Jump to content

Doar piese originale sau omologate

Cypor
 Share

Postare recomandată

Azi am fost la unix sa iau un spoiler mk1 (mic) si cica de luna trecuta este lege sa nu se mai vanda decat piese originale sau omologate.

Ce stiti despre asta?

Daca e asa e tragic ...rau.  :sick:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, am auzit si eu.

nu mi se pare f ok...nu stiu daca se bazeaza pe copyright sau pe siguranta.

spoilerul nu prea tine asa mult de siguranta dar se poate dezvolta subiectul pana acolo.

cu originalul am b*lit-o. eu pun speranta in omologare ( sa nu dau 250 lei pe bucse OEM cand le iau cu 130 Lemforder - un exemplu)

legea asta e mana cereasca pt cei cu dezmembrari, doar sa nu intre peste ei cu flagrante

Link către comentariu

YEAP! Adevarat! :(

Vanzarea pieselor auto de la producatori neomologati s-a transformat din contraventie in infractiune. Problema ii in mare parte la piesele de caroserie dar si la frane, directie. 

Cam la orice magazin de piese auto mergi nu mai gasesti mai nimic piese de caroserie!  :(

Link către comentariu

iei o aripa china, nu se aseaza bine, rugineste...

la frane cine e cretin sa puna discuri gong-bao, sa le sparga precum placile de piclup :))

Link către comentariu

Dar e foarte stupid gandita legea, o data ca dau frau liber la pretul pieselor uzate din dezmembrari pe care nu le verifica nimeni daca mai sunt in parametrii si ghici ce, vor sari preturile si acolo.

Eu nu zic ca e rau sa fie cat de cat verificate ca si calitate ca sigur ca nu mi-e totuna sa pun un trapez sau o bucsa facuta din foitza de tzigare, dar de aici pana la a baga toate intr-o oala si a le califica la gramada e drum lung, dar sincer e si ceva normal pentru retardul gandirii celor ce se ocupa de asemenea ineptii de legi.

Ca urmare vei gasi clar pe piata neagra (din nou) si cum am spus piese ORIGINAL UZATE din dezmebrari cu TUV la prima groapa.

Good job!

iei o aripa china, nu se aseaza bine, rugineste...

la frane cine e cretin sa puna discuri gong-bao, sa le sparga precum placile de piclup :))

Tragic e ca piesa era si klokkerholm, deci nu era ceva bao-lao...firma asta facand N repere de caroserie. 

Modificat de Cypor
Link către comentariu

Este vorba doar despre ELEMENTE DE CAROSERIE AFTERMARKET,elementele de mecanica si electrice ies din discutie.

Daca va pare ok,sa vedem ce draq face un amarat cu un G1 sau G2 pentru care VW nu mai face demult elemente de caroserie.

Acum am vorbit si eu cu baietii de la UNIX si mi-au comfirmat ca vand numai elemente de caroserie OE.

Augsburg vine elemente de caroserie,inclusiv Renault,dar cu conditia ca elementul respectiv,nu nu intre pe o reparatie facuta pe asigurare in urma unui dosar de accident.

Elitul vinde fara probleme.

Asa ca e vorba doar DESPRE ELEMENTE DE CAROSERIE a masinilor care fac parte din grupul RENAULT.

L-am vazut si eu pe kkt-ul ala de reprezentant de la RENAULT cum dadea cu ciocanul in bara caontrafacuta,,chipurile'' si bara originala de Logan si cum facea el comparatie intre placutele Renault originals si placutele ,,contrafacute''.

Suntem o tara de kk-ti ordinari care in functie de interese si strategii dau legi doar pentru interesul lor propriu.

Link către comentariu

Sunt convins ca este o lege facuta tintit pentru grupul Renault, care nu-si mai vinde piesele originale din cauza celor aftermarket. Ne-am scos :(

Link către comentariu

Augsburg, Autototal, Materom, Elit inca vand aftermarket fara problem (la elemente de caroserie ma refer) ;)

Link către comentariu

producatorul sa nu mai spuna: usa pt golf mk2 , sa denumeasca "tabla ambutisata pt folosire in gospodarie ;) " poate merge :)

Link către comentariu

Modificarile legislative se refera la interzicerea comercializarii pieselor vizibile aftermarket (elemente de caroserie, optice, parbrize) incepand din 08.07.2013. Celelalte piese aftermarket se pot vinde fara probleme, deocamdata...si cum zicea un coleg mai sus, unii vand fara probleme in continuare.

Link către comentariu

si atunci de ce dadea tipul de la Reno ca exemplu placutele de frana? sau se considera ca fiind "piese vizibile" fiindca se vad prin gaurile de la janta?  :scratch:

Link către comentariu

Aratau piese ORIGINALE dar contrafacute :cap bara original contrafacut,placute frana originale dar contrafacute,filtru ulei original dar contrafacut.Toate produsele din reportaj aveau ambalaj de original si etichetare de original dar erau contrafacute.

E o intreaga tevatura si fiecare interpreteaza legea si ceea ce vede la televizor...in felul lui si din cauza asta apar multe pareri si opinii.

