Jump to content

T3-Dificultati la inmatriculare!

Raphael_VAN
 Share

Postare recomandată

Salutare toturor. 

Am cumparat in urma cu 4 ani un T3 multivan camper Westfalia care datorita taxelor de inscriere l-am inscris in Bulgaria. Acum profitand de mica portita din legislatie am demarat inmatricularea lui in romania si de aici au inceput problemele!!! Ieri am fost la R.A.R. si am fost respins din prima deoarece nu corespundea numarul de locuri din actele de bulgaria cu cel real si nu era nici specificat faptul ca are tavanul inaltat. Masina a avut dintotdeauna 5 locuri numai ca in actele originale de germania era trecut numarul de locuri generalizat la acest model, si anume, de la 5 la 7+1 locuri. Problema a aparut la bulgari care in loc sa treaca asa cum era in actele de germania,sau macar asa cum era in realitate masina, au trecut in acte doar 7+1. Normal in germania masina a fost inmatriculata ca si autoturism combi, la noi in schimb, au venit astia deja cu idei ca trebuie sa scot dulapul cu frigiderul si aragaz si sa instalez bancheta ca sa corespunda numarului de locuri si ca o inscrie ca autoutilitara,deoarece are tavanul inaltat(eu le-am aratat ca acolo este pat),atunci au spus ca o trece autorulota dar ca totusi nu pot nici asa ca etc.....etc.....(stiti si voi cum e la R.A.R. la noi)

Acum rugamintea mea este daca exista careva printre voi care are asa model de masina si poate sa imi dea mai multe detalii despre cum este ea trecuta in acte si eventual o copie dupa CIV sa le arat la desteptii astia cum tre sa faca treaba!!! Orice alta informatie care ar putea sa-mi fie de ajutor este binevenita!!! 

post-67717-0-34013400-1374654287_thumb.jpost-67717-0-07732700-1374654307_thumb.jpost-67717-0-64552900-1374654324_thumb.jpost-67717-0-63175900-1374654345_thumb.j      Va multumesc  :icon_thumleft:

Modificat de Raphael_VAN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu mai ai actele din Germania? Macar in copie sa le arati, si mai departe poate pot ei verifica in baza de date nemteasca. Sau cauti sa imprumuti o banca, o pui temporar de-a lungul si dupa aia o scoti...

Modificat de Oxigen
Link către comentariu

Problema e ca eu as prefera mai mult sa fie inmatriculata cu 5 locuri si faza e ca masina e inaltata asa ca degeaba pun eu 7 locuri ca oricum nu imi da  pt chestia asta :( Nu mai am actele de germania ca le-am predat la inmatricularea in Bulgaria, am doar contractul de vanzare-cumparare in original si traducerea dar acolo sunt prea putine specificatii despre detaliile tehnice si chiar daca as avea actele de germania in original nu ar tine cont astia deoarece mi-au spus ca ei trebuie sa inmatriculeze masina pe baza actelor de bulgaria originale,  aceasta fiind tara ultimei inmatriculari asa ca....... nu stiu ce sa mai fac. Mai astept idei. Ms!!!

Link către comentariu

Felicitari pt. masina - e superba.  Incearca sa tragi deoparte un inginer RAR si sa-i explici foarte politicos toata povestea, sa-i arati ca este o masina deosebita, de suflet si originala, si spune-i si ca iti doresti sa o pastrezi originala deoarece vrei sa o tii multa vreme si ulterior sa o inscrii la retromobil cand o deveni eligibila. Spunei ca ai toata bunaviointa ( si aici ii faci sau nu cu ochiul :) ) pentru a face lucrurile in regula, dar ca tii la originalitatea masinii de care e pacat sa fie distrusa, drept urmare nu poti sa-i pui banchete si nici sa o treci ca autoutilitara, pt ca de fapt nu e.

In acelasi timp fa rost de copii (scanuri dupa original de pe net ) de cat mai multa documentatie privind aceasta masina cu acasta conversie pentru a dovedi (daca mai o fi nevoie, pt ca se vede cu ochiul liber ca e originala) veridicitatea masinii.

Bafta multa.

De asemenea, incearca totusi sa gasesti o "relatie" la RAR, pt ca suntem in Romania si la asta se ajunge :( desi ceea ce vrei tu e ochestie normala, logica si corecta.

