Jump to content

A4 - scartiit fata

dax
 Share

Postare recomandată

Salutare,

de cateva saptamani am un scartiit care se aude pe partea stanga numai cand virez, chiar si pe loc. Tragedia e ca nu se aude intotdeauna. Zgomotul e asemanator scartiitului unei usi care o deschizi/inchizi, de tonalitate mai scazuta...iar privirile oamenilor din parcare cam dubioase.

Precizez ca nu am nici un pic de jocuri la suspensie.

Vreo sugestie ce sa verific?

Off-topic: am un amic cu un Mercedes E-320CDI cu o problema similara si umbla de nebun la service-uri fara nici un rezultat. E o problema generala a calitatii pieselor?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt 4 brate / roata.

Poate sa mai fie si un cap de bara. Poti incerca sa mergi la mecanic si sa asculte articulatiile cu stetoscopul.

Modificat de s_c
Link către comentariu

e pe bune metoda cu stetoscopul? poti sa detaliezi putin te rog

daca pun mana si auditiv nu prea mi-am dat seama de la care brat vine. zgomotul se propaga in toate articulatiile.

Link către comentariu

Scartaie de la bucsele de la unul din brate. Pe ploaie nu mai scartaie iar dupa ce se rup de tot iar nu mai scartaie, dar incep sa bata. Care anume e... e mai greu de spus, trebuie sa te bagi dedesubt sa vezi

Link către comentariu

Pe ploaie intr-adevar nu am auzit scartiitul, doar dupa ploaie si mai ales dupa ce masina sta vreo 2-3 zile. Problema vad ca pare arhicunoscuta...

Ma gandeam la un upgrade pe viitor la un A6, modelul nou, va intreb daca am sanse sa ma lovesc de acelasi scartiit sublim.

Link către comentariu

Rezolvarea ar fi: inlocuirea bratelor sau injectarea a putin ulei siliconic in burdufe.

Link către comentariu

am avut aceeasi problema si a trebuit sa schimb 2 brate superioare. NU le-am schimbat in acelasi timp ci pe rand. atunci cand m-au fericit cu incantatorul scartait.

@CC_seat: am incercat si injectare dar a tinut extrem de putin dupa care scartaitul a revenit.

@dax: metota cu stetotsopul este destul de eficienta. Articulatia fiind multilink, zgomotul/vibratiile/etc se propaga (dupa cum bine ai spus) si e greu de depistat sursa. Nu te apuca sa arunci banii aiurea pana nu depistezi cu siguranta sursa.

Link către comentariu

Teoretic o bucse care scartaie este cam uzata,deci uita-te atent cu o lampa si vezi care din brate(bucse)are probleme,este greu de crezut ca un mecanic priceput sa nu isi dea seama.Eu am avut un clio care scartaia la fel si am dat cu un spray care greseaza pe toate bucsele dupa care zgomotul nu mai aparut,bineinteles era un clio!!.

Modificat de mikye
Link către comentariu

merci tuturor, se pare ca stetoscopul e cheia problemei in depistarea piesei "bolnave"

Link către comentariu

• 7 months later...

Aceeasi problema am remarcato si eu dar pe spate. Dupa ce am dat intr-o groapa mai sanatoasa am remarcat un scartait ciudat la roata spate stanga , ca de cutie de bere pe care o presezi; sunetul se aude doar cand dau de un damb sau ceva in rest totul fiind ok. Am dat jos roata spate insa nu am remarcat nimic ciudat, bucsele parand ca sunt ok. Are careva vreo idee ?

Link către comentariu

Am avut aceeasi problema cu scartaitul pe fata, am fost la un magazin auto si mi-am luat un spray cu ulei. Am pulverizat pe pe toate bucsele. Am dat cam de trei ori in 2 saptamani ca sa poata bucsele sa suga bine uleiul, pentru ca nu a disparut de prima data. Acum nu mai am niciun scartait de mult timp.

Link către comentariu

In cazul meu de vina a fost bratul inferior pe care e montat amortizorul, s-a rezolvat prin gresare. De atunci e liniste totala.

Link către comentariu

N-o sa tina mult...la mine a tinut fix pana la prima ploaie, adica 3 zile:) Pregateste-te sa-l schimbi

Link către comentariu

Am deja mai mult de 6 luni de la "operatie" si nici cel mai mic zgomot. Daca apare din nou o sa il schimb, pana atunci astept sa aud din nou scartaitul mirific.

Link către comentariu

problema vine de la pivotii din capatul bratelor(dinspre roata).cauciucurile care ii acopera, din varii motive permit intrarea apei care spala vaselina din ei, apoi ruginesc si dupa ce se usca, scirtiie ca toti dracii.la prima ploaie,mai iau putina apa si mai tac o vreme...iarna, aproape de loc.

solutii:gresare si inlocuirea cauciucurilor de protectie(asta daca pivotii inca n-au luat uzura si nu troncane),sau inlocuirea totala a bratelor care "cinta"

nu va lasati amagiti de mecanici "atotstiutori",mie personal pt o scirtiiala din asta(scirtiia numai cind viram rotile),"inginerii" de la dealer-ul local(daca-mi dau voie moderatorii le scriu si numele) au vrut sa-mi schimbe caseta de directie,pompa servo,furtunele de inalta presiune...in total vreo 800 euro(era la un passat din'95),intr-un fel imi pare rau ca nu i-am lasat,eram convins ca scirtiiala n-ar fi incetat,apoi sa vezi cit le plateam...m-alegeam cu ceva piese noi pe nestiinta lor

cred ca sint off-topic deja,m-a luat valul, in final am rezolvat cu o seringa cu ulei...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

am si eu o problema asemanatoare care a aparut acum 2 zile :cand plecam de pe loc incet auzeam (la inceput m-am speriat am crezut ca e din bord sau cablul de la frana de mana ramas blocat ...nu imi puteam da seama) un scartiit care imi dadea fiori reci pe spate,problema era doar la plecare si rar la o oprire lenta,in mers nimic (nici la gropi ...nimik) am balansat masina si pe stanga si pe dreapta...scartiitul l-am depistat pe partea dreapta ,cand apasam usor in dreptul roti,daca balansam masina mai tare mai deloc.ce este amortizor,bucsa ,brat????bineinteles ..am vrut sa ii arat azi unui coleg...si nimik zgomotul disparuse.Din ce am citit eu pe aici ar trebui sa dau cu ceva "substante "pe la bratele alea.....

Link către comentariu

Da,o urci pe o rampa sau o ridici pe cric si cu o seringa in care ai pus ulei "faci o injectie" in burduful bratului respectiv.Scirtitul va inceta..

Sanatate..

Luigi Vicol

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!