Jump to content

Cat consuma Golful 7 al vostru?

codz
 Share

Postare recomandată

Codz tu cati km ai la a ta? ai motorul de 1.4 122 sau de 140 cp ? Oricum ar fi, consumul tau este foarte, foarte bun, ori te chinui foarte mult sa-l scoti ori intr-adevar dupa 20k teoretic trebuie sa mai scada destul de mult consumul, cum cred ca va fi cazul si la a mea (eu am impresia ca ai peste 20k daca ai mai scris deja acest lucru scuzele mele!).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La 1.4tsi de 122

Modificat de Navi
Link către comentariu

Masina are 21500km si aproape 2 ani (in aprilie), nu mai merg la consum, merg normal las DSG-ul sa isi faca treaba, nu am mai mers de mult pe Sport, sa zicem ca s-a mai lasat consumul cu 0,5/100, la vara o sa compar un pic consumurile de vacanta cu cele de anul trecut (6,6/100 drum in Germania total 3700km inclusiv viteze >160kmph pe autobahn si 6,2 un drum dus-intors in Bulgaria 820km), apropo in 2013 (masina in rodaj) consumul dus-intors Bulgaria a fost de 6,9.

Modificat de codz
Link către comentariu

post-1145-14216920717173_thumb.jpgPostez si un consum in modul Eco din seara asta pe drumul de la birou acasa (liber, nici un stop, conditii ideale), consum egal cu cel de autostrada, masinile astea sunt facute pentru drumuri lungi pe autobahn nu pentru frecus in oras. Apropo de Eco, pe pilot automat am observat ca nu se activeaza coastingul, pentru cel mai mic consum pe autostrada trebuie mers fara pilot automat ca sa intre coastingul cand ridici piciorul de pe acceleratie, banuiesc un consum de cca 6 in conditii de mers cu 120-130kmph.
Link către comentariu

Iti apare ceva in bord cand se activeaza coastingul?

Link către comentariu

Da, dispare viteza, adica in loc de E7 sau E6 scrie doar E si daca esti pe consum instantaneu iti scrie coasting (sau asa ceva). E vorba de coastingul de la Eco nu de dezactivarea cilindrilor care e doar pe 1.4 ACT.

Modificat de codz
Link către comentariu

Stiu ca er vorba de coasting de la Eco, acum m-am lamurit, Leon 5F nu are in echiparea Style alegerea modului de conducere, din cauza asta nici nu face coasting.

Link către comentariu

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1421692068.166092.jpgPostez si un consum in modul Eco din seara asta pe drumul de la birou acasa (liber, nici un stop, conditii ideale), consum egal cu cel de autostrada, masinile astea sunt facute pentru drumuri lungi pe autobahn nu pentru frecus in oras. Apropo de Eco, pe pilot automat am observat ca nu se activeaza coastingul, pentru cel mai mic consum pe autostrada trebuie mers fara pilot automat ca sa intre coastingul cand ridici piciorul de pe acceleratie, banuiesc un consum de cca 6 in conditii de mers cu 120-130kmph.

Pai sincer daca nici 1.2 sau 1.4 nu sunt motoare pentru oras atunci care sa mai fie ? vechiul meu 2.0 TDI ? (noroc ca nu avea filtru de particule ca eram mancat in astia 4 ani de folosinta - repet ajunsesem pe la 207000km).

Oricarei masini ii place si se simte mult mai bine pe autostrada sau drum lung (si liber) decat in oras, asta cu siguranta :) Doar ca motoarele astea benzinare sunt sau cel putin asa vad eu motoare mai bine adaptate mediului urban decat un diesel cu DPF.

Si poate oricat de nemultumit as fi in comparatie cu motorul celalalt, masinuta asta de 1.2 chiar este foarte ok pentru plimbarile zilnice ale mele sau ale sotiei din orasul asta greoi. Astazi am mai mers si cu Golful 5 (al ei ramas de la parinti o s-o schimbam si pe asta in curand) 1.9 TDI 105 CP consum tot cam 9 la drumurile scurte pe care le fac eu prin oras (or fi fost 6-10 grade azi dar eu mai mult de 3-4 km si sa ma opresc nu am cum), deci consider totusi ca tehnologia este destul de avansata si pe 1.2 TSIul meu . Eu acum m-am luat dupa CB nu stiu cat de eronat este, ce-i drept la 2.0u meu vechi am impresia ca imi lua chiar si iarna maxim 8 in conditiile de oras pe care le practic - 2-3-4 km si motor rece dar fara trafic, nu prea merg la ore matinale :)

