Jump to content

Skoda Octavia Mk1 1.8T

Bust3r

Postare recomandată

Masina mea, de la jumatatea lunii iunie 2013:

Skoda Octavia 1.8T, 150 cai, 2002, model ELEGANCE, actualmente 169000 km, in urcare.

Membru activ pe forum in aria VW MK1&MK2, Audi A4 B5, si, bineinteles, Skoda Octavia 1. 

Bine v-am gasit!

Si poze "de-cu-seara":

post-84811-0-15242200-1376329542_thumb.j

post-84811-0-53779200-1376329546_thumb.j

post-84811-0-92439300-1376329550_thumb.j

post-84811-0-94191600-1376329556_thumb.j

post-84811-0-60922100-1376329560_thumb.j

post-84811-0-86012300-1376329611_thumb.j

post-84811-0-63176500-1376329616_thumb.j

post-84811-0-79355900-1376329620_thumb.j

post-84811-0-95534400-1376329885_thumb.j

post-84811-0-48830800-1376329890_thumb.j

post-84811-0-98509600-1376329893_thumb.j

post-84811-0-15424200-1376329900_thumb.j

Link către comentariu

Mda,o chestie de gusturi..Poate daca este ok pentru el,ar da frumos un set de jante Spider pe 17.Cele pe 16 sunt marfa rara.

Link către comentariu

sa o folosesti fericit!

imi parea cunoscuta mie masina, din poze. a fost de vanzare aici,nu?

Link către comentariu

Da, a fost de vanzare aici. 

Jantele arata (dau) mai bine in realitate decat in poze.

Nu pot spune ca sunt fan jante Spider.

Multumesc!

PS: Consum pe  traseul Cluj-Brasov (2 persoane + bagaje):

http://www.youtube.com/watch?v=25SWwfBXkGc

Modificat de Bust3r
Link către comentariu

Felicitari Flavius....sa o stapanesti sanatos si multi kilometri la volanul ei! :icon_thumleft:

Link către comentariu

Din cate observ, are un consum asemanator cu 1.6i SR. Hmmm...si eu care ma gandeam ca 1.8T consuma de rupe pamantul. Poti sa imi spui daca merita sa iau un 1.8T in detrimentul a 1.6i? A condus cineva 1.6 si 1.8 ca sa faca o comparatie? As fi vrut sa achizitionez un 1.8 RS si ma cam speria consumul, dar din cate am citit, 1.6 e derivat din 1.8T.

S-o stapanesti sanatos si fara incidente!

Link către comentariu

@Alynho:

Eu am si un 1.9TDI. Acolo e alta poveste. (Brasov - Constanta si retur, 4 persoane + bagaje, consum 4.2l/100km - 60% autsotrada)

Am avut tangente cu 1.4 16V 100 CP, 1.6 16V 106 CP, 2,7L V6 172 CP.

Dintre toate, 1.8T reprezinta pentru mine raportul perfect intre putere/performanta.

1.4 16V fasnet, raspunde bine, dar foarte turat, consum astronomic zic eu pentru ce oferea (11-12l/100km in Brasov, minim 6 afara).

1.6 16V dezamagire completa. (desi intre 1.4 si 1.6 as alege cel din urma).

2,7L V6 e alta liga. atat la performante cat si la consum (dar placerea la condus e unica, iar sunetul motorului iti ridica parul pe ceafa)

Nu am putut face un consum prea exact cu 1.6, dar daca tu spui ca e asemanator consumul, atunci e clar. Parerea mea: ia-ti 1.8T fata de 1.6i

Duminica (11.08.2013), cu Octavia, la un mers "bara la bara", in oras, aproximativ o ora, 35 grade caldura, 50% aer conditionat, media de viteza 11 km/h, consumul mediu era de 29l/100 km. Dar e irelevant, deoarece nu este un stil de condus permanent.(ulterior am parcurs 18 km in extern si media a scazut la 9l/100km).

Un alt exemplu pentru 1.8T: Brasov-Otopeni-Bucuresti si retur: 6,2l/100km. 2 persoane dus, 3 persoane + bagaje intors. Mers legal, bineinteles.

