Jump to content

Prima mea Skoda Octavia 1.4 TSI Albastru Race

Harkonnen

Postare recomandată

Andrei ms de remarci. Si eu sper sa fie fiabila.

Referitor la incalzirea in habitaclu aceasta se realizeaza foarte repede. Inainte am avut tot benzina deci se incalzea ok iarna si am fost totusi surprins sa vad ca O3 se incalzeste mai repede.

Un mic update. Pentru cei ce se plang ca portbagajul se inchide foarte greu acum dupa 3-4 luni s-a lasat si se inchide normal. Deci acum nu mai vede minusuri nici sotia  :beer:

Link către comentariu
  • 1 month later...
  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Harkonnen

34

• TudorM

6

• codz

4

• BiCos

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Update.

Masina a ajuns la 4650 km.

Simt din pacate dimineata lipsa parbrizului incalzit. Pe 1.4 TSI nu se putea configura. Se pare ca e o problema tehnica ca ar fi alternatorul prea mic sau ceva de genul si de aia nu se pune. Cine stie...

A aparut si prima problema. Hotii au decis sa-mi sparga geamul de la sofer in incercarea de a sustrage Bolero-ul... Tentativa esuata insa se pare ca trebuie schimbat tot Boleroul ca nu se poate comanda doar rama ce au zgariat-o bagand surulbenita.

In urma incidentului masina va primi niste cadouri de Craciun precum folii fumurii si o alarma Viper.

Modificat de Harkonnen
Link către comentariu

Pacat de cele intamplate si ca nu ti-ai pus folii si alarma, eu mi-am pus in ziua ridicarii amandoua, nu a stat afara nici un minut fara acestea.

Pe geamurile din fata poti pune folii solare cu transparenta maxima sau direct folie antiefractie.

Viper pe canbus am si eu si merge foarte bine, fara alarme false, senzor de soc reglat bine din fabrica.

Cand vii la intalniri sa vedem masina? O poza de profil ceva? :)

Link către comentariu

Foarte urat ce s-a intamplat. Iti urez rezolvare rapida.

Mi se pare ciudata treaba cu rama zgariata si schimbatul complet. Iti schimba si unitatea din torpedou? Fiind codate impreuna asa ar trebui, nu? Rama este lipita de ecran sau de ce nu poate fi luata separat?

Link către comentariu

Cica pe geamurile din fata imi vor monta niste folii mai inchise un pic decat cele omologate. Sa speram ca nu ma va opri politia. Pe spate voi pune maximul aprobat de RAR.

Din pacate cei din jurul meu m-au batut la cap ca nu are sens sa pun nici folii nici alarma. Acum m-am convins ca e nevoie pentru a descuraja ageamii ca deh... hotii profi vor fura cu siguranta ce au nevoie.

Deocamdata nu am masina ca e in service si sa vedem cum e cu acceptul de plata de la Allianz. Si cadourile sunt "in facere" ca sa zic asa. Urmeaza sa o vad si eu in curand.

Foarte urat ce s-a intamplat. Iti urez rezolvare rapida.

Mi se pare ciudata treaba cu rama zgariata si schimbatul complet. Iti schimba si unitatea din torpedou? Fiind codate impreuna asa ar trebui, nu? Rama este lipita de ecran sau de ce nu poate fi luata separat?

Nu stiu ce sa zic. Initial la asigurari au zis ca se comanda doar rama. Si dupa ce m-am dus in service au zis ca stai ca nu se poate comanda separat si ca trebuie schimbata toata unitatea. Sincer nu stiu ce presupune asta dar cand ma duc sa iau masina o sa cer sa imi dea acasa piesele schimbate adica Boleroul vechi si ce o mai implica asta... Sper sa nu intampin probleme la capitolul asta.

Link către comentariu

Uffff, cu frica hoților la Bolero - ul meu stau și eu. Am folii și pe geamurile fata astfel încât o efracție s-ar solda doar cu un geam spart. Ce opacitate ai ales la spate?

