Jump to content

Mk6 2.0 Tdi United Grey

blacka

Postare recomandată

Numele meu este Sorin  sunt de multa vreme pe aici pe forum si  a venit timpul sa imi prezint actuala masina.

Masina in cauza este un Golf 6 Trendline 2009, animat de un 2.0 Tdi de 110 cai in 5 trepte.

Pana de curand nu indrazneam sa visez la un Golf 6 (imi cautam Golf 5) dar intamplarea a facut

sa apara actuala masina si sa o cumpar la un pret extrem de bun si intr-o atat tehnica cat si optica foarte buna(dupa o curatare completa la interior si un tratament la plastice pot spune ca este ca nou interiorul).

Masina am luat-o la 111.000 km si am schimbat la ea kit ambreiaj+volant, discurile de frana si placutele si o revizie completa.Fata de vechea masina(Ibiza) trecerea este una destul de mare, in special la putere si confort.

Dotarile sunt destul de putine , dar am preferat un motor mai mare decat un benzinar mic si mai bine dotat.

Suplimentar fata de echiparea Trendline masina are Climatronic , Alarma de fabrica cu monitorizare la interior,ESP,

si culoarea United Grey.

Este loc de imbunatatiri , mult loc as zice , dar importanta este baza.

Primul lucru care l-am facut a fost sa imi cumpar o interfata vcds si m-am pus pe codat diversele functii care imi fac viata mai usoara(coming home, ridicare geamuri din telecomanda , sunet la inchidere, teardrop fata\spate etc...)\

In rest am reusit sa imi schimb volanul cu unul de piele, sa montez boxe in usile spatesi sa le leg si codez la rcd(sunt in cautare de tweetere acum) , lumini in usi si ambientale footwell.

Vreau neaprat sa dau un polish la stopuri si sa le pun o folie dupa de protectie , daca ati facut careva si ma puteti indruma catre cineva ar fi super

Lista de imbunatatiri este mare si sper sa le bifez cat mai repede .Acestea ar fi in ordinea asta:

-Cotiera OEM , daca aveti ponturi de unde sa gasesc la sub 200 de euro va rog.

-Tempomat si TPMS.

-RCD 510 , de preferat cu intrare video.

-OPS.

-resoftare la maxim 150 cai(dar inca nu sunt 100% convins ca vreau)

-Interior de HL , dar de preferat de GTD(stiu e foarte greu de gasit) neaparat cu cotiera spate, reglaj pe inaltime si la pasager plus reglaj lombar si sertare sub scaunele fata.

-Jante pe 16'' , cele cu 5 spite duble , nu stiu cum se numesc(sau daca gasesc o oferta buna la Porto pe 17'')

-Grile fata macar de Highline cu crom , sau daca gasesc de GTD.

-Bara fata de Gti.

-Faruri Xenon oem

-Stopuri LED oem.

Cam atat ar fi de zis , sper ca nu v-am plictisit prea tare cu prezentarea masinii mele.

post-39186-0-59864500-1371358101_thumb.jpost-39186-0-95151400-1371358022_thumb.jpost-39186-0-23774800-1371358039_thumb.jpost-39186-0-11071800-1371358053_thumb.j

Link către comentariu
  • Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• blacka

82

• Rave

21

• mede

18

• prunaionutz

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

salut, felicitari pentru achizitie si eu am acelasi motor si sunt foarte multumit de masina...

cat despre modificari ai ceva de lucru si de investit, o parte din ele le-am facut si eu (daca urmaresti postul meu http://vwforum.ro/topic/98121-mkvi-united-grey/ poti , si multe alte posturi din sectiunea "masina mea" poti afla mai multe)...

- cotiera o gasesti fara nici o problema in dezmembrari pana in max 100euro, dar atentie iti mai trebuie si asta (http://shop.ahw-shop.de/vw-golf-5-1k/innenausstattung/armlehne/luftrohr-fuer-armlehne-golf-5-6-jetta?c=893) sa duci aerul si in spate...

- tempomat-ul il cumperi cu 210lei de la reprezentanta VW, dar trebuie sa il instalezi tu, la ei instalatul costa cam 150lei si activatul cam 110euro, deci sfatul meu este sa cauti pe cineva care a mai facut aceasta operati, eu unul am facut-o si sunt foarte multumit de el....

