Jump to content

'09 Cayenne...si atat

mik15

Postare recomandată

si uite incepe un nou capitol pe linia asta, cel al SUV-lor, m-am gandit ca era timpul sa le incerc si pe astea si cum dintre toate doar asta ma atrage intamplarea a facut ca tocmai pe asta pe care il tot admiram in parcarea de la munca sa il iau :). Pe scurt, masina asta o vedeam mereu in parcarea underground de la munca si o tot admiram pentru ca mereu era super curata si parea ca nu merge prea mult cu ea si bineinteles culoarea si interiorul m-au atras la ea. Intr-o dupa amiaza, plecand de la munca, il vad pe proprietar ca ii face poze, era clar ca probabil vroia s-o puna pe net la vanzare, opresc, vorbesc cu el si o saptamana mai tarziu luam masina :) .

Ca si scurta prezentare, masina este 2009, culoare Nordic Gold Metalic, 84k km, motorul de 3.6L, nu prea vanjos, insa se descurca binisor, mi-ar fi placut sa fie un V8 dar asta a fost sa fie. Nu are suspensia pe aer, pe de-o parte e mai bine pentru ca ai mai putine batai de cap, apropo de asta cel care a luat Phaeton-ul de la mine are cred probleme cu ea, am vazut-o parcata si e cam lasata de bot, se pare ca am dat-o chiar inainte sa apara bubele la ea, mai devreme sau mai tarziu ma asteptam la asa ceva, nu tine de km ci pur si simplu de noroc se pare, toate crapa la un moment dat.

Cam asta ar fi pe scurt masina. Cand am condus-o prima data data nu prea mi-a placut, am vrut sa o iau doar pentru ca o admiram de ceva vreme, pretul de achizitie a fost unul bun, are istoric service la Porsche si mi s-a parut o afacere buna dat fiind ca proprietarul, care a si cumparat-o de noua, este pilot la Etihad si iese la pensie intorcandu-se in tara sa de origine si in cazuri din astea de obicei se vand sub pretul pietei, pentru el fiind deja amortizata masina, daca ajungea pe site cu siguranta s-ar fi vandut mai scump. Acum, dupa cateva zile de mers cu ea, a inceput sa imi placa, intotdeauna am admirat calitatea la Porsche, la ei s-a pastrat si se vede peste tot unde te uiti, in masina, afara, pe sub masina, la motor, samd...iar asta imi place foarte mult, apoi senzatia de siguranta, bineinteles sotiei ii place foarte mult, vrea sa scapam de GTI care i se pare mic si nesigur :(. Ca dinamica, exceptand motorul, porcul sta foarte bine la acest capitol, nu ma asteptam la atat de putin body roll, e aproape insesizabil la masa si inaltimea ei.

post-39984-0-83989100-1375264037_thumb.j

post-39984-0-04805500-1375264102_thumb.j

post-39984-0-55771200-1375264165_thumb.j

post-39984-0-15967000-1375264191_thumb.j

Link către comentariu

wow! arata formidabil , culoarea arata super , nu mai vb de iterior, cati CP are?

Link către comentariu

290 CP daca retin bine.

Foarte frumoasa masina, se camufleaza bine in peisajul de acolo ;)

Asteptam mai multe poze cu ea, sa o plimbi bucuros pana...te decizi ca o schimbi 

Modificat de Muale
Link către comentariu

Smexy! Cutia automata de la generatia asta e clasica cu convertizor sau DSG?

Link către comentariu

Foarte faina, s-o stapanesti sanatos!

nu uita s-o adaugi la semnatura ;)

Link către comentariu

Din cate stiu eu e motorul de 300CP. Cutia este un Tiptronic. Pe Cayenne nu se pune PDK, daca nu ma insel.

Culoarea e grozava! S-o stapaniti cu placere si in siguranta.

Link către comentariu

290 PS, mai exact.

Superba culoarea :)

consuma cam mult pt gabarit..dar who cares acolo la tine?

ce colectie ai/avut si tu.

Jug, am scris in acelasi timp. si eu il corectam pe Muale. 290-300.

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu

Sa o plimbi cu placere,arata de zici ca e noua ! Noroc ca stai acolo,masina este o gurmanda,se apropie la consum de un Turbo.Dupa cum ai mentionat si tu,lipsa suspensiei pneumatice nu este chiar o fericire din punctul de vedere al confortului si al stabilitatii,vorbesc in cunostiinta de cauza !

Link către comentariu

eu m-am corectat dar pana sa salvez ati scris si voi :)

era bine sa aiba 385cp 

de la Phaeton si RS6 ai trecut la MK5 GTI si Cayenne...ciudat dar pe de alta parte vad asemanarile: Cayenne luxos si comfortabil ca un Phaeton, GTI un var mai mic de-al RS6-ului, mai nou, nu asa puternic dar destul de rapid.

Link către comentariu

multumesc pentru aprecieri :) . Culoarea si mie mi se pare superba si arata impecabil dupa 4 ani, nici macar un dent sau zgarietura. Are si un paint protection facut acum vreo 2 ani parca din ce am vazut prin facturi, a contribuit si asta la conservare. Motorul este cel de 290cp, cutia este tiptronic cu convertizor, clasica cu 6 rapoarte. Motorul este de fapt VR6-le de la VW, un motor foarte reusit, aici dezvolta cei 290cp si 385NM, putinel pentru gabaritul ei, insa e ok daca nu ai pretentii prea mari. Nu stiu inca cat de gurmanda este, media pe BC este de 14.3, dar tipul mergea de acasa la aeroport si inapoi, cam astea erau drumurile lui, asta implica autostrada, dar asta e prea putin important aici, ca fapt divers la GTI am 12.9 pe ultimii 1000km, asa ca 14.3 la porcul asta nu-i deloc rau :) .