Link către comentariu

Gandeste-te bine daca vrei sa pui 5% transparenta pe geamurile spate si pe luneta, din urmatoarele motive:

- 5% este negru total, arata rau, gen "dric" (sorry) dupa parerea mea, ti-as recomanda 15% sau 20% - eu am pus 35% pentru ca ma intereseaza retinerea termica si mai putin sa nu se vada in masina

- pe geamurile laterale spate e doar chestie de aspect insa pe luneta daca pui 5% o sa ai probleme seara si noaptea la parcari nu o sa vezi nimic in oglinda, plus ca daca ai oglinda electrocroma nu o sa mai functioneze - pe luneta ti-as recomanda 20% - eu am pus 35%

Tine cont ca odata puse, foliile se scot foarte greu, iar de pe luneta in 80-90% din cazuri la scoatere se strica rezistenta electrica, ceea ce inseamna schimbat luneta.

Sper ca le pui undeva unde nu iti demonteaza panourile de usi si unde chiar sunt omologati RAR - verifica firma aici http://www.rarom.ro/RO/article--Ateliere%20care%20efectuează%20modificări%20constructive%20şi%20aplicare%20folie--298.html

Link către comentariu

Deci avand in vedere ca nu vreau sa se mai vada nimic in masina evident le vreau pe cele cu opacitatea maxima.

Foliile si alarma se pun la Avia motors si se dau si fetele de usa jos pentru a imbraca tot geamul ca altfel anti efractie e fix pix ca va decupa tot geamul. Deci va fi mai usor pt hot. Nu tu cioburi nu tu zgomot puternic nimic. Daca nu se demonteaza usile cica folia va fi pusa 1cm in jos doar si nu e safe deloc.

Pentru parcare noaptea nu e problema pentru ca am senzori de parcare.

Modificat de Harkonnen
Link către comentariu

Deocamdata eu nu stiu cum arata a mea. Din ce am vazut insa pe forum cred ca o sa-mi placa mult.

Link către comentariu

Fix pix e mai bine! Pt ca dacă tu trebuie sa ieși din mașină într-o situație de criza, trebuie sa ai neapărat cuțitul magic ce taie geamul!

Link către comentariu

Eu cred ca te-au imbrobodit la Avia ca sa-ti ia 700 lei pe putin. Cum sa imbrace tot geamul? E vorba doar de partea care intra in usa, daca da jos fetele de usi poate pune cativa cm in plus, la ce ajuta? La un geam cu folie daca dai cu ciocanul si il zobesti tot il poti apoi impinge in interior, si daca montezi folia fara demontat sau cu demontat, deci nu e nici o diferenta.

Diferenta o face abtibildul care arata ca masina are folie si alarma, hotii prefera masinile fara, ca sa le fie mai simplu.

Daca iti pui 5% pe urma sa nu te plangi ca nu vezi nimic, chiar daca ai senzori nu o sa vezi pe unde mergi cu spatele. Iar in masina se vede prin geamuriel laterale fata chiar daca pui 5% pe spate.

Eu vreau sa te scutesc de probleme ulterior (greieri in usi si vizibilitate in spate), dar daca tu vrei 5% asta e :)

Modificat de codz
Link către comentariu

Poate ca m-au imbalarit. Oricum masina e deja in lucru deci nu mai pot schimba nimic. Am injurat si eu ca e nevoie sa pun folie si ca probabil ca voi avea greierasi in usi dar nu am ce face. Locuiesc intr-o tara cu probleme. Bine ca nu am vreun BMW...

Povestea cu cm in interior nu e de la Avia ci e de la un centru acreditat LLumar in Crangasi undeva...

@BiCos pt mine e fix pix la ce am in minte. Asta nu inseamna ca dispretuiesc pe cei ce pun doar 1 cm in interior si oricum geamul se sparge dar e nevoie de mai mult timp doar.

Link către comentariu

Exact. Doar trebuie sa cumpere cineva si foliile cu opacitate maxima nu?  :beer:

Si iti doresc sa fii safe cu Boleroul tau.

