Jump to content

Golf 4 Tdi - Prima masinuta.

pepsy89

Postare recomandată

Noua achizitie , sper sa nu imi iau zborul :))

post-116809-0-43017200-1401553763_thumb.post-116809-0-71282300-1401553763_thumb.

Link către comentariu
  • Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• pepsy89

130

• MRC

24

• Muale

19

• ~LauR~

19

Top Posters In This Topic

Posted Images

Laurentiu_LWR

Pai pentru asta l-ai pus nu?:)) sa nu iti iei zboru :P

Ps...cand te plictisesti de jante dai un semn :D

Link către comentariu

Lawrentyu_86 - De jante o sa ma plictisesc doar daca imi iau acelasi model pe 17" sau vand masina fara ele , dar nah am sa te anunt de ceva.

Link către comentariu

Frumos eleronul, e genul R32, cat a ajuns si locul de achizitie ? Cele OEM am observat ca au o scobitura pe mijloc pentru antena atunci cand este ridicat hayonul, cam inestetica dupa parerea mea

Link către comentariu

Eu il am de pe un golf din dezmembrari , era rupt in doua , am fost nevoit sa il repar, pe spate era stantat VW , acum nu stiu daca e original.

60 Ron ma costat - un chilipir :D

La ultimul schimb de ulei am pus ulei motul ca am auzit eu ca e mai bun , si ca nu o sa mai manance deloc ulei si bla bla

Am in jur de 1600 km facut cu uleiul din poza si deja mi-a mancat 500 ml ceea ce ma ingrijoreaza.

Pana acum foloseam Castrol Edge 10-40 , si imi manca in jur de 800 ml - 1 l la schimb ( 10000-12000 km )

Pareri ?

Motor masina - 1.9 TDI ALH Resoftat.

post-116809-0-65020000-1401686519_thumb.post-116809-0-90428100-1401686519_thumb.

Link către comentariu

Foarte mult a mancat, vezi sa nu piarda pe undeva sau in cel mai rau caz sa il pape turbina. Scoate mult fum ? Uitate la busonu ala pe unde curge uleiu sa nu piarda pe acolo.

Motul este un ulei bun, nu cred ca este de vina el pt consumu asta doar daca e contra facut.

Link către comentariu

Nu am deloc ulei pe scut , am un pic sus unde se etanseaza joja, fum scoate cand ii dau talpa... Si cam atat. Cum pot verifica daca mananca turbina ulei ? Acum sunt in drum spre Bucuresti am sa verific maine nivelul sa vad cum sta treaba ....

3650 km am facuti pana acum nu 1600 cum am zis anterior.

Modificat de pepsy89
Link către comentariu

Poti avea scurgeri de ulei pe la unele conducte de la turbo, fa o inspectie pe acolo sa vezi. Verifica si intercooleru sa vezi daca e murdar de ulei. Ce culoare are fumul, alb-albastru sau negru ?

alb-albastru = ulei

negru = amestec bogat de motorina si nu apuca sa o arda pe toata

Link către comentariu

E negru si da un "puf" cand o calc dupa scade cantitatea de fum scoasa , alb-albastru nu scoate , asta e problema ..... Eu zic ca ramane turbina poate ... , maine am sa verific la intercooler sa vad

Link către comentariu

Mi se pare greu de crezut sa consume atat. Si eu am crezut ca imi papa ulei si am tot completat pana m-am hotarat sa fac o investigatie. Rezultat: pierdeam ulei pe la un semering. Asa ca... dai cu inspectia!

Link către comentariu

Un "puf" nu-i bai. La turbina trebuie o rampa sau elevator sa te poti uita cum trebuie la ea iar la intercooler poti oricand.

