Jump to content

Joc volan Skoda

adihor
 Share

Postare recomandată

:)

Daca stie cineva-se poate regla jocul la coloana de directie Skoda Octavia?

Pe suprafete neregulate-gropi-am o bataie in volan-se simte si la rotirea volanului stanga dreapta un anumit joc :)

P.S. La service mi-au spus ca e normal!!!-masina prietenului meu e stock(5000 la bord 1.8T quattro) si nu are defel fenomene "normale"

:x

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa mi au spus si mie ,ca e "normal".oricum nu jeneaza si jocul e ff mic.bataie nu am deocamdata..

Link către comentariu

• 2 years later...

Salut !

Si eu am aceeasi problema cu bataia in volan , se aude la mine si daca virez pe loc .

cum s-a rezolvat la voi problema ?

Link către comentariu

• 1 month later...

Eu am mai auzit de problema asta si am intzeles ca sunt curelele de servo. Nu bag mana in foc ca asta e.

Link către comentariu

Jocul din volan se masoara si apoi se compara cu referinta din manual. In general, jocul maxim permis este de 15 grade. Mergi la service-ul Skoda si cere o masuratoare concreta !

Link către comentariu

Joc este normal sa aveti (mai ales daca miscati st/dr repede) este de la servo. Daca nu exista joc in bielete, o caseta de directie tine 200k km lejer (asta daca nu se sparge vre-un burduf si dupa incepe sa curga).

15 grade la volan este enorm pentru o octavie. Ala e jocul acceptat in caz de ITP dar nu si la o octvie. In mod normal o servodirectie are cam 5 grade st/dr si ala il puteti vedea mai exact la capat de cursa unde in ultimele 5-10 grade degeaba mai dai de volan ca rotile nu se mai misca.

Modificat de Ettore
Link către comentariu

15 grade la volan este enorm pentru o octavie. Ala e jocul acceptat in caz de ITP dar nu si la o Octavie.

Da, eu vorbeam de jocul max admis la ITP. Intrucat valoarea din manual nu mi-e cunoscuta, am recomandat o masuratoare la service Skoda.

Link către comentariu

am recomandat o masuratoare la service Skoda.

Parca prevad, inlocuit caseta!

@Ettore:

- logic, ai dreptate: intai se sparge burduful (care NU are rol de etansare la 80-120 barr), apoi intra apa si nisipul care fac rugina si/sau zgarie suprafata de etansare a simeringurilor, ca la final astea sa cedeze si caseta sa inceapa sa piarda ulei.

- 15 grade joc la volan este enorm nu numai pentru o Octavia, ci pentru orice alta masina! Nu-i Octavia mai cu ''furfui'' ca altele!

Link către comentariu

• 3 years later...

Am si eu un joc foarte putin sesizabil, am vazut azi pe teren neasfaltat, foarmat din piatra si nisip, cu motorul oprint se simte joc in volan dar rorile se misca la cea mai mica miscare de volan ce sa fie ??

Link către comentariu

Ai un mic joc in coloana de volan. A mea de noua il are. S-ar parea ca este din seria "asa face toate" - conform celor de la service care au renuntat sa-mi schimbe in garantie coloana.

Link către comentariu

• 1 month later...

si surubul din dreptul axului volan unde calca pe cremaliera?un surub mare de sub caseta! ce rol are? la altrle se regleaza sigur!

Link către comentariu

Daca jocul este in coloana de directie, care face legatura intre volan si caseta, nu ai ce sa reglezi. Daca jocul este din caseta, teoretic poti face un reglaj din surubul respectiv de care ai pomenit, insa s-ar parea ca nu prea da rezultate (conform celor spuse de experti).

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am si eu o intrebare si nu am mai vrut sa deschid alt topic. Mi s-a rupt sistemul de blocare de la axul ce face legatura dintre volan si caseta de directie. L-am schimbat cu altul luat de pe schrott, iar acum nu pot regla pozitia inainte-inapoi (doar f putin, mai mult fortat si cursa mica, de aprox 2 cm). Sta spre sofer la maxim.Pozitia sus-jos merge fara probleme. Aveti vreo idee ce ar putea fi, o montare gresita, sau vre-un blocaj ce nu stiu? Exista octavia 1 cu reglaj volan doar sus-jos?

Link către comentariu

N-are nimeni nici o idee ce cauza ar putea fi? Vre-un surub de reglaj strans prea tare sau ceva? Ori in cel mai rau caz schimbat iar?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!