Jump to content

Ce recomandati : camera video sau senzori parcare?

Adrian Florea
 Share

Postare recomandată

Adrian Florea

Simt tot mai acut necesitatea de a vedea/simti partea din spate a masinii pentru parcare. Ce recomadari puteti face?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In functie de buget...eu personal pt a evita surprizele am optat in 2007 pt senzori de parcare pe care-i am si acum ...poate o camera ar fi mai buna insa cum am spus ...fiecare dupa buget  sau cum crede de cuvinta.

Link către comentariu

Camera. Din ce am vazut eu, la mai putin de 20 cm deja senzorii nu mai sunt de ajutor. In ce ma priveste, din acel moment as ave nevoie de asistenta.

Link către comentariu

Adrian Florea

Este adevarat ca o camera te ajuta mai mult, insa si bugetul alocat este mai mare. Sa caut ambele alternative, poate ceva recomandari.

Link către comentariu

senzori ieftini sunt numai cei chinezesti.... daca vrei sa montezi OEM, te costa.

daca masina ta ai dotat-o deja cu un DVD sau alta unitate care are LCD, te poti conecta la ea, iar camera - tot china - nu este scumpa.

altfel, tot sistemul - cap - coada - te va costa ceva....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Senzori , dar neaparat OEM.

Link către comentariu

+1 senzori OEM, eu am camera si mi-as dori uneori sa nu mai fie nevoie sa ma uit ci doar sa ascult, plus ca in fata nu vezi cu camera

senzorii sunt buni daca piuie continuu la 20 cm, este o distanta oricum foarte mica, nu ai ce sa faci mai incolo, decat daca vrei sa atingi masina

Link către comentariu

Exista sisteme complete si pe la 100-110 lei (ceva de genul), senzorii pot fi vopsiti in culoarea barii fara sa afecteze detectarea obstacolelor, intra foarte frumos in bara, nu se vad ca lemnu', asa cum am vazut pe o gramada de masini care n-aveau de fabrica (arata ca bulinele negre pe bara, bleax!) si, pentru cat costa, sunt chiar bunicei (vezi numarul mare de review-uri pozitive).

Evident, marea majoritate a senzorilor after-market sunt kinezarii ieftine, insa nu doar solutiile OEM sunt OK ca performanta. Nu le contesta nimeni calitatile, insa au si un pret pe masura: un singur senzor OEM costa cat tot setul ala. Eu l-am pus pe Vento si pe langa ca arata civilizat, fac o treaba mai mult decat adecvata la ghidarea in mersul cu spatele.

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

Eu pe fosta masina (Opel Astra) mi-am montat senzori de parcare AM de la Storm, nu mai stiu exact ce model (ST-PAS-400 probabil). Aveau un display LCD micut pe care l-am pus deasupra oglinzii si care arata distanta pana la obstacol. De asemenea si piuiau cand dadeam cu spatele. I-am vopsit in culoarea masinii si aratau f bine. Am fost foarte multumit de ei...ce-i drept au si costat ceva (aprox. 400 RON cu tot cu montaj).  Pe masina actuala am senzori OEM din fabrica, dar nu consider ca sunt mai de calitate astia OEM decat cei dinainte.

Link către comentariu

Si  pe mine ma intereseaza aspectul.

Ok, senzori.

Ajunsi in acest punct, se pune intrebarea: wireless sau cu fir?

Wireless sunt mai scumpi, nu te chinui sa tragi cablurile pe sub chedere, deci montaj facil.

Sunt diferite modele. Am vazut cu display  oglinda, cu display care se monteaza pe bord. 

Fiecare cu bugetul sau, dar : wireless sau cu fire ? Avantaje, dezavantaje ?

Link către comentariu

Adrian Florea

Pentru senzori optez.
mportanta este consilierea voastra (Al Bundy, Florin) sa ne spuneti recomandarile voastre in calitate de cunoscatori ai fenomenului. Stiu ca puteti face acest lucru si ca sunteti apreciati in domeniu.

Link către comentariu

Dacă nu vă grăbiți, puteți găsi senzori la preturi foarte bune. Eu am cumpărat senzorii suplimentari pentru parcarea automată la 1 € / buc.