Ar fi fost intr-adevar alta mancare de peste daca aveam inca vreo 20 de caluti cel putin (o sa-i fac un chiptunning pe viitor) si o tehnologie de dezactivare a cilindrilor, cred cu siguranta ca mai scadea la consum aproape 1 litru daca mergi lejer. Una peste alta consumurile tale codz sunt fft bune, ce sa mai, jos palaria si sa te bucuri de masina! Sper ca se va mai lasa si la mine in curand dupa inca cateva mii bune ;)

Apropo ce este acest "coasting" de care tot vorbiti voi si scuze pentru offtopic!

Modificat de Merlinboy
Link către comentariu

Ai dreptate, motoarele de cilindree mica sunt facute pentru oras dar eu ziceam ca in oras ai un consum cel putin egal cu cel de autostrada:) O sa fii multumit de 1.2 fara discutie, motorul EA211 este un motor reusit dupa cum se vede (pana la proba contrarie, care sper sa nu apara).

Coasting este o functie Eco a DSG-ului care scoate din viteza (lasa pe liber) cand ridici piciorul de pe acceleratie si desi consumul este tot 0.00 ca si atunci cand ar fi in viteza, inertia masinii duce masina mult mai departe decat daca ar fi in viteza, chiar se simte, se duce si viteza scade foarte incet, aduce o economie importanta asta daca ai rabdare cu turatiile extrem de joase in care o tine modul Eco, gen 1200rpm fapt care cauzeaza vibratii si zgomotul de fond de subturare in sarcina.

Sa ne mentinem ontopic, altcineva cine mai posteaza consumuri, 1.6tdi, 2.0tdi? Ca dieselurile s-au vandut mai mult pe G7.

Modificat de codz
Link către comentariu

Cu precizarea ca atunci nu ai consum 0, ai consum de relanti. Consum 0 ai doar in frana de motor. In coasting nu ai frana de motor.

Link către comentariu

Bucuresti - Brasov - Bucuresti, DN1 la dus si A3 la intoarcere -> 5,4%, viteza medie 58km/h (mers in limite), cu mentiunea ca pe partea cu serpentine am tras de ea cat au tinut-o anvelopele :)

Bucuresti - Ploiesti am avut 4,5% :) Si nu, nu am mers "eco". Mentionez ca parbrizul incalzit consuma si el ceva ceva (il tin pe auto). Intra cand crede el, perioade destul de scurte (cateva minute), probabil o data la 10-20 min si afiseaza ~0,2L/h (nu am verificat si pe BC, ma uitam doar in meniul de consumatori de pe navi)

Probabil un 1.6 TDI scoate lejer sub 4 si un 3,5% mers eco.

Offtopic: pacat ca nu este 1.6 TDI si pe up!. Sunt curios ce putea in oras in materie de consum, nu mai zic ca 110 CP pe 950kg ar fi fost extrem de interesant.

Edit: Ma uimeste acuratetea consumului afisat. Verificat cu spritmonitor (metoda plin-plin) imi da cu maxim 0,2% diferenta, uneori mi-a dat chiar la fix.

Modificat de C Z R
Link către comentariu

CZR , 1,6 TDI nu coboară sub 4 , 4% am scos eu cu a mea pe autostrada pe pilot la o viteza de 100 km /h pe o distanța de 70 km , oricum cui ii place un pic sportivitatea este o mașina extrem de reușită raportata si pe consum , eu personal o alerg rău si pe long term am 5,5 , in contextul in care agat si remorca pe ea odată pe săptămana cam 100 km , sa mai lăsat un pic consumul dar am si 47 K km cu ea deja , așa ca pt cine aleargă mult si are de efectuat mulți km cu mașina si nu vrea sa stea stresat si de consum , Recomnad !!!

Link către comentariu

Din pacate nu :( , locuiesc in afara oraselor mari si am drumuri naționale ca sa spun așa si sunt chiar libere si merg pe pilot la 80 ca așa este limita si niciodată nu a scăzut sub 4 % !!!

Link către comentariu

CZR , 1,6 TDI nu coboară sub 4 , 4% am scos eu cu a mea pe autostrada pe pilot la o viteza de 100 km /h pe o distanța de 70 km , oricum cui ii place un pic sportivitatea este o mașina extrem de reușită raportata si pe consum , eu personal o alerg rău si pe long term am 5,5 , in contextul in care agat si remorca pe ea odată pe săptămana cam 100 km , sa mai lăsat un pic consumul dar am si 47 K km cu ea deja , așa ca pt cine aleargă mult si are de efectuat mulți km cu mașina si nu vrea sa stea stresat si de consum , Recomnad !!!