Daca se vrea, se poate merge frumos. Daca se vrea, se poate merge agresiv. 1.8T iti ofera ambele posibilitati.

@alex_87:

Mersi frumos, omu! Cum iti mai merge? Golfulica traieste?! :winter:

@SL1210:

Hmmmmm.....cat porti la picior? :blink:

Link către comentariu

frumoasa masina, arata foarte bine, se vede ca a fost si este ingrijita. cred ca jantele originale ar aranja-o mai bine. si la fel, un eleron de RS.

sa ai parte de masina, sa te poarte multi km fara reparatii.

Alinho: si eu as alege 1.8T in detrimentul 1.6.

cand am luat Leonul 1.6 16v, 1o5 hp, trecand de la opel astra 1.6 8v, am zis ca e un motor asemanator, iar consumul va fi la fel, asemanator, insa m-am inselat amarnic. 1.6 16v e o sugativa in toata regula.

am mai intrebat colegii cu Leonuri de 1.8T, si din discutii am inteles ca 1.8 consuma cam cu 1 litru mai mult decat 1.6, discutand de acelasi stil de condus. oricum, pt urmatoare masina, ma orientez spre o Octavia 2 2.0 TFSI.

Link către comentariu

@alex_87:

Mersi frumos, omu! Cum iti mai merge? Golfulica traieste?! :winter:

Sa o folosesti cu placere,ma bucur pentru tine ca ai reusit sa iei Skoda,din ce am inteles nu ai dat Audi?......

Legat de Golfulica (bulina portocalie :icon_geek: )  traieste,circul destul de rar cu el,pentru ca sincer mi-e mila de el sa-l folosesc zi de zi prin Bucuresti,dar in rest merge foarte frumos , multumesc  :beer: .

Link către comentariu

am si eu un motor 1.8T20v pe un passat si cred ca ar fi mai bine sa nu postezi asemenea imagini pentru ca sunt total nerealiste. Vezi tu, suntem pe un forum si cineva interesat sa cumpere asa ceva si daca vede aceasta imagine isi spune ca i a pus Dumnezeu mana n cap. Stim cu totii ft bine ca acest motor nu poate consuma in regim normal 4.8.Legat de asta,vrei maine sa pun o poza cu un consum de 2-3l/100km???o fac simplu...intro panta,frana de motor...si e gata poza...

Link către comentariu

am si eu un motor 1.8T20v pe un passat si cred ca ar fi mai bine sa nu

postezi asemenea imagini pentru ca sunt total nerealiste. Vezi tu,

suntem pe un forum si cineva interesat sa cumpere asa ceva si daca vede

aceasta imagine isi spune ca i a pus Dumnezeu mana n cap. Stim cu totii

ft bine ca acest motor nu poate consuma in regim normal 4.8.Legat de

asta,vrei maine sa pun o poza cu un consum de 2-3l/100km???o fac

simplu...intro panta,frana de motor...si e gata poza...

Scuze ca ma bag...consumul unei masini depinde foarte mult de stilul de conducere,si vorba lui Flaviu daca porti 46 la picior,nici nu ma mira ca a ta consuma mult.

Si asta consuma mai mult,dar depinde ce vrei de la masina!

Scuze Flaviu de offtopic ,dar nu m-am putut abtine :p,tine-o tot asa!

Link către comentariu

consumul ala e real,nu e realizat in panta.Daca ai avea minime cunostinte ti-ai da seama ca nu am cum sa tin acceleratia constata in panta.

Si ti-am filmat toate datele computerului de bord,viteza media,distanta parcursa cu acest consum.

E foarte greu de realizat,da e foarte adevarat....iti trebuie conditii meteo ideale.

