Jump to content

demontare volan passat b6

alexinho1810
 Share

Postare recomandată

salut! cn ma poate ajuta si pe mn cu niste indicatii pentru demontarea volanului?am gasit una alta pe net dar ma blochez  cand sa scot airbagul...conform celor spuse pe net trebuie deconectata bateria, lucru ce am si facut dar dupa deconectarea bateriei volanul nu mai poate fi rotit astfel incat sa ajung la cleme...ramane blocat chiar si cu contactul pus...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea e sa desprinzi airbagul cu grija din cleme fara sa scoti mufa, aduci apoi volanul pe 0 scoti cheia din contact si scoti airbagul. Nu e absolut necesar sa dai afara borna

Link către comentariu

Este indicat sa scoti borna pt a evita deteriorarea airbagului..

Link către comentariu

salut ! nu se scoate nici o borna si nici o cheie din contact ! la masina sotiei golf 5 ,cand m-am dus la un meserias sa schimb volanul cu unul de piele , ma pregateam sa deschid capota ca sa dau jos borna s.a.m.d. si a inceput sa rada! s-a urcat in masina si cu cheia in contact a facut toata treaba ,aducand volanul pe 0 desfacand airbagul din cleme si mufa , a desfacut volanul fiind atent la pozitia rotilor ! este si un marcaj pe volan! l-a montat pe celalalt a mufat airbagul si gata ! totul cu cheia in CONTACT ! chiar mi-a spus ca e obligatoriu ca sa nu apara eroare in bord !!! Sa ai spor! O zi buna!

Link către comentariu

Andrei, pentru a evita mainile rupte sau alte vatamari - fabricantul recomanda (sau chiar mai mult de atat) sa deconectezi alimentarea de la baterie, atata timp cat lucrezi cu airbag-urile.

se poate lucra fara nicio problema cu bateria conectata... iar faptul ca avea cheia pusa in contact, sigur nu inseamna ca avea contactul pus.

dar, avand in vedere ca majoritatea colegilor de oe forum, isi fac mici operatiuni la masinilor lor din placere... pasiune... sau ce alte motive au... si nu cunosc modul in care lucreaza toate componentele masinii, pentru a prevenii o detonare accidentala si vatamarea lor - si eu le recomand sa scoata borna de la baterie, cand lucreaza pe la airbag-uri.

salut! cn ma poate ajuta si pe mn cu niste indicatii pentru demontarea volanului?am gasit una alta pe net dar ma blochez  cand sa scot airbagul...conform celor spuse pe net trebuie deconectata bateria, lucru ce am si facut dar dupa deconectarea bateriei volanul nu mai poate fi rotit astfel incat sa ajung la cleme...ramane blocat chiar si cu contactul pus...

asa este, la B6 nu ai altfel cum... dar nu e panica daca lucrezi cu grija.

Link către comentariu

Andrei e altceva golf 5 cu contact clasic si altceva b6. Bine ar trebui sa stii avand in vedere ca ai b6

Link către comentariu

ok! mea culpa ! credeam ca e acceasi procedura ! volanele fiind similare pana la un anumit an ! sunt posesor de b6 de 5 luni ! nu am aprofundat chiar atat de mult ! insa e bine ca m-am lamurit cu acest aspect ! Multumesc !

Link către comentariu

multumesc pt raspunsuri. deci o sa umblu cu grija, iar dupa ce reusesc sa desfac clemele, scot borna si scot airbagul de tot, cam asta ar fi ordinea;)

Link către comentariu

exact - asta ca sa stai linistit.

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut!

Am un B6, fab 2006, sedan, cu volan clasic - 4 spite.

Am gasit de vanzare pe net volan de golf 5 in 3 spite cu/fara comenzi. Precizez ca am vazut si pe alte passaturi B6 volan 3 spite asemanatoare cu cel de pe golf 5.

Imi puteti confirma ca volanul de pe golf 5 (orice model de volan 3/4 spite, cu/fara comenzi) se potriveste pe B6? Si ce ar mai trebui sa comand pentru schimbarea volanului (pe langa volan si airbag)?

Si cum se scoate efectiv capacul la airbag de pe volanul clasic in 4 spite de pe B6? [[...cu grija :icon_cheesygrin: ]]

Stima

:Driver:  safe!

Link către comentariu

da, se potrivesc - daca vb de volan fara comenzi, ai nevoie de volan, airbag si cablaj - vezi cate ignitere are cel in 3 spite. Tu ai cu doua ignitere, daca ala are cu unul singur, atunci trebuie o mica modificare.

sunt o gramada de DIY-uri cu demontarea airbag-urilor - se acceseaza clemele cu o surubelnita subtire, prin gaurile din spatele volanului. Se ridica de maner si se desface clema.

foloseste functia Search - o sa gasesti o multitudine de info.

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut Florin,

Exista o resursa pe net unde pot gasi cum trebuie modificat igniterul cu doua?

Am inteles ca trebuie montat o rezistenta de 3ohmi, dar un step-by-step ar fi mai util.

Link către comentariu

cred ca gasesti aici

Link către comentariu

• 4 years later...

Salutare, dacă am volan piele în 3 spițe fără comenzi, pot monta un volan mahon oem tot în 3 spițe cu comenzi fără nici o modificare? Nu ma interesează sa fac comenzile funcționale, doar aspectul ma interesează, îmi place cel cu mahon plus ca am și setul complet de trimuri la nuanță. 

Modificat de xez
Link către comentariu

Da, daca ai aceelasi model de airbag. La B6 cel cu 3 spite si cel de lemn, au aceelasi airbag, din cate imi aduc aminte 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!