Jump to content

Golf GT - Bisisica

Chucky_Catalin

Postare recomandată

Chucky_Catalin

Salut,

De ceva timp ma batea gandul sa schimb actuala mea masina, prima mea masina de altfel, un vw Bora 1.6 AZD, masina ce m-a servit 80k km fara probleme majore. Initial voiam sa o vand, insa fiind masina mea de suflet nu m-am indurat s-o dau, si pentru moment i-a ramas tatalui meu sa o foloseasca.

Dupa ce am citit zeci, sute de pagini pe acest forum parerile voastre despre motorul 1.4 TSI 170 cai, si dupa ce am avut ocazia sa merg cu un golf GT pt cativa km, eram hotarat ca urmatoarea masina sa aiba acest motor, insa nu eram sigur ce sa fie, pe golf sau pe jetta. dupa ce am testat cateva jetta, parca s-a vazut/simtit ca jetta era facuta in mexic, asa ca am ales the original Golf GT :)

Masina a apartinut unui baiat de nota 10, dany_let, unii poate il stiti dupa acest nick.

Asa ca sa trecem la prezentarea propriu-zisa:

- anul nasterii 2006 - 2007 in acte;

- 90k km(verificati si rasverificati), inca miroase a nou in masina ;

- senzori ploaie, lumina;

- tempomat (lucru pe care-l gasesc foarte util in afara bucurestiului);

- incalzire in scaune (pachet iarna);

- prelungiri GTI vopsite in culoarea caroseriei;

- privacy glass (nu mai am probleme cu garda pe tema asta);

- + lucrurile standard pentru acest model.

Pana acum:

- am hranit-o doar cu benzina premium, imi recomandati un sortiment anume, care sa fie pe placul ei?

- am activat din soft cam ce se putea activa la acest model(coming home, blocat usi la 15km, faza scurta la contact, rolling up windows, beeper centura, us light la pozitie, stins proiectoare la flash, printre cele mai utile)

Planuri de viitor, in ordinea urgentei:

- sa lipesc numerele cu bada dublu adeziva;

- schimbat stopul pt reverse (se abureste la ploaie), ft posibil sa aiba vreo crapatura;

- sa incerc sa indrept fusta spate(cu un incalzitor mai puternic?), banuiesc ca a fost agatata de o bordura ceva

- sa achizitionez o tavita cauciuc pentru portbagaj;

- Rns sau Rcd 510 inca nu m-am hotarat, poate ma ajutati cu niste pareri;

- Sa schimb mai tot ce se poate cu LEDuri auto;

- Faruri GTI look OEM sau cu bi-xenon, inca nu m-am hotarat;

- voi incerca sa pastrez totul cat mai OEM, fara tiganii.

Pareri, dupa 3 saptamani de utilizare:

- intr-un cuvant: SUPER :)

- foarte stabila, foarte inchegata;

- puternica fata de ce am condus inainte;

- consum foarte bun pentru performantele masinii;

- extrem de silentioasa la viteza de croaziera.

Poze:

post-19908-0-11491600-1375123852_thumb.j

post-19908-0-18005100-1375124029_thumb.j

post-19908-0-22572200-1375124201_thumb.j

post-19908-0-90940700-1375124431_thumb.j

post-19908-0-20182600-1375124497_thumb.j

post-19908-0-20257700-1375124521_thumb.j

Link către comentariu
  • Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Chucky_Catalin

111

• cogdao

31

• F l o r i n

11

• vali_devill

9

costyserbanescu

sa o stapanesti sanatos si sa iti aduca numai bucurii :D cat de mult simti diferenta de putere dintre bora si golf ????

Link către comentariu
Chucky_Catalin

Multumesc, diferenta este enorma, in orice treapta de viteze. Se accelereaza foarte usor, fiind si silentioasa ajungi la viteze ft mari fara sa iti dai seama. Din pacate inca nu m-am obisnuit cu neliniaritatea modului in care se livreaza puterea, dad deh, vin de pe o aspirata, insa ma obisnuiesc usor usor

Modificat de Chucky_Catalin
Link către comentariu
aurelian.paratu

bun venit si sa o stapanesti sanatos ,un motor ffff bun, si km cati  mai multi.......legat de planuri de viitor dc iti trebuie neaparat gps atunci pui RNS,dc nu iti tb poti pune linistit RCD.....,merge pe ea niste arcuri sport,ceva mai lasata si benzina cat de buna .....eu bag de la MOL si merge f bine

Link către comentariu
Chucky_Catalin

Multumesc frumos :)

pretul unui RNS este 2x Rcd, insa din ce m-am uitat stie sa faca mai multe chestii (rezolutie mai buna, poti vedea dvd, hdd30gb+, si desigur navigatia).

Legat de arcuri, momentan ramane asa, oricum vine cu suspensie sport (-15mm) ceea ce imi da de emotii de fiecare data cand parchez masina la munca (tre sa urc o sina de tramvai).

Mai multe persoane recomanda benzina premium de la Mol (cica are cea mai mica concentratie de sulf? )

Link către comentariu

Salut.ma bucur ca ai luat masina,ai vazut ca dani a fost un om corect si ai dat banii pe o masina reala.

Sa pui numai benzina 99+ daca vrei sa fie totul smooth.o sa gasesti multi care or sa zica fugi dom'ne!n-are nimic,pune de aia ieftina!

Masina mea nu a vazut nici macar un litru de 95,am zis ca nu ma zgarcesc la cinspe lei pt sufletul meu.

Pt stopul spate,desfa-l si repozitioneaza banda de burete ce etanseizeaza zona.acolo e buba lor.dar se rezolva in 5 minute

Personal nu as pune nici un led in plafoniere,nu imi place lumina aia inexpresiva,dar aici e o chestie de cum iti place.

