Jump to content

2012 Golf GTI - Red Tornado

mik15

Postare recomandată

...dupa despartirea de Phaeton am cautat ceva mai fun de condus si m-am tot uitat la Golf R, Focus ST si GTI....am vrut R la inceput, am mers pe varianta second hand, ceva in jur de 40k km cu inca 1 an de garantie, din pacate sunt prea putine la vanzare iar ceea ce am vazut nu prea erau chiar cum le-as fi vrut eu, mai aveau defecte estetice gen denturi de la alte usi, zgarieturi, etc..apoi m-am orientat catre unul nou, si desi l-am rezervat pe ultimul care mai era in stock mi-am revenit cu picioarele pe pamant si am considerat ca totusi 34K Eur e cam mult pentru un Golf totusi...

buun, m-am dus apoi la Ford unde eram gata sa dau avansul pentru un Tangerine ST, asta dupa ce am vazut review-urile care ziceau numai de bine, dar ceea nu prea se vede acolo e calitatea slaba a materialelor din interior, scaunele alea Recaro care au un suport lateral bun, insa in utilizarea zilnica sunt cam lispite de confort, bordul care parca e calare pe tine, suspesnia super rigida pentru un daily drive, o masina excelenta probabil pe circuit insa nu de zi cu zi, plus ca desi ieri mai era un Tangerine azi era deja data si mai aveau doar Silver in stock, ceea nu vreau..

....asa ca m-am oprit in final la acest 2012 GTI, cu 20k km, inca 4 ani de garantie si service gratuit pana la 45k km, oricum nu am de gand sa il tin pana atunci, dar va conta la revanzare, dupa poate gasesc un R cum vreau eu...

clar R-ul este peste GTI, le-am condus pe amandoua si mi-a placut mai mult torque-ul mai de jos si mai mare al R-ului, insa nici GTI-ul nu-i de ignorat, e foarte fun masinuta si in ciuda FWD, al carui adept nu sunt preferand fie AWD fie RWD, masina are un caracter neutru, nicidecum subvirator cum m-as fi asteptat...

Inca nu am luat-o in primire, probabil Miercuri o voi lua intrucat fostul proprietar trebuie sa-si achite creditul la ea, dar astea ar fi cateva poze, sper sa nu intervina ceva si asta sa fie the one!

post-39984-0-55452700-1373220525_thumb.j

post-39984-0-59596200-1373220529_thumb.j

post-39984-0-54596500-1373220532_thumb.j

post-39984-0-46425900-1373220535_thumb.j

post-39984-0-01466500-1373220540_thumb.j

post-39984-0-26318500-1373220543_thumb.j

Modificat de mik15
Link către comentariu
  • Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mik15

58

• TudorM

19

• JUG

9

• c6t9

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Felicitari pentru achizitie , masina este super ! Multi kilometri fara incidente !  :icon_thumleft:

Link către comentariu

multumesc pentru urari, deocamdata totul este conform planului, astazi platesc depozitul si o si vad live pentru prima oara si imediat ce fostul proprietar are hartia de la banca achit restul si o aduc acasa :), sper ca miercuri va fi in posesia mea!

Link către comentariu

foarte frumoasa sa o stapanesti cu bine!:D o singura intrebare.are trapa?:D

Link către comentariu

Felicitari!

Ai luat masina asa, pe nevazute?

Platesti cu escrow sau cum? Inteleg ca e tara cu apa calda, dar ai atata incredere? :D

Modificat de JUG
Link către comentariu

Felicitari!

Esti sigur ca treaba asta cu revizia gratuita pana la 45k km va fi transferabila in Romania? Ai intrebat la vreun service VW daca accepta asta? La noi in Ro, parca nu exista oferte de genu asta in grupul VAG.

Oricum, GTI cu DSG, o super masinuta, bravo!

Link către comentariu

Superb, da chiar are trapa?

@Tudor nu cred ca o sa vina cu el in Romania.

Link către comentariu

la ce temperaturi de facut omleta pe bord sunt acolo, trapa nu isi are rostul.

Link către comentariu

Sunt curios daca vine cu un alt intercooler in tarile care au temp ridicate  :soare: ca sa se poate pastra performantele.

Modificat de robi_zet
Link către comentariu

GTi 5 venea cu inca un mic intercooler pt tarile calde. 

Foarte faina masina. Sa o stapanesti sanatos.

De curiozitate, daca tot voiai ceva fun si banuiesc ca pretul benzinei nu e o problema, why not 335i ? :D

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Ego, cred ca te referi la un mic extra radiator de apa, nu intercooler ;)

Sa o stapanesti sanatos :) E lovely :D

Modificat de Bebeee
Link către comentariu

Masinile pentru tarile foarte calde au doar puterea scazuta. Nu vin cu intercooler mai mare sau altceva.

Link către comentariu

Superb, da chiar are trapa?

@Tudor nu cred ca o sa vina cu el in Romania.

are trapa si scaune incalzite :), nu sunt chiar de folos aici insa sunt si astea optiuni. Alte optiuni ar fi rear view camera, side park assist, xenon(nu stiu daca e bi), keyless entry, push start button, lauch control, cam astea in vin in cap acum. Nu are Navigatie, are in schimb SD card, bluetooth, Iphone/Ipod connection.....Nu voi veni cu el in RO.