Link către comentariu

Am dat azi jos intercoolerul nu am avut mai mult de 20-25 ml de ulei in el. Pe la turbina in spate nu scapa.... ce ar mai ramane de vazut nu stiu ... banuiesc sa ma duc la un nea mecanic si sa inceapa ala cu povesti de adormit copii ca e dusa aia si aia si aia si tot asa ... detest acest lucru :) , banuiesc ca o sa schimb jumate de masina si ulei tot o sa manance :))

Link către comentariu

Cred ca e de la picioru tau :)) glumesc

Nu stiu ce sa zic dar cum a mai zis si Rudi poate fi si de la un semering, daca te-ai uitat peste tot si nu ai pierderi atunci e de vina uleiu.

Modificat de ~LauR~
Link către comentariu

Nu stiu ce sa zic ... momentan o las asa, decat sa ma duc la nu stiu ce mecanic sa imi explice teoria chibritului ca nu e bun nimic la ea :)) , si sa ma apuc acum sa schimb semeringurile e destul de costisitor si e posibil sa manance si dupa ... daca ar fi din cauza unui semering sau mai multe , nu ar trebui sa curca ulei ? sa fie motorul murdar de ulei ?

Link către comentariu

La mine pierdea ulei pe la un semering foarte adanc bagat langa distributie. Nu s-a vazut decat o singura picatura de ulei in zona aia de catre mecanicul meu, iar din cauza asta (sunt foarte norocos cu mecanicul asta) mi-a desfacut toata distributia ca sa gaseasca pierderea si a gasit-o si rezolvat-o. Deci, nu e musai sa vezi ulei. Parerea mea este totusi sa nu o lasi asa pentru ca nu e deloc in regula. Du-te si tu la mai multi mecanici, doar sa isi dea cu parerea, sa faca o constatare si vezi si tu care din ei pare mai ok, raportat la ce zic ceilalti. O solutie ieftina de inceput.

Modificat de rudiRUD
Link către comentariu

Pana acum cu Castrol Edge 10w40 imi manca undeva la 800 ml la 12000 km , si mai la toti mecanicii care le povesteam imi ziceau ca e ok sa manance atat, adica nu e ceva de speriat, avand in vedere ca e si resoftat...

Link către comentariu

Pai uleiul corect nu e 5W40 care e sintetic ? 10 w... este semisintetic

Link către comentariu

Poi cand am luat masina 5w40 am pus si eu , insa am trecut pe 10w - asa mi-au recomandat mecanicii...

Prima oara am pus 5w40 , dupa 10w40 de la castrol , dupa niste SUPER MECANICI ( mario si luigi :)) ) mi-au pus 5w30 ca asa e recomandat in carte. Deasta nici nu imi mai vine sa dau pe la mecanici cand aud ce pot sa zica :)

Link către comentariu

Eu folosesc acum Liqui moly 5w40 si nu mi-a mancat mai deloc dupa cam 5000 km, inainte foloseam Castrol 5w40 si dupa 5000 km completam cu cel putin 200ml ( si eu am soft ) deci schimba uleiu si cauta un mecanic mai bun :)

Link către comentariu

Unde ai facut resoftarea? Imi place masinuta o vad aproape zi de zi in parcarea căminului t 15 . Sa o conduci cu plăcere!

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

Augustin, tu esti tipul care a cerut o cheie pt stergatoare in parcarea dintre T6 si T7?

Link către comentariu

Cautam zilele astea un subwoofer pentru masinuta , si am dat de asa ceva

post-116809-0-22117700-1402491855_thumb.post-116809-0-81430900-1402491852_thumb.

Si de atunci caut sa cumpar asa ceva insa nu gasesc, stie cineva de unde as putea cumpara ?

Stiu exista si versiunea sa fac eu incinta , am vazut variante facute din fibra de sticla... 

Si inca o intrebare , daca am casetofonul original cum leg la el subwooferul ? Am auzit ca sunt niste adaptoare care se leaga pe fir la boxa si da semnal pt subwoofer... insa nu stiu ce sa zic cat de bine se aude.

Modificat de pepsy89
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!