Jump to content

Volkswagen Golf 6 1,4 TSI 122CP DSG7


alex_agape94

Postare recomandată

Am reparat-o si sunt foarte multumit. I love my car!

Link către comentariu
  • 3 years later...

Ok... Dupa 4 ani si vreo 80k km facuti cu masina, ma declar multumit de ea. Si acum tin la ea la fel de mult, dar, ca in orice fel de relatie, au fost si mici certuri :D . Am avut (si inca am) probleme cu DSG-ul. 

Acum un an incepuse sa smuceasca foarte rau intre treptele 2 - 3, 4 - 5. M-am dus la Auto Mitric in Suceava (de Sandra nu vreau sa mai aud cat oi trai) si am facut un test, mi-au spus ca sunt de vina ambreiajele. Le-am schimbat si totul a fost ok pana acum o luna cand a inceput sa "clipeasca" treapta de viteza in care ma aflu. De data asta m-am dus la Coso Garaj in Iasi la recomandarea unui prieten si mi-au spus ca trebuie inlocuita toata mecatronica pentru ca pompa hidraulica este suprasolicitata. Probabil am o pierdere pe undeva si presiunea uleiului in cutie sta constant la 30 bar, iar normal e intre 44 si 60 bar. O sa schimb si mecatronica saptamana viitoare si sper sa nu mai am probleme. Ceea ce m-a frapat, si nu mi s-a parut normal, e ca cei de la Auto Mitric mi-au spus ca nu se schimba uleiul cutiei DSG7, pentru ca e cu ambreiaje uscate. E posibil asa ceva? Mi se pare greu de crezut ca atatea roti dintate, plus ambreiaje, placi de presiune... toate piesele astea lucreaza intre ele fara lubrefiere? Si daca totusi au un lubrefiant, din cauza caldurii nu isi pierde din proprietati?

Mai am ceva probleme cu instalatia de incalzire, probabil radiatorul e infundat. Voi mai investiga. Iarna trecuta nu am avut timp sa o las la reparatii si am "gandit la rece". De atunci i-a ramas numele de Volkswagen "Polar Express" Golf. :D

Am mai avut un mic incident din pura neatentie, si am facut cunostinta cu cuiul de remorcare al unei dube. Am crapat foarte putin bara fata, a ramas asa de atunci, tot din lipsa de timp. :D 

In rest, benzina, revizii si multa pedala. Foarte multumit de masina. Momentan am 147k km, si pot sa zic ca motorul inca trage la fel ca acum 5 ani cand ne-am intalnit.

La anul voi pleca la master in Austria si Golfuletul va merge cu mine. Parteneri pana la capat. :) 

Link către comentariu

Da, acest DSG7 este cu ambreiaje uscate. Acesta este si motivul pentru care ai avut probleme cu ambreiajele 

Link către comentariu

Voiam sa spal masina azi, si am observat rugina asta intr-un loc foarte aiurea. Probabil de la spalarea cu jet? Sper ca nu trebuie revopsit tot haionul...

31084127_1776978765656331_3940752804703895552_n.jpg

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am citit pe aici pe forum despre niste update-uri de soft care trebuie facute ptr ca DSG ul sa schimbe altfel vitezele si sa nu uzeze prematur ambreiajele. Si despre mecatronic am citit ca s-ar putea repara anumite probleme dar e functie de codurile de eroare. Mai sapa forumul mai ales threadul dedicat DSG ului pe pe aria Tehnic.

Link către comentariu
alex_agape94

Stiu ca poate fi reparata, dar mi s-a parut foarte scump in raport cu piesa noua. Adica pentru reparatie mi s-a cerut 2500 lei fara nici un fel de garantie, iar piesa noua, originala, cu factura si garantie 2 ani costa undeva la 4500. Stand si analizand, mi s-a parut mai rentabil sa o schimb cu totul avand in vedere ca intentionez sa pastrez masina inca 2 sau 3 ani.

Legat de softul pentru DSG, marturisesc ca nu stiam. Voi intreba la service.

Multumesc de reply! :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!