- RCD 510 gasesti aici pe forum la sectiunea vanzari cam la 900-1000 lei

- interior de HL gasesti fara nici o problema, cel de GTI/GTD, daca il gasesti, este scump, colegul nostru de pe forum @rave a avut norocul sa il cumpere cu 500euro

- jantele pe 16" se gasesc la dezmembrari

- grila fata HL din cate am vazut sunt la vanzare aici pe forum, cea de GTI si eu o caut prin dezmembrari se vinde cu 100euro, iar cea de GTD nici nu te mai omori sa o cauti este fff rara, eventual la VW

- bara fata GTI tot la dezmembrari, eu am avut marele noroc sa o cumpar de acolo cu 300lei si avea ceva grile pe ea plus una alta, trebuie cautat

- retrofit la faruri xenon te duce cam la 1000 si ceva de euro

- iar stopurile LED cam la 450 euro (http://shop.ahw-shop.de/vw-golf-6-5k/tuning-und-nachruestung/aussen/vw-golf-6-r-led-rueckleuchten-kirschrot-abgedunkelt-original-r-tuning?c=1778)

si mai adaug eu:

-  eleron GTI/GTD 289euro

(http://www.kunzmann.de/shop/de/fahrzeugveredelung-volkswagen-golf-vi-08-exterieur-original-vw-golf-6-gti-dachkantenspoiler-heckspoiler.htm)

- telescoape portbagaj, sa se ridice singur din cheie - 240lei (foarte usor de montat)

- pedale GTI/GTD - 232lei

http://www.porsche-inter-auto.ro/accesorii/accesorii-skoda/accesorii-skoda-octavia/Tuning-skoda-octavia/Set-ornamente-pedale-Skoda-1Z1064200)

- volan GTI/GTD cu comenzi - gasesti la sectiunea vanzari aici pe forum - in jur de 400euro

- butoane geamuri electrice cromate - preturi bune la VW

- daca o sa treci la bara de GTI/GTD ai putea schimba si asta: http://shop.ahw-shop.de/vw-golf-6-5k/innenausstattung/schalter/lichtschalter-m.-aluminium-drehrad-golf-5-6-passat-3c..?c=893

si ar mai fi, o sa le descoperi singur....

inca o data felicitari pentru achizitie si ma bucur ca ai prezentat-o, e o culoare interesanta...

Modificat de mede
Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie.

Ai facut ceva planuri :icon_thumleft:. Eu te sfatuiesc sa incepi cu RCD-ul si cotiera. La cotiera trebuie sa iei si niste burlane pt directionarea aerului prin cotiera pt locurile din spate.

La exterior ca prima investitie in opinia mea ar fi jantele.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

:D Va multumesc pentru pareri.@Mede multumesc pentru tip-uri,foarte bune adaugarile tale , le pun pe lista. Sa stii ca iti urmaresc masina de cand ai facut threadul si ca venii vorba cam toate golfurile prezentate pe aici. Si eu sunt impresionat de motorul asta de 110 cai , este extrem de economic, in 1000 km prin bucuresti exclusiv am avut consum mediu 6.3% la pompa.Si in afara pe cb am vazut si 3.7%.

Felicitari si tie si lui Ego.Cand o sa ajung aproape de ce aveti voi  pe masini o sa fiu multumit.

Telescoapele spate sunt de fabia din ce am citit , ma gandesc sa le iau aftermarket poate ies mai ieftin.

Asta este si ordinea mea Ego , desii am planuri mari , bugetul nu e pe masura , asa ca va fii un proces de durata.Ma apuc de cautat cotiera acu' , cu rcdul astept pana la salariu: :icon_bounce:

Modificat de blacka
Link către comentariu

Si nu uita de plafoniera cu lumini ambientale daca tot am inceput cu liste :P

Apoi poti sa treci pe aiciaici sau aici pentru chestii pe care poti sa arunci banii. Acolo gasesti cam tot ce ai nevoie si daca anunti din timp pe forum, va strangeti mai multi la o comanda si mai scazi din valoarea transportului.

Iti recomand din inima scaunele de HL, sunt fix ce trebuie pentru o masina echilibrata. Au suport lateral destul de bun pentru un condus mai sportiv dar nu sunt niciodata obositoare sau deranjante. Cele de GTD sunt destul de rare, fiind destul de putine GTD-uri pe strazi, ai mult mai multe sanse sa gasesti scaune de GTI, chiar vazusem unele pe 4Tuning acum ceva vreme, poti sa incerci.

Pentru orice altceva, suntem destui care am trecut prin multe pe aici asa ca ai pe cine intreba la nevoie :P

Modificat de Rave
Link către comentariu

Multumesc Rave,poate ajung sa ma si cunosc cu voi , colegii din Bucuresti.Plafoniera o am deja cu lumina ambientala, cred ca a venit asa din cauza ca am senzorii interiori de la alarma

O sa stau la panda dupa un interior frumos, sper sa apara ceva , nu ma grabesc .

Tapatalked

Link către comentariu

Apropo, cat te-a costat kit-ul ambreiaj+volant?

Si al meu da semne de inlocuire...

Link către comentariu

L-am schimbat pe banii fostului proprietar( el ales reprezentanta) unde a costat 1600 lei kitul de ambreiaj, 2800 volant si 600 lei manopera.foarte scump daca ma intrebi pe mine, aftermarket si la un service normal scapi lejer cu 40% mai ieftin.