Faptul ca tu nu poti realiza asa ceva e alta discutie,dar nu incerca sa denigrezi sau sa sugerezi ca filmul meu e un fals

Link către comentariu

Cand am zis ca acel consum nu este real am facut referire stricta la consumul masinii in sine, nu la cel afisat...sunt sigur ca iti indica gresit Bc-ul.In 3 ani de zile am fost si eu nevoit sa merg regulamentar,cu un copil in masina,conditii meteo excelente,fara bagaje si nu reuseam sa scot sub 6.2,poate daca nu o acceleram ocazional..scoteam 6,repet..poate.Dar nu e motorul in stare de un asemenea consum...pe drum drept.Oricum eu mi am exprimat o parere si te invit sa o respecti,daca nu...nu o comenta.

Pe aceasta cale ii invit pe toti posesorii de 1.8T sa ne spuna care a fost minima lor...iti spun eu ca sub 6 cu greu...

mai scutiti ma fratilor cu stilul de condus...asta e clar ca buna ziua....pai daca un 1.8T scoate un consum real(nu afisat), repet,real de 4.8...atunci un un 2.0TDI scoate cat?la fel ca un scuter?sa fim seriosi

Modificat de DDT
Link către comentariu

Eu am avut a4 b6 1.8t 150cp niciodata nu am vazut sub 7.5 in rest media 9-10.

Link către comentariu

si eu am 1.8T ~220 cp si am scos 7% masina plina, -10 grade afara oradea - cluj.

minim am reusit 5.6, mers cam 10 km, dar mers super chinuit doar in afara, singur pe drum :)

deci sa fim realisti, un alh de 90 cp scoate 4.5-4.6...un 1.8T sub 6 nici in ruptul capului la mers normal, la orice apasare a acceleratiei, oricat de usoara, consumul instant sare de 6...

just my 2 cents...

Link către comentariu

asa este. sub 6 nu scoti.si cand ai 6-6,5 e chinuit motorul,merge subturat.in regim normal cam 7-8 este consumul

Link către comentariu

asta incercam si eu sa i explic colegului..nu negam ca i afiseaza lui prost Bc ul...ci ca nu e valoarea reala....sper ca a inteles si el.Daca tot va continua sa ma contrazica,pun pariu pe 1000 de euro(nu glumesc)....facem plinul la masina lui si daca merge cu ea in afara orasului cu consum hai nu de 4.8 ,ci de 5...imi ia banii...sau ii iau eu lui evident...dar ce sa zica si el acum?

Nu vreau sa te simti ofensat,ma deranjeaza ca unii ca tine postati niste informatii eronate,avand in vedere ca e un forum citit de multi incepatori care poate doresc sa cumpere o masina si se informeaza gresit din start

Modificat de DDT
Link către comentariu

Am reusit noaptea, Sibiu-Timisoara, 5.9 pe bord, deci consum real undeva la 6,3-6,4. Am constatat de 4 ani de cand am masina ca minte ~0.5l/100km, adica este mai optimist computerul de bord.

Precizez ca mergeam spre Hungaroring deci, nu aveam bancheta, 2 persoane si bagaje minime si am umflat rotile la 2.6. Am mers 90-100 cat mai constant, mai rar 110. Am facut-o pentru ca nu ma grabeam nicaieri si am vrut sa incerc la extrem cat pot scoate. Probabil nu voi mai face asta niciodata. Eu scot undeva la 6.5-7.0 pe bord la un mers mai repejor..

Ca sa revenim on-topic, felicitari pentru masina, a fost foarte ingrijita!

Link către comentariu

Exista arie unde sa discutati despre consumuri, va rog luati postarile initiatorului ca atare.

Multumesc!

Link către comentariu

Nu ma asteptam ca postarea filmuletului sa dea nastere unei polemici legate de consum.

Baieti, suntem pe forum, fiecare isi da cu parerea, dar pastrati sectiunea corespunzatoare, va rog.

Ce am postat eu s-a referit strict la masina mea, prezentata in acest topic. (masina pe care o respect si o tratez ca atare, nu va faceti pareri preconcepute).

Acel consum a fost unul realizat de mine, si nimic mai mult. Desigur, in oras sub 11l/100km nu coboara! (asta ca sa nu "vindem gogosi").

Plec de la Brasov la Bucuresti, in 15 minute.

Postez poze si impresii la noapte sau maine. 

Salut!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!