Spre exemplu,un taximetrist aseara la televizor spunea:pai domne eu iau piese de la magazinele mai ieftine...pai si sunteti de acord cu marfa contrafacuta ?....pai nu sunt de acord.

Pai ori iti iei piese bune si duci masina la reparat la o reprezentanta Renault,ori taci draq din gura de tembel.

Link către comentariu

Ok, inseamna ca piesele aftermarket (TRW, Lemforder, Optimal etc) NU ar trebuie sa fie oprite de la vanzare. Inclusiv elementele de caroserie de producator (care NU sunt originale dar nici NU sunt contrafacute). Corect?

Link către comentariu

Piesa fabricată de TRW / Lemforder / Optimal e omologată, altfel n-ar putea-o vinde în vreo ţară UE.

Piesa "neomologată şi neoriginală" e cea care arată ca una originală, dar n-are nici TÜV, nici RAR şi nici altă certificare (exemplu: componente electrice pe care scria Bosch, dar nu trecuseră nici măcar la câţiva kilometri de vreo fabrică Bosch adevărată).

Legea 218/2013 spune aşa:

Articol unic. -
Ordonanta Guvernului nr. 80/2000 privind omologarea si certificarea
produselor si materialelor de exploatare utilizate la vehiculele
rutiere, precum si conditiile de introducere pe piata si de
comercializare a acestora, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 413 din 30 august 2000, aprobata cu modificari si
completari prin Legea nr. 671/2002, cu modificarile si completarile
ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 52, litera g) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „g) produsele contrafacute.”

2. La articolul 6 alineatul (1), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „c) nerespectarea prevederilor art. 1 alin. (14), cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei;”.

3. La articolul 62, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(3)

In functie de gravitatea faptei, personalul imputernicit in acest scop
de Ministerul Transporturilor poate dispune confiscarea si/sau
distrugerea, oprirea definitiva sau temporara a fabricarii ori a
introducerii pe piata si/sau a comercializarii de
produse ori materiale
de exploatare necertificate sau neomologate, a celor neinscriptionate
ori nemarcate corespunzator, a celor neinsotite de certificate de
garantie si declaratii de conformitate, a celor declarate in mod fals ca
produse de origine, precum si a celor care se dovedesc neconforme
, in
conditiile prezentei ordonante.”

4. Dupa articolul 62 se introduce un nou articol, articolul 63, cu urmatorul cuprins: „Art. 63. - Nerespectarea prevederilor art. 52 lit. g) constituie infractiune si se pedepseste potrivit prevederilor art. 90 alin. (1) din Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, republicata, cu modificarile ulterioare.”

Adică o piesă care provine de la un furnizor care îşi omologhează produsele (Valeo, Behr, Bosch, Lemforder, TRW, Mintex, Optimal, VDO şi aşa mai departe) e conformă.

De fapt legea are la bază o judecată corectă, şi anume să ne protejeze pe noi, cumpărătorii, de a da bani buni pe o piesă pe care scrie "Bosch", dar e la fel de Bosch pe cât sunt eu popă.

Toţi producătorii europeni şi americani de piese de tuning au certificările necesare, altfel erau de mult scoşi de pe piaţa UE.
Modificat de Nautilus
Link către comentariu

Salutare!

Ma ocup si eu cu vanzari piese auto, dar nu cred ca are importanta. Vreau sa va spun doar ca legea care interzice vanzarea elementelor de caroserie care sa scos recent se refera la absolut toate elementele de caroserie si optice pentru orice tip de autovehicul nu doar pentru renault. Dar nu va speriati asa tare, aproape toate depozitele vand in continuare elemnte de caroserie, acestea se pot vinde daca au cerificat RAR fara nici o problema. Au fost foarte multe depozite auto care au avut elemnte de caroserie fara certificat RAR si din aceasta cauza a fost interzisa complet vanzarea elementelor de caroserie timp de 1 zi da dupa au inceput iar sa se vanda cele certificate RAR. La mine cel putin merge treaba "brici" cu caroseria.

O dupamasa placuta sa aveti!

Link către comentariu

deci asta ne avantajeaza pe noi,clientii, ei doar sanctioneaza produsele contrafacute, nu si pe cele aftermarket care sunt verificate-omologate.

Link către comentariu

....drept urmare au crescut  preturile la dezmembrari

Link către comentariu

Daca sunt interzise DOAR piesele contrafacute (cele care se vor a parea ca fiind originale dar sunt), atunci totul e in regula. Din ce am mai discutat in stanga, in dreapta, incepusem sa am senzatia ca nu mai pot sa cumpar decat piese OEM...

Link către comentariu

A nu se confunda un reper aftermarket cu un reper contrafacut!

Si repere de caroserie cu omologare RAR se pot comercializa!

Dupa parerea mea e foarte corect. In ultima perioada au aparut pe piata de ex ambreiaje LUK "contrafacute". Legea ne protejeaza...ca pe langa asta e o reclama excelenta pentru grupul Dacia/Renault...asta e o alta poveste.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!