Masinile pentru tarile foarte calde au doar puterea scazuta. Nu vin cu intercooler mai mare sau altceva.

aici Golf R are 256cp, GTI-ul insa are aceeasi putere.

Corect. Era vorba de un radiator mic de apa. 

nu stiu inca ce diferente sunt la GTI, asta daca sunt. La RS6 de exemplu cele pentru hot climate country au 2 radiatoare auxiliare in spatele celor 2 intercoolere, care la editia Plus au fost standard, plus doua pompe electrice auxiliare de apa pe langa cea clasica,  desi cred totusi ca au fost standard la RS.

Felicitari!

Esti sigur ca treaba asta cu revizia gratuita pana la 45k km va fi transferabila in Romania? Ai intrebat la vreun service VW daca accepta asta? La noi in Ro, parca nu exista oferte de genu asta in grupul VAG.

Oricum, GTI cu DSG, o super masinuta, bravo!

nu vin in RO cu ea, iar aici toate marcile europene se vand cu pachet service, Audi si BMW ofera 105k km service gratuit sau 3 ani,  chiar si la modele RS s-a oferit inainte, acum am inteles ca au renuntat, M-urile s-au vandut fara. Doar VW ofera doar 45k km si 3 ani garantie, insa GTI-ul are 5 pentru ca proprietarul a cumparat 2 ani extra. La Ford Focus ST, in pachetul service intra si placutele de frana, nu stiu cum e la VW inca.

GTi 5 venea cu inca un mic intercooler pt tarile calde. 

Foarte faina masina. Sa o stapanesti sanatos.

De curiozitate, daca tot voiai ceva fun si banuiesc ca pretul benzinei nu e o problema, why not 335i ? :D

m-am gandit si la 335i, insa pentru ca avem un kinder acum poate din cand in cand mai avem nevoie de spatiu, chiar daca deocamdata tin si RS-ul. Apoi 335i nu gaseam cu 20k km, garantie si service package in banii astia, deci am liniste cu el cat il tin, cand se apropie de 45k km cred ca o sa il vand iar GTI-ul, cel putin aici, are o foarte buna valoare de revanzare, am sanse sa nu pierd nimic la el tinand ca l-am luat la un pret bun comparativ cu ceea ce se vinde la momentul de fata pe piata. Spre exemplu, pentru aceeasi masina dar cu 26k km un dealer mi-a cerut cu 2k Eur in plus fata de cat am dat eu pe asta si mi-a facut discount de 200Eur de mai mai sa ma bufneasca rasul cand mi-a zis, iar aia avea doar 3 ani garantie si asta conteaza la revanzare.

Link către comentariu

Foarte inspirata alegerea GTI-ului, este un hot hatch care se demodeaza mult mai greu fata de concurenta. Arata superb, o sa intoarca multe capete pe acolo!

P.S.: Poti spune si un pret de achizitie?

Link către comentariu

@Muale trapa e o optiune pe langa multe altele.o masina cu trapa arata mult mai sportiva o schimba.asta din punctul meu de vedere..multi poate nu pun accent pe asta dar arata super o masina cu trapa:D. mai ales ca e GTI era si pacat.

felicitari pentru alegere!

Link către comentariu

Foarte inspirata alegerea GTI-ului, este un hot hatch care se demodeaza mult mai greu fata de concurenta. Arata superb, o sa intoarca multe capete pe acolo!

P.S.: Poti spune si un pret de achizitie?

nu stiu cate capete va intoarce, sincer sa fiu nu cred ca prea multe, e o masina destul de comuna aici, s-au vandut ca painea calda, culoarea o face sa iasa din anonimat. Am intrebat de GTI Mk7 si nu mai au nimic pe stoc, vor mai fi disponibile doar in Octombrie cand aduc urmatorul stoc, oricum nici macar nu m-am gandit la capete cand am luat-o :), pretul a fost de cca 20K...

@Muale trapa e o optiune pe langa multe altele.o masina cu trapa arata mult mai sportiva o schimba.asta din punctul meu de vedere..multi poate nu pun accent pe asta dar arata super o masina cu trapa:D. mai ales ca e GTI era si pacat.

felicitari pentru alegere!

nu folosesc trapa prea mult, nu sunt fumator iar 4 luni pe an aici nu ai motiv s-o deschizi, insa imi place ca masina s-o aiba, cam toate masinile pe care le-am avut au fost cu trapa, imi da senzatia de spatiu si lumina iar de afara arata parca ceva mai sportiv, mai ales cand e deschisa. Mersi!

Link către comentariu

mersi, de abia astept sa intru in posesie sa ma joc putin cu ea :)

BTW - am vazut cate review-uri ale noului GTI Mk7 si mi-a placut pachetul Performance cu LSD care, chiar daca nu-i mecanic se pare ca face o treaba excelenta, dar parca estetic arata mai bine Mk6, e ceva mai musculos...aaa si nu imi place gemuletul ala la usile din fata, imi aduce aminte de Van-uri sau mai rau, de Tiida, o masina pe care n-o suport :emthdown:

Modificat de mik15
Link către comentariu

Din nou, diferentialul de pe GTI PP  este mecanic, controlat electronic. GTI 7 standard are doar XDS electronic. :)

In rest, de acord ca GTI 6 arata mai agresiv ca GTI 7.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!