Jump to content

Am nevoie de un sfat: usi, inlocuire sau reparatie?

alvis
 Share

Postare recomandată

Salutare!
Am usile de pe dreapta lovite. E si stalpul si pragul un pic afectat, am fost asigurat ca se repara, dar trebuie sa ma hotarasc intre doua variante: sa iau usi de la dezmembrari, nelovite, paote am noroc si gasesc in culoare, sau sa le repar pe cele vechi si sa le vopsesc. Usile de la dezmembrari mi se par prea scumpe, dar mi s-a spus ca oricat de bine ar indrepta si ar chitui la acestea, nu va obtine exact calitatea unei usi nelovite. Voi ce ati face, tinand cont ca bani nu prea sunt?

Mersic!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

piese sh, nu se compara cu una care a fost deformata, oricat de "mester" va fi ala. Acum depinde si cat de afectate sunt si ale tale. Depinde de la caz la caz

Modificat de theoane
Link către comentariu

megamotoreta

nu poti pune poze cu dauna?

Link către comentariu

Cumpara altele. Nu mai sta pe ganduri. Alea lovite nu vor mai fi usi niciodata.

Cumpara usile goale, fara nici un mecanism si vor fi mai ieftine.

Link către comentariu

Usi second. Eu am refacut un haion si mereu stau cu gandul ca mai bine luam unul second si-l vopseam, fara indreptari si nebunii.

Link către comentariu

Usi SH,ideal sa fie la culoare.Daca e problema de bani,atunci dupa cum iese mai bine socoteala...

Link către comentariu

Eu am avut infundata bine portiera dreapta spate la un ford fiesta si dupa 1 an si 6 luni s-a scorojit vopseaua si chitul deci poti trage singur concluzii Daca "elementele mobile" sint infundate bine nu mai merita reparate

Link către comentariu

Am avut aceiasi problema. Am pus sh, si la culoare.

Link către comentariu

Daca e si stalpul afectat e clar ca a fost o lovitura...sanatoasa, deci cel mai bine e sa le inlocuiesti. E vorba despre "linia" masinii pe care nu o prea poti obtine din kit, apoi la o eventuala vanzare vine clientul cu un tester de vopsea (care costa aprox 150 lei - la indemana oricui) si vede imediat ca masina a fost reparata cu kit.  Nu ai precizat despre ce masina e vorba si ce culoare, putem presupune doar ca e vorba de masina din semnatura (poate vreun coleg care citeste anuntul tau te poate ajuta cu usi la un pret mai bun).

PS: daca vrei iti pot da un nr de telefon al unui tip care are parc de dezmembrari, sau il pot suna eu dar sa-mi zici despre ce masina e vorba (an, model). 

Link către comentariu

Oricum nu vreau sa o vand.

Stalpul nu e f afectat, dar e afectat, usile se inchid bine in continuare, doar ca tre' sa dai mai tare cu ele.

Mi s-a cerut asa: la service, 800 de lei cu totul.

La un particular, 350 doar reparatie, fara vopsit si cu usi SH sau 450 cu usi reparate de el, dar fara vopsit. Si inca nu m-am itneresat cat costa un vopsit de usi, stalp si prag.

Aceste costuri sunt undeva la peste trei sferturi din salariul meu, asa ca tre sa aleg o varianta mai ieftina. Pe de alta parte, vreau sa si reziste in timp reparatia,

Desi nu am deloc de gand sa vand masina asta, orice ar fi nu o voi vinde, sunt pus in situatia de a alege intre costuri si calitate. Si al naibii daca stiu ce sa fac.

Ce de rahat, din 10.000 de strazi in Bucuresti, ala cu Opelul s-a gasit sa vina tocmai pe aia care avea prioritate, baga-mi-as. Si nici nu a vrut sa recunoasca aceasta vina a lui. :)

Cu aceste noi date, va itnreb din nou, voi ce ati face/

Link către comentariu

Esti singurul in masura sa ia o decizie, cunosti cel mai bine situatia ta, cat de bun meserias e particularul respectiv etc.

Cat despre preturi vopsitorie, pleaca de undeva de la 250 lei/ element (250 x 2 usi+ 250stalp+250 prag) pana la 400 lei/ element. Cu 250 am vopsit eu in Valcea la Citroen. Duci masina si o iei inapoi ca noua, iti fac ei vopseaua, totul in banii aceia. E important vopsitorul, sa fie profesionist sa iasa masina cum trebuie.

Altfel, gasesti un priceput care sa te puna sa alergi dupa vopsea, lac, si ce mai trebuie iar in final o sa ai o masina...cameleon. Din proprie experienta, am constatat ca nu terbuie sa existe diferente intre piesele nou vopsite si restul masinii iar explicatia cu matuirea vopselei in timp nu tine: mie mi-a vopsit jumatate din aripa spate (era vopseaua ciupita pe margine de la pietricele) de la buson in jos, si nu se vede nici o diferenta (golful are o dunga in zona respectiva,  se schimba forma caroseriei, efectiv tabla face un alt unghi).

Link către comentariu

Eu as mai sta o luna, as mai pune un salar sub perna si apoi as lua 2 usi sh. ;)

Link către comentariu

megamotoreta

ar fi ideal sa gaseasca usi sh la aceeasi culoare, si scapa de vopsit.

Link către comentariu

recomand usi sh fara nici o remuscare

Link către comentariu

Usi Sh,categoric. Dac le gasesti la culoare,te-ai aranjat. Gasesti pe unul sa indrepte pragul si stalpul si le vopsesti cu 250 lei impreuna,daca negociezi cu vopsittorul,ca suprafata e mica si fara pretentii prea mari. Poti sa astepti inca  o luna,doua, in care pui deoparte banii necesari si apoi te apuci de treaba. Poti fi sigur ca vor mai aparea cheltuieli neprevazute deci trebuie sa le iei si pe astea in calcul.

Link către comentariu

ia de la dezmembrari,nu sunt scumpe deloc....eu le vand cu 300lei bucata,goale.

Link către comentariu

Multumesc mult, colegi, sper sa iasa bine cu ce am hotarat.

Imi puteti da o idee si ce sa fac cu usile actuale? Poate mai recuperez si eu vreo 100 de lei pe ele....

Link către comentariu

Da, la fier vechi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!