Predeal - Bucuresti

post-122073-13822922441776_thumb.jpg

In localitate 70 , afara 100 , pilot automat plus 2 portiuni in care m-ai mult s-a stat, de aici cele 3 ore. Nu s-a mers pe A3

Cele 2 portiuni sunt , serpentine Sinaia, centura Ploiestului

Link către comentariu

Bravo dar nu te bucura de consum la vale, eu am avut Sinaia-Bucuresti 5,6 inclusiv A3 si eu am stat Posada-Comarnic bara la bara

Una peste alta consuma foarte bine :icon_thumleft:

Dupa range ai alimentat in Predeal

Modificat de codz
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!