Jump to content

Busonul de la baie se invarte in gol

pyk
 Share

Postare recomandată

salut

imi cer scuze daca sa mai discutat dar sunt disperat.

am schimbat uleiul si cind am strins busonul la baie SURPRIZA

nu mai stringe ,se invarte in gol

ati mai patit un sfat ? plz :banghead:   :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce filet s-a stricat cel de pe surub sau cel de la baie (de obicei asta se duce daca strangi prea tare).

solutie de reparatie este...depinde ce alegi. fie se largeste gaura si se da alt filet (automat cumperi un surub mai mare) fie incerci sa repari filetul actual daca se poate ( de exemplu cu helicoil).

ca sa alegi varianta cea mai buna trebuie vazut in ce stare e filetul (vezi tu sau un mecanic)

Link către comentariu

filetul de la baie daca era filetul de la buson eram mai fericit

filetul este ca si dus

am pus banda de teflon  si mult silicon

Modificat de pyk
Link către comentariu

Asa am patit si eu (baie ulei ieftina din "foita" de aluminiu schimbata de fostul proprietar  :dry: ). Mecanicul a facut un filet mai mare si apoi am mers la un strung unde am facut surub pe masura. Parca cu pas marunt. Maxim 1 ora toata operatiunea. Bafta!

Link către comentariu

Asta e rezultatul mecanicilor care nu respecta cuplul de strangere la acel buson (30Nm).

Ori alta baie, ori cum spune colegul melin.

Sau si mai elegant, majorata gaura, facut o bucsa si presata la cald in gaura de la baie, apoi filet dupa busonul standard. Cel putin eu asa as face.

Link către comentariu

Si obligatoriu, da baia jos cand umbli la filet sa-l majorezi sau sa bucsezi gaura, deoarece in interior se va umple de span !

Bafta !

Link către comentariu

ma gandeam 

sa fac pe loc toata operatiunea si sa curat bine spanul

Link către comentariu

Nu te juca.

Se demoneaza obligatoriu baia.

Link către comentariu

O poti face si pe loc, dar cu grija si multa rabdare.

Urmatorul filel care il poti da este M16. Pasul filetului il alegi in functie de busonul pe care il gasesti.

Tarodul cu care faci gaura se murdareste cu vaselina pentru ca spanul de aluminiu sa ramana lipit de tarod.

Dai filet putin cate putin, mai scoti tarodul il cureti , il ungi iar cu vaselina curata, mai continui la filetat ...... si tot asa.

Si ca sa fi sigur ca nu mai ramane span folosesti uleui la o spalare de motor. Il mai torni o data in motor si lasi sa curga pe la baie.

Schimbi uleiul si gata  :) .

Partea cu bucsatul este mai grea pentru ca nu ai suprafata mare de contact pentru bucsa, (peretele baii de ulei nu este foarte gros) iar gaura trebuie data foarte precis la fel si bucsa trebuie facuta perfect .

Mai exista si alte solutii dar cred ca aceasta este cea mai simpla

Modificat de robert r.
Link către comentariu

daca dau senzorul de" nivel" jos nu pot sa curat mai bine si pe acolo

sa dau si cu benzina sau altceva?

Link către comentariu

nu te incapatana.

Asculta de sfaturile anterioare. Orice metoda ai alege, baia trebuie data jos de pe masina. 

Link către comentariu

daca dau senzorul de" nivel" jos nu pot sa curat mai bine si pe acolo

sa dau si cu benzina sau altceva?

Nu poti. Pentru ca gaura un sine e foarte mica la senzor. In plus, are margini in sus.

Pentru 100 de lei sau cat ti-o lua un mecanic sa-ti dea jos baia, risti sa arunci tot motorul pentru ca nu stii pe unde se acumuleaza spanul sau mai rau, calezi motorul.

Mai vrei?

Link către comentariu

Eu am patit la fel si am pus surub de logan la baie. S-a marit gaura, facut filet, insurubat cel de logan care e 15 lei parca deva de genul.

Link către comentariu

Eu n-am dat nicio baie jos si a trecut un an si ceva.....totul este ok! Daca ai mecanic bun te rezolva cu baia la locul ei. Daca totusi iti cade span (care, nu uitati, e de aluminiu) nu cred ca va trece de sita din capatul sorbului pompei.

Link către comentariu

Ai fi surprins...

Link către comentariu

Cosmin, eu zic span....... nu pilitura, iar in cazul de fata nu cred ca rezulta pilitura.

Link către comentariu

Nu, doar fragmente de span. Parca atunci cand dai o gaura sau un filet, iti rezulta exclusiv span fara gram de pilitura...

Teorie multa. Pyk-ule, fa cum ti s-a spus si nu mai trage matza de coada daca te grabesti.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

o sa dau un filet de M16 cu baia pusa si o sa torn ulei ca sa se curete

eu cind am vazut ca nu mai stringe busonul

l-am dat jos si am vazut filetul rupt (desprins ) de baie si am curatat eu un pic .

ma intreb nu o mai ramas

Modificat de pyk
Link către comentariu

daca faci filet fara sa dai baia jos, fa cum a zis robert mai sus cu vaselina pe burghiu si pe tarod - dar trebuie sa se lucreze putin cate putin (nu cu bormasina la turatie maxima).

DAR cel mai sigur da baia jos si o si cureti cu ocazia asta de mazga care se depune de la ulei.

Link către comentariu

fa cum a zis robert mai sus cu vaselina pe burghiu si pe tarod - dar trebuie sa se lucreze putin cate putin (nu cu bormasina la turatie maxima).

datul de filete cu bormasina se vrea a fi o gluma, nu?

vad ca deja lumea se joaca cu shpanul in baie si nu pricepe ca nu e de joaca :)

Link către comentariu

cum se da baia jos

sunt in cumpana sa dau baia sa nu dau baia

Link către comentariu

prin desurubarea celor n+1 suruburi si dupa ce e lucrarea gata, pui silicon negru pt etansare

desfaci si stringi suruburile "roata"

Link către comentariu

fa cum a zis robert mai sus cu vaselina pe burghiu si pe tarod - dar trebuie sa se lucreze putin cate putin (nu cu bormasina la turatie maxima).

datul de filete cu bormasina se vrea a fi o gluma, nu?

vad ca deja lumea se joaca cu shpanul in baie si nu pricepe ca nu e de joaca :)

inainte sa dai filetul cu tarodul ce faci?

largesti gaura pana la cota la care se va folosi tarodul

Link către comentariu

fiind AL merge si fara "curatarea" gaurii.

cel putin eu asa am facut cind am mai dat filete in diverse chestii de aluminiu care au ramas fara filet.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!