P.S. Incearca sa obtii certificatul de nastere al masini de la fabrica VW.  Costa 50 EUR parca dar acolo ti se comunica oficial tot ce a avut masina aia la iesirea din fabrica.  Va fi o "arma" foarte buna impotriva celor de la RAR.

http://automuseum.volkswagen.de/index.php?id=12&L=1     

Modificat de Komissar
Link către comentariu

Multumesc mult pt idee si pt ca iti place masina mea. Voi incerca si aceasta solutie dar nu stiu daca va fi una viabila deoarece masina a fost preluata de fabrica Westfalia cu dotarile de fabrica si modificata ulterior, deci cei de la VW museum nu cred ca pot sa-mi dea decat informatiile privind dotarile masinii la momentul parasirii fabricii si nimic mai mult. Mai continui sa caut piste sa vad cum pot rezolva ;)

O sa merg maine din nou la R.A.R., de data aceasta nu mai intru la linie, ci voi lasa masina in parcare si incerc sa conving pe careva sa vina pana afara sa arunce o privire asa mai in "prticular" sa vedem ce zice!!!

Sa auzim numai de bine !!!  :icon_thumleft:

Modificat de Raphael_VAN
Link către comentariu

Atunci poti sa mai incerci un lucru - scrie fabricii Westfalia - cunoscandu-i pe nemti as zice ca de preferat in scris va avea un efect MULT mai mare decat un simplu mail, scrisoare OBLIGATORIU recomandata si redactata de preferat in germana (gaseste pe cineva care stie germana) - scrie pe calculator si semneaza de mana.  Explica-le situatia, include datele tale personale nume adresa (pe ei nu prea ii intereseaza serie buletin si alte raaturi), telefon si e-mail (ai sanse mari sa te contacteze si telefonic, mentioneaza totusi ca vorbesti doar engleza - sper ca vorbesti, sau daca vorbesti si germana ar fi super )  , datele masinii include fotografii cu masina si mai ales cu tag-ul westfalia, si roaga-i sa-ti trimita din arhiva ceva documentatie/adeverinta cu caracter oficial (sau chiar copia dupa omologarea TUV a modelului). Daca faci asta bine (trimis scrisoarea fizic, redactata frumos si corect, plus fotografii ) sunt sanse foarte mari sa primesti ceva documentatie si un raspuns personalizat inapoi.

http://www.westfalia-mobil.net/en/

http://www.westfalia-mobil.net/en/dialog/anfahrt.php

Modificat de Komissar
Link către comentariu

Am vorbit cu ei la telefon. Le-am trimis pe mail toate datele legate de masina+pozele aferente. Au fost prompti si au reactionat foarte bine. Acum astept raspuns de la ei sa vedem ce pot sa faca pt mine.

Link către comentariu

Ah, superb :) .... si inseamna ca stii si germana.

Link către comentariu

Stiu putina germana, dar am avut surpriza placuta de a putea conversa cu ei lejer in engleza!!! ;)

Se pare ca au intrat generatiile mai tinere in pita si la ei :D

Link către comentariu

daca vei avea totusi nevoie de o bancheta imprumut de 2 locuri te rog sa ma contactezi

iti recomand sa insisti sa o inmatriculezi ca autoturism deoarece taxele sunt ma mici, in special rovigneta

mai multe detalii despre taxe aici: http://vwforum.ro/topic/57264-taxe-transporter-t2-t3/

o intrebare: platesti timbru de mediu aprox 600 euro?

multa bafta la inscriere!

Link către comentariu

taxa de timbru este de aprox 1022 de EU si iti multumesc pt oferta de bancheta!!!!

Eu inmatriculez fara taxa de mediu prin partaj si de aceea treebuie sa ma grabesc cu solutionarea problemei pana nu schimba astia legea!!! Multumesc oricum!!!

Link către comentariu

asa a patit si tata prin anul 1993 (abia atunci ma nasteam) si nu avut ce sa faca ba mai mult masina fost orange si ei au tradus rosu si a trebuit si sa o vopsim.Cunoscandul pe el ca e genul de om care nu se complica a scos tot din camper si a lasat 2 banchete si cortul.si e trecut pe autoturism.Mentionez ca in fata am doar 2 scaune nu 3 cum au restul vw T3.

Acum si o intrebare.O data cu pasiunea mea pentru aceasta masina am decis sa o remobilez iara cum era ea din fabrica(chiuveta aragaz etc).daca fac acest lucru o sa intampin probleme la urmatoare inspectie I.T.P cu privire la numarul de locuri?

A si inca ceva nu se mai poate prin partaj!!!

Modificat de Cinca
Link către comentariu

Salut 

Cu privire la partea cu remobilatul iti urez mult succes si ma bucur ca vrei sa-o readuci la starea initiala, referitor la partea cu ITP-ul asta depinde de doua chestii(unde iti faci ITP-ul si cat de "indulgent" este cel care-l face), in rest, nu ar trebui sa ai probleme.

Sa auzim numai de bine si bafta sa ai!!!

P.S. faza cu partajul la noi mai merge pana la 1 sept.  :RO flag:

Link către comentariu

Multumesc la fel!!

Sper sa reusesti sa inmatriculezi camperul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!