Jump to content

Golf 6 - Demontare manere exterioare usi

PLay3R
 Share

Postare recomandată

Salutare,

As vrea sa vopsesc manerele exterioare in culoara caroseriei. Problema este ca nu pot sa imi dau seama cum se demonteaza. Din cate am inteles de la cineva, se dau jos fara a se demonta fata de usa.

Daca a facut cineva aceasta operatiune, il rog sa posteze un mic tutorial pentru demontarea manerelor exterioare.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sper să-ţi folosească ataşamentele.

Vezi că şurubul ăla care ţine butucul nu trebuie slăbit de tot ci atât doar cât să dea drumul butucului.

S-ar putea să fie nevoie să ţi tras de mâner ca să scoţi butucul, nu sunt sigur, dar la lupo aşa este (nu-mi dau seama de deosebiri numai din desene, par destul de asemănătoare).

Am descris procedura la lupo aici.

Nu ştiu la G6 dacă mânerul acţionează iala printr-o şufă (iarăşi nu-mi dau seama cum este pentru că nu se vede în desene), dacă este aşa vezi să o pui în aceeaşi poziţie la mâner, altfel nu se va mai deschide din exterior sau se va deschide greu.

Baftă!

Link către comentariu

Din cate am inteles, trebuie dat jos capacul din poza 1, dupa care trebuie slabit un surub accesibil prin gaura din poza 2, pana iese butucul.

La usa soferului pare simpla treaba, capacul din plastic care ascunde yala se da jos, iar surubul se vede prin gaura din usa. Problema e la celelalte usi, unde capacul din poza 1 nu vrea sa iasa, am tras de el in toate partile. Nu au acel locas dedesubt, unde se poate baga o cheie/surubelnita pentru a-l scoate. Si alta problema, celelalte usi in afara de cea a soferului nu au surub in gaura din poza 2, este altceva, din plastic. Am incercat sa apas, sa invart, nu se misca nimic...

post-31066-0-88465700-1370863833_thumb.j

post-31066-0-79737400-1370863919_thumb.j

Link către comentariu

Vezi în ultimele 2 pdf pt celelalte uşi, cred că îţi trebuie o şurubelniţă mai subţire cu vârful îndoit cu care să tragi.

Uite aici cam cum arată scula aia T10389.

Uite şi pe aici cum se face operaţiunea

Modificat de lupo_bv
Link către comentariu

Am reusit sa le scot pe toate. Intr-adevar e nevoie de o surubelnita asemanatoare cu T10389. Eu mi-am facut-o singur dintr-o bucata de sarma mai dura :)). Multumesc mult pentru tutoriale!

Link către comentariu

Asta este, ne mai facem şi singuri sculele :RO flag: . Bine că a mers.

Aşa pentru cultura mea, la Golf 6 mânerul acţionează iala tot cu o şufă sau are alt sistem?

Link către comentariu

Nu am vazut nicio sufa, e un sistem foarte simplu, manerul actioneaza direct yala. Pot sa deschid usa si fara maner, bag degetul prin gaura butucului si trag de un plastic.

Link către comentariu

• 1 year later...

Foarte folositor acest topc. Mie mi-a inghetat us la propriu zilele trecute si cand an tras de maner, niciun rezultat. Pot deschide numai din interior. Cine are cunostinta de asemenea problema, imi pote spune este riscul sa se fi rup ceva sau estedoar iesit din prindere ceva? Scuze de intrebari! seara buna> La multi ani fericiti, plini de impliniri si poate cand vine vremea buna se face vreo intalnire!

Link către comentariu

• 2 months later...

Ai reusit sa vopsesti manerele? Din cate am citit, nu sunt "pregatite" pentru vopsit si nu sta vopseaua pe ele. 

Link către comentariu

Da de unde, eu le-am vopsit pe ale mele acum 4 ani si am si acum vopseaua intacta pe ele.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,

sambata seara am am ramas cu manerul usii dreapta spate in mana :(

Nu-mi dau seama daca s-a rupt ceva sau nu, atasez o poza cu manerul...

Ati mai patit careva ?

IMG_20150608_120606.jpg

Link către comentariu

• 1 month later...

Nu am patit asa ceva, dar mie nu mi mai deschide usa cateodata. E sarit manerul dupa fix. Habar n am. Vezi ca sunt pe net procedurile de dezasamblare a panoului. poate te ajuta   

Link către comentariu

Nu trebuie desfacut nimic, se poate pune inapoi relativ usor, dupa care cu o surubelnita subtire se impinge inapoi mecanismul de blocare.

Problema la mine este ca de 1-2 ori la 2 luni raman cu ea in mana, probabil este slabit mecanismul de blocare...

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut, am si eu aceeasi problema la usa din fata (sofer). Am tras cam tare de ea cand a fost ger si acum ramane blocata in afara iar usa nu se mai inchide. Dca o deschid din interior e ok. Am vazut filmulete pe youtube pt golf, la mine nu vad mecanismul ala de blocare din maner. Ce e de facut?

Multumesc!

Link către comentariu

baga masina la cald si vezi ca e posibil sa isi revina - daca isi revina, da cu spray de yale sau wd40.

Link către comentariu

@Mugur007

vezi te rog postarea mea din area Golf 5 , am avut exact  problema descrisa de tine.

Click aici

Link către comentariu

La cald isi revine... i-am bagat solutie antiingjet... la ger nu prea mai merge....ramane blocata..daca reusesc s-o deschid din interior se inchide bine, dupa ce fac manevre de inchidere/deschidere. Daca incerd direct de afara.... si e ger nu se mai inchide...cred ca e sarit ceva prin interior... am gasit poza asta mai jos.... cred  ca trebuie pus asa....

Multumesc  tuchbr, sa imi spui terog daca e bine ce zic

tuchbr

post-67721-0-11878700-1453888772_thumb.j

Modificat de Mugur007
Link către comentariu

Da,cutiuta aia era la mine sarita din locul lui,acolo vine pusa inapoi unde ai marcat.

Modificat de tuchbr
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am descoperit ce are, e un cablu rupt. Se rezolva. Multumesc!

Link către comentariu

• 7 months later...

Salutare,

Am rămas cu mânerul ușii pasagerului din fata în măna la propriu .Am reușit să montez mânerul, dar capacul tot are un joc. Cred că ai lipsește ceva. Știe cineva cum se numește acel "ceva" ce face să fixeze capacul pe ușă?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!