Sa nu exageram totusi, 1.6TDI si sportivitatea in aceeasi propozitie e cam tras de par. Acuma depinde la ce te raportezi...

Link către comentariu

Am scris clar "un pic sportivitatea " nu este R dar este știut ca dieselul are un cuplu mai bun ca benzina si sincer dacă o conduci in setarea sport ai sa vezi ca este cu adevărat sportiva pt un diesel cu 105 cai ii cam întinde pe toți 105 pe sosea , eu am testat-o in Germania unde am dus-o pana la limita Maxima si Răspunde foarte bine pt o mașina de serie medie ;) , raportata calitate preț este K , scz de off-topic !!!

Link către comentariu

Atata timp cat nu apare un Logan 1.5 dCi, e destul de sportiva, da :).

Link către comentariu

Sunt curios de conditiile de trafic si vitezele aproximative cu care ai mers; fac des drumul asta si am scos intre 5.1 si 11.6 (sau ceva mai mult). Multumesc!

Link către comentariu

Bucuresti-Alexandria si imprejurimi/retur aprox 280km consum pe CB 5.8L cu medie de 58km

Golf 6 1.6tdi

Ma asteptam la mai putin tinand cont de cat de laudat e motorasul insa nu am mers chiar eco :)

Link către comentariu

Pentru ca am "rezolvat" ultimul rezervor strict in B, vin si eu cu o statistica, doar asa de distractie:

post-8399-0-26125300-1422024676_thumb.jp

Naveta zilnica Prelungirea Ghencea - Floreasca, dar nu la ore de maxima audienta. S/S mai mult ocazional, cand se face rosu fix in fata mea si stiu ca semaforul respectiv tine foarte mult.

Modificat de cris.g
Link către comentariu

10.5 media in oras pentru GTI cu 230cp este superb, este cam cat consum eu cu 1.4tsi/122 pe drumuri scurte in Bucuresti, acum am inceput sa fac 8-9 facand drumuri mai lungi, oricum se confirma ca 2.0 sunt motoarele cele mai performante, trag fara efort si consuma putin la ce senzatii ofera

Extraurban cat mai consuma GTI-ul?

Link către comentariu

Intr-adevar, cel mai mare consum e in prima parte, pana se incalzeste motorul. Deci distante scurte = nasol la consum (si nu numai, dar aici la asta facem referire).

Sa ai in vedere totusi ca eu am M6, nu DSG. :)

Extraurban eu scot cam 8%, in conditiile in care merg destul de sportiv + autostrada. Daca mergi normal, un 7%-7,5% e cat se poate de realist. Cand am fost in vacanta asta-vara am reusit un 7,5% pe 7.000 km prin Europa (Germania included, prietenii stiu de ce :icon_cheesygrin: ).

Link către comentariu

Ati observat un consum mai ridicat iarna? Eu nu, poate insesizabil cu pana la 0,5/100. La ce motorizare se simte consumul mai mare iarna, la diesel? Si ca sa nu irosesc posturile, pun intrebarea completa: pe G7 cat creste consumul in functie de anvelope vara/iarna, temperatura frig/f.cald, presiune in pneuri, cea din urma inteleg ca poate conta destul de mult, o masina care merge cu anvelopele sub 2bar consuma mai mult decat o masina cu anvelopele la >=2,3 bari? Din cate am citit, cel putin la tsi, temperaturile mari (>30 grade) afecteaza consumul mai mult decat temperaturile scazute (<0 grade).

Modificat de codz
Link către comentariu

Un tsi iarna consuma mai mult, cel putin al meu. Vara consuma mai putin, diferenta ce sa zic, cat sa zic, estimez pe la  zero grade consum de iarna undeva la o medie de 8-9 la drumuri scurte, iar la minus 10, minus 20 consuma chiar si 11,  vara in jur de 7-7.5

Iarna motorul se incalzeste foarte greu, masina asta nu e facuta ptr iarna si in special ptr drumuri scurte.

Sa nu uitam ca eu fac un fel de naveta intre sacele si brasov, plec din garaj, deci la cei din bucuresti de la bloc, sigur consumurile astea sunt minuscule :)

Modificat de Mumus.
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!