Jump to content

Sonorizare Octavia 2

nemo
 Share

Postare recomandată

Pretul la boxe e FOARTE MARE. Dar tu decizi pana la urma. Pana la urma se pot pune cam orice tip care incap si se potrivesc numai ca sa te uiti ca respectiv instalatia (STEAM-ul) sa aibe 4 iesiri, nu 2 si puterea de iesire sa bata cu puterea boxelor. Adica daca la iesire ai 45W de exemplu sa nu pui boxe de 40W ci de 45W.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yanq

67

• gabriel

52

• andrei_221

20

• octavia 4ever

19

Top Posters In This Topic

Posted Images

De ce trebuie sa pui boxele de acelasi wataj?

Si cand vreodata scoate stream-ul atata de mult sau are dor 2 iesiri, cred ca nu la vataj te refereai, poate la ohm-i dar nici aia nu are importanta decat pt cunoscatori, daca pui boxe de 45 pe o jucarie care scoate 45 se duc naiba...

Link către comentariu

@doarmarius - Pretul e ENORM.Eu mi-am luat anul trecut din magazie 4 difuzoare JBL cu 400RON si ei iti cer 400RON pe 1 singura boxa... :icon_thumright:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pai de aia nici nu am mai stat cu ei de vorba. Mi-am zis ca sunt nebuni, dar trebuia sa le spun in fata asta.:)

Ideea e ca masina e in garantie si nu as vrea sa se ia de mine la urmatoarea revizie daca le pun in alta parte.

Link către comentariu

De ce trebuie sa pui boxele de acelasi wataj?

Si cand vreodata scoate stream-ul atata de mult sau are dor 2 iesiri, cred ca nu la vataj te refereai, poate la ohm-i dar nici aia nu are importanta decat pt cunoscatori, daca pui boxe de 45 pe o jucarie care scoate 45 se duc naiba...

Raspunsul e simplu. Daca puterea e prea mare ptr boxa la un moment dat va ceda, praji, etc, asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca nici calitatea sunetului nu e optima. Pai daca pui boxe NO NAME patesti ce ai spus tu. Firmele care se respecta au specificatiile de riguare. Pioneer, SONY sau Kenwood au specificatii stricte si poti pune in pericol garantia. Oricum am indoieli ca asculti tu la 45 W putere maxima...Asteapta sa treaca garantia si pune tu ce boxe vrei...

Modificat de AlexBAC
Link către comentariu

Puterea nu trebuie sa fie aceeasi, daca player-ul scoate mai multi Wati decat puterea boxelor trebuie doar sa ai grija la volum si sa ai cat de cat habar de sunet, sa nu dai pana sare membrana boxelor. Da, conteaza cati Ohmi au boxele, unele playere nu lucreaza cu boxe pe 4 ohmi (in general boxele sunt pe 4 si 8 ohmi) folosind boxe cu un ohm-aj mai mare sau mai mic decat cel indicat de fabricant se ard finalii player-ului.

Link către comentariu

Raspunsul e simplu. Daca puterea e prea mare ptr boxa la un moment dat va ceda, praji, etc, asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca nici calitatea sunetului nu e optima. Pai daca pui boxe NO NAME patesti ce ai spus tu. Firmele care se respecta au specificatiile de riguare. Pioneer, SONY sau Kenwood au specificatii stricte si poti pune in pericol garantia. Oricum am indoieli ca asculti tu la 45 W putere maxima...Asteapta sa treaca garantia si pune tu ce boxe vrei...

Nu prea ne intelegem...mi-a trecut garantia de 4 ani iar eu din a prima luna am schimbat sunetul pe ea, intrebarea era cu subanteles , boxe mai mici decat ce scoate hu nu se pun niciodata, mai mari chiar duble ca putere ...

Sony cum ai zis tu sunt foarte tari...parerea mea e ca sunt printre cele mai josnice asa ca nu le pune in aceeasi oala cu kenwood si pioneer dar sunt deja marci de duzina, sunt altele mult mai bune.

Link către comentariu

Nu stiu ce calitate a sunetului doriti voi in masina dar eu sunt multumit de Bolero-RCD510 si de boxele Blaupunkt cu care a venit masina.

Link către comentariu

100% de acord, Stream mp3 si cele 8 boxe originale in O2 sunau perfect, claritate buna si putere satisfacatoare pentru o masina "de familie".