Oricum va tin la curent cu detaliile despre ce se intampla dupa ce ridic masina, timp de reparatie, atitudine oameni service etc. Sper sa zic numai de bine ca sunt cam carcotas eu.

Link către comentariu

Nu stiu ce sa zic. Initial la asigurari au zis ca se comanda doar rama. Si dupa ce m-am dus in service au zis ca stai ca nu se poate comanda separat si ca trebuie schimbata toata unitatea. Sincer nu stiu ce presupune asta dar cand ma duc sa iau masina o sa cer sa imi dea acasa piesele schimbate adica Boleroul vechi si ce o mai implica asta... Sper sa nu intampin probleme la capitolul asta.

Stai calm ca nu o sa-ti dea Boleroul inapoi. Piesele scumpe care pot fi refolosite se vor duce la asigurator

Link către comentariu

Robi din pacate s-ar putea sa fie cum zici tu.... dar merita sa incerc nu?  :winter:

Link către comentariu

Daca nu ai fost la asigurator inca... il rogi pe baiatul care face constatarea sa nu iti bifeze "cu recuperare" dar ai grija la cei din service, s-ar putea sa iti zica sa trebuie sa il trimita la asigurator dar defapt o sa ramana la ei. 

Modificat de robi_zet
Link către comentariu

Inspecteaza masina bine dupa ce iti monteaza panourile usii inapoi, au fost multi care s-au plans de proasta calitate a lucrarii, urme de surubelnite pe plastice, cleme rupte si neinlocuite, de aici aparitia greierasilor. Eu as fi preferat sa stau langa ei cand fac aceasta operatiune. Parca o sa te aud dupa ca regreti. Sper sa nu ai probleme si hai cu pozele ca cererea e mare.

Link către comentariu

Pai si ce sa fac? Nu pot sa stau la service 12h pe zi sa verific tot. Asta e... deja sunt plin de spune din cauza evenimentului. Ma astept oricum la ce e mai rau. O sa inspectez si eu masina inainte sa platesc sa vad si foliile cum sunt puse si alarma si cum e setata senzitivitatea... dar din pacate mai mult nu se poate face... Si asa am lipsit de la serviciu o groaza sa alerg cu problema asta...

Link către comentariu
  • 3 months later...

E ceva timp de cand nu am mai postat. Asa ca o voi face acum. 

Masina a atins 5900km. Geamul de la sofer a fost schimbat fara probleme. Ecranul Bolero la fel. S-au montat foarte frumos si foliile. Intre timp a venit caldura asa ca am achizitionat niste incaltari mai misto decat originalele.

Am stat ceva pana sa postez pentru a fi sigur ca nu am soricei pe nicaieri in usi dupa aplicarea foliilor. Pare ca au facut o treaba buna. Aveam erori in toate usile pe tester ca au uitat sa le stearga dar au rezolvat si asta. A durat 1 luna comanda Boleroului.

Iata si 2 poze cu ea acum.

post-120519-0-10486500-1396515618_thumb.

post-120519-0-34029300-1396515652_thumb.

Link către comentariu

Sexy. Ce jante sunt acelea?

Pana la urma cum a mers cu ecranul la Bolero? E bine ca macar in cazuri de genul asta nu sunt probleme cu recodarea lui cu unitatea centrala. ;)

Link către comentariu

Merci TudorM.

Jantele sunt Rial Milano.

Cat despre recodare 1 luna a durat comanda noului Bolero care a fost codat din fabrica pt VIN-ul meu. Cel putin asa am inteles.

PS: Daca se face cald calumea poate se reiau intalnirile si ne cunoastem si live.

Modificat de Harkonnen
Link către comentariu

Sigur, chiar acum 2 seri am organizat o intalnire asa din scurt la Junior. Noi (eu, Codz si Cris.g) am ajuns tarziu si ceilalti erau deja pe plecare, dar tot am stat la discutii si incercat masinile. :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!