Jump to content

sunete cand e motorul pornit


gicaskoda
 Share

Postare recomandată

Salut, am aceste sunete de curand la masina, oare ce bucurie ma asteapta la service :) ? Am inregistrat sunetul, ajutati-ma va rog cu o parere. Spre final se aude ca porneste ventilatia. Am facut o arhiva ca sa pot atasa fisierul de sunet.

Voce 202.amr.zip

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

   Nu are presiune de ulei si bat tachetii, arborele cotit, axa cu came. Trebuie  motor nou. Sau nu are nimic si este desprinsa toba de esapament si loveste in caroserie. Orice ar fi, tine-ne la curent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc. Motorul are 140.000 km, o sa verific daca e scazut nivelul la ulei, sa mai completez.

La service acum cateva luni mi s-a zis ca toba finala trebuie schimbata. Dar sunetul ala care apare din cand in cand l-am inregistrat sub capota, poate e desprins ceva chiar sub motor...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Ok, ieri la constatare la reprezentanta Skoda ni s-a spus ca trebuie schimbata toba finala (sitele produc o parte din acest zgomot), dar motorul de asemenea trebuie examinat, posibil sa fie uzata distributia au zis. Dar distributia a fost schimbata la aceeasi reprezentanta, acum 4 ani, cu piese noi-noute cumparate de mine de la magazin de piese vw si de atunci am mers cu masina aproape 40.000 km. E posibil sa trebuiasca reglata mai bine distributia ? Ar intra multa manopera si bani pentru operatiunea asta oare ? :) Risc ceva oare daca merg cu zgomotul de la distributie ? :001:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu.

Nu, fiindca operatiunea de inlocuire a distributiei a fost facuta intr-un service specializat (reprezentanta Skoda), si nu ai ce regla ,,mai bine" la distributie. Dupa 4 ani in care motorul a functionat corect, ce sa reglezi mai bine la distributie?

Da, risti sa distrugi motorul.

Daca zgomotul este de la distributie: se inlocuieste.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc !

Am impresia ca e mai zgomotoasa de cand am schimbat distributia, dar nu inteleg din distributie ce s-a uzat asa repede... am pus piese noi, am schimbat la reprezentanta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica sa nu ai rola intinzatoare obosita prematur, sau rola de la curea accesoriilor uzata, rulment de la alternator sau compresorul de A/C. Se intampla, sunt fiare.

Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Ok, zgomotul e rezolvat, am investit in tobe noi, dar am schimbat si pompa de apa / antigel (372 lei doar manopera pt pompa la reprezentanta), si cureaua de la alternator. Trancaneala era de la tobe, zgomotul ca de tractoras de la distributie.  

Acum mai am doar senzatia ca de putin timp e mai accentuat zgomotul de la pompa de benzina (care se aude si cu motorul oprit, cand e cheia intoarsa). Insa o vreme nu cred ca mai bag bani, mi-a ajuns :icon_confused:

Modificat de gicaskoda
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Ei, nu e de fapt chiar asa cum am zis dupa ce am fost la service... Zgomotul de tractoras nu a disparut de tot, ci e de fapt atenuat - dupa schimbarea tobelor, curelei de alternator si pompei de apa... Il mai aud din cand in cand :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!