Se tot vorbeste aici de Sony, Pioneer si Kenwood de parca cine stie ce High-End ar fi, tot boxe lowbudget de 10-20 de euro sant ca si Blaupunkt-urile din dotare!

Link către comentariu

Blaupunkt-urile din dotarea O2 dau clasa multor dif-uri gen sony, pioneer etc. (incercati Focal, Dietz, Rockford Fosgate, Bose and friends :lol: ) de ce? Pentru ca incintele acustice au fost proiecate pentru ele, cu scopul de a reproduce un sunet cat mai bun. Eu sunt foarte multumit si toti cei care urca in masina mea raman uimiti de calitatea sunetului. Luati in calcul mai multi factori, de exemplu calitatea melodiilor, un cd original intotdeauna va suna mai bine decat un mp3 facut in casa, ok, optezi pentru mp3 cauta fisiere cu bitrate variabil sau cat mai mare, sa se auda cat mai bine. Daca vreti ceva mai bun si fara sa fie nevoie de alte modificari, comandati masina cu Sound System-ul cu 12 difuzoare si amplificator si gata :blah:

Modificat de azreil24
Link către comentariu

Sunt de acord cu antevorbitorii mei. Mai sus am enumerat niste exemple sa inteleaga lumea. Nu neg faptul ca daca ar fi dupa mine as echipa masina cu Bose sau Blaupunkt care mie unul personal imi plac in mod deosebit. Dar mai sunt fidel unui principiu si anume, daca un lucru merge f bine nu il schimba ca s-ar putea sa-ti para rau. Sunt de asemeni incantat de sunetul din masina (O2 din 2005) e clar fara distorsiuni. Am fost si in alte masini si auzeai ba inaltele prea tare, ba o baraiala cand dadeai un pic mai tare, datorita uzurii membranei probabil etc. Un alt lucru pe care l-am constatat este calitatea care difera pentru produsele cu destinatie vest sau State in care includ si boxele printre altele. Una e sa-ti iei de aici un set de boxe alta e din afara. Parerea mea.

Link către comentariu

• 1 year later...

Vad ca nu s a mai discutat de ceva vreme pe tema asta,am zis sa incerc....

Astazi mi am dat seama ca mi s a ars unul dintre tweetere(stg fata).As vrea sa rog pe cineva care si a schimbat tweetere'le de fabrica sa ma ajute cu cu acest amarat de difuzor(nu degeaba).

Va multumesc anticipat.

Link către comentariu

Si eu sunt mai mult decat multumit de calitatea sunetului din Octavia mea dotata cu Stream Mp3 cu boxe fata spate OEM.

Dar..probabil m-am mai plans pe aici,cand mi-am pus folie baietii mi-au demontat fetele de usi pt a da geamurile jos..buun..de atunci muzica mea suna ca intr-un cazan..zbarnaie toate fetele de usi din toate colturile,basul nu il pot tine decat pe 0 si nu pot asculta muzica mai tare de 20 pt ca se aud numai baraiturile din fetele de usi..clemele le-am verificat,sunt toate..ce pot sa fac? Multumesc anticipat!

Link către comentariu

schimba masina:))

posibil sa fie "avariate" clemele, nu neaparat rupte

Link către comentariu

Sa nu existe nici o posibilitate? :)

Link către comentariu

Inca n-am demontat nici o fata de usa la masina mea dar urmeaza intrucat scartaie la ridicarea/coborarea geamurilor, dar daca sistemul de prindere al fetei de usa este identic sau cel putin apropiat cu cel de golf IV, ar trebui ca in afara de suruburile de fixare de la partea de jos a fetelor si cele de la manerele de usa, sa aiba cleme de plastic de forma unor ciupercute care probabil in cazul tau s-au rupt sau lipsesc. Astazi poate reusesc sa-mi instalez ultima versiune de ETKA si poate revin cu informatii.

Link către comentariu

Nu e nevoie de etka, e nevoie doar sa cititi un pic pe forum....uite aici http://vwforum.ro/index.php?showtopic=43965

de obicei la unii nu se rup bradutii se rup locurile pe care stau bradutii si nu prea mai ai ce face...