Ideea era sa fie si o masina de familie pe langa GTI, nu ca nu ar fi si el bun, dar aici esti inconjurat de SUV-uri si parca in Golf nu ma simt asa in siguranta cand sunt cel mic, plus ca daca ii pun carutul in portbagaj s-a dus tot spatiul, deci nu prea e pentru o familie cu un copil mic...in schimb GTI-ul e bun pentru partea de adrenalina de care am nevoie si pe care nu o pot lua de la Porc...

Suspensia, chiar daca nu e pe aer, mi se pare foarte bine setata, e un compromis bun gasit de inginerii de la Porsche, cea pe aer e mai buna oferindu-ti alternative, insa luand masina SH risti sa te lase si nu-i ieftina deloc, bate spre $2,5k un amortizor, cel putin la Phaeton, probabil e cam pe acolo si la Porsche sau mai sus...la modelele pana in 2005 la Phaeton daca ai inca suspensia originala si te lasa un amortizor trebuie schimbate toate 4 plus modulul, te-a facut lejer de peste $10k...

Link către comentariu

pe mine nu masina ma impresioneaza atata de tare cat masinile care nu le tii de loc incontinuu le schimbi :)) bravo si la mai multe :D

Link către comentariu

foarte misto masina...sa o stapanesti cu placere

culoarea este intr-adevar punctul forte  :D

Link către comentariu

Esti king of kings,ma jur!!!!ce masini invarti,hai la mai mare!in ritmul asta,in 3 ani ajungi la veyron!

Te salut!

Brgds

Link către comentariu

Foarte frumoasa si ingrijita masina.

Culoarea exteriorului merge de minune cu elementele din interior.

Sa o stapanesti sanatos si sa aveti drumuri bune impreuna!

Link către comentariu

2009, ..., 84k km,.

dar tipul mergea de acasa la aeroport si inapoi, cam astea erau drumurile lui, asta implica autostrada.

De curiozitate cat e intre oras si aeroport de a facut 21k km pe an doar pe traseul asta? :D

Link către comentariu

Ce ti se pare asa anormal sa faci in jur de 60 km pe zi? 30 dus 30 intors?

Mik, imi plac toate masinile pe care le-ai avut, asta arata super intretinuta. 

Ce ai de gand sa faci cu GTI-ul?

Modificat de robi_zet
Link către comentariu

Era mai mult ca o gluma, pentru ca am vazut ca mik15 le intelege si nu se supara. Cu o frunte descretita nu ai nevoie de Botox la batranete...

Link către comentariu

sunt cam spre 40km pana la aeroport, probabil facea 2, maxim 3 drumuri din astea pe saptamana, s-o mai fi plimbat si aiurea in 4 ani pe aici :), dar cele mai dese drumuri astea erau.

GTI-ul deocamdata o sa-l tin, daca ar fi sa aleg cu inima eu l-as pastra, insa probabil nevoile familiei vor prima si atunci daca va trebui sa vand una din ele il voi da. Astept sa iasa noua Octavia vRS si sa vad daca imi place dupa ce o vad live, din poze imi place, dar sper sa fi imbunatit si ei calitatea, mai ales la interior, in cazul asta m-ar tenta ca si singura masina, dar cu siguranta vor mai fi si aventuri pasagere, nu ma pot abtine :)

post-39984-0-02215300-1375279030_thumb.j

post-39984-0-47155100-1375279040_thumb.j

post-39984-0-82754200-1375279047_thumb.j

post-39984-0-21259800-1375279058_thumb.j

post-39984-0-07452700-1375279067_thumb.j

post-39984-0-65082600-1375279079_thumb.j

post-39984-0-91211300-1375279089_thumb.j

Link către comentariu

Sa o conduci cu placere si sa te bucuri de ea! Este un vis frumos masina asta, arata superb cu orice ochi ai privi-o. Singurul lucrul pe care i l-as mai face ar fi sa vopsesc etrierele in culoarea rosie.

Modificat de Sor!n
Link către comentariu
  • 1 month later...

Frumoasa masina! Nu am ce zice :P

Daca tot vrei ceva de familie, si...sa fie si sport, Passat R36 / 3.6 nu iti place? :P

Este peste Octavia vRS..

Link către comentariu

am vrut un Passat R36, am vazut cateva, insa am renuntat la idee pentru ca ceea ce gasisem erau masini cu 100k km, nu mai aveau garantie si in curand incepeau sa pape bani si nu mai vreau sa bag bani in ele sa le repar, ci doar pentru upgrade-uri. Din acelasi motiv am vandut si Cayenne-ul in final, am si avut o oferta de nerefuzat si nu era cazul sa nu o accept :) . In final am luat ca si masina de familie un Passat din 2011, 1.8TSI Trendline cu DSG cu 7 rapoarte, cam chel insa cu 39k km, cu garantie pana in 16 Oct. anul acesta pe care insa tocmai am prelungit-o pentru inca 2 ani fara limita de km, o sa ii deschid un topic separat. I-am comandat deja un RCD510(are un RCD 310 cred ca ii zice) si eventual o sa ii schimb volanul cu unul cu 3 spite si comenzi, il are pe cel in 4 spite fara comenzi sau piele, cum am zis, cam trocuta :), dar imi satisface nevoile, vroiam ceva ieftin, km putini, garantie, nemtesc, spatios si costuri mici de intretinere, cred ca Passat-ul le intruneste pe toate.

Modificat de mik15
Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!