Despre liniaritate-cred ca este masina cu cea mai buna liniaritate,ipotetic vorbind.trage de jos si pana la rosu,e un deliciu

Una peste alta,ai facut best-deal.daca ai nevoie de ceva,idee,sfat,ajutor,sti cum sa dai de mine!

Brgds

Link către comentariu
Chucky_Catalin

salut vali,

voi incerca sa alimentez cu mol evo, iar in caz ca nu am la indemana, altceva 99+

O sa arunc un ochi in weekend sa vedem daca rezolv faza cu stopul.

legat de liniaritatea motorului..fata de vechea masina trebuie sa apas mai cu blandete pedala sa nu fuga de sub mine, insa m-am cam obisnuit. Ce este curios insa, este ca atunci cand calc la fund acceleratia, in unele momente(nu i-am prins spilul) am impresia ca se decupleaza, cupleaza si decupleaza la loc compresorul...practic are 1-2 smuncituri la WOT. NU imi dau seama daca e normal sau e ceva de investigat.

Link către comentariu

Spilul este ca nu ai de ce sa culci pedala la podea...tot progresiv va livra puterea.

Te inveti tu cum trebuie,acum treci la plimbare!

Brgds

Link către comentariu
Chucky_Catalin

ma plimb :) aleg drumul mai lung (si mai liber) spre casa de cand o am.

dar ai inteles la ce ma refer, nu? si la tine se simte la fel? (in caz ca ai apasat pedala pana la podea pana acum :)) )

e compresorul care nu stie ce sa faca in momentele alea?

Link către comentariu
Chucky_Catalin

nu stiu ce sa zic, insa nu cred ca e turbina, se intampla pe la 2000-3000 ture cu acclerare mai puternica si nu numai,

De aia suspectez ca e compresorul care nu stie daca sa decupleze, cupleze la loc. Practic, parca ar ezita initial si ar primi 1-2 suturi usoare cand accelerez mai puternic, dupa asta nici o problema, accelerand pana pe rosu fara ezitari. Pe tester nu a dat nici o problema.

Vreau doar sa inteleg daca e normal sau  nu comportamentul.

Link către comentariu

E cat se poate de normal,nu trebuie sa te panichezi.din punct de vedere tehnic,masina este perfecta.sti ca stiu asta...este cat se poate de normal sa nu livreze puterea pe cat de tare apesi tu pedala la fund.

Nu e dragster.

Brgds

Link către comentariu
Chucky_Catalin

Multumesc  frumos :)

Tre sa recunosc ca ti-am urmatit topicul cu descrierea masinii. Si, un mic secret: daca aveam toti banutii cand era a ta de vanzare la Radu o luam inainte ta :D . Dupa ce am dat o tura cu ea m-am imbolnavit de GT si am facut in asa fel incat sa conduc si eu una zi de zi :)

Link către comentariu

in mod normal compresorul de clima chiar se decupleaza atunci cand ai nevoie de mai multa putere si calci pedala pana aproape de kick-down point, asa este soft-ul ECU-ului conceput, iar asta am simtit-o la mai toate masinile, chiar si la cele puternice cu atat mai mult la motoarele mai mici unde compresorul de clima fura cativa cai care se simt..

Modificat de mik15
Link către comentariu

@mik15: El nu se refera la compresorul de clima, ci la cel de la motor, findca 1,4 170cp are si turbina si compresor.

Link către comentariu

my bad, am uitat si cum nu a precizat m-am gandit ca la cel de clima se refera.

Modificat de mik15
Link către comentariu

Multumesc  frumos :)

Tre sa recunosc ca ti-am urmatit topicul cu descrierea masinii. Si, un mic secret: daca aveam toti banutii cand era a ta de vanzare la Radu o luam inainte ta :D . Dupa ce am dat o tura cu ea m-am imbolnavit de GT si am facut in asa fel incat sa conduc si eu una zi de zi :)

Ma bucur ca n-ai avut toti banutii :D

Interiorul cum arata? Cati km are? Parca imi aduc aminte din anunt ca avea vreo 30k, sau gresesc?

Modificat de cogdao
Link către comentariu
Chucky_Catalin

interiorul arata excelent, sincer, inca mai miroase a nou :)

KM avea 89k si ceva, acum bate la 91k, ar fi fost ceva sa aiba 30k.

Link către comentariu

intrucat cunosc masina,fostul proprietar fiindu-mi prieten,pot spune ca masina este impecabila.ai facut o mega treaba.

incearca sa o pastrezi pe cat posibil la fel.

brgds

Link către comentariu
Chucky_Catalin

Astazi am mesterit cate putin pe la masina, am rearanjat buretele din spatele stopului de reverse, iar incepuse sa se abureasca dupa ce am spalat-o. sa speram ca s-a rezolvat.

Am cumparat si niste suporti de numar, cele vechi fiind cam degradate. + am indreptat si spoilerul, unde banuiesc ca a fost agatat int-o bordura.

Si acum cateva poze fresh: 

post-19908-0-01421300-1375554130_thumb.j

post-19908-0-74859300-1375554137_thumb.j

post-19908-0-34653900-1375554153_thumb.j

post-19908-0-31945800-1375554158_thumb.j

Link către comentariu

Ce e chestia de pe fusta spate, la decupare?

Modificat de cogdao
Link către comentariu
Chucky_Catalin

Din ce stiu, si din ce am mai vazut in trafic: este un ornament (OEM?) ce se pune in dreptul decupajului pt evacuare. cred ca a fost gri, apoi vopsit negru. La nevoie il pot scoate, insa nu ma deranjeaza momentan.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!