Modificat de gabriel
Link către comentariu

octavia 4ever

But Fns , am mai discutat si acum 1.5-2 ani chestia asta . Pune ceva intre fata de usa si metal , de ex. bucati de carton si o sa iti mearga bine . :beerchug:

post-24988-1276927500_thumb.jpg

post-24988-1276927507_thumb.jpg

Link către comentariu

Vreau sa va atrag atentia asupra unui lucru care pare minor la prima vedere, dar are efecte nebanuite in privinta calitatii muzicii...

La demontarea fetei de usa o parte din braduti se rup si sint inlocuiti cu altii noi . Pina aici toate bune, dar

ATI FOST ATENTI CIND VA PUNE BRADUTUL,CLEMA, NOUA SA PUNA LA LOC SAIBA DE CAUCIUC PE CARE O AVEA BRADUTUL ORIGINAL DIN FABRICA ?!

Sint sigur ca nu, asa ca va atrag atentia ca toti bradutii, clemele, din fabrica au o saiba de cauciuc , groasa de circa 1,5 maxim 2 mm care vine intre fata de usa si tabla,

iar in service foarte rar se scot de pe bradutii rupti si se pun pe cei noi.

Concluziile trageti-le singuri.

Link către comentariu

• 4 months later...

Salutare tutror!

Eu sunt incepator pe acest forum si as avea nevoie de ajutor.

Intrebare: stie cineva daca la radio swing de pe O2 se adauga difuzoare pt. usile din spate cum se activeaza functia fader care in acest moment este inactiva meniu

Apoi daca cineva a montat dif. in usile din spate, cum a porcedat la desfacere si montaj; eventual daca are poze cineva

Multumesc!

Link către comentariu

Eu cred ca are si el iesiri pentru toate zonele numai ca nu sunt cablate .

Ce ai d efacut este sa il scoti afara din bord sa introduci in mufa pini cu fire necesari boxelor din spate care probabil ca iti lipsesc, apoi o sa ai si fader si tot.

Pe tester o sa ai o eroare genul radio necodat corespunzator, se face si aia introducand codul corect pentru boxe fata spate.

Va merge si codat si necodat faderul si toate difuzoarele.

Bafta!

Link către comentariu

Parerea mea este ca daca e inactiv faderul ai finalul ptr 2 iesiri si nu ptr 4(eu de ex la Stream il aveam activ chiar daca nu pusesem boxele pe spate), si chiar si asa poti inseria boxele de pe spate cu cele de pe fata, in conditii de siguranta a finalului si de claritate satisfacatoare a sunetului, bine ar fi sa ma insel si sa se poata coda..

Modificat de radioman
Link către comentariu

Gabbriel am omis sa spun ca are iesiri si pt. dif din spate, l-am desfacut la reprez. cind am montat alarma.

Oricum iti multumesc!

Radioman pe eticheta de pe radio sunt cele 4 iesiri, cunosc bine posibilitatea legaturi in serie sau in paralel a dif. dar eu vreau sa exploatez posib. maxime a obiectului, era vorba daca soft-ul de pe masina permite, pentru ca daca in spate se doreste o auditie mai puternica sa nu ma " bubuie" pe mine ca sofer. Iti multumesc si tie desemenea!

Dar ceva date de montaj? stie cineva? pe unde se duc firele cel mai indicat? fara sa distrug ceva si stiti voi cum e cu garantia (masina este din iulie)

Link către comentariu

Gabriel am uitat, adica cum sa introduc codul pt. dif din spate? Asta pot sa o fac eu sau de tester la reprez.?

PS. bineinteles ca nu cablat pt. dif din spate.

Link către comentariu

De cablat eu am cablat pe sub bord prin scoaterea HU bineinteles,ornamentele de plastic ale pragurilor, stalpii B, si prin mansoanele usilor spate la locul de destinatie, nu se strica nimic daca umbli cu atentie, ia-ti ptr orice eventualitate cateva clipsuri(agrafe) 4B0 867 276 A,care sunt in jurul la 1 leu bucata, iar in privinta Swing-ului era bine daca ne spuneai de la inceput ca l-ai mai desfacut la reprezentanta, inseamna ca e reala chestia cu activarea ptr spate, am mai invatat ceva ,ca si asa documentatie cam putina ptr head-unit-ul asta... :rolleyes:

post-28492-0-03608900-1288984547_thumb.j

Modificat de radioman
Link către comentariu

• vdragos locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!