Tapatalked

Link către comentariu

Dupa ce imi recuperez permisul, cu toata placerea ne strangem la o vorba undeva. :)

Link către comentariu

Sa il stapanesti sanatos!Arata foarte ingrijit si sunt sigur ca va ramane in continuare!

Bafta in realizarea upgrade-urilor!

Link către comentariu

Salut,frumoasa masina! Sa te bucuri de ea cat mai multi km!

Legat de lista de upgrade-uri, poti sa adaugi un set de arcuri OEM -15mm daca vrei jante pe 17, cred ca ar arata bine, iar la interior poti sa te uiti pe viitor de un volan de HL/Passat CC cu comenzi plus calculatorul de coloana, cred ca va fi de efect schimbarea :)

Bafta!

Link către comentariu

Golf 6 Trendline 2009, animat de un 2.0 Tdi de 110 cai in 5 trepte.

Dotarile sunt destul de putine , dar am preferat un motor mai mare decat un benzinar mic si mai bine dotat.

Foarte buna alegere !

Cum ai enumerat si tu, anumite optionale le poti adauga ulterior. Un RCD 510 ar schimba complet consola centrala.

Link către comentariu
Sa il stapanesti sanatos!Arata foarte ingrijit si sunt sigur ca va ramane in continuare!

Bafta in realizarea upgrade-urilor!

Multumesc Adrian pentru urare, fostul proprietar chiar a avut grija de masina.

Te asigur ca va ramane in aceasi stare( sunt un pic nebun cand vine vorba de curatenia masinii, la modul ca aspirator cu injectie extractie pentru tapiserie si mocheta )

Ionut sa stii ca m-am gandit la comenzi pe volan dar pe moment ma multumesc cu volanul simplu de piele, in viitor in functie de ce interior voi gasii la masina, poate apare un volan de gti.

Btw foarte misto golful tau, interiorul ala e bestial

Tapatalked

Link către comentariu

In sfarsit am facut rost de o plasa pentru portbagaj.Vroiam asta de mult dar vechea masina nu avea prinderi pentru ea.

Si daca tot am avut putin timp am curatat si motorul cat de cat.ma stresa sa il vad murdar.

Tapatalked

post-39186-13714768239885_thumb.jpg

post-39186-137147688882_thumb.jpg

Link către comentariu

In sfarsit am facut rost de o plasa pentru portbagaj.Vroiam asta de mult dar vechea masina nu avea prinderi pentru ea. Si daca tot am avut putin timp am curatat si motorul cat de cat.ma stresa sa il vad murdar. Tapatalked

pentru mine cel putin e folositoare acea plasa, bravo, arata bine si motorul...

Link către comentariu

Am primit cadou de la un prieten un insert pentru emblema spate.

Inca nu m-am hotarat daca imi place sau nu:wacko:

Tapatalked

post-39186-13721514412237_thumb.jpg

Link către comentariu

Arata okay o pata de culoare pe portbagaj , am si eu un sticker ceva de genul pe haion , avea si Rave intr-o perioada parca acest drapel , pune cateva poze cu tot spatele masinii mai de la distanta sa vedem contrastul . Sa o stapanesti sanatos si spor la cat mai multe modificari ca ai de unde . 

Link către comentariu

am dat si eu comanda de acest sticker :)) momentan am unul in culoarea masinii acolo :)

Link către comentariu

Dap, si eu am acelasi insert! Mie-mi place! :)

Gaura aia neagra din emblema e oribila, chiar trebuie umpluta cu ceva.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Link către comentariu

@ Ionut : multumesc de urari si spor si tie la modificari. Poate cand ajung intr-un weekend la mare , daca reusesc sa mai strang niste bani trec sa vad rcdu tau daca nu il vei da pana atunci.

@PH 93 PLM:o sa il intreb pe cel care mi l-a facut cadou.

Eu am gasit aici pe net http://kliimotorwerkes.com/collections/volkswagen-mk6-golf-gti-2010-current/products/2215-0028-vw-rear-badge-insert-german-flag-f01.

Oricum cu putina atentie si colant de culorile respective nu cred ca e prea greu sa iti faci singur insert-ul.

O sa pun o poza si cu spatele mai de la departare dar intai sa spal un pic masina ca multumita prafului din bucuresti la 2-3 zile de la spalare este cat se poate de murdara.

In alta ordine de idei , am vazut la un coleg plasticul asta delimitator in portbagaj , ma puteti ajuta cu un cod , eventual cei care aveti asa ceva sa aruncati un ochi sa vedeti daca e pe el vreun cod?

post-39186-0-41896200-1372196703_thumb.j

Modificat de blacka
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!