Sent from my S500 using Tapatalk 4

Link către comentariu

Adrian Florea

Eu nu ma grabesc dar am nevoie de cateva pareri pe care sa le analizez. M-am interesat de senzori OEM insa sunt destul de scumpi. 

Link către comentariu

dezmembrari

Link către comentariu

Tocmai ți-am spus cât am licitat eu pentru ei pe ebay.

Sent from my S500 using Tapatalk 4

Link către comentariu

Corect.... daca nu te grabesti, poti prinde o ocazie buna.

Altfel, daca nu te pricepi sa-ti faci singur cablajele, etc - mai bine cauti pe la dezmembrari - si iti cumperi tot setul de pe masina - respective senzorii, cablajul din spatele barei, mufele intermediare, modulul de partronik, mufele aferente si butonul de comanda.

dupa aia mai ai nevoie doar de suportii senzorilor.

Cei after-market - da, cei mai multi sunt china..... nu inseamna ca nu isi fac treaba, dar nici nu se compara cu sistemul OEM - dar sunt ieftini.

Link către comentariu

Adrian Florea

Am intrebat la dezmambrari si am fost surprins de faptul ca sunt intrebat de marca masinii si anul fabricatiei. Oare de ce?

Link către comentariu

Pentru ca, in general nu toate piesele de o masina merg pe alta si nici daca anii de fabricatie sunt diferiti.

Link către comentariu

• 1 month later...

Eu recomand senzori.

Folosesc pe un logan de 3,4 ani senzori chinezesti, 75 lei de pe okazii (si asa te obisnuiesti). Pe mine m-au scapat de un accident nasol. Eu dadeam cu spatele intr-o parcare lunga iar prin spate a venit in fuga o femeie Cand au piuit am franat, acum o sa-mi montez si pe skoda fiindca eu nu prea obisnuiesc sa ma chiorasc prin oglinzi camere sau altceva, e mult mai comod cu senzori si dupa un timp poti parca la 5 cm

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Mai, sincer sa fiu, nici eu nu m-am obisnuit cu gabaritul masinii, imi miroase de senzori, dar cu amenda la radar, imi ajungea si de senzori, poate si de o camera.

La o masina mai mare chiar merita sa ai senzori/camera, nu stii sa apreciezi la fix distantele, poate doar norocul te salveaza sa nu atingi ceva. Bine, asta daca tii la masina ta. 

Deci atat pentru tine, cat si pentru ceilalti participanti la trafic (chiar si pietoni, vezi exemplul de mai sus) merita sa iti pui niste senzori. Chiar si de aia ieftini, e mai bine sa ai CEVA decat deloc.

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

Am vazut ca exista in comert sistem de senzori plus camera video cu afisaj in oglinda pe la 450 lei, ca in link-ul de mai jos. Cred ca pe asa ceva o sa merg.

http://www.evomag.ro/AUTO-Diverse-Auto/PNI-Senzori-parcare-cu-afisaj-in-oglinda-heliomata-PNI-ADL005A-si-camera-de-mers-inapoi-103464.html

Link către comentariu

senzorii sunt alegerea perfecta, am senzori OEM si sunt mai utili decat oglinzile la parcare cu spatele :)

cu cat ai mai multe sisteme cu atat si atentia iti este impartita la ele.

Modificat de puricele
Link către comentariu

Senzori OEM, te ajuta si in colturile masinii acolo unde camera nu are vizibilitate. Sunt precisi.

Oricum, camera are linia de ghidaj de siguranta tot la 20cm, adica cand senzorii sunt pe rosu si camera iti arata ca ai atins limita de siguranta. In plus, daca nu esti pe teren plat, s-ar putea sa te insele camera.

Link către comentariu

unde sunt montati senzorii din fabrica? ca eu vreau sa-i pun in plasticu negru de pe bara, dar la unii am vazut mai jos in bara .

masina mea e din spania si e mai jos spatele cam cu 10 cm aprox fata de a unui coleg luata din ro .

saptamana viit vreau sai montez ca am concediu

Modificat de marius_mc
Link către comentariu

din fabrica sunt montati sub bandoul